BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

9 lata 9 miesiąc temu #973118 przez tysiiiak
Zasiadłam właśnie do Allegro i frazy 'staniki do karmienia' :P zdecydowałam się na Allese ale mam kilka pytań :P lepszy jest usztywniany czy półusztwniany? Zastanawiam się jaki zapas mam sobie dodać do obecnego rozmiaru? Czy lepiej poczekać na samą końcówkę ciąży? :blink:
Podoba mi się ten allegro.pl/biustonosz-karmienia-mama-chi...rny-i5005124888.html i ten allegro.pl/biustonosz-ciaza-karmienia-ma...85f-i4782686782.html

Azja ale masz cudowną piłeczke z brzucha :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #973119 przez Azja
Tysiak ja bym jeszcze ze stanikiem poczekała. Ja tez jeszcze czekam tylko na moje cycki to nie tak łatwo coś dostać :laugh:

Chłopaki jeszcze na spacerku. Ja sie wzięłam za porządki w moich koralikach i drucikach. Bo mam ochotę coś porobić ale jak tylko tam podchodzę i nic nie mogę znalesc to mi się odechciewa. Zobaczymy czy mi cierpliwości starczy :woohoo:

Kurde mam ochotę zjeść coś dobrego ale sama nie wiem co. Chodzę i wesze po domu ale smaka nie mogę zlapac :silly:

Dziewczyny czy Wy wiecie że już lada moment kwiecień. Zaczną się imprezy ur naszym dzieci 2 lata matko kiedy to zlecialo przecież ja dopiero co byłam na poroodowce :woohoo: :woohoo: :woohoo:

9 lata 9 miesiąc temu #973121 przez tysiiiak
Azja nie dość, ż niedawno byłaś na porodówce to niedługo znowu tam trafisz :laugh:
JA dziś zrobiłam twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką om nom nom :cheer: :P :)

9 lata 9 miesiąc temu #973127 przez Azja
Tysiak tez to dzis jadłam na snaidanie :) było pycha, ale to nie ten smak którego dzis szukam :woohoo: :whistle: :evil:

kurde do mnie nie dociera chyba ze nie długo znowu porodówka :woohoo: a to zbliza sie wielkimi krokami :whistle: :pinch:

9 lata 9 miesiąc temu #973129 przez Alex_87
echh do mnie nie dociera, że za 1,5 tyg Tymon kończy 4 miesiące :blink: a 4 miesiące to zaraz pół roku :woohoo:

Ja mam smaka na kawę z mlekiem, ale że jestem 2 tyg na diecie bezmlecznej to muszę wytrzymać :dry:

9 lata 9 miesiąc temu #973136 przez Suzi
tomaszku, nasza jaskółko wiosenna :) lapaj buziaki :kiss: :kiss: :kiss:

Agat - no patrz, nie slyszalam o tym dziecku . Ale to NIE Mikuś, spokojnie :P :ohmy:
ale ja dzis latalam na szoping. Oprocz zwyczajowej spozywki na targu , chcialam Mikiemu jakies butki wiosenne ustrzelić, bo mu sie nózka kisi w zimowkach. Zarowno w miejscowym Deichmanie jak i ccc przetrzebione, a zwlaszcza nie ma NIC z nr 23.... Czyli wszystkie dzieci w okolicy noszą ten wlasnie numer. Jeszcze w dziewczynkowych cosby sie wybralo ale dla chłopców pustynia Gobi....
:blink: chcialam koniecznoe kupic mu jakieś skorzane, bo z plastikowych toby sie ze dwie pary znalazly, no ale znów by się kisił, więc uparcie szukalam skórki. poprosilam nawet panią z obslugi o pomoc i mi znalazla -jedną jedyną parę skorzanych nr 23 ......... Na wystawie okiennej :lol: :lol: :P dobrze ze względnie ladne, bo glupioby było ją odeslać po takim poświęceniu... :whistle: Mikus zaakceptował, więc COŚ jest. Niestety. Lasockie nie mają wyrobionego podbicia, są plaskie, więc i tak będę chciala mu coś jeszcze kupić, a te będą na zmianę.

No wlaśnie Azja, nie dość ze "dopiero" wrocilas z porodowki to za "chwilę" trzeba będzie na nią wracać :laugh:
Tak w ogole to czas oszalał i to juz dawno.... :ohmy:
A co konkretnie nie podobalo Ci sie w starym wozku? Pytam bo znam ze trzy zachwycone nim uzytkowniczki, dlatego sie zdziwilam. A teraz czego oczekujesz od wozka??

Alex -czemu jesteś na diecie bezmlecznej? Tymka sypie?

Co do rzodkiewek i twarozku, to tez za mną chodził więc kupilam 5 pęczkow rzodkiewek :woohoo:

Cos Dave zamilkla....Dave! Zyjesz?
Co do Kaikai, to juz stracilam nadzieję.... :(

9 lata 9 miesiąc temu #973146 przez agat
Tysiaczku ja mam teraz z Allesa ten, Cara Mia:
allegro.pl/biustonosz-karmienia-mama-car...arn-i5033579957.html
Nieusztywniany, z fiszbiną. Ponad 2 miesiące używam i jak nówka. Najlepszy na co dzień, na początku szczególnie.

Śliczny dzień dziś był, a miała się pogoda załamać na weekend. Choć jutro pewnie już nas nie oszczędzi. Miałam w planach mycie okien, niestety Jagoda nie chciała współpracować przez większość dnia, więc inną razą je dopadnę.

9 lata 9 miesiąc temu #973154 przez kaikai
Jestem, jestem. Czytam Was, wieczorem, ale już odpisać nie daje rady.
Trochę chorowalam, trochę Dawid goraczkowal przez zeby i tak się zlecialo.
Na fb pisze bo łatwiej mi się zalogować.

Tysiak i Azja, brzuszki macie super :)

Anabell Twój to już jak bomba :) ja myślałam, że masz termin 23 marca, a Ty już po.

Ja ledwo chodzę, skurcze mnie łapią, krocze boli, wszystko zresztą boli.
Cukier mi rośnie jak głupi. Nic insulina nie pomaga :(
Daria tak kopie, że mało z brzucha nie wyjdzie.
Już wszystko praktycznie mam przygotowane, jeszcze pare ciuszkow muszę poprasowac i kupić sobie koszulę do szpitala.
Muszę też już jeździć na ktg co tydzień, jeszcze tego mi brakowało, mam już dosyć tych wizyt, w tygodniu po dwie trzy mi wypadają. Jak nie gin to diabetolog, badania, usg i znowu wizyta eh.

Tu moja fotka z 7 marca, ale nie mam nowej w tel.

Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #973163 przez Anabelle
Kaikai bo ja miałam termin na 23, ale mi zmienili na termin 17 z pierwszego usg bo zaszłam w ciążę po 1 miesiączce po łyżeczkowaniu i uznali ją za mało miarodajną.

Rośniecie dziewczyny :) Niedługo same bedziecie stać pod porodówką :)

Aaaa i też mam wrażenie, że dopiero Antosia urodziłam.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #973235 przez agat
Jak zwykle weekendowe pustki...

My byliśmy na obiedzie u teściów i tak jakoś dzien zleciał.

Monia, Anabelle - meldować się! :)

Kaikai wpadaj częściej, super brzusio :)

Suzi jak tam weselne przygotowania?

Myślałyście nad prezentami urodzinowymi dla kwietniówczątek? Adaś pewnie dostanie jakąś koparę, no i chcemy mu kupić warsztat (od nas lub dziadków). Nic drogiego, w okolicach 50zł. Zastanawiam się między mniejszym drewnianym a większym plastikowym. Ale chyba drewniany do mnie bardziej przemawia. O np coś takiego - skrzynka narzędziowa, która po odwróceniu staje się stolikiem:

Plastikowy np taki:

Co myślicie?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 9 miesiąc temu #973238 przez Anabelle
Selfie profesjonalne!! :D

U nas na urodziny Antosiowe zamawiam first bike cross u dziadków.
My pewnie dokupimy kask, uchwyt obniżający oraz np dzwoneczek.
Jeśli chodzi o rodzinę meża i teściów to nie wiem co będą kupować. Nie pytali, ale raczej jakieś drobiazgi.

Antek śpi od pól godziny, ja zjadłam lody i oglądam project runway :P

9 lata 9 miesiąc temu #973250 przez tysiiiak
Agat słodkości te Twoje dzeciaczki :* a mina Jagódki na zdjęciu z tatą bezcenna :D przerażenie w oczach :P co do prezentu to też chce podrzucić taki pomysł komuś może chrzestnej? :P bardzo fajny ten drewniany warsztat :)

KaiKai ale zgrabniutko wyglądasz :) chwila moment i Ty wskakujesz na porodówke :D jeszcze Monie przegonisz :P

9 lata 9 miesiąc temu #973386 przez Suzi
LEOSIU kochany, lapaj slodkie buziaczki :kiss: :kiss: :kiss:

Agat -swietne zdjęcia, dzieciaczki jak malowane, a dla Jagodzianki chyba faktycznie centyli juz nie staje ;) chyba ze opracują specjalnie dedykowaną Jagodzi siatkę :laugh: :woohoo:
Super focie! Rili ;)
Przygotowania weselne się toczą swoim tempem. Aktualnie nic nowego się nie dzieje ;) co do tej pory mialo byc zalatwione to zalatwili, a na co trzeba jeszcze poczekac to czekają....i tyle. Ja tam się nie wtrącam więcej niz to konieczne. Ani specjalnie nie ekscytuję.... taka zimna ryba ze mnie :P z pewnością nie nalezę do mamusiek opłakujących to wydarzenie ( chyba ze z radości ze mission completed :laugh: ) spoko i luz B)

Anabelle -to dziś. Twój drugi termin jak rozumiem? To od dzis będziesz podwojnie przeterminowana :laugh: :P , no chyba ze sie spręzysz przed pólnocą.... B)

Kaikai - fajny brzusio, dobrze ze sie odezwalaś! A czemu juz na ktg ? To ze wzgledu na te cukry?
A co u siostry? Malenka juz w domu?

Miki dzis bez drzemki więc spodziewam sie ze niebawem nastąpi zjazd i bedziemy sie cieszyć dlugim wieczorem, moze sie nawt uda scrabbelki rozegrać :woohoo:

9 lata 9 miesiąc temu #973399 przez Suzi
Errata : w temacie ślubno-weselnym
Mam pytanie -czy pamiętacie ile placilyście w kosciele za ślub??? Bo panstwo narzeczeństwo byli dziś miedzy innymi w tej kwestii na spotkaniu z księdzem i .......jeszcze nie mogę wyjść z szoku .... :ohmy: :ohmy: :S
Więc piszcie -ile u Was!!!???

9 lata 9 miesiąc temu #973404 przez monia89
Agat zdjęcia cudowne!!!
Suzi u mnie co "łaska" coś koło 1000 tak ostatnio słyszałam :woohoo:
Tosikowi poprzestawiało sie wstał 6.20 padłprzed 12 wstał 13.15 od 13.45-17 na dworzu i padł po 21 :-)
Ja jutro ide na kontrol do ginki....

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka