BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 7 miesiąc temu #884907 przez monia89
Tosiu łap 13 tkowe buziaki
creo zgadzam sie z Tobą w sprawie szczepionki mojej kolezanki siostry córka dostała szczepionke tydz po antybiotyku na gardło i dziecko z dnia na dzień zgasło zaczeło się cofać w rozwoju... ale nikt im o tym odtruwaniu nie wspomniał! U nas dzwonià juź od 15.04 o szczepienie ale a to Tosik ząbkował a to coś znosa leciało a dziś jedziemy do pediatry bo jakies czerwone gardło ma i chrypkę problemy z łykaniem. A co mnie wkurzyĺo u mnie w przychodni to źe pielęgniarka piwiedziała ze chore gardło to nie przeciwskazanie do szczepienia i jednak zapisze mnie od razu na nie dzis :angry: zrobiłam dym przez tel. Ostatnio takie objawy skończyły się antybiotykiem.
Agat dużo zdrówka dla Adasia.
suzi super! Gratulacje dla Mikusia.
a Leos jaki przystojniak.
A o to wygłupyTosia.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #884909 przez monia89
Przepraszam za spamowanie :-)

[/hide]

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #884910 przez monia89
Co do spania Tosik śpi 2 razy czasem raz czasem 3 pierwszy raz około 2-3 godzin potem z 1.5 godziny. A chodzi spać różnie 21-23 wstaje od 7do 9. Wĺaśnie mamy pierwsza drzemke. Ja sie musze ogarnąć a filmik nie wien czemu się nie wyświetla :pinch:

10 lata 7 miesiąc temu #884911 przez Dave
Dzień dobry,

poczytałam ale Mateo nie da odpisać. Zbliża się pora drzemki więc już jest okropny.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 7 miesiąc temu #884919 przez kaikai
Hej

Monia ja nie widze fotki Toska :(

Creo no Twoj maly to pulpecik :) taki napakowany :)
Slodki :) i wcale nie wyglada juz jak bobasek tylko juz taki duzy chlopczyk :)

Suzi, w koncu ksieciunio sie ruszyl :)gratuluje :) :) :)

My Dawida w ogole nie bedziemy juz szczepic. U nas nie ma w przychodni problemu, nie wydzwaniaja, moze dlatego ze to prywatna.

Teraz tez uwazajcie bo panuje wirus ospy, w ogole duzo wirusow wszedzie, a jeszcze u nas po ostatnich przejsciach z wirusami to boje sie o malego.

10 lata 7 miesiąc temu #884935 przez Dave
No i śpi.

Crea - no Leoncjo to już poważny kawaler :) :)

Suzi - teraz się nie martw o kalorie. Jak będziesz musiała za Mikusiem biegać maratony i sprinty na przmieiennie :laugh:

Do mnie też nikt nie przypomina, nie wydzwania. Ciekawe jak by zareagowali gdybym szczepić już nie chciała??

W naszym regionie ponoć panuje angina. Kurka a moje dalej zasmarkane. Mam nadzieję, że przejdzie. Do lekarza póki co nie polecę, bo ja nie z tych. Nie lubię tych instytucji.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 7 miesiąc temu #884944 przez agat
Hej.

Leonardo jaki słodziutki, rzeczywiście kawał chłopa z niego :)

Gratulacje dla Mikiego, teraz będzie nie do zatrzymania :)

Adaś chory :( Gorączkował całą noc, teraz nadal 38,5. Najgorsze jest to, że nie wiem jak mam dawkować leki, bo syropem wymiotuje, czopka nie da sobie włożyć :/ Także zakładam, że przyjmuje mniej więcej pół dawki, którą mu próbuję podać. A i widzę, że paracetamol ani w syropie ani w czopku nie pomaga, nurofen jedynie. Gile rzadkie do pasa, nie może biedak oddychac. Zaaplikowanie czegoś do nosa to walka :/ Może to zębowe, oby szybko przeszło.
Zapisałam go na wszelki wypadek do lekarza (termin na dzieci chore w mojej przychodni to +2 dni :/ :/ ). No ale tym razem mi pasuje, bo pójdę w piątek rano o ile mu się dziś i jutro nie polepszy.

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #884955 przez kaikai
Ojej Agat to nawet z dzieckiem chorym musisz czekac na wizyte ? Rany co za przychodnia :(

U nas maly tez nie lubi czopkow, tak sciska dupke i wypycha, ale jak pokremuje dobrze i przytrzymam to udaje sie.

Syropki ladnie polyka, ale to tez zagaduje, ja wole syropki po po czopku Dawid robi kupke.

Paracetamol dziala bardziej przeciwbolowo a nurofen lepszy na goraczke, mozna podawac na zmiane, gdy goraczka wysoka, co 3-4 godziny raz nurofen raz paracetamol.

10 lata 7 miesiąc temu #884960 przez agat
Jakby sytuacja była poważna to pojechałabym i poprosiła by przyjęła nas bez zapisu i na 90% byśmy zostali przyjęci. No ale pojutrze w tej sytuacji mi pasuje, bo Adaś nie kaszle na razie, może się ta infekcja rozejdzie po kościach do piątku, a jeśli nie to wtedy lekarz obejrzy.

10 lata 7 miesiąc temu #884997 przez Magdalena9t
Hej ,ja byłam dziś na pobraniu krwi, bo chcę porobić sobie badania , coś ostatnio jestem ciągle rozdrażniona, niewyspana, ciekawe co tam mi wyjdzie? :unsure:
Tomek już śpi, pobudka byłą o 8:30, i już jakieś pół godziny śpi;-) z wielkim płaczem było usypianie :( nie wiem w ogóle ,co jest jak się budzi to często też z płaczem, niewysypia się czy co?

Creo dzięki za przepisik :kiss: Jaki Leo fajny bobo, mały pakier, a te usta ach.. szkoda,że jestem już taka stara :P
Napiszę później dokłądnie co dostawaliśmy w szpitalu bo nie pamiętam a papiery są w sypialni, w której aktualnie Tomek śpi, na razie nie wchodzę, niech pośpi ;)
Fajna ta okazja w Tesco, tylko my mamy małe, byłam wczoraj w większym ale też nie widziałam, szkoda bo bym brała..

Agat zdrówka dla Adaśka :kiss: :kiss:

U nas znajoma ma ospę, w dzieciństwie nie przechodziła,i teraz ma podobno ropną, miałam z nią kontakt zanim to wszystko u niej wyskoczyło, myślicie ,że mogę się zarazić?

Suzi gratki dla Mikusia :woohoo: :) :)

Dobra do potem :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #885013 przez creatura
Hejka :)

Mikusiu, gratulacje, teraz to mamie nie tylko szyja strzeli, ale i całe plecy od ganiania za Tobą :laugh: Suzi, masz czegoś chciała ;) ;) ;)

Madzia, a nigdy nie miałaś ospy? Jak nie to szansesą :sick: A miała już pęcherzyki, jak się nią widzałaś, bo pdobno te pęcherzyki najbardziej zarażają. Okres wylęgania to chyba do 3 tyg :S Jak miałaś, to najwyżej możesz teraz dostać półpasiec - to ten sam wirus, ale przebieg jest łagodny, tylko trzeba o siebie dbać i nie przeziębić. ;)
To zmęczenie i drażliwość - dokładnie takie samem objawy miałam - przeszło po odstawieniu glutenu i porannej kawy z ogromną ilością mleka ;)

No Leoś jest właśnie taki napakowany, ale wszyscy meżczyźni u mojego męża, nawet jak są szczupli, to właśnie mają taką "barczystą" budowę, więc geny :laugh: A łapkę to ma słuszną, nawet na oddziale po urodzeniu śmialiśmy się z dziewczyną z sali i położnymi, że grabę ma jak stary :laugh: Odkąd zaczął chodzić, a raczej biegać, waga stoi w miejscu, więc chyba okres największych przyrostów się zakończył.

Agat, oj malutkie biedactwo Twoje, a jaki ma humor?

Monia, tak, oni jakoś tą małą odtruwali, to się nazywa chelatacja, czy coś takiego. Ich córka nauczyła się ponownie chodzić, a było z nią naprawdę źle, nie raczkowała, nie poruszała się wcale.

10 lata 7 miesiąc temu #885019 przez creatura
Aha, jeszcze odnośnie MMR miałam pytać Agat: jak Twoje różyczkowe przeciwciała ? Bo po tej szczepionce dziecko wydala żywe wirusy, i o ile odra i świnka, niby płodu nie uszkadzają, to różyczka już tak. Gdzieś spotkałam się z wątkiem, gdzie mama nie szczepiła pierwszego dziecka, jak była w I trymestrze z drugim, tylko po 20 tyg. Ofkors, nie po to piszę, żeby nastraszyc, just asking ;)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #885022 przez ilonah
Hello
Emi śpi, znowu mi zasnęła w wózku zanim dotarłam do domu mimo, że wcześniuej wracałyśmy z placu zabaw aby zasnęła w łóżeczku ale ją przeniosłam i mogłam spokojnie i domek ogarnąć i obiad przygotować. Te szaleństwa ją tak wymęczyły.
Wiecie co lekarka mi mówiła, że teraz weszły takie wytyczne, że do 38 stopni temperatury i przy katarze można dzieci szczepić ale ona powiedziała, że nie będzie ryzykować i woli poczekać 2 tygodnie niż takie dzieci szczepić :angry: Cuda świata.

Creo Leoś rzeczywiście przypakowany ale cudny :)
Agat dużo zdrówka dla Adasia :kiss:
No i ogromniaste brawa dla Mikusia :cheer: Suzi to teraz sobie pobiegasz za Mikim więc wcinaj słodkości śmiało :P

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #885026 przez agat
Creo myślałam o tej różyczce ostatnio właśnie. Na 99,9% jestem pewna, że przechodziłam ją w podstawówce, ale jeszcze z mamą pogadam, no i z ginem też. Szczepienie mogę odroczyć, żaden problem, no ale chyba różyczka mi tak czy inaczej nie grozi.

Biedactwo moje śpi. 38,8 ma i za bardzo zejść nie chce :/ A humor w miarę ok, dużo śpi, ale jak nie śpi to raczej pogodny.

10 lata 7 miesiąc temu #885047 przez creatura

ilonah napisał: Wiecie co lekarka mi mówiła, że teraz weszły takie wytyczne, że do 38 stopni temperatury i przy katarze można dzieci szczepić ale ona powiedziała, że nie będzie ryzykować i woli poczekać 2 tygodnie niż takie dzieci szczepić :angry: Cuda świata.

No masakra!!!! Jakby celowo chcieli dzieci obciążać :angry: :angry: :angry: Dobrze, że trafiłaś na mądrzejszą lekarkę.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka