- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
creo zgadzam sie z Tobą w sprawie szczepionki mojej kolezanki siostry córka dostała szczepionke tydz po antybiotyku na gardło i dziecko z dnia na dzień zgasło zaczeło się cofać w rozwoju... ale nikt im o tym odtruwaniu nie wspomniał! U nas dzwonià juź od 15.04 o szczepienie ale a to Tosik ząbkował a to coś znosa leciało a dziś jedziemy do pediatry bo jakies czerwone gardło ma i chrypkę problemy z łykaniem. A co mnie wkurzyĺo u mnie w przychodni to źe pielęgniarka piwiedziała ze chore gardło to nie przeciwskazanie do szczepienia i jednak zapisze mnie od razu na nie dzis zrobiłam dym przez tel. Ostatnio takie objawy skończyły się antybiotykiem.
Agat dużo zdrówka dla Adasia.
suzi super! Gratulacje dla Mikusia.
a Leos jaki przystojniak.
A o to wygłupyTosia.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
poczytałam ale Mateo nie da odpisać. Zbliża się pora drzemki więc już jest okropny.
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Monia ja nie widze fotki Toska
Creo no Twoj maly to pulpecik taki napakowany
Slodki i wcale nie wyglada juz jak bobasek tylko juz taki duzy chlopczyk
Suzi, w koncu ksieciunio sie ruszyl :)gratuluje
My Dawida w ogole nie bedziemy juz szczepic. U nas nie ma w przychodni problemu, nie wydzwaniaja, moze dlatego ze to prywatna.
Teraz tez uwazajcie bo panuje wirus ospy, w ogole duzo wirusow wszedzie, a jeszcze u nas po ostatnich przejsciach z wirusami to boje sie o malego.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Crea - no Leoncjo to już poważny kawaler
Suzi - teraz się nie martw o kalorie. Jak będziesz musiała za Mikusiem biegać maratony i sprinty na przmieiennie
Do mnie też nikt nie przypomina, nie wydzwania. Ciekawe jak by zareagowali gdybym szczepić już nie chciała??
W naszym regionie ponoć panuje angina. Kurka a moje dalej zasmarkane. Mam nadzieję, że przejdzie. Do lekarza póki co nie polecę, bo ja nie z tych. Nie lubię tych instytucji.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Leonardo jaki słodziutki, rzeczywiście kawał chłopa z niego
Gratulacje dla Mikiego, teraz będzie nie do zatrzymania
Adaś chory Gorączkował całą noc, teraz nadal 38,5. Najgorsze jest to, że nie wiem jak mam dawkować leki, bo syropem wymiotuje, czopka nie da sobie włożyć :/ Także zakładam, że przyjmuje mniej więcej pół dawki, którą mu próbuję podać. A i widzę, że paracetamol ani w syropie ani w czopku nie pomaga, nurofen jedynie. Gile rzadkie do pasa, nie może biedak oddychac. Zaaplikowanie czegoś do nosa to walka :/ Może to zębowe, oby szybko przeszło.
Zapisałam go na wszelki wypadek do lekarza (termin na dzieci chore w mojej przychodni to +2 dni :/ :/ ). No ale tym razem mi pasuje, bo pójdę w piątek rano o ile mu się dziś i jutro nie polepszy.
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
U nas maly tez nie lubi czopkow, tak sciska dupke i wypycha, ale jak pokremuje dobrze i przytrzymam to udaje sie.
Syropki ladnie polyka, ale to tez zagaduje, ja wole syropki po po czopku Dawid robi kupke.
Paracetamol dziala bardziej przeciwbolowo a nurofen lepszy na goraczke, mozna podawac na zmiane, gdy goraczka wysoka, co 3-4 godziny raz nurofen raz paracetamol.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Tomek już śpi, pobudka byłą o 8:30, i już jakieś pół godziny śpi;-) z wielkim płaczem było usypianie nie wiem w ogóle ,co jest jak się budzi to często też z płaczem, niewysypia się czy co?
Creo dzięki za przepisik Jaki Leo fajny bobo, mały pakier, a te usta ach.. szkoda,że jestem już taka stara
Napiszę później dokłądnie co dostawaliśmy w szpitalu bo nie pamiętam a papiery są w sypialni, w której aktualnie Tomek śpi, na razie nie wchodzę, niech pośpi
Fajna ta okazja w Tesco, tylko my mamy małe, byłam wczoraj w większym ale też nie widziałam, szkoda bo bym brała..
Agat zdrówka dla Adaśka
U nas znajoma ma ospę, w dzieciństwie nie przechodziła,i teraz ma podobno ropną, miałam z nią kontakt zanim to wszystko u niej wyskoczyło, myślicie ,że mogę się zarazić?
Suzi gratki dla Mikusia
Dobra do potem
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
Mikusiu, gratulacje, teraz to mamie nie tylko szyja strzeli, ale i całe plecy od ganiania za Tobą Suzi, masz czegoś chciała
Madzia, a nigdy nie miałaś ospy? Jak nie to szansesą A miała już pęcherzyki, jak się nią widzałaś, bo pdobno te pęcherzyki najbardziej zarażają. Okres wylęgania to chyba do 3 tyg Jak miałaś, to najwyżej możesz teraz dostać półpasiec - to ten sam wirus, ale przebieg jest łagodny, tylko trzeba o siebie dbać i nie przeziębić.
To zmęczenie i drażliwość - dokładnie takie samem objawy miałam - przeszło po odstawieniu glutenu i porannej kawy z ogromną ilością mleka
No Leoś jest właśnie taki napakowany, ale wszyscy meżczyźni u mojego męża, nawet jak są szczupli, to właśnie mają taką "barczystą" budowę, więc geny A łapkę to ma słuszną, nawet na oddziale po urodzeniu śmialiśmy się z dziewczyną z sali i położnymi, że grabę ma jak stary Odkąd zaczął chodzić, a raczej biegać, waga stoi w miejscu, więc chyba okres największych przyrostów się zakończył.
Agat, oj malutkie biedactwo Twoje, a jaki ma humor?
Monia, tak, oni jakoś tą małą odtruwali, to się nazywa chelatacja, czy coś takiego. Ich córka nauczyła się ponownie chodzić, a było z nią naprawdę źle, nie raczkowała, nie poruszała się wcale.
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ilonah
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Emi śpi, znowu mi zasnęła w wózku zanim dotarłam do domu mimo, że wcześniuej wracałyśmy z placu zabaw aby zasnęła w łóżeczku ale ją przeniosłam i mogłam spokojnie i domek ogarnąć i obiad przygotować. Te szaleństwa ją tak wymęczyły.
Wiecie co lekarka mi mówiła, że teraz weszły takie wytyczne, że do 38 stopni temperatury i przy katarze można dzieci szczepić ale ona powiedziała, że nie będzie ryzykować i woli poczekać 2 tygodnie niż takie dzieci szczepić Cuda świata.
Creo Leoś rzeczywiście przypakowany ale cudny
Agat dużo zdrówka dla Adasia
No i ogromniaste brawa dla Mikusia Suzi to teraz sobie pobiegasz za Mikim więc wcinaj słodkości śmiało
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Biedactwo moje śpi. 38,8 ma i za bardzo zejść nie chce :/ A humor w miarę ok, dużo śpi, ale jak nie śpi to raczej pogodny.
- creatura
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ilonah napisał: Wiecie co lekarka mi mówiła, że teraz weszły takie wytyczne, że do 38 stopni temperatury i przy katarze można dzieci szczepić ale ona powiedziała, że nie będzie ryzykować i woli poczekać 2 tygodnie niż takie dzieci szczepić Cuda świata.
No masakra!!!! Jakby celowo chcieli dzieci obciążać Dobrze, że trafiłaś na mądrzejszą lekarkę.