BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 6 miesiąc temu #892773 przez agat
Madzia no właśnie z Lisewa rodzice tego psiaka przywieźli :) Niestety my nie jechaliśmy, bo młodzi musieli mocno ograniczyć liczbę gości i zaprosili tylko rodziców od nas.

Adaś śpi, później drugie danie i pojadę z nim chyba do rodziców, niech sobie pobiega po trawce :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #892809 przez ilonah
Witajcie :)

Spóźnione buziaki dla Tosika
Dużo zdrówka dla zasmarkanych, gorączkujących i marudnych chłopaków :P :kiss:

Od teściów wróciliśmy cali ;) ale z pracy wracałam tak zmęczona, że nie miałam siły nic pisać ns forum, a jeszcze musiałam stawać na głowie żeby to moje dziecko cokolwiek zjadło, bo z tym to u nas nadal porażka.
O popisałam, bo Emi wstała

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892815 przez creatura
Madzia, nie daj sie zastraszyc pigule. To Twoje dziecko i Ty decydujesz, i to Ty bedziesz sie zmagac z konswkwencjami każdej decyzji, nie ona. Znaj swoje prawa, polecam Ci tę grupe: www.facebook.com/stowarzyszeniestopnop?fref=ts
Lekarz i Sandepid mogą Ci naskoczyc, jeśli chcesz odroczyć/nie szczepić. Żaden sąd w Polsce jeszcze nie orzekł na ich korzyść ;)

10 lata 6 miesiąc temu #892836 przez creatura
Dziewczyny, polecam ten przepis na zupę z kalarepy, genialny smak (od siebie dodalm kmin rzymski, bo lubię i mleko kokosowe jako jogurt ;) )
zdrowoinatemat.blogspot.com/2014/06/arom...em-z-kalarepy-i.html

10 lata 6 miesiąc temu #892937 przez agat
Kurde 3 razy próbowałam dodać posta i się nie dało :/

10 lata 6 miesiąc temu #892938 przez agat
Ooo, już działa :)

Także po raz 4 piszę, ze obcięliśmy dziś Adasiowi włosy ;) Zniósł to dzielnie, oglądał rybkę mini mini na moich kolanach :)
Wersja przed:

10 lata 6 miesiąc temu #892945 przez monia89
Witam. Mnie było bardzo mało na forum ostatnio :( ale tak Tosik złapał wrusowe opryszczkowe zspalenie jamy ustnej no i moja obrona... więc od pon odsypiam bo padam.
Tosik dziękuje za życzenia :laugh:
AGAT Antoś już 2 razy był obcinany ostatnio we wtorek ;-) a zdjęć nie widze.

10 lata 6 miesiąc temu #892949 przez monia89
Fryzura Tosia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #892950 przez monia89
Fryzura Tosia

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu #892951 przez monia89
Fryzura Tosia

Załączniki:

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893051 przez creatura
Berek :)

Agat, jaki słodziak z tego szczeniaczka :lol: To labrador? Adaś będzie miał "maskotkę" ;) Też nie widzę zdjęć Adasiowej fryzury :blink: Obcinaliście nożyczkami czy maszynką? My Leosia tniemy maszynką tak co 3 tyg odkąd skończył roczek, nie na 0 oczywiście, tylko krótko przycięte, żeby mu się wzmocniły/zagęściły :lol:

Azja, i jak pojechaliście?

Dave, jak Mati?

Tysiak, dzielny Kubuś i pewnie szybko polubi żłobek, gorzej z mamusiami - trzymaj się dzielnie ;) :kiss:

Monia, Tosik jak zawsze czaruje. Gratulacje z okazji obrony :) Biedactwo, Dawidek Kaikai też chyba był na to niedawno chory. :( A te dłuższe włoski z tyłu to zaczątek tzw. "świrka"? ;) ;) ;) ;) ;)

Ilonka, ten bunt jedzieniowy Emilki na pewno kiedyś minie ;)

Spędzamy długi weekend u rodziców, kilka imprez jest do "odprawienia", między innymi 18-nastka na...............60 osób w sobotę :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Wczoraj byliśmy na kontroli w przychodni i pan doktor oczywiście pyta czy do szczepienia, na co my, że nie chcemy szczepić. Powiedziałam, że NA RAZIE nie chcemy - nie chcemy wcale, ale w sumie lubię naszego doktora i nie chciałam na wojenna ścieżkę wchodzić póki nie trzeba ;) W każdym razie, on mnie zapytał czy Leoś choruje, więc ja na to, że nie, a doktor - jakby chorował, to byśmy mogli odwlekać, bo to jest przeciwwskazanie (hehe, dzieki za pomysł następnych wymówek, doktorze :laugh: ). Zapytałam, czy przekonania rodziców nie są wystarczającym przeciwwskazaniem ;) ;) ;) ;) I poleciała litania wychwalająca dar od niebios jakim są szczepionki. Pogadaliśmy trochę i się pytam, czy słyszał o tym, że twórca szczepionek potwierdził, że ta na odrę już nie działa, tylko odwleka chorobę na 7 lat. Doktor przyznał, że kiedyś była tylko jedna dawka i dzieci chorowały potem, a teraz są dwie (w 6 roku życia druga) i .................. wtedy sam się załapał i powiedział - trudno powiedzieć, jak będzie, bo to pokolenie, które otrzymało 2 dawki dopiero dorasta do tego wieku, żeby sprawdzić, czy założenie się sprawdza. Patrząc na doniesienia o przypadkach odry, która pojawia się u wyszczepionych nastolatków i dorosłych, założenie się raczej nie sprawdza :P :P :P :P :P Nie wiem, czy wiecie, że w naszym pokoleniu tylko dziewczynki były szczepione na różyczkę i to tylko raz w 13 roku życia, a na świnkę nas nie szczepiono wcale. Dlatego to całe MMR dla mnie nie ma sensu. Dobra koniec o szczepionkach.
Leoś zaważył sobie 13, 200 - no, ale po śniadanku był :P Wymiary ma jak dziecko 2-letnie, więc nie został uznany za upasionego, tylko wyrośniętego. Ogólnie okaz zdrowia. Następna wizyta chyba na bilansie 2-latka. Oczywiście, jak zawsze musiał polecieć jakiś tekst o napletku, o którym pragnę zapomnieć :blink: :silly: "OOOOO, proszę popatrzeć na napletek"(mówi doktor, ściągając napletek!!!!!!!!) - %&@# - "Miał zrywany?" - "Nie" - " A schodzi jak u dorosłego"............................. Nie chciałam wiedzieć takich rzeczy.... :dry: :dry: :blink: :blink: :blink: :unsure: To mój malutki Leo, a nie jakiś "jak u dorosłego" :lol: :lol: :lol:

10 lata 6 miesiąc temu #893102 przez agat
Hej. Zdjęć Adasia w nowej fryzurce nie było, bo nie chciały mi się posty z załącznikami dodawać :/ Tutaj mam jedno przed i jedno po:

Cały dzień spędziliśmy dziś u moich rodziców, Adaś wyszalał się na podwórku. Nogi pozdzierał, ubrudził się potwornie, ale szczęśliwy był bardzo :) Ze szczeniaczkiem na razie srednio się dogadują, bo psiak dużo śpi, a jak nie śpi to gryzie Adasia po nogach :P

Jutro wybieramy się na basen całą rodzinką :)

10 lata 6 miesiąc temu #893109 przez ilonah
Hej
A u nas dziś leniwie było. Najpierw zaliczyliśmy kościół i kawałek procesji ale akurat wypadała Emilkowa drzemka i zaczęła strasznie marudzić więc odbiliśmy do domu ;) Po obiedzie pojechaliśmy do centrum na lody i zahaczyliśmy o fontanny i Emi się cała schlapała więc do domu wracała w samym pampersie :P na szczęście było gorąco a my jechaliśmy samochodem więc szybko dotarliśmy do domu. Pod wieczór Emisia szalała z tatem przed domem a ja się relaksowałam :cheer: Teraz mój maluszek już śpi.

Monia - gratuluję obrony :cheer:

10 lata 6 miesiąc temu #893134 przez Suzi
Kochane :)

Ja tylko na chwilkę bo pora jest niezmiernie poóźna. Powiem tylko ze dojechaliśmy szczęsliwie, Misio chyba jednak lubi jeździć samochodem :cheer: , pogoda narazie taka sobie bo dość mocno wieje i temp.ok 18 stopni, troszke dzis tez popadalo, no ale....TO JUZ WAKACJE nasze więc STOP MARUDING NOW! :P

Mielismy tez problem z netem bo sie malżu pozającowały kody pin i puk wiec zablokowal na sztywno karte I Plusa i trza bylo odkrecać to wszystko wiec troche to trwalo, no ale juz odzyskane :P
Jutro więcej

CreMoniu -13.200 :woohoo: :woohoo: :woohoo: wooooooooow!!!
Agat, monia - super fryzury faceciki mają
Agat-Twoj M ma klasyczna Myszkę Miki :laugh: , Adaś tez w tę stronę? Bo to juz mozna zobaczyć jak mu sie wloski nad czólkiem ukladają
Magda - sluchaj. Creo i nie daj sie zmanipulować tym szczepionkolubom
Dave -moze faktycznie trzydniowka?

Miki straszliwie uparty sie zrobil, za nic sie go nie da zmusić zeby szedł tam gdzie MY chcemy od razu protest na MAXA wlącza i musi byc na jego! Ehhhhh, no i zbieractwo! Wszystkiego! Szczegolnie smiecie i robaki są pożądane, więc przejscie na nogach na jakiś spacer grańiczy z cudem , bo zazwyczaj jest to slalom pomiedzy najcudowniejszymi śmieciami w okolicy, ktore to smiecie przykuwają uwage Misia i spacer sie konczy na wyrywaniu mu z lapki lub juz niemal z buzi coraz to kolejnych zdobyczy, albo przystanek -"robak"czyli tresowanie mrowek palcem lub patykiem co rowniez skutecznie wprowadza zaparcie do spaceru bo stoimy i pilnujemy zeby od tresury nie przeszedł do konsumpcji...ciekawe ze z jedzeniem taki wyrywny do brania go do buzi nie jest... :S

Dobranoc
Gaszę! Pstryk B)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893220 przez agat
Pustki od rana...

Suzi Adaś też namietnie zbiera z ziemi wszelkie śmieci, szczególną miłością zapałał do petów po papierosach :/ :/ :/

Byliśmy dziś w parku wodnym, Adaś pierwszy raz w basenie pływał i bardzo mu się podobało :) Po powrocie ledwo zupę zjadł i padł wymęczony, my też śnięci, choć tylko chodziliśmy w wodzie z małym.
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka