BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

9 lata 5 miesiąc temu #993928 przez agat
Madzia super to łóżko! Sami robiliście stelaż czy kupowaliście? Pytam, bo znajoma na takie coś poluje.

Suzi pytałaś o karmienie Jagody w nocy. Na razie chodzę do niej, bez problemu słyszę jak się obudzi. Karmię ją w pokoiku i odkładam. Do nas biorę dopiero ok 5-6, bo wtedy już się rozbudza powoli. WIęc karmię u nas i przytulona jeszcze zasypia. Myślałam, że bedzie gorzej :)
A ze skórą różnie. Teraz akurat pogorszenie, coś musiało jej w weekend zaszkodzić, ale nie mogę zlokalizować co, może drożdże? Ogólnie ma parę dni bardzo ładnej skóry, później parę dni brzydkiej i tak się bujamy. Zamierzam powolutku diete rozszerzać, ale czekam aż się skóra uspokoi. Dziś odebrałam jej wyniki, wyszła alergia 2 stopnia (czyli niska, ale jest) na mleko i jajko (szczególnie białko). Czyli dietowania ciąg dalszy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #993970 przez Magdalena9t
Agat, łóżeczko teściu robił, no coś tam mąż pomógł, ja poszlifowałam trochę i poszpachlowałam niedoskonałości i pomalowałam(tak tak wiem nie powinnam :blush: ) Pomysł na łóżeczko zgapiłam ze strony na fejsie "2b cute", tylko my mamy swoją wersję, łóżeczko trochę mniejsze na materac o wymiarach 140 na 70. Jedynie w tym kącie pokoju mogliśmy łóżeczko postawić,i dlatego takie wymiary. Dziś Tomek spał całą noc sam, nad ranem ok 6 przywędrował do nas bez płaczu i jeszcze pospaliśmy :)

Tomek też ma na całe jajo alergie też 2 stopnia, i czasem mimo trzymania się diety stan skóry się pogarsza a czasem nie, też mamy stwierdzone AZS i też robi swoje..

9 lata 5 miesiąc temu #994060 przez Suzi
Hej

U nas narazie jeszcze łożeczko drabiniaste choć jak wiecie bez jednej ścianki przytulone do lożka rodzicow i w tej kwestii jeszcze sie do wrzesnia nic nie zmieni, we wrześniu sie zobaczy....jakoś sie boje wyprowadzki Mikusia z naszego pokoju,mtzn chcialabym lecz boję sie.....reakcji zainteresowanego. No ale nie dramatyzujmy, pożyjemy zobaczymy

Magda -super lozeczko, pomyslowe z Was Dobromiry :cheer:

Agat - a Adas o ktorej wstaje ostatnio? Nadal taki ranny ptak?

Czy wasze dzieci jezzcze mają drzemki w ciagu dnia?

Co sie stalo z Dave. I CreMonią? Czy wessala je czarna dziura jakas czy co? Proszę sobie nie robić wakacji od forum!

9 lata 5 miesiąc temu #994080 przez monia89
Ale pokoje super! No i lokatorzy ich :-)
Suzi tylko cyc :-)

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #994207 przez Azja
hej

ja dzis byłam z Wojtula u lekarza na pierwszej wizycie i przy okazji po skierowanie na bioderka Mlody wazy 5 kg :woohoo: od piatku moja pijawka przytyła 300 g :silly: lekarka stwierdziła ze jak 3 miesieczne dziecko wyglada :P

Suzi u nas drzemka musi byc, wczoraj Jasiek wstał 9.40 wiec stwierdziłam ze go klasc nie bede na drzemke i to był blad bo kolo 17 był mega maruda, wiec stwierdziłam ze drzemka Misiowi jednak potrzebna, dzis juz spi 3,5 godz ide go zaraz budzic :whistle:

Magda super pokoik |Tomeczka :)

u nas sie troche ochłodziło po południu bo rano to była patelnia, ja musze sie zabrac za sprzatanie ale mam lenia :S jak tu sie zmobilizowac :blush:

9 lata 5 miesiąc temu #994469 przez Magdalena9t
Hejka :)
Suzi jakie tam pomysłowe,zgapione z internetu :P ( no chociaż trochę zmodyfikowane ;) )

Azja, cóż za piękna waga, i widać,że po cesarce też się da karmić, super mleko masz;-)

Tomek ma najczęściej drzemkę ok godz. 12 najczęściej półtorej godziny śpi.jak jesteśmy w innym miejscu czy Tomek jest u mamy to jest różnie,czasem nie da się uśpić i później jest maruda ale wtedy częściej idzie szybciej spać;-)

9 lata 4 miesiąc temu #994582 przez agat
Heloł, ale tłuuuuumy :P

No i po co ten skwar, ja się pytam :P Ze mnie się leje, Jagoda się męczy, bo jej skóra źle znosi upały, tylko Adaś niewzruszony. Wczoraj wybraliśmy się do zoo, to latał jak szalony 4h, bez drzemki, w wózku siedzieć nie chciał. No ale jak później padł to na amen ;) Dumnam, bo wieczorem po wycieczce potrafił wymienić większość zwierząt które widział i wskazać w książeczce :)

Co tam u Was? Pisaaaać!

9 lata 4 miesiąc temu #994598 przez Magdalena9t
A my wczoraj nad bajorko sie wybralismy. Tomek szczesliwy, usta sine ale nie chcial wychodzic:-p

Agat zazdroszcze zoo ,sama bym sie chetnie wybrala:-)

Tomek wczoraj taki wieczorem byl zmeczony,ze jak podlewalismy moje kwiatki przed domen to musialam nosic jego konewke bo mu bylo za ciezko, a nigdy nie pozwala nosic zawsze siam :-D

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #994717 przez tysiiiak
Ja wczoraj wyladowalamm w szpitalu bo się ktg nie podobalo mojemu doktorkowi ale tam na szczęście wszystko ok ;) w przychodni po prostu synuś spał :) z tego stresu dostałam skurczy które niestety się w domu wyciszyly po jakimś czasie :( rozwarcie na palec i młody waży 3500-3700 :) chce Już urodzić !!

Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu #994729 przez agat
Najgorsze są te ostatnie dni, a do tego w takim upale... No ale już bliziutko, już tuz tuż :)
Brzuszek spory, ale uroczy :)

Ja zostałam sama na gospodarce bo mąż na ryby pojechał. Jutro wieczorem ma wrócić. Jakoś przeżyjemy ;) A i nam przyda sie chwila odpoczynku od siebie, bo zmęczenie materiału nastąpiło :/

Nagrałam dziś mojego gadulińskiego:

Aaaaa, jeszcze sytuacja z poranka :P Wziął mój tel i słyszę po chwili: "Halo, tato, Adaś musi loda, dobzie? (chwila ciszy) Ahaaaaaa, to ceść" :woohoo: :woohoo: :woohoo:

9 lata 4 miesiąc temu #994751 przez agat
A jeszcze w temacie nosideł - koleżanka USZYŁA mi mei tai ;)

Boskie :)
Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu #994766 przez Anabelle
U nas niestety Antek pożegnał drzemki już prawie 2 msc temu i jestem na to zła :P
zawsze to było 1-2 h ciszy w ciągu dnia, a teraz od rana do 22/23 lata - ratunku :P

dzień leci mi za dniem, nie wiem kiedy miesiące uciekają

współczuję wam dziewczyny ciąży w te upały, to musi być koszmar.

9 lata 4 miesiąc temu #994767 przez tysiiiak
Na szczęście w Gdańsku były może 2 dni takich prawdziwych upałów :) zazwyczaj jest dość przyjemnie ;)

9 lata 4 miesiąc temu #994844 przez Suzi
Agat - fajne to nosidlo, ale czy Jagodce wygodnie tam przy glowce?
U nas tez takie przerwy we "wspólżyciu" ( ogólnie mowię kloezanki, ogolnie :P ) są poządane, wnoszą zupelnie nową jakość i powoew świeżosci w codzienność
:P
Gadacza obejrzalam na fb :side: , swietnie sobie radzi, nawet "r" juz mu prawie wychodzi. U nas "r" brzmi narazie jak "j" ( "źjobijem dziuje w jujcie" -zrobilem dziurę w rurce ( pusta rolka po papierze t. ;) )

Tysiaku- to co, Ty ciągle 2pac? :P fakt, pogoda nad Baltykiem nie zamęcza upalami...tez tak wolę. Wczoraj bylo 23-23 stopnie i na plazy bylo bosko. Miki juz zahartowany bo czy w morzu czy na plaży, na golasa lata i nie ma nawet gęsiej skorki :laugh:
Dzis jest burzowo, ale temperatura ciagle w okolicach 22 stopni. Biore sie za ogorki, bo nakupilam od miejscowego malorolnego. On ma świetne te ogorki, wszystkie zawsze wychodza jędrne i chrupiące i dlugo stoją ( jesli jest im dane...)

Anabelle-to Antoś wytrzymuje bez drzemki do 22-23? To twardy zawodnik. Miki jak nie śpi w dzień to zasypia okolo 21. I tak mi sie podoba. Ale wstaje regularnie po 8, i to juz mi mniej pasuje, ale coż..... :P

Jest tu na wakacjach taka mama wielodzietna ( rok mlodsza ode mnie i ma jezzcze 8 miesięczną coreczkę, pamietam jak w zeszle wakacje byla w ciązy :ohmy: ;) ) i w sumie ma corek 5 i jednego synka rodzynka :laugh: no i czasami sie spotykamy a to na plazy a to w kościele i jak dzis wzielam tę coreczkę na rece ( tę 8 miesięczną) to Miki byl zachwycony :silly: przytulał się do niej, glaskał po głowce, generalnie zero zazdrości ( mialam ją dlugo na rękach) i nieporządanych reakcji....chyba mu trzeba rodzenstwa.... :woohoo:
Jej mąz jest Wlochem i go tu zazwyczaj nie ma ( raz go do tej pory widzialam) bywa z nimi zazwyczaj babcia. Jak ta konieta sobie radzi??? Jest nadzwyczaj spokojna ale tez te dzieci nie są hnb....a moze dlatego nie są hnb...
Kurcze, zebym byla troche mlodsza....ehhhh

9 lata 4 miesiąc temu #994882 przez agat
Ufffffff, burza była i teraz pada :) Najbliższe dni mają być chłodniejsze - super :) Choć w sumie rodziców mi szkoda, bo dziś do Zakopca pojechali. No ale może góry zobaczą :)

Suzi na tym zdjęciu Jagula rzeczywiście topi się trochę w nosidle, ale dolny panel można zawinąć i jest wtedy płytsze i ma więcej swobody.

Prasowanie mnie wzywa...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka