BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

10 lata 5 dni temu #951175 przez tysiiiak
Hej dziewczyny :kiss: czytam Was ale na jakieś większe odpisanie to brak czasu. Teraz ten tydzień jest u mnie straszny. Czekają mnie 3 dni w pracy 9-22 :/ i to jeszcze weekend przed świetami więc będzie się działo :sick: a ja w tej pracy siedzę jak zombie i jedyne o czym marze to łóżko!! Mogłabym spać 24h na dobę i nawet na siedząco byłoby dobrze ;)
Któraś pisała o naleśnikach i aż mi ślinka pociekła więc chyba dziś zrobię z twarożkiem na słodko :woohoo:

Suzi zdrówka dla Mikusia i super, że wszystko idzie ku temu :) Kuba chyba miał 3 dniówkę. Nie jestem pewna bo ta wysypka jakaś skąpa była. Miał gorączkę ok 39 stopni i nic poza tym.

Azja ale boskie zdjęcia twojego brzuszkowego dziecia :) super, że wszystko z pomiarów wyszło prawidłowo :)

Agat do piwnicy i pakuj torbę po co Ci potem dodatkowe stresy i pakowanie w pośpiechu ?:P

Vika do nas pisała wczoraj na fb. Już się przeprowadzili i teraz czeka ją pewnie mega ogarnianie wszystkiego z dwójką malców. Jedno przy nodze i drugie na ręcę więc nic dziwnego że ją czarna dziura pochłonęła :P

Ja się dalej kiepsko czuję. Mam mdłości i to zmęczenie mnie dobija :dry: Poza tym chyba zaczyna mi rosnąć brzuch?! Albo mam już jakieś wkręty ale na moje jest on mega wielki i spodnie mnie uciskają :P

A tu Kubulek, który wpadł pod kosiaręęęę :D

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 dni temu #951179 przez Anabelle
Suzi ;) my obydwoje z mezem chcielibysmy trójke, ale to gdybysmy w totka wygrali ;)
W obecnej sytuacji nie chcemy trzeciego dziecka. Nie mamy tyle pomieszczeń, nie chcemy musieć kupować vanu, a nie chcemy dużych różnic miedzy dziećmi. Ja muszę brać leki na tarczyce w ciążach, aaaa i nie chcemy dawać dzieci do żłobka więc muszę zostać z maluszkami póki nie pójdą do przedszkola i tym sposobem już teraz wrócę do pracy najwcześniej na przełomie 2017/2018 a przy trzecim dziecku to miałabym 10 lat bez aktywności zawodowej. Boje się, że pracy bym nie znalazła. Co jeszcze?.... hmm chcemy coś dzieciom odłożyć, może chociaż po działce rolnej kupić, żeby cokolwiek miały bo za X lat się odrolni.
No i zarówno ja jak i mąż uwielbiamy podróże, wyjazdy, wycieczki po górach, a trójkę dzieci trudniej komuś zostawić. Szczególnie w małym odstępie wiekowym. Z dwójką moi rodzice powinni sobie poradzić w razie czego hehe
Cała masa rzeczy, ale rozmawialiśmy o tym i stwierdziliśmy, że nie bedziemy się starać o trzecie dziecko. Jeśli się przytrafi to nic się nie stanie, ale świadomie nie będziemy pomagać naturze, nie bede brać leków, wyrównywać tsh, prolaktyny, nie bedę robić testów owu i bedziemy się zabezpieczać. Taki jest plan. Wyjdzie w praktyce :)

Azja śliczna fasolka! :kiss: :kiss:

Uśmiałam się z tymi pajacami i napami :P
My mamy do spania rampersy z kaphall ale na zamek błyskawiczny to Antek nie rusza :P

Agat jeszcze bez torby spakowanej?
To ja się biorę za pakowanie torby po nowym roku :)
Na początek takie rzeczy jak pantofle, piżama, kosmetyki. A w lutym dorzucę ciuszki dla dziecka. Taki plan ;)
W moje urodziny 28 lutego będę zaczynać 38 tydzień.

10 lata 5 dni temu - 10 lata 5 dni temu #951248 przez agat
Ale fajny Kubulek :) Mieliśmy te bodziaki z biedronki marynarskie, ale chyba na 80.
Tysiak myślałam o tobie wczoraj, jak się czujesz, bo mam koleżanka na tym samym etapie ciąży co ty, no i ona zielona i rzygająca :sick: Męczy się biedna. Z pierwszym dzieckiem tak nie miała.

Byłam z młodym na mieście, odebrałam patrzałki, kupiłam sobie sukienkę na święta za 30 zł :P Jakieś zakupy spożywcze i apteczne. Wszystko w promieniu 500 m, więc w miarę szybko się wyrobiliśmy. Jakieś przeziębienie mnie bierze :/ Gardło drapie mnie już drugi dzień, głowa pobolewa. Uruchomiłam miód, syrop z mlecza, dziś kupiłam Prenalen.

A co do wyprawki szpitalnej to mam przygotowane 90% tylko spakować trzeba.

10 lata 5 dni temu #951257 przez Alex_87
Azja jaki słodki malutki dzidziuś, aż niemożliwe, że z takiego maleństwa może się urodzić ponad 4 kg dziecko :D
a w tak wczesnej ciąży to jeszcze różnie bywa z tym co ma między nogami ;)

Suzi jak idzie spać o 19, to wstaje tak koło 7, ale dla mnie to nie jest jakaś bardzo wczesna pora, ale odkąd Tymkowi zaczęły się kolki to potrafi płakać nad ranem od 4, więc Zuzka w końcu się budzi i leży koło mnie na łózku, patrzy z wyrzutem na brata, że on płacze i ona nie może spac :P jak już oboje usną, to Zuza pośpi tak do 8-9. Ja śpie gdzieś tak z 5-6 godzin na dobę, ale wierzę, że mały pójdzie w ślady siostry i szybko zacznie przesypiać noce :D

tysiak bidulko :( nie dość, że w pracy sajgon, to jeszcze uroki wczesnej ciąży :/ kiedy wybierasz się na zwolnienie?

Agat czekamy na foto w okularkach :D

Ja może i bym chciała trójkę, ale sama nie wiem, na pewno nie teraz, bo miejsca nie mamy, zanim kupimy własne mieszkanie, albo wybudujemy dom to możemy mieć już grubo po 30, a jakoś nie chce tak dużej różnicy wieku. No i pewnie zostanie dwójka ;) Poza tym za krótko po porodzie jestem, zeby myślec o następnej ciąży, chce się w końcu pocieszyć brakiem wielkiego brzucha :D mam nadzieje, że do lata uda mi się zlikwidowac tą fałdę ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 5 dni temu #951262 przez tysiiiak
Na zwolnienie idę od 8 stycznia i nie mogę się doczekać :) Na szczęście w święta mam 5 dni wolnego więc odpoczne po tym co się teraz dzieje. Przez tą pracę jakoś nie czuję świąt i wcale mnie nie cieszą no prucz tego wolnego :P
Co do samopoczucia to mam często mdłości o róznych porach ale na szczęście bez wymiotów. Wiecznie jestem niewyspana i czasem kręci mi się w głowie. Strasznie męczą mnie
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
.

Alex pamiętam jak walczyłaś z tym zusem w pierwszej ciąży i znów to samo ?! co za popaprańcy. Czepiać się kobiet w ciąży i po porodzie. Na prawdę chyba powinni się zająć innymi osobnikami :/ Współczuję!

10 lata 4 dni temu #951274 przez monia89
Tysiak jak czytam to co przechodzisz przypominam sobie swoje początki. Trwaloto tak z 4.5 me :-)

10 lata 4 dni temu #951275 przez Azja
my dzis bez drzemki, bo Mlody wtsał o 10 :woohoo:

gotuje obiadek, a Jasiek robi rozpierdziel na chacie :evil:

Tysiak współczuje dolegliwości, mi juz przechodza, mam nadzijee, Kubulek super fryz i super usmiech :)

Alex
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Agat czekam na foto w nowych okularach ;)

Agat na przeziebienie herbatka z imbirem, albo najlepiej troszke imbiru zetrzec na tartce i zalac wrzatkiem a pozniej to wypic, moze nie najlepsze w smaku, ale pomaga, przynajmniej mi pomogło :dry:

dobra spoadam narazie bo obiad spale zaraz :silly:

10 lata 4 dni temu #951313 przez agat
Azja o 10?! Czy mówimy o tym samym Jasiu, który kiedyś wstawal przed świtem? Zazdraszczam i to bardzo :)

Adaś za to pospał w dzień 3 h, teraz dopiero drugie danie wcina.

10 lata 4 dni temu #951368 przez Alex_87
Azja też oglądałam ten reportaż w ddtvn. Przecież kobiety specjalnie zachodzą w ciążę żeby potem wyłudzać pieniądze od biednego zusu co nie? kurna żebym ja jeszcze miała wypłatę z 10 tyś :P

właśnie oglądam prognozę pogody i od samego oglądania można popaść w pogodową depresję :/ już nawet nie pamiętam kiedy śnieg był w święta bożego narodzenia, bo na wielkanoc to był 2 lata temu :P

10 lata 4 dni temu #951386 przez agat
Śnieg na Wielkanoc był, gdy byłyśmy w końcówce ciąży ;) No a na Boże Narodzenie to też już nie pamiętam śniegu :(

Co do ZUSu to wiadomo, ze są tacy, co kręcą i kombinują, ale oni się zawsze przyczepią do niewinnych. Najlepsze było w tym reportażu DDTVN, gdy przedstawiciel ZUSu powiedział, że rozumie, że przez wstrzymanie wypłacania świadczeń kobiety mogą mieć czasowe niedogodności finansowe.... Aż się prowadzący oburzyli na te słowa. "Niedogodności finansowe" - ładnie nazwany brak kasy przez parę miesięcy, gdy na głowie rachunki, kredyt i małe dziecko :/

Gardło mnie boli coraz bardziej, nie podoba mi sie to :/

10 lata 4 dni temu #951390 przez monia89
Zus to temat ocean :-)
Agat mnie też gardło boli. Już nawet Tosikowi zapobiegawczo psikam tamtum.

10 lata 4 dni temu #951396 przez Azja
Agat tak Jasio spał do 10 i to ten sam Jasio co zawsze wstawał przed sloncem :woohoo: ale nie lubię jak tak późno wstaje najlepiej ja kolo 8 to i drzemka o normalnej porze i jeszcze spacerek można normalnie zaplanować. No ale co nie będę narzekac :P

Coś Młody dziś po południu serwowal luźne kupska :sick: nie wiem od czego nic nowego nie jadł. Zobaczymy jutro. Mam nadzieje ze będzie normalnie

Kiedy dzieciom wychodzą następne żeby. Bo niby Jasiek ma 16 ale dolne 3 to tak w połowie wyszły. A znowu się ost slini. Nie wiem czy to może na zęby. Tylko nie wiem czy następne czy to te trójki dalej wychodza

:ohmy:

Pogoda faktycznie wiosenna :silly:

10 lata 4 dni temu #951404 przez agat
Adasiowi jeszcze jedna trójka dolna została, by mieć arsenał 1-4 na górze i na dole.
A co do kup to u nas ostatnio niedostatek. Małe bobki jakieś robi, a stęka długo. Dużo je, owoców je mnóstwo, nie wiem czemu tak ścisło się załatwia.

10 lata 4 dni temu #951411 przez Azja
U nas kup to zawsze dostatek :P 2 dziennie to podstawa. Nieraz i 3 się trafia.nawet się tym martwilam ale lekarka powiedziała ze Jasio ma dobrą przemianę i tak robi. Chyba po M bracie. Bo ten to tylko zje i juz siedzi w WC

Ale dziś to takie aż wodniste wiec coś jest nie tak no zobaczymy jutro

Ale sobie temat z wieczora znalazlam :laugh:
Głowa mnie boli chyba przez to ze tyle dla spałam :blink:

10 lata 4 dni temu #951413 przez monia89
U nas też nie było drzemki i wieczorem był koszmar jutro nie ma przeproś idzie spać.
Wizyte u dentysty jutro mam nadzieje że nie bedzie powtórki z rozrywki i dobrze zrobi mi zęba.
Gardło coraz bardziej boli a nawet już migdałki....
Oby na Tosika nie przeszło.
ide spać Mamusie oby fasola pozwoliła :-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka