BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

9 lata 9 miesiąc temu #988843 przez Suzi
Hejjj

Widzę ze proza życia dominuje na forum :P , no cóż, takie życie....
Kobiety zdecydowanie muszą posiadać i regularnie ćwiczyć cnotę cierpliwości bo jesli nie, to sie rypie. Od faceta oczekiwac cierpliwości i wyrozumialości ( na dluzsza metę oczywiscie ) to jak szukać kompleksu basenów na Saharze... :blink: :whistle:
Ale kto jak nie my, drogie kolezanki...bez kobiet ten swiat dawnoby juz nie istniał. Pomijam kwestię nadrzędną czyli dostarczanie swiatu mieszkańców. Gdyby zamieszkiwali ten swiat tylko faceci, toby sie juz dawno w pień wycieli. Kobieta potęgą jest i basta. My to wiemy a oni nie chcą sie do tego przyznać. :silly:

U nas pogoda w kratkę i zdecydowanie nie plazowa. Spacerowa jak najbardziej tylko czasem zrywa sie wiatr i łeb urywa. Poza tym slonko, chmurki i temperatura umiarkowana. Z tego co wiem w centrum jest pogoda przyjażniejsza a juz na pewno temperatura, no ale widać nie mozna miec wszystkiego :whistle:

Wczoraj doszly profesjonalne zdjecia ślubne, ale pewnie juz macie dość tego tematu....

Miki jest zdecydowanie czlowiekiem stąd,,bo zadna pogoda nie zniechęca go do chodzenia nad morze ( "mo modzie mamusia chodź") i w piachu mogłby grzebac godzinami ( gdybyż go tylko nie jadł :S ) . Stosunek do pokarmow ludzkich bez zmian :pinch: :pinch: :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #988951 przez Magdalena9t
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #988996 przez Suzi
Nooooo, Madzia :cheer: coreńka sie rozpycha ;) to Laura, tak? Donrze pamietam, czy cos mi się pozajacowało?
Świetne okulary B)

Dzis od rana króluje "bi bi bi".... :cheer: ( dla niewtajemniczonych to jest albo traktor albo koparka....) na sąsiednim polu koszą trawę, więc Misio wisi na plocie i krzyczy bi bi bi i nie da sie stamtąd zdjąć :whistle:
Po plocie chodzą robaczki ktore Miki troskliwie zdejmuje ( ciekaweco zrobi jak go ktoryś w koncu dziabnie ) ileci do mnie wrzeszcząc "jojak mama, jojak! " :blink: i muszę go dyskretnie exterminować....do nastepnego .....jojaka :sick:

Juz wolę kurcze zjadanie kamieni na plazy niz adopcję jojaków :P

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #989018 przez kaikai
Magda śliczny brzuszek, jaki już duży :)

Co tam u Ciebie Azja ?

Suzi, ale Ci zazdroszczę urlopiku, my na działkę jedziemy dopiero po 18 i tylko na dwa tygodnie, a Ty całe wakacje sobie odpoczywasz, oj zazdroszczę.
Na razie tylko weekendy spędzamy na działce.

Dziś zapisałam się do mojej ulubionej ginekolog, termin dopiero we wrześniu :woohoo: Ale trudno poczekam, bo do niej to warto.

Tu moje dzieci tylko trójca ;)

Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #989025 przez agat
Urocze zdjęcie Kaikai :)

Madzia fajny brzuszek :)

Jak zobaczyłam na fb filmik Tysiaka z szalejącym dzidziem w brzuchu to na sekundę zapragnęłam mieć taki brzuszek jeszcze, ale szybko mi przeszło ;) Wystarczy, że teraz muszę wyprzedawać meble, by dwójce mojej kawałek pokoju zorganizować...

Suzi czekam na foty ze ślubu!!!!

Miki zbiera robaki, a Adaś ślimaki. Jak gdzieś jakiegoś wyhaczy to stoi nad nim i woła "simak simak pokaż jogi" ;)

Byliśmy na spacerze, wszędzie przemykały dzieciaczki w białych bluzkach i ze świadectwami w łapkach :) Mój małż na radzie siedzi, bo dopiero dziś plenarna (a jeszcze chodzą słuchy o jakiejś w przyszłym tyg). Dodatkowo dyplomowanie robi, więc papierzyska w domu się walają i co chwilę muszę służyć humanistycznym umysłem w celu sformułowania jakiejś mądrej myśli :P

Aaaaa tak w ogóle to może nas ospa zaatakować, bo solenizantkę z niedzielnych urodzin po 3 dniach od party wysypało :/ Adaś niby z dziećmi mało siedział, bo wolał się wyzywać w kulkach, ale kto wie.

9 lata 9 miesiąc temu #989151 przez Azja
hejka

ja dzis pracowicie, Jasiek z tesciowa na spacerku, a ja ogarnełam chate, złozyłam łóżeczko, dopakowałam torbe, przejrzałam papiery z koszyczka i je posegregowałam, jeszcze mi prasowanie zostało i moge isc spokojnie rodzic, tylko jest jedno małe ale, NIC MNIE NIE RUSZA :evil: :evil: :evil:

Suzi czekamy na zdjecia :)

Magda super brzuszek :)

Kaikai sliczne Twoje dzieciaczki i te małe i duze :)

dobrze ze Jasiek nie zbiera robaków, informuje mnie tylko ze idzie mrówka albo leci mucha czy jakies inne cholerstwo, ale jakby zbierał slimaki oj to by dobrze nie było, jakos slimaki mnie odrzucaja :S

dobra narazie tyle lece na doł do sklepu poki Gagatek nie wrocił, trzymajcie kciuki zeby w koncu cos mnie ruszyło :woohoo:

9 lata 9 miesiąc temu #989168 przez Azja
czy moze ktos pamieta, jakiej firmy chuste elastyczna polecała Anabelle?? chciałam troche poczytac o tych chustach :silly:

9 lata 9 miesiąc temu #989171 przez tysiiiak
Azja niewiem czy ta ale dużo dobrego słyszałam o lannylamb :) mam nadzieję że nic nie pomieszalam :) też planowałam zakup ale stwierdziłam że poczekam aż się malec urodzi i zobaczymy jak będzie :)

9 lata 9 miesiąc temu #989184 przez Dave
Helloł,

Poi co tylko ode mnie dzien dobry i miłej niedzieli, ale wpadnę później ;) ;)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

9 lata 9 miesiąc temu #989309 przez Dave
:laugh: :laugh: :laugh:
Dzieciaki padły, mi się udało ocaleć. Pora jeszcze w miarę więc muszę pogonić z robotą.

Kaikai - przesłodkie to foto dzieciaków :) :)
Madzia - piękna piłeczka :lol:

Wśród moich znajomych posypały się ciąże i aż się zachciewa :blink: :blink: Ale u mnie to już lipa będzie, mąż stanowoczo strajkuje. No i noszę się z zamiarę wyprzedania wszystkiego co dzieciowe, bo się tego uzbierało że łłłłooooooo ja pitole :lol: :lol:

9 lata 9 miesiąc temu #989321 przez Suzi
I pewnie jak juz sprzedasz ostatnią rzecz Dave, to będzie bum i dwie kreseczki :laugh:

U nas wreszcie cieplej, bylismy dzis na plazy. Miki to czlowiek morza, zdecydowanie. Z morza najchętniej by nie wychodził, chociaz woda ziiiiiiimna :pinch: piach nadal zżera.... :S :blink: :angry:

Tatus nas chwilowo opuścił, musiał wrocic do pracy, dopiero wroci na nastepny weekend :dry: przyjechala coruś nam towarzyszyć....
Mikuś opalakal wiadomość o wyjeździe taty, ale jak juz wyjechał to nawet o niego nie spytał, choc to tata go tu zawsze kąpie, usypia i opowiada bajeczki. Widać u niego co z oczu to i z serca :P zobaczymy jak będzie jutro....

9 lata 9 miesiąc temu #989324 przez Magdalena9t
Wczoraj z Tomkiem szło oszaleć, 2 piątki u góry już się pokazały i na dole coś się szykuje :woohoo: :whistle: plus hektolitry śliny.
Kaikai śliczne dzieciaki :) jestem ciekawa i trochę przerażona jak to u mnie będzie, bo Tomek to straszny zazdrośnik,wystarczy,że rano przytulę się do męża jeszcze w łóźku gdy on już chce uciekać to zaraz wraca i między nami się pcha i do mnie przytula :silly: :silly:

Azja Tysiak dobrze napisała Lennylamb, też sobie zapisałam bo bym chciała elastyka wypróbować ;)

A tu jeszcze do września tyle czasu, chyba brzuch mi pęknie jak tak będzie rósł. :P

Muszę się pochwalić, Tomek od tygodnia chodzi w gaciorach i co idę z nim do łazienki to robi ładnie siusiu :) niestety kupa ląduje jeszcze w gaciach i mam trochę roboty :pinch: :sick: dziś nawet rano,my jeszcze w łóżku jeszcze nie chce się wstać a Tomek,:iść z tatą siusiu na stojąco do łazienki :)

U nas niestety namiętne zbieractwo petów :sick: jeszcze powtarza tekst który mówię ja czy mama, :sick: "fuj pies obsikał a ty bierzesz do ręki" oczywiście ręki przez "j".

Azja aTY się melduj nam. :)

Anabelle napisz więcej o tej lampce PABOBO, czy Antek śpi z nią sam? bo tak myślę,żeby Tomkowi kupić do pokoiku jak już będzie sam spał.żeby się nie bał.
nie wiem czy to dobry pomysł/?

9 lata 9 miesiąc temu #989344 przez Dave
Dobry:)

Suzi - no ponoć tak bywa. Aaaa tam jak coś to się skombinuje cosik :P :P :P
Zazdroszcze pogody u mnie juz się chce rzygać tą szrówką i deszczem.
Piękne foty widziałam na FB :laugh: :laugh:

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #989346 przez Azja
Az ja składa Meldunek oczywiście jestem 2w1 ;)

Dzięki dziewczyny za namiary na chusty ja bym chciała wypróbować ta elastyczna ale to wszystko wyjdzie w praniu

Wczoraj na grupie na fb zobaczyłam jakie są ceny chust i jaki popyt na nie to w szoku byłam. Ja wolę żeby Młody był grzeczny i żeby nie trzeba było go nosić w chu
ście. No ale może tak czasem przy okazji

Dobra koncze narazie bo mnie Jasiek maltretuje

9 lata 9 miesiąc temu #989394 przez agat
Azja z Ciebie niezła bomba tykająca :) Musisz się meldować dwa razy dziennie ;) Jakby się młodszy urodził jutro miałabyś dzieci z tego samego dnia :)

Wczoraj mega upalny dzień a dziś pochmurno i chłodno.

Dave jakie masz materace w dziecięcych łóżkach? Zwykłe piankowe czy jakieś lepsze? Ktoś jeszcze śpi już w kolejnym łóżku? Nie wiem co zamówić dla Adasia. Tzn na pewno biorę łóżko piętrowe, górną część na razie schowam, za 2 lata wyciągnę. W zestawach są cienkie materace piankowe, ale wolałabym coś porządniejszego.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka