- Otrzymane podziękowania: 25
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
pociechy i radości z chłopaków i spełnienia wszelkich marzeń i realizacji planów
Monia -odezwij sie!!! Jak Tosik?
Nadal czekam na info o rowerkach first bike
Agat -dzieki za odp, choć nie macie first bike'a
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Co do rowerka to my mamy wersje cross kolor czerwony. Polecam jak najbardziej. Jesteśmy zadowoleni. Jasio Również. Śmiga tak ze ciężko go dogonić :/
Zamawialam ze strony firstbike.pl
My zamawialismu z uchwytem obnizajacym bo Młody był jeszcze mały ale teraz już nie jest potrzebnu
Monia i jak Antos. ?
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wstawie na fb model jaki zamowił
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
U nas afrykańskie upały nastały, niech już jest wrzesień bo coraz ciężej cały dzień praktycznie samej z Tomkiem.
Suzi, my też mamy taki sam model co Azja( a raczej Jasiek firstbike cross red, wybrałam ten dlatego,że ma opony na nasze tereny. Nadal mamy ten uchwyt obniżający i Tomek sobie świetnie radzi,aż czasem muszę za nim biec, fajna jest też dożywotnia gwarancja na ramę, Tomek często nim rzuca jak zobaczy gdzieś po drodze maka bo oczywiście musi go zerwać i na pierwszy raz jak składaliśmy go z mężem(bardziej mąż) to stwierdził,że jakieś plastikowe gówienko, ale ważne ,że gwarancja jest i nic się nie dzieje
Monia,jaki dokładnie NOP ma Tosik? W przychodni lekarz powinien wpisać w książeczce,i zgłosić. Jeśli nie będzie chciał zgłosić, to spróbuj sama do sanepidu zgłosić.
Azja wszystkiego najlepszego
Agat zazdroszczę wypadu też mi się marzy wyjazd :whisytle: jedyna atrakcja to bajoro u szwagra mąż rozłożył nasz basen to padało przez cały czas więc złożył
CreMoniu jak ślizgawka Leosia się sprawuje? znów jest promocja na Agito i kusi mnie,żeby zamówić,tylko nie ma czerwonego koloru a Tomek chce czerwony
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Muszę iść spać bo pełno robactwa mnie atakuje przy lapku
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Ktoś mnie tu jeszcze pamięta
U nas wsio ok. Dzieciaki rosną, szaleją i doprowadzają matkę do obłędu czyli standard.
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tysiak jeszcze tu gratuluję. Czekamy na relacje z porodu
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tysiak - więc jednak mam bliźniaka witaj Kacperku - moj blizniaczy lewku, rosnij zdrowo na pociechę rodzicom i baw sie ladnie ze starszym braciszkiem Gratulacje dla dzielnej Mamy
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Tysiak gratuluje!!!!
U nas ręka opuchnięta i temp. Tylko że wyszło / zrzucili wine na to że szczepień Antek nie moze dostswać w lewà rączke bo przez to była taka reakcja bo niby ręka inaczej ukrwiona itp itd.fakt faktem gruźlica goiła mu sie z 9 me. A Olusiowi chwila moment. Nie wiem sama ale po tej akcji odechciało mi sie szczepionek...
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
Ja dzis wybieram sie na ten bilans 2 latka bo zwlekam i sie robi pozno. Juz jestem bojowo nastawiona jak beda pytac o szczepienie.
Creo zapowiada wielki powrot i kazala wycalowac
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
U mnie Daria po pierwszym szczepieniu miała dwa dni gorączkę 38, ale nie podawałam jej nic, żeby organizm wytworzył przeciwciala.
U Dawida po mmr po dwóch tygodniach miał gorączkę trzy dni powyżej38 i wysypke na nogach takie plamki, swiatlowstret i bolały go stawy tak do dwóch tygodni. Ale to są typowe skutki uboczne po tych szczepieniach. Jak już się na nie decyduje to trzeba się z tym liczyć i lekarz ostrzega i mówi co robić.
Jak temperatura i opuchlizna po zastrzyku jest dla nas tak straszna to lepiej wcale nie szczepic. Takie jest moje zdanie.
Na opuchlizne przykłada się sodę, a na wysoką gorączkę są czopki lub inne.
W sumie gorączka to jest dobry znak, organizm się broni, nie ma się co dziwić przecież to są wirusy.
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
Dlatego moim zdaniem to podchodziło pod nop.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
mamy first bike cross orange
co do szczepien to podobno zaczerwienienie, opuchniecie, bolesnosc miejsca jak i goraczka to bardzo czeste objawy
mnie gonia co chwile bo antek nie ma jednej, ostatniej dawki 6w1 z 18 msc zycia
leo ma prawie 5 msc a miał dopiero 1 szczepienie
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jasiek tez ma jeszcze uchwyt zamontowany ale siodełko podniesione bo już było mu źle jeździć. A uchwytu nie ma komu zdjąć
Zważyłam wczoraj Wojtka ze mną na wadze wyszło 6 kg przez trochę ponad miesiac przytył 2kg
Czy wy też macie dość upałów. My się kisimy prawie cały czas w domu taka patelnia nie da się wyjść. dobrze ze mamy duży balkon to Jasiek buszuje na balkonie jest trochę chłodniej bo nie mamy z tej strony słońca
Anabelle powiedz mi Ty jesteś znawczynia. Chciałabym kupić chustę taka żeby móc młodego na szybko włożyć i pójść do sklepu na dol. To szybciej zaplote kołowa czy taka normalna. I z którą może być mnie problemu i łatwiej ?
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do rowerka, to widze ze bez tego obnizacza, byloby Mikusiowi trudno, byc moze jak nabierze wprawy to będzie zbędne, ale poki co tylko z tym. Narazie szału nie ma,ale tu u nas nie ma tez terenów do wyhodnej nauki, wszedzie łąki, trawa i unbite wiejskie dróżki.zero asfaltu czy chodnika w okolicy
Anabelle - tzn ze w szpitalu Leosia nie szczepilas? A czym do tej pory jest zaszczepiony?
Magda - czy bilanse są obowiązkowe?? Ja nigdy zadnych bilansow nie robilam i nikt mnie na takowe nie wzywał. ( od pierwszego dziecka... )
Ja wpadlam w szał przetworowy, narobilam juz dżemow i ogorkow w wielu postaciach i z przyjemnościa ogladam teraz efekty mojej pracy. Nazywam ten stan "radość chomika"
Dzis upał wiec gnamy nad morze dla ochlody
Co do nop-ów to zarowno Tosikowe objawy jak i objawy Dawida( chyba nawet jeszcze bardziej ) podpadalyby mi pod nop. Uwazam ze calkiem "normalna" reakcją po szczepieniu jest BRAK objawow niepożadanych,jesli są to juz niedobrze . Takie jest oczywiscie moje zdanie, ale ja nie lubię bagatelizowania lub godzenia sie na niepotrzebne cierpienia lub dyskomfort dziecka w imię szczepienia ( ktore w zasadzie, z tego co czytam, są w wiekszości bez sensu )
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
Suzi - radość chomika u mnie już trwa od .... ochocho. Dziś zrobiłam sałatkę ogórasową.