BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 3 miesiąc temu #952164 przez Suzi
Leosiu nasz slodzieńki! Lapaj buziaczki Ci przynależne , dwudziestomiesięczniaku :kiss: :kiss: :kiss:

A mnie sie nic nie chceeeee o tej porze :pinch:
Robota w przyslowiowym polu, w ciagu dnia jak Miki grasuje, to nic sie nie da zrobić bo wpada w histerie jak sie tylko do kuchni zbliżę :ohmy: więc normalnie chyba trzeba bedzie kupić gotowce, bo nie wiem jak z tego wybrnąć. m wraca pózno, wiec wtedy kąpiel i usypianie Misia, a on TYLKO. Mnie oststnio toleruje, więc m ma wolne a ja chcąc nie chcac usypiam....budze sie jak teraz w srodku nocy i weż tu coś rob wtedy :blink:
Dzis dziadek wsparł ale tylko na czas mojego wyjscia po zakupy, jak wrocilam to sie zmył, więc żadnej roboty kuchennej nawet nie zaczelam.... :ohmy:
Chyba jakies mięsiwa przyprawie tylko i spadam spać

Dobranoc wszystkim
Pstryk

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #952167 przez Magdalena9t
Ja PIERDOLĘ , no muszę przeklnąć przepraszam,ale wcięło mi mega posta :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
Napiszę w skrócie bo już ledwo na oczy widzę,wróciłam z pracy po 2 , i chciałam w końcu opisać co u nas się działo:
wyjazd do Bielska do rodziny na parę dni,-> choroba Tomka na wyjeżdzie-> starania się o rodzeństwo-> robienie pokoju-> w między czasie praca w biurze-> urodziny bratanka męża-> dziś później będę w ratach rozpisywać się bo nie mam już sił.

o 20 uświadomiłyśmy się z teściową,że jeszcze jedną firmę trzeba zaksięgować bo na jutro ma pokazać co wyszło, no i jechałam do pracy po 22, bo w między czasie Tomkowi dawałam kolację, umyłam i przez godzinę usypiałam,mąż wstawiał dzrzwi do pokoju,

dobra spadam bo bez sensu już piszę :(

pstryk

10 lata 3 miesiąc temu #952183 przez monia89
Hej. A ja poleguje i wydaje rozkazy dziś pierogi i uszka musze ulepic ale na siedząco :-)
Azja cudowne bombki!!!!
Buxiaki dla Tomeczka i Leosia.
Suzi super że przegonliście choroby :-)
Fajne glutki i czapeczkowy i irokezowy :-)
Anabell ja kupuje normalnie ubranka tzn zawsze szalałam :-D młodego o ile nim zostanie :P też będe pewnie obkupywała bo wiecie co sezon h&m ma praktycznie nowe kolekcje pięknych ubranek :-) to też Suzi M wytaszczył znowu pudła i powyciągałam troszke chinosów dresików bluzeczek ktore Tosik miał z raz a Oluś ani razu nie bedzie miał bo mi sie nie podobają :-D
Wyprawke mam już upatrzoną w styczniu po wizycie i usg 4d zamawiam ale i tak dominują kolory unitex.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 3 miesiąc temu #952187 przez agat
Buziaczki dla Leoncja :*

Monia skup się na wydawaniu rozkazów, nic nie rób :) Choć wiem, że czasami człowiek woli sam zrobić niż w kółko tłumaczyć. Wczoraj myślałam, że jajko zniosę jak widziałam jak mąż łazienkę szorował :P

Madzia no to czekamy na rozwinięcie spisu treści ;) Może w odcinkach :) Odkryłam ostatnio, że masz w znajomych na fb meza mojej kuzynki oraz dziewczynę mojego kuzyna ;)

Ja siedzę w poczekalni przychodni, zaraz bede miała ktg :) Ciekawe czy jakieś skurczybyki już się zapiszą, ja nic nie czuję poza twardnieniem brzucha raz na jakiś czas.

10 lata 3 miesiąc temu #952196 przez Azja
hej

buziaczki dla Leonka :) :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Monia tak tak skup sie na wydawaniu rozkazów i niech robia :)

Agat moj tez wczoraj sprzatał lazienke, ale zamknełam drzwi bo patrzec na to nie mogłam :P

Magda czekamy na rozwiniecie opowiesci :)

ja własnie posprztałam w Jakowej komodzie, pusto sie jakos zrobiło, rosnie moj Gagatek :)

zaraz bierzemy sie za odkurzanie, pranie nastawilismy i jeszcze czeka zaległe prasowanoe :evil:

zaraz Wam napisze przepis na sledzie :)

10 lata 3 miesiąc temu #952197 przez Azja
Śledzie z buraczkami marynowanymi w talarkach z Lidla

sledzie przepłukac (moj M płucze 4 razy )
Śledzie 1 kg. przepłukać, zalać wodą i odstawić na 1godz. co jakiś czas mieszać ( czynność powtórzyć 4x, łącznie 4 godz. ) o tu jego instrukstaz płukania :laugh:

zalewa
Odsączyć buraki. Do zalewy dodać liść laurowy 3szt. , ziele angielkie 6 szt.dodać łyżkę miodu, szczypta, soli.

Buraczki pokroić na drobne paski dodać 4 łyżki majonezu, 2 śmietany 12%, ewentualnie jogurtu naturalnego. Dodać pieprz świeżo zmielony i szczypta soli. Twarde jabłko zetrzeć na grubej tarce. Śledzie pokroić, wszystko połączyć i wymieszać.

mam nadzieje ze da sie odczytac ta instrukcje, sledzie wychodz apycha polecam

10 lata 3 miesiąc temu #952236 przez Anabelle
ja śledzie to sobie spakuje od rodziców :P

eh dziewczyny jak mi sie nie chce nic robić to matko jedyna :P

10 lata 3 miesiąc temu #952241 przez Azja
Agat no jak tam Jagódka pcha sie na swiat?? jak tam po ktg ??

Agat prosze napisz czy Wasz Adas tez "meczy " kota?? jasiek ma tak ze czasem nie zwraca na kota uwagi, a czasem to łazi za nim jak cien i albo chce go kapnac, albo za ogon szarpac, czasem ma tak ze sie polozy i sie tuli do kota a za chwile atak, juz nie wiem jak mu tłumaczyc ze nie wolno, nic do niego nie dociera, nawet kot go udrapie to nawet nie zapłacze nic, jakis terminator z niego, no a nasz kot i tak ma duzo cierpliwosci do jaska, bo niestety nie jest typem miziaka, ze wszystko mozna z nim robic, staram sie pilnowac, no ale nie zawsze mi sei udaje, juz nie wiem co z moim Gagatkiem robic i jak mu wytłumaczyc :pinch:

lece smazyc nalesniki, bo zaraz tornado z drzemki wstanie :whistle:

10 lata 3 miesiąc temu #952282 przez Magdalena9t
No dobra coś wypada rozwinąć, :)
a więc zacznę od naszego wyjazdu, jechaliśmy 2 tygodnie temu z środy na noc do rodziny w odwiedziny do Bielska z teściami :whistle: i jak dotarliśmy to na wieczór się Tomek rozchorował, cały dzień był marudny i na wieczór brzydki kaszel i nawet gorączka, na następny dzień karzę mężowi zadzwonić do przychodni, znalazł prywatną ale dopiero wizyta na środę :blink: :blink: znalazł państwową i w ten sam dzień kazali nam się zjawić, więc szybko się ogarnęliśmy i pojechaliśmy, i dzięki Bogu, bo już coś się zaczynało dziać na oskrzelach i zaczerwienione gardło, na szczęście bez antybiotyku się obyło uff.. :S
i żałuję ,że się zgodziam na ten wyjazd, apety Tomeczkowi siadł, i musiałam się nastresować i nagimnastykować,żeby coś zjadł :side:
Jak wróciliśmy do domu to wtedy dopiero zabraliśmy się za starania o Laurę/Tosię Lilianę albo Henia :silly: :silly: nawet już kupiłam sobie test dziś i chyba jutro sobie zrobię,bo mam takie uczucie,że już jestem w ciąży, ostatnio miałam ochotę na śledzia akurat w lodówce był w sosie musztardowym, ale nie zasmakował mi i musiałam zabić ten nieprzyjemny posmak czekoladą :laugh: :laugh:
koniec części pierwszej :P

10 lata 3 miesiąc temu #952284 przez agat
Cisza jak makiem zasiał :) Ja dopiero mam chwilę by do kompa usiąść, bo pół dnia na mieście, później w domu obiad na szybko i z wizytą u koleżanki na urodzinach.

Ktg niczego ciekawego nie pokazało, miałam nawet dwa razy robione, bo najpierw to planowe, a później byłam testerką nowo zakupionego sprzętu :P Fajnie było posłuchać serduszka :) Dr też nic ciekawego nie zobaczył, szyjka długa i trzyma, rozwarcie na 1 palec (ale to już chyba miesiąc temu miałam). Widzimy się 12go na usg, 13go na wizycie (a termin 14-15.01).

Azja pytałaś o kota. Adaś ma od jakiś 2 tyg znowu fazę na kota, wcześniej go olewał. Teraz za nim biega, woła go co chwilę, raz przytula, innym razem za ogon ciągnie. Więc w sumie tak samo jak i u Was :) Kot cierpliwie znosi "pieszczoty" (przynajmniej na razie).

10 lata 3 miesiąc temu #952288 przez Magdalena9t
część druga ;)
Po powrocie mieliśmy wizytę u alergologa, i wyszło uczulenie na całe jajo IIklasy, na mleko nie, doktor kazał omijać drób również bo może być reakcja krzyżowa,
a już miałam wmawiane ,że za dużo mleka,serów i twarożków Tomeczkowi daję(po pierwszych wynikach) :dry: :dry:

w piątek miałam się odezwać, ale za dużo roboty miałam, wieczorem do teściów, po powrocie , kolacja mycie i usypianie Tomka, a poźniej jeszcze kartki robiłam, z tekstami biblijnymi na sobotę do kościoła, bo mamy taki zwyczaj u nas w zborze,że jak ktoś ma urodziny to dostaję taką karteczkę i różyczkę :)

Sobota kościół, po kościele na obiad do mamy, po obiedzie zdrzemnęłam się z Tomeczkiem, a jak się obudziłam to musieliśmy już jechać bo na halę grać w halówkę byliśmy umówieni, i też jechałam, i Tomek u mojej mamy został na noc, jak odjeżdżaliśmy miałam wyrzuty ,że go tak zostawiam i się poryczałąm nawet :(
po powrocie z hali zabrałam się za robienie personalizowanego serduszka, dla bratanka męża, bo w niedzielę szliśmy na roczek i chciałam coś zrobić innego ;) i oczywiście nigdzie nie mogłam wydrukować, (my nie mamy) u teściów nie działa, u kuzynki nie ma tuszu u brata zły toner kupiła dziewczyna jego, i ostatecznie w niedzielę parę godzin przed imprezą przypomniałam sobie o teściowej, co ma w pracy drukarki, i się udało :) :)
także niedziela też poza domem,
wczoraj okazało sie,że muszę do pracy jechać , wieczorem z teściową się uświadomiłyśmy że jedna firma nie zrobiona, (nie wiem czy to już pisałam) no i jak mogłąm odmówić, pojechałam tyle ,że zanim Tomka położyłam spać minęło trochę czasu i było już po 22 jak jechałam, dziś cały dzień jak zombi chodzę.

10 lata 3 miesiąc temu #952291 przez Magdalena9t
i jeszcze mąż mnie wczoraj wkurzył bo na łysą pałe sam się ogolił a ja nienawidzę takiej fryzury a raczej braku :angry: :angry:

Agat mąż Twojej kuzynki a mój znajomy to pewnie Radosław L. a dziewczyny to nie wiem o którą chodzi ;)

kurdę ale nudna jestem nie wiem co napisać :huh:
tyle mnie nie było,że musiałabym wypracowanie napisać :P :P

Azja super są te bombeczki, moja mama by oszalała jakby takie zobaczyła :) ja mam podobną fazę na szycie jak Kaikai ostatnio,mam pożyczoną maszynę do szycia od mamy ale coś nie działa i Adam by musiał mi zajrzeć, ale robi ten pokoik Tomeczkowi i nie ma czasu, a no właśnie nie chwaliłam się, już jest ścianka postawiona i drzwi wstawione, jeszzce trochę i pokoik będzie :laugh: :laugh: juhhu

i u Tomka równe 12kilo na wadze :)
dobra idę poprasować,już od 3 dni prasuję na raty a bym chciała to z głowy mieć :)

10 lata 3 miesiąc temu #952294 przez Azja
Magda Jasio tez 12 kg waży :) a tak w ogóle to kiedy Ty odpoczywasz non stop na biegu :blush:
Życzę owocnych starań. Mam nadzieje ze się udało :)

Agat czyli w święta nie zamierzasz rodzic jak wszystko pozamykane :P

Ja dziś popralam. Poprasowalam zaległości. A później zamiast sprzatac. Naszła mnie wena na koralikowanie. Uplotlam parę kulek. Jutro zrobię kolczyki będą na prezenty. Przy okazji M mnie wnerwia l bo twierdził że nie może zabawić Jasia bo on chce ze mną. No tak jak cały dzień ze mną siedzi to i później woli ze mną. Eh. Ale powiedziałam ze robie prezenty to zajął się Młodym.

Jejku właśnie czytam na pasku na tvn ze kolo nas wypadek 3 os zginęły. O matko co ludzie będą mieli za święta. Wszyscy gdzieś gania ja i się spieszą :(

10 lata 3 miesiąc temu #952295 przez monia89
Kochane Wszystkiego najlepszego! Życzę spokojnych i zdrowych świąt.
Załączniki:

10 lata 3 miesiąc temu #952296 przez agat
Madzia życzę dwóch kresek jutro :)

Tak, mąż mojej kuzynki to właśnie Radek :)

Adaś jeszcze nie śpi :evil: Już od dwóch godzin powinien :/ Z nosa mu cieknie, zaraził się od męża :/ Małzonek też niezły, umiera wtedy, gdy mu pasuje. Dla jednych czynności jest zdychający, a dla innych zdrowy jak ryba :/

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka