BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 3 miesiąc temu #951945 przez agat
OMG jakie piękne te bombki Azja! Zajebiste :)

Właśnie ubralismy choinkę, trochę chuda w tym roku, ale przynajmniej pół pokoju nie zajmuje. Śmiesznie wygląda, bo od dołu do połowy bombki plastikowe i slomkowe, a na górze szklane :P

Adaś dziś tylko na początku towarzyszył w ubieraniu, później poszedł spać.
Małżonek mój przeziębiony, także gromnicę trza wyciągnąć.Na porodówkę w święta się nie wybieram, oooo nie. Już mi ślinka cieknie na myśl o kapuście z grzybami i sałatce śledziowej ;) We wtorek mam wizytę, zobaczymy co dr tam wypatrzy. Jutro muszę zanieść jeszcze mocz, zgubiłam skierowanie, ale to groszowe sprawy, więc już zapłacę.

Aaaa Monia gratuluję siusiaka :) Będziesz miała kogo stroic w antosiowe ciuszki :) No i oszczędzaj się tam!

Creo nam dr mówił, że dzieci koślawią stópki fizjologicznie. Chyba do 2 r.ż. to normalne, o ile dobrze pamiętam. No ale jak macie możliwość sprawdzenia to pewnie, warto skorzystać.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #951947 przez Dave
Azja jakie zajebiaszcze te bombki. Cuda:-):-):-)

Zapomnialam stopki mlodego ogladnac moze sie jutro uda.

Ok. Post bardziej w moim stylu. Wiec dobranoc:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 3 miesiąc temu #951950 przez Suzi
Eeee, no Dave, najpierw rozochocisz a potem znowu bida :S

U nas juz znacznie lepiej ze zdrowiem, więc i nastroje lepsze :) siusiak juz wrocił do normy i reszta też, tylko z apetytem jezzcze nie do konca, bo np zupy za chiny nie chcial jeśc za to sięgal do talerza tacie i wyjadł ze 3 GRAMY kotleta mielonego :laugh: :P

CreMoniu -mogę smiało rzec ze to byla Mikusiowa najpoważniejsza i w sumie jedyna choroba w życiu prawie 20 miesięcznym więc pochlebiam sobie ze tez nie jest z nim najgorzej ,a z tym ze tak straszliwie schudł to troche przesadzilam bo odwazylam sie go w koncu zwazyć i okazalo sie ze to na szczęscie jedynie 50 gram B) ubylo więc waży 11.700 aktualnie. Ale strasznie biednie wyglądał w tej chorobie, widocznie mu na aparycję wpływala :P
A Ty serio mowisz ze Leo 15???? Bo tak jakoś napisalaś , ze oczywiście ze zart, ale juz nie wiem czego ten żart ma dotyczyć, wagi? No to ile on wazy -sprecyzuj. Bo jak faktycznie 15 to nas wszystkich odsadzil o 3 okrazenia stadionu :ohmy: , no chyba ze Mati mu "dyszy w kark", bo reszta to raczej drobnica przy Leosiu.... :blink:
My mamy juz choinkę w domu ale jeszcze nieubraną. Mikuś sie jej troche bał na początku i pokazywał, ze ma "iść" do ogrodu, do innych choinek :laugh: , ale oswajamy go z nią i jest juz mniej sfochany na nią. Moze go olśni jak juz będzie ubrana?
Co do swiątecznych wiktuałow to narazie zamarynowany schab ze śliwką i zrobiona masa makowa, bo ambitnie chcę zrobić drozdzowy makowiec ( nigdy jezzxze się nie porwalam na to ) mama mnie probowala odwieść od tego strasząc, ze trudne, ze zakalec, ze sie nie zwinie.....ale i tak sprobuję! Jutro jeszcze ostatnie zakupy -ryby, tez chce zrobić śledzie pod pierzynką, karpia robi mama. My musimy jeszcze wykonać pierogi z
grzybami i kapustą, zupkę grzybową i barszczyk, chcę ten pasztet koniecznie upiec a na pierwszy dzień jezzcze gęś.
CreMoniu -opis Twojego bigosu poruszył mnie do glębi, obudzil we mnie jakiegoś nienasyconego potwora :woohoo: a slinotok jaki mi sie uruchomił przypominal Niagarę.....zarzuć dokladniejszy przepis, PLZ :) zrobilabym na Sylwestra moze, bo jakoś nie mamy tradycji jadania bigosu w Święta, ale juz na Nowy Rok i owszem B)

Azja - przepiękne bombki!! Chylę czola! Ostatnio jakoś tak o sobie nienajpochpebniej myślę -zgnuśnialam chyba, niewiele mi sie chce robić, a w sumie tyle fajnych rzeczy moznaby sie bylo jeszcze nauczyć, tym bardzoej ze nie chwaląc się, do manualnych i plastycznych zajęc mialam zawsze dryg.... Muszę sie w koncu zebrać w sobie, myslalam o decoupage....moja kolezanka , nauczycielka techniki ostatnio szaleje na tym polu, i nawet chyba juz nawet sprzedaje swoje wyroby, a rzeczywiście ladnie jej to wychodzi...co do szydelka i drutow to moze niekoniecznie moje ulubione zajęcia, ale np to filcowanie czy decoupage to juz blizsze memu sercu. ;)
A o jakim dietetycznym cieście myślisz?

Agat - gromnica :woohoo: alem sie uśmiala :laugh:
Co do bombek to tez planuje z dołu choinki plastik i drewno, dopiero wyzej szkło i co cenniejsze pozycje kolekcji... :laugh:
A kot u Was nie "pomaga" Adasiowi rozbrajać choinki?

Monia -to gratulacje raz jezzcze tym bardziej ze tak chcialaś "siusiorka" :laugh: no i kurcze oszczędzaj się!!! Boże! Szpital!! Broń sie przed tym! Leż w domu, odpocYwaj! Jeszcze sie nauwijasz, jak juz sie maluszek urodzi, z dwoma budrysami będziesz miala ręce pelne roboty, po kokardę!

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #951951 przez agat
Zapomniałam o tym, że dziś Tomeczek swoją 20tke świętował! Buziaki :*
Madzia tomciowa miała tak się rozpisać ze dwa dni temu i zaginęła w akcji.

Męża oddelegowałam do drugiego pokoju bo kicha, prycha i chusteczki rozpruwa :/

Aaa zapomniałam napisać poprzednio, że Adaś dziś był powsinogą jak Jasio. Poszedł do sąsiadów i gdy zaszłam za pół godziny to bawił się w najlepsze. Mamy na piętrze sąsiadów z 3-latką i 5-latką i szaleli wszyscy razem ;) Mogliby go częściej wołać :P

Suzi nasz kot raczej nigdy nie atakował choinki, raz na jakiś czas podszedł i łapą bombkę jakąś zaczepił. Dopiero gdy któraś spadła to urządza za nią pogoń po całym domu..

10 lata 3 miesiąc temu #951957 przez kaikai
Monia, więc na chwilę obecną gratuluję synka :laugh:

Buziaczki dla Tomasza :)

Ja do bigosu nie dodaje wina, nie lubię potraw z winem :sick:

Może też gaske upiekę, albo kaczkę.

Dawidek jak zobaczył choinkę to bardzo się cieszył :)
Biegał, piszczal :)
Bałam się ze jak zobaczy bombki to będzie próbował ściągnąć, ale tylko paluszkiem dotyka :cheer:
Już od rana stoi przy choince :cheer:

10 lata 3 miesiąc temu #951961 przez agat
Tia, a Adaś zeżarł już dwa pierniki z choinki, ściągnął kilka bombek... A to dopiero początek dnia :evil:
Tyle chociaż dobrego, że wstał po 8 :) Po 6 przyszedł do mnie, wypił mleczko i poszedł dalej spać :) Tak to ja mogę egzystować :)

10 lata 3 miesiąc temu #952019 przez Azja
hej

u nas mam nadzieje zaraz bedzie drzemka :)

ciesze sie ze Wam sie moje bombki podobaja :)

a co do choinki to my jak znieslismy nie ubrana, taka w worku to Jasiek sie bał i nawet płakał, ale zaraz mu przesżło ubierał z nami, teraz o dziwo jej jakos nie rusza, czasem sobie cos tam dotknie, ale my szlanych bombekj nie mamy, wszystko drewniane, szydełkowe itp.

Agat współczuje chorego meza w domu, uu nie ma nic gorszego :P

Suzi dobrze ze Mikus wrocił juz do pełni zdorwia :) a co do dietetycznego ciasta to chyba zrobie sernik jaglany na zimno, no chyba ze mi zapał do pracy minie :laugh: :laugh:

wiecie co u nas non stop leje raz mocniej, raz słabiej, ale ja sie pytam CO TO ZA POGODA :woohoo: :woohoo: :woohoo:

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #952035 przez Anabelle
wow! piękne bańki!

Monia, ja jak się dowiedziałam, że drugi syn to niestety zaczęłam ciuchy Antkowi kupować bo stwierdziłam, że lepiej kupić Antosiowi, bo dwójka dzieci skorzysta :P troche mnie to pogrążyło finansowo :P mam nadzieje, że obędzie się już u was bez niespodzianek ;)

A tu Antek który ostatnio uwielbił sobie chodzenie w czapce ojca. Niestety właśnie szukaliśmy tej czapki, bo M idzie robić z balkonem, ale czapka zaginęła :P

co do choinki to u nas jest taki bilans: 1 bombke zbiłam ja, 2 bombki zbił Antek :P ale generalnie, nie jest źle :D

10 lata 3 miesiąc temu #952043 przez Sevilla
Pan Glut i jego irokez oraz nasza choinka
Załączniki:

10 lata 3 miesiąc temu #952057 przez agat
Fajne gluty :) I ten czapkowy i ten irokezowy :)

U nas dziś sprzątanie na maxa, jestem zagruzowana w kuchni, matulu jaki tu syf :/ Moze bym sobie odpuściła sprzątanie przedświateczne, bo w sumiie w domu nas nie będzie, ale to od razu przedporodowe sprzątanie, jak teraz nie doszoruję chałupy to przez najbliższe miesiace tym bardziej :P

10 lata 3 miesiąc temu #952067 przez kaikai
Azja śliczne bombki ! :) ja to nie mam talentu do szydelkowania, ostatni raz w podstawówce robiłam szalik, lepiej nie mówić, druty nie chciały mi się wbić w oczka.
Moja babcia miała talent :)
Ja ostatnio myślę o maszynie do szycia, tak mi się zachciało szyć :) tylko ja nigdy tego nie robiłam. Czytałam już jaką maszynę wybrać, to są takie komputerowe, może dałabym radę ;)
P to się śmieje z mojego pomysłu, a ja już widzę w wyobraźni mój gabinecik krawiecki :laugh:
Ja jestem taka duszą artystyczną, lubię też malować obrazy, ale na wszystko też czasu brakuje, a chciałam zapisać się na warsztaty malarskie, no ale teraz :(
Będę musiała poczekać.

Anabell, Sevilla dzieciaki super i choinka piękna :)

Chciałam fotkę Dawida dodać, ale P coś zablokował w komp stacjonarnym, a laptopa przy małym nie odpale. Z telefonu nie mogę przegrać.:(
Może później.

10 lata 3 miesiąc temu #952081 przez Alex_87
Hej

Ja od wczoraj zabieram się za napisanie posta i co przeczytam to coś albo ktoś nie daje napisac :P

Niedługo będę jak Dave :D ooo i znowu zaczyna mały płakać....

Azja bombki przepiękne :)

10 lata 3 miesiąc temu #952123 przez Azja
ja dzis stwierdziłam ze olewam porzadki i tak nas w sumie w swieta nie bedzie , zgrubsza ogarne tak jak na tygodniu sprzatam i tyle, co z tego ze ja sprzatam jak tornado przez chate co chwile przeleci i znowu bałagan ;)

Kaikai moja kolezanka niedawno sobie kupiła maszyne do szycia, tez nigdy wczesniej nie szyła, ale takiego bakcyla złapała, ze sama sobie sukienki szyje :)
mi sie marzy taki moj mały warsztacik, gdzie bede mogła porozkładac wszystkie moje koraliki, szydełka, nici i inne pierdolety bez obawy ze zaraz Mlody przechwyci, a tak to co sobie zaczne robic to zaraz Jasiek cos chce i musze to skladac i juz rozkłądac z powrotem mi sie nie chce, ale moze kiedys zmienimy lokum i sie doczekam ;)

Anabelle, Sevilla chłopaki słodziaki :)

Agat Ty nie szalej z porzadkami, bo w Wigilie pojedziesz na porodówke :woohoo:

moiwe Wam jakie M zrobił pyszne sledzie z buraczkami, o ja cie niebo w gebie, chyba nic do swiat nie zostanie :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu #952127 przez kaikai
Azja mój też chce zrobić śledzie z burakami :)
Podaj przepisa jak tak zachwalasz ;) :)

10 lata 3 miesiąc temu #952162 przez agat
Pierwsze słyszę o cczymś takim jak śledzie z burakami, ale zjadłabym, bo uwielbiam śledzie :)

Chałupa prawie posprzątana, jutro jeszcze parę rzeczy mam zrobić. Bardziej niż całodzienne latanie ze szmatą umęczyły mnie wieczorne próby poczynienia pedicure :P :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka