BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

9 lata 8 miesiąc temu #973891 przez agat
Też myślę, że u Jagody to skok, Adaś zresztą miał podobnie. Także nie stresuję się i staram się nie wkurzać :evil:

Byłam z młodym na zakupach spożywczych po południu (małżonek ma katar więc nie był w stanie zostać z dwójką :P :P :P ). Ale mnie Adaś zdziwił. Przejeżdzamy koło Kauflandu, a on woła "ioioioioioio" (co w jego języku oznacza albo samochód z kogutem, albo migoczące światełka). Pomyslałam, że jakieś neony się świecą czy coś. No ale po chwili zaczaiłam, że chodzi mu o samochód policyjny, taki duży na monety, który stoi w środku i w którym siedział jak był tam ostatnio, czyli jakoś w grudniu... Tyle czasu i pamiętał ;)
Dziś też np oglądaliśmy książeczkę z pojazdami i pytałam go który samochód jest jego, który mamy, który babci itp, on wskazywał, tak raczej przypadkowo. Po paru minutach wróciliśmy do tej strony a on bezbłędnie powtórzył wszystko :) Mądrala :*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #973895 przez Alex_87
Dzieci mają niebywale dobra pamięć w tym wieku :) Zuzka tez czasem pamięta rzeczy sprzed kilku dni i to dokładnie kto co powiedział. Ostatnio ubierała lalkę i mówi nagle "o choroba" ja się pytam co? a ona "o choroba. babcia tak mówi" :D

Zuzka dzisiaj widziała na żywo ioio :D pojechała z J. do pracy i jej włączył koguty :D zachwycona była hehe

9 lata 8 miesiąc temu #973908 przez creatura
Buziaczki dla Mikusia :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Oj, Kaikai, biednaś Ty. I zostać w szpitalu źle i męczyć się w domu niedobrze. Może coś poradzą doraźnie, żeby jeszcze te 2 tyg doczekać w domu w spokoju :dry: A ile mała waży już?

Tysia, super, że drugi chłopak, Kuba bedzie miał kumpla do zabawy :) :) :)

My na 2 urodziny też biegówkę kupujemy, trenowaliśmy wczoraj w Decathlonie i fajnie Leosiowi szło, trochę z moja pomocą, ale lepiej niż przy pierwszym spotkaniu z rowerkami tydzień temu :laugh: :laugh: :laugh:

Wybaczcie, że tylko tyle, ale padam.............

9 lata 8 miesiąc temu #973925 przez Anabelle
Dzisiaj wychodzimy ;-)

Poród opiszę z laptopa bo z tel to dupa :kiss:

9 lata 8 miesiąc temu #974028 przez Dave
Bella - czekam z niecierpliwością uwielbiam takie opowieści.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

9 lata 8 miesiąc temu #974044 przez Magdalena9t
Dave to jak czekasz to napisz recenzje jowejka :cheer: :cheer: Ciągle mnie kusi ten firstbike, muszę męża przekonać bo on nie czai w ogóle rowerków biegowych :blink: :blink:

Z dzieciakami to teraz trzeba uważać co mówimy, bo wszystko wyłapią i powtórzą :woohoo: raz się wkurzyłam bo w piecu nie chciało mi się palić, i prawie krzyknęłam "co za gówno" a Tomek zaraz powtórzył: góno :blush: wczoraj wyszliśmy na pieszy spacerek po wsi, i mówię,że jak wrócimy to podlejemy rzodkiewkę we foli, i skubany pamiętał. a wróciliśmy po jakiejś godzinie :) ,albo dziś, jak mu mówię,że dziś nie oglądamy bajek a Tomek kończy słowami bo siabat (sabat)jest :cheer: tydzień temu o tym mu tłumaczyłam, i pamięta :P :P
Agat my czytamy "książki dla maluchów" www.smyk.com/dzien-malucha-obrazki-dla-m...ksiazki-dla-dzieci-p mamy już z siedem książeczek, bardzo fajne są. Tomek otwiera i już sam opowiada co widzi na niektórych obrazkach ;)

dobra to się nasłodziłam Tomeczkiem :P :P to trochę negatywu na niego nadal robi kupsko w pieluchę :blush: , już świadomie,ucieka to innego pokoju, a jak mąż dziś to niego przyszedł, to Tomek go wyganiał,palcem pokazał, i mówił : iść tatuś(wyjdz )haha :laugh: na siłę nie będę go sadzać,staram się tłumaczyć,że pupka będzie bolała,że na kibelku fajniej itp..

Tysiak gratuluję drugiego synka :) ja cały czas nastawiam się na girl ;) ;)
Anabelle ja też chcę zobaczyć Leonka :)
Kaikai,już nie dużo czasu zostało,możesz odliczać, obyś dała radę ;) po porodzie zrób porządek z tymi kamieniami koniecznie ;)

Miałam pisać wcześniej ale miałam takie dołujące dni ostatnio,że nie chciałam tutaj smutać..

Miłego łikędu :kiss:

9 lata 8 miesiąc temu #974045 przez Azja
hejka

Magda my kupilismy Jaskowi first bike, ale poki co Mlody miał wieksza frajde z rozpakowywania i skrecania niz z jazdy, moze dlatego ze jednak Jasiek jest niski i pomimo tego uchwytu obnizajacego ledwo dostaje do ziemii, ale rowerek jest naprawde fajny i porzadnie zrobiony, :)

u nas z nocnikowaniem raz lepiej raz gorzej, czasem siadzie bez problemu i zrobi a czasem mowi ze chce sisi, ale za cholerke nie chce siadac, ale na siłe nie bede go sadzała, bedzie ciepło to sie nauczy

Kaikai ale Cie na koncówce wymeczy :sick:

MOnia jak tam juz po ??

Jasiek tez ma mega pamiec i do miejsc i do zdarzen równiez, :laugh:

cos jeszcze chciałam ale nie pamietam, skleroza ciazowa gora :woohoo:

9 lata 8 miesiąc temu #974055 przez Dave
Madzia - ja pamietam o Was i o tym żeby fotę Młodemu na nim zrobić, i mam nadzieję, że się mi uda dziś. Ale chyba fota w domu bo pogoda barowa.

Kiedys pisałam o First Biku, ale prawda jest taka, że wtedy Maja była maleńka i nie zabardzo kumała o co chodzi, Al recenzja powstać musiała. Ale co do wykonania itp. to wszystko prawda. I gdybym miała wicej kasy to nie zastanawiałabym się i Mateonowi kupiła dokladnie taki sam.
wrolimamy.pl/recenzja/rowerek-biegowy-firstbike/

Maja na nim szaleje niesmowicie, jeżdzi wszędzie, szaleje. Kuzynka dużo starsza tez. A nie widać śladów używania na nim.

Ok muszę wiać, bo słyszę jakiś bunt.

9 lata 8 miesiąc temu #974090 przez creatura
Hejka :)

Jestem sama w domu :lol: czytaj: zabieram sie do sprzatania i gotowania obiadu :angry:

Tatuś i Leoś spędzają teraz quality time ;) (pamiętacie ten odcinek Przyjaciół, jak Janice chciała spędzać some quality time z Joeyem :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: - uwielbiam ten serial :) :) :) :) :) )
Mieli jechać na wyspę połazić, pozwiedzać place zabaw lub do zoo, ale pogoda się ...... :angry: więc poszli do sali zabaw. pierwszy raz! Nie do CH, tylko niedaleko nas jest jakas prywatna, mam nadzieje, ze mało uczeszczana ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Azja, nom, właśnie tak to jest z tymi biegowkami, ze nawet jak dziecko jak dąb (Leoś) to wcale nie kazdy pasuje, i wcale nie tak łatwo ogarnia. Na wakacjach Jasiek zalapie. Pokaz real foto rowerka.

9 lata 8 miesiąc temu #974099 przez kaikai
U mnie spokój z bólami :) oby tak już zostało do końca.
Jutro jadę na kolejne ktg, tym razem do innego szpitala.
Nie pisałam Wam chyba jak tydzień temu było.
Czekałam na IP na głupie ktg 6 godzin, potem jeszcze miałam czekać na opis lekarza, ale już nie wytrzymałam i pojechałam do domu. Oczywiście na drugi dzień nie oddali mi opisu i ktg, bo powiedzieli, że samowolnie opuscilam izbę to oni już nie dadzą odpisu.
Co za ludzie, a tak długo musiałam czekać, bo położna stwierdziła, że to w przychodni robi się ktg , a nie u nich. Ja na to, że moja dr. Mi zleciła, a w tygodniu nie mogę, to ten babsztyl na to, niech pani dr. Przyjdzie za nas tu pracować.
Nie no myślałam, że może faktycznie mają dużo roboty, ale nie, one sobie siedziały i gadaly . Po prostu chciała dac mi nauczkę, że powinnam zapisać się do przychodni.
Jutro pojadę do innego, może nie będę skazana znowu na docinki i złośliwość poloznej.
Jak znowu łaskę będą robić to już trudno, będę skazana jeździć do przychodni, ale to dla mnie wielki problem. W tygodniu mam dwie wizyty, jeszcze badania. P to z pracy chyba zwolnią, dziewczyny na zmianę do szkoły nie chodzą, bo z Dawidem trzeba zostać. :( już mam dość.
I tylko słyszę ZNOWU !

9 lata 8 miesiąc temu #974114 przez agat
Monia jak tam?

Mój Adaśko chory :( Obudził się rano z gorączką, zaczęło się od 37,8, ale doszło ok południa do 39,5 :/ Na szczęście jakoś udało się zaaplikować czopek i spadła do 37. Na razie jest w miarę ok. Żadnych innych objawów nie ma, więc może i o niego się trzydniówka upomniała. Zobaczymy.
Tatuś w tygodniu kichał i smarkał, może mu jakiegoś syfa ze szkoły przyprowadził :/

9 lata 8 miesiąc temu #974146 przez monia89
Hej.nadal 2pak...

9 lata 8 miesiąc temu #974159 przez creatura
Monia, trzymaj się, choc pewnie cieżko. :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Jeszcze sie nie przeterminowalaś ;) Tak straszyli przedwczesnym porodem, a tu cisza :blink:

9 lata 8 miesiąc temu #974167 przez agat
Monia może synuś będzie wielkanocny? :)

Adaś bidula miał 40 stopni gorączki o 20 :/ Akurat był czas na podanie kolejnego czopka, bo minęło 8 godzin, więc szybciutko mu spadło, teraz powolutku rośnie dopiero. Biedaczynka moja.

Druhna moja była na wesele zapraszać, posiedzieliśmy troszkę, chłopaki po drinku walnęli i zmykam spać.

Już po północy więc buziaki dla Mateuszka :*

9 lata 8 miesiąc temu #974173 przez Dave
Agat - Mateon dziękuje.

Kurka zdrówka dla Adamsona :kiss: :kiss: :kiss:
Moja chrześnica też walczy z taką gorączką, wczoraj jej okłady robiłam. Bo oczywiście u niej wszystcy w pracy. Dziś powtórka. Mam tylko nadzieję, że nic na moje gluty nie przejdzie.

Monia - :) :) :) :) :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka