BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

9 lata 7 miesiąc temu #1000505 przez Dave
U nas też smok nadal w akcji:((

Suzi - inne światy ze względu na organizację pracy, podejście i ogólnie traktowanie pracownika. Napiszę później coś więcej, bo teraz mi powieki opadają i zmykam spać.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #1000508 przez agat
Alex mam masło shea, olej kokosowy - i jedno i drugie mega zaogniają skórę Jagódki :/ :/ Jedynie polecana maść z żyworódki daje radę, no i mydło aleppo.
Masło shea właśnie świetnie działa jako naturalny filtr przeciwsłoneczny.

9 lata 7 miesiąc temu #1000509 przez Suzi
Jako zgnębiona ( wielokrotnie ) matka dziecka niejedzącego normalnie ( mam juz koszmary senne o przedszkolu i posilkach w nim....) pocieszylam sie tylko tym, ze u nas pieluchy i smoczek to zapomniana pieśń przeszłości, a utwierdzilam sie w przekonaniu, ze kazdy rodzic musi mieć jakiegoś "mola" który skutecznie zakłóca mu spokojny żywot i poczucie dobrze spełnionej misji.....

Czy Wasze dzieciątka ( te dwuletnie rzecz jasna ) sypiają jeszcze w dzień?

9 lata 7 miesiąc temu #1000527 przez agat

Suzi napisał: Czy Wasze dzieciątka ( te dwuletnie rzecz jasna ) sypiają jeszcze w dzień?

Yes yes yes! ;) Na dodatek od niedawna młodsza latorośl zsynchronizowała się z bratem i pół godz po jego zaśnięciu zapada w swoją najdłuższą drzemkę :D Także przy dobrych wiatrach mam ok 1,5h CISZY :D

9 lata 7 miesiąc temu #1000530 przez kaikai
U nas drzemka jest gdy Dawid obudzi się rano przed 8, jak później to już nie ma.
Niestety ostatnio gdy Dawida zasypia na drzemkę to Daria się budzi.

Plesniawek już nie ma, nystatyna pomogła błyskawicznie, więc pewnie było to coś (grzybicznego)

Dawid smoczka nie używa już od dawna, pogryzl wszystkie i już nowych nie kupiłam.

9 lata 7 miesiąc temu #1000533 przez Alex_87
U nas smok poszedł w odstawkę ponad rok temu :D dokładnie w lipcu przed wyjazdem na wakacje :)

Na drzemkę w dzień pójdzie jak ją się na siłę położy i jest baaardzo marudna że nie pozwala normalnie żyć, ale to się zdarza raz-dwa razy na miesiąc, a tak to już od dawna nie śpi w dzień, za to wieczorem zasypia snem kamiennym o 19-20 i nic ją nie obudzi. w przeciwieństwie do jej brata, którego kładę o 20 i do 22 muszę do niego podchodzić z 10 razy. ale ostatnio sukces dwa razy przespał ciągiem w swoim łóżeczku 4-5 godz. ;)

Agat a Jagódka bardzo się drapie? Bo u nas nadal są różne zmiany, ale bez świądu raczej.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1000544 przez Suzi
Alex mi uświadomiła ze u nas tez jest już pierwsza rocznica wyrugowania smoka, bo zrobilismy to w sierpniu przed wyjazdem z wakacji i sie zastanawialam nawet czy uda nam sie dojechać bezkolizyjnie w zw z brakiem smoczego pacyfikatora :P :P :P ,dojechaliśmy i tym samym smok stracił rację bytu juz na zawsze :laugh: Miki nawet chyba ktoregoś tu dnia znalazł jakiś stary zapomniany gdzieś w zabawkach, przyglądal mu się, miętolił w rękach i chyba nie wiedzial za bardzo co to jest, bo do buzi nie wlożył :P
Miki w zasadzie juz nie sypia, ale jak wstanie w okolicach 8 to pod wieczor juz ciężko mamy..... :blink: wczoraj zasnął na noc o 20.15, w nocy sie przebudzil, nawet nie wiem ktora to byla godzina, pokitwasił się , poturlał po mnie, co jakiś czas sprawdzal ręką lub glosowo czy aby na pewno jestem obok, bo ciemności były egipskie,po czym usnął jeszcze do 8 . W dzień czasem probuję go uśpić, ale najczęściej bezskutecznie i potem mamy hardcorowy wieczor...wczoraj był gotowy usnąć mi o 18.30 więc musialam wzmóc wysilki zeby mu ten plan udaremnić. Kiedyś nam zasnal na plaży, ot tak ni stąd ni z owąd, przytulil sie do ręcznika i klap. A ze byla prawie 18 i juz mieliśmy iśc do domu, tym bardziej ze juz upalu to nie bylo, wiec nas uziemił na godzinę i zmarzliśmy jak psy, bo go otulilismy czym sie dalo a sami zostaliśmy jak stalismy :pinch:
Dziś pewnie tez będzie ciezko pod wieczor w zw z jego wczesną pobudką a tym barziej ze pogoda jest zawiesisto-burzowa, a on jest meteopatą....ehhhh, no latwo nie jest.

Kaikai - to dobrze ze juz po pleśniawkach i nie musialaś probować "znachorskich" metod ;) :P ;)

Kto ciekaw hot newsa to zapraszam w zacisze fb........ B) :whistle: ;)

Edit : zmiana planów, żeby nie bylo kawy na ławę, proponuję quiz.... :laugh:

9 lata 7 miesiąc temu #1000620 przez kaikai
Suzi, córka spodziewa się maleństwa ?
Gratuluję :) :)
Szybko poszło ;) :)
No i dobrze, Mike będzie miał się z kim bawić :)

Dawid jak ma drzemkę to tylko przed południem i to ja muszę na położyć się z nim no i Daria też leży obok. Dawid tak się kręci i kopie nogami, że w końcu on zasypia, a Daria się budzi, ja nie pospie :(
Na noc zasypia ok 20 . Czasem przychodzi do nas w nocy, ostatnio często i P poszedł spać do innego pokoju.
Wczoraj siedziałam z P do 2 w nocy, idę już spać , a tu Dawid już w moim łóżku. Dla P nie ma miejsca, bo i Darie często biorę w nocy do siebie. Ona ma tak, że jak obudzi się na karmienie to już nie śpi, zadowolona tak godzinę, więc ją biorę. Jeszcze jej się gadać chce w środku nocy, grucha sobie i piszczy. Muszę udawać, że śpię, bo tylko nadsluchuje, żeby mieć towarzystwo do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #1000668 przez agat
Suzi a to ci nowiny ;) A jeszcze niedawno pisałaś, że na razie nie spieszy im się w tym temacie :P No ale krew nie woda ;)

Alex Jagoda się drapie, ale nie jakoś mocno - jak ma gołe nóżki i rączki to będzie się drapać w zgięciach, ale jak ją ubiorę to w ogóle. No i też nie drapie się wtedy, gdy ma czerwone zmiany, tylko wtedy gdy skóra jest czysta (jak np teraz). Jutro będę w Warszawie u dr to porozmawiam o tym.

9 lata 7 miesiąc temu #1000693 przez tysiiiak
U nas smoka też już nie ma od dłuższego czasu :) Dziś Kuba spojrzał na smoczka Kacperka, którego co chwile próbuje mu zapodać i zapytał co to ? :D więc on już totalnie zapomniał o swoich ukochanych dydusiach :) A tak je kochał :P :)

Suzi może byś potwierdziła już oficjalnie :D :P

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1000709 przez Alex_87
Zuzka ze dwa razy wzięła smoka Tymona, ale widać było, że specjalnie żebyśmy się z niej śmiali ;) taka duża a ze smokiem, komicznie wyglądała :D

Agat Tymon czasem po szyi albo udach, ale to tez nie jakoś często. Od jakiegoś czasu ma jakąś wysypkę na plecach, brzuchu, nogach, nie wiem od czego...jak mu dawałam przez kilka dni mm ok.40ml to nic mu się nie zaostrzyło. Jeśli miałby alergię na mleko to pewnie by się zaczął strasznie drapać, albo w zgięciach by się zaostrzyło, a póki co czysto. Poczekam tydzień i wypróbuje jajko, i znowu zacznę wprowadzać gluten.

Suzi a może Mikuś zostanie starszym bratem hihih

9 lata 7 miesiąc temu #1000723 przez kaikai
W sumie Suzi jest na urlopiku nad morzem, a z opowieści pamiętam jak to się u nich kończyło :laugh:
Pamiątka z wakacji ;) :P

9 lata 7 miesiąc temu #1000725 przez Dave
Hejo,
Ciekawa jestem cóż to za nowina u Suzi ;)

U nas młody jeszcze w dzień sypia (na zczęście) choć np. przez ostatni o2 dni nie, ale to wynika z mojej pracy itp.

oooo idą gluty popisane

9 lata 7 miesiąc temu #1000726 przez Anabelle
hej :)

u nas smok nadal jest. nunuś musi być na noc, szuka go po sypialni przed spaniem wołająć "nunuś!" :)
na szczęście nie ma problemu i w ciągu dnia go nie rusza

pieluchy też pożegnaliśmy całkowicie, za dnia i w nocy.

niestety drzemek u antka nie ma. nie śpi w ciągu dnia od jakiś 3 miesięcy

pozdrawiamy :)

9 lata 7 miesiąc temu #1000939 przez Dave
Helloł:)))

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka