BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

9 lata 9 miesiąc temu #973021 przez Azja
tesciowa w koncu dotarła po 14 :sick: Mlody wiec jeszcze spi, ;)

Agat buziaczki dla Adasia, bo chyba dzis jego swieto :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Creo mamas&papas wozki jak najbardzije mi sie podobaja, tylko cena juz troche mniej :evil: szkoda mi troche tyle kasy na wozek :whistle: ale jak sie trafi uzywka w dobrym stanie to sie skusze, najbardzije mi pasuje sola albo urbo :) kuzynke w Londynie zaangazowałam w poszukiwania, bo tam troche wiecej tego :silly:

jejku tak sie objadłam, popilam sokiem z buraka ze chyba pekne :woohoo: nic mi nie pozostaje innego jak lezec :pinch:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #973029 przez creatura
Azja, tak urbo2 jest genialne. Piekny, elegancki stelaż i fajna spacerówka, widzialam też na mieście z fotelikiem. Idealny na miast i do auta. Rozważalam go, ale mi się "trafiło" duże dziecię, a on raczej kompaktowy jest :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: Kiedyś był na olx za 700zł zestaw, tylko wersja urbo (bez2 ;) )

9 lata 9 miesiąc temu #973030 przez Suzi
Hej

buziakujemy ADAMSONKA :kiss: :kiss: :kiss:

No widzę ze sie CreMonia odnalazła :cheer: i to od razu z wachlarzem zdjęć, fajnie ;)
Leoś jak zwykle model od Armaniego ;)

Magda -super brzuś a i świetnie, naprawdę świetnie Ci w tych okularach! Zaryzykuję twierdzenie, ze nawet lepiej niz bez ;) do mnie tez takie "komplementa" są kierowane,a juz Mikuś nie toleruje mnie w ogóle bezokularowej. Jak nie mam, to szuka i mi niesie zebym od razu zalożyla, a jak nie moze znaleźc to robi awanti, ze ja muszę czym prędzej je znaleźć i zalożyc. Wczoraj na placu zabaw byla zabawna sytuacja, bo jak wchodzilismy to. Miki biegł przede mną ( zeby szybciej :silly: ) no i nie widział jak zmienialam zwykle okulary na słoneczne.... Po pewnym czasie odwrocił sie zeby coś powiedzieć, spojrzał i zamarł :blink: po czym kucnął, pochylil glowę i zaczął grzebać łopatką w żwirku na scieżce. Grzebie i grzebie, grzebie i grzebie, grzebie i grzebie......konca nie widać, no więc go w koncu wolam, ze zjezdzalnia czeka i w piaskownicy lepszy piasek do grzebania. A on dalej w kucki i nie patrzy na mnie. No więc podchodzę, a on spojrzał, zrobił podkówkę ( w tym iest miszczem :laugh: ) i w ryk -"NIE NIE NIE" i pokazuje ewidentnie na moją twarz, no ale ze nie umie mowic "okulary" to sie musialam chwile zastanowic ocb, i jak zapytalam czy chodzi o okulary to z wielką ulgą i usmiechem. ( choc jeszcze przez łzy ) odpowiedział ze TAAAAAAK, no więc sie musialam katować w pełnym słoncu w zwyklych okularach, bo o ślonecznych nie moglo być mowy B) :angry: :pinch:
Ciekawe jak ja nad morzem to wytrzymam.....mam nadzieję, ze mu do tego momentu przejdzie :blink:
Aa, no i zazdroszczę, ze w Tomaszku budzi się smakosz......u Misia, smakosz śpi twardo.... :(

Monia -tez mialam pytac o ten laptopik. Co on ma? W znaczeniu -jakie funkcje? Co to za firma? Warto kupić? Mikuś jest fanem wszelkiego sprzętu elektroniczno-informatycznego ( naszego ofkors. ) dlatego musimy strasznie pilnować, bo jak dorwie to trudno mu odebrać i rozne dziwne rzeczy czasem robi. Np skasował nam parę fajnych zdjęć i filmikow :pinch: :ohmy: mwięc chociazby dlatego wolalabym zeby mial cos podobnego swojego :P
A brzuchol -ojjjj, juz musi dokuczać, no ale jeszcze masz w koncu troche czasu. Przepuść Anabelle, ona juz przeterminowana :)
Ale moim zdaniem opadł Ci juz wyrażnie, więc pewnie juz za chwileczkę, juz za momencik.... ;)

Tysiaku -u nas do wlasnego ( doroslego) łożka to jeszze pewnie chwila, bo Miki śpi w swoim, przystawionym ścisle do naszego, no i pozbawionym tej ściany, ktorą przylega do naszego łożka, więc spi jakby razem z nami, ale jednak u siebie. Czasem przelazi w nocy, ale to rzadkość, więc poki co moze być, tym bardziej ze i tak na obecną chwile wolnego pokoju dla niego brak :P ;)

Azja -a jaki wozek mialaś, ze Ci się nie spisał jak należy?
Znowu Azja z twarzą! Znowu Azja z twarzą! :woohoo: :woohoo: :woohoo: faaaajny brzuś, najlepszy etap teraz. Oczywiście ze zazdroszczę :P

Te chusty, nosidla, wszystko fajne, ale ileby czlowoiek nie kupil to zawsze sie znajdzie jeszcze coś, co by sie przydalo. U nas chusta nie wypalila. Miki nie pokochał o dziwo. O dziwo, bo wszak uwielbia noszenie....moze ja cos żle wiązalam, no ale efekt byl taki, ze syn pozostał na "NIE" w temacie chust. Elastyczne faktycznie wygląda na latwiejszą w obsludze. Teraz tobym jednak chyba stawiala na nosidło, nie na chustę, glownie ze względu na latwość obslugi. Moj małż z pewnością nie dalby rady ani nawet nie chcialby sie omotywać chustą, zas nosidla uzywał, ale mieliśmy babybjorn, więc z punktu widzenia fanow noszenia -"be" :P ale w nim o dziwo. Miki, oczywiście nie bardzo dlugo, ale wytrzymywał.
Poki co wszelkie gadzety trzymaam dla mlodej męzatki, ktora choć sie zarzeka ze u niej to niepprędko się przyda, to ja jednak slucham tego "ze spokojem" pomna wlasnych doświadczeń, ha ha B) :laugh: :P

9 lata 9 miesiąc temu #973031 przez creatura
Azja, "mama wozi bardziej" mamawozibardziej.blogspot.com/ testuje mama's&papa's wózki. I ponoc właśnie można sie zapisać na testy, płaci się 60%, ktore potem jest zwracane: www.mamasandpapas-polska.pl/sklep/info/regulamin_testy

9 lata 9 miesiąc temu #973033 przez Suzi
Magda .a.jeszcze a propos okularow. :) stosunkowo niedawno ( ze 3, moze 4 lata temu ) chcialam sobie odmienić i kupilam soczewki kontaktowe. Nie wiedzialam jednak, ze te nowoczesne są tak klopotliwe w zdejmowaniu ( za miękkie, kiedyś byly twardsze i w sumie lepiej mi sie je obslugiwalo, ale to prehistoria ) . No w kazdym bądż razie, zalozylam po dluzszych bojach i przeprawach i pomknelam do pracy. Wchodzę do pokoju naucz. , kolezanki popatrzyły i .......... :P konsternacja :P :P B) wszystkie jak jeden mąż orzekly, ze zdecydowanie wolą mnie w okularach, ze bez nich to jakoś....ekhem khem, dziwnie.....
Pozegnalam moj nowy nieobnoszony look bez zalu, bo w sumie tez siebie wolę w okularach, choć sa momenty, kiedy latwiej jest bez nich, to niewątpliwe, ale okazalo sie jeszce ze mi oczy starasznie wysychają i musialabym ciągle zakraplac, więc zrezygnowalam i ku uldze otoczenia :laugh: wrocilam do okularow. A
Ale to tak jest, ze niektorzy mają "twarz" do okularow ( np ja) a niektorzy w zadnych dobrze nie wyglądają. Moja corka ma "twarz"do czapek. Nie ma czapki w ktorej wyglądalaby żle. Wszelkie nakrycia glowy są jakby dla niej wlasnie stworzone....ja natomiast zeby zdobyc czapkę w ktorej bym wyglądala chociaż "jako tako" muszę przerzucić tony czapek, a i tak sukces jest wątpliwy. Moja corka , chocby zalozyla kask. Crazy Froga, bedzie wyglądala jak modelka, ja natomiast w najpiekniejsej czapce -jak Crazy Frog :P
Taka prawda :pinch:

9 lata 9 miesiąc temu #973040 przez Alex_87
Ależ mamy przekrój brzuszkowy :D od wczesnej do przeterminowanej :D

eeej Monia Ty to podobno miałaś wcześniej rodzić a tu 38 tydzień leci ;) ale to tak zawsze jest, najpierw alarm, że wcześniej można urodzić a potem dziewczyny czekają i czekają na poród :)

Bella a Ty Antonia to chyba przed terminem urodziłaś?

Oj tak Madzia świetnie wygląda w okularach. Ja jak wychodze gdzies na dłużej to zakładam soczewki, ale po domu śmigam w okularach, już się do nich przyzwyczaiłam, ale kiedyś to nie cierpiałam swojego wyglądu w okularach. a co do czapek to też jestem bardzo nieczapkowa. a jest tyle świetnych czapek, a jak przymierzę to cały urok mija :whistle:

Ja mam jakąs dobra pasję sprzedażową, jutro babka przyjeżdża po łóżeczko, dostawka już dawno poszła w eter, hmmm co by tu jeszcze opchnąć B)

9 lata 9 miesiąc temu #973041 przez monia89
To jest laptop vtech są tam gry i tryb nauki powiem Wam że jego ulubionym zajęciem jest szukanie literki z monitora na klawiaturze może tak siedzieć godzine.
My podsuneliśmy pomysł gwiazdce do jego zakupu bo tak jak Suzi mówiła sprzęty były zagrożone. I jest wytrxymały na upadki :-)

9 lata 9 miesiąc temu #973042 przez Anabelle
Widziałyście kiedyś ciężarną z kubusiem puchatkiem w chuście elastycznej ? :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 9 miesiąc temu #973044 przez Anabelle
Dokładnie Alex.
Antek wyszedł jeszcze w 38 tc bo 8 dni przed terminem.
Teraz sobie myślałam że zapalenie oskrzeli, że noszenie Antka, codzienne spacery, sama z dzieckiem w tygodniu do tego nisko łożysko więc wszyscy mówili, że nie dotrwam do terminu, a tu niespodzianka ;)

9 lata 9 miesiąc temu #973045 przez creatura
Bella, nie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: A głowka Kubusia nie za wysyko? W sensie, czy nie wchodzi pod brodę? I jak Ci się wiąże takiego elastyka?

9 lata 9 miesiąc temu #973062 przez Anabelle
Creo głowa kubusia wysoko, bo kubuś lekki, a niżej mam brzuch i nie chciało się zsunać :D
Elastyka super mi się wiązało, bardzo łatwa ta kieszonka, tylko trzeba pamiętać żeby naciągnąć
Bardzo fajna ta chusta. Ciekawe jak bedzie z obciążeniem :P

9 lata 9 miesiąc temu #973094 przez agat
Adaś dziękuje za buziaki :)
I dzisiaj lecą do Tomeczka :* :* :*

Jak tam nasze tykające bomby? :)

U nas nocka średnia, coś ostatnio Jagoda daje popalić nawet w nocy :/ Poczytałam trochę wczoraj o napięciu mięśniowym i wypisz wymaluj moje dziecko: dzieci ze wzmożonym napięciem w dzien są niespokojne, płaczliwe, bardzo trudno zasypiają, spią krótko. Noce mają za to o wiele lepsze. Chyba zacznę z nią chodzić do fizjo, ze 2 miesiące z nią popracuje, a w czerwcu mamy wizytę w ośrodku rehabilitacyjnym, więc wtedy ewentualnie kontynuowałabym zajęcia już na NFZ.

Przyszły buty Adasia, kapcie trochę długie, ale wkładka ładnie leży, rzepy świetnie nogę trzymają. Buty na dwór mają trochę sztywną podeszwę, no ale też ok. To i tak przejściówki, będę mu musiała też jakieś lżejsze kupić i bardziej przewiewne.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #973097 przez Azja
Hej

U nas dziś pochmurno ale jakby słońce próbuje się gdzieś tam przebić :) chłopaki zaraz startują na spacerek a ja jako ze wczoraj ogarnęłam mieszkanie i obiad to będę miała chwile dla siebie :)

Agat ja jak najbardzije Ćwiczenia polecam napewno nie zaszkodzą a mogą Jagodce pomoc :)

Suzi ja miałam wózek espiro Enzo evo nie mogę powidziec ze był do dupy ale teraz jako "swiadoma" bardziej mama oczekuje od wózka czegos innego. Tamten naprawdę się super prowadził itp. Ale miał kilka rzeczy które mi nie pasowały. Choć mój M go uwielbiał :P

No dobra spadam Narazie musze Gagatka na szykować do wyjścia :)

Monia, Anabelle jak tam ?

9 lata 9 miesiąc temu #973100 przez Anabelle
U mnie nocne bóle miesiączkowe ale przeszło. Miednica mnie boli, jakby miała wypaść i stanać obok.
Chyba nigdy nie urodzę -.-

9 lata 9 miesiąc temu #973117 przez agat
Anabelle jak weszło to i wyjdzie :) Urodzisz w końcu kiedyś :)

Suzi słucham wiadomości w radio i mówią, że w Piastowie pod Warszawą niespełna dwuletnie dziecko wypadło z okna... :blink: Po chwili dopiero dodali, ze dziewczynka. Na szczęście była przytomna, więc może nic groźnego się nie stało. No ale oczyma wyobraźni widziałam Mikiego na parapecie :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka