- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Teraz siedzę w galerii i korzystam z wifi, bo na działce coś mam słaby zasięg.
Suzi zobacz ja też wielodzietna i daje sobie radę. Dawid to szatan wcielony, ale Darusia to anioleczek, jest ciuchutka jak myszka
Zawsze uśmiechnięta i niewiele jej do szczęścia potrzebne. Bardzo się cieszę, że taka gwiazdka mi się trafiła. :)a zakupy z nią to sama przyjemność.
Także, co dziecko to inne nie ma się czego bać, tylko działać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 13
a my już po urlopie na działce a tak mi się wracać nie chciało....
Kaikai słodka ta Twoja córeczka hmm to u mnie Zuzka raczej jest ta spokojniejsza, chodzi sobie, śpiewa, usiądzie w kąciku i rysuje lub coś innego tworzy, a Tymon...jeszcze nie raczkuje a już do szuflad mi się dobiera, dziś w minutę w łazience zrobił mi taki sajgon...ja nie wiem co to będzie jak już zacznie raczkować i chodzić. No i oczywiście czym Zuzka się zajmie to i on albo książkę jej zjada, albo klocki demoluje, więc robi się wesoło
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
U nas juz czwarty dzień deszcz.....idzie oszlaeć, dobrze ze jest z nami babcia,,bo tata wyjechal do pracy, bobym oszalala ze znudzonym Mikusiem. Babcia nawet jescze morza nie widziala od przyjazdu, czyli od niedzieli. Nie da sie wyjsć dlaej niz pare metrow od domu bo nawet jak w danej chwili nie pada to juz w nastepnej chwili oberwanie chmury...masakroza...
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
My wyjeżdżamy w sobotę ciut świt. Najpierw weekend nad Soliną, później kilka dni w okolicach Krosna, a możliwe, że zakończymy te wojaże weekendem w Krakowie, zobaczymy w jakim będziemy stanie fizycznym i emocjonalnym
Na koniec mojego jakże długiego wpisu czarny humor z życia wzięty
Teściowa koleżanki miała wczoraj wieczorem operację, wyrostek ją przyatakował. Leży na stole operacyjnym i trzęsie się (dosłownie) ze strachu i nerwów. Podchodzi do niej anestezjolog:
- Co się Pani trzęsie, proszę się nie bać, jest pani w dobrych rękach.
Na co kobiecina:
- Kulczyk też był.
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Ja to też przed operacją dzień po cc sikalam w majtki ze strachu . Strasznie się bałam .
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przyfilowalam na marcowkach 2016 niejaką natalię1991, ktora pisywala kiedys u nas...teraz będzie marcówką
Dave na fejsie bywa aktywna, nas odstawila na bocznicę.....
CreMonia vel Żbinia......tez tam bywa widywana, forum osierocila
Monia - na fejsie zdjecie za zdjęciem serwuje, forum, niekoniecznie....
Azja ......nieco usprawiedliwiona, ale bez przesady z tą nieobecnością moze, dobrze?
Tysiak- woli fejsik, zdecydowanie, choć na male usprawiedliwienie obecnie zasluguje
Magda - czarna dziura jakas ją wessala czy co??
Alex - no niby sie odzywa, ale generalnie aktywność mozna porownać do murzyna na pasach.....
Kaikai -widok Darusi szarpie za serce.... z zazdrości ze jest taaaka spokojna i grzeczna .ach! Marzenie nie dziecko!
Moje dziecko ma juz zdecydowanie dość tej pogody bo dzis to juz bylo apogeum jego skislego humoru wywolanego przymusowym aresztem domowym....o
Jutro planujemy wycieczke do Ustki, trudno,niech leje, niech wieje ale kolejnego dnia w domu nie przeżyję.....
Zas w sobotę klęska urodzaju -zderzenie trzech imprez z czego jedna u nas . A zaczynamy balowac juz od 11, podwójnym urodzinowym kinderbalem u wakacyjnych znajomych , prezenta jadą z wwy, bo na tym zadu.....u nie ma nawet czego kupić , potem jest jubileusz święceń kaplanskich znajomego superksiędza u jego kuzynow ( party - niespodzianka ) no i wieczorem ognisko u nas
W sumie to jużbym chętnie znowu poplażowala...czy ktoś zna dlugoterminowe prognozy pogody dla wybrzeza na sierpien?
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No ja właśnie z tego względu opóźniam pójście na zabieg usunięcia kamieni żółciowych, odkąd "ulepszyłam" trochę moją dietę to i bóle zdarzają się raz na jakiś czas Kurcze jak to jest rodziłam dwa razy naturalnie w ciągu dwóch lat i jakoś nie bałam się pójścia do szpitala, a z tymi kamieniami to odwlekam jak mogę
aaa wiecie co jak byliśmy na urlopie to w nasz dom walnął piorun, na szczęście w domu był brat, bo tak to byśmy wrócili do zalanego domu przez rozmrożone lodówki....no ale u moich rodziców spaliło telewizory, monitory i zmywarkę (!!), u nas tv który kupiliśmy rok temu...listwy były odłączone, antena tak samo, więc wniosek taki, że trzeba wszystkie sprzęty odłączać bezpośrednio od gniazdka.
My jutro jedziemy do mojej siostry na wieś kurcze taki 7-mio osobowy samochód to fajna sprawa, teraz możemy sobie razem z rodzicami jeździć na jakieś krótkie wypady, zawsze jakaś oszczędność niż na 2 samochody
- Magdalena9t
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 33
U nas nic ciekawego sie nie dzieje to nie pisze:-p
Zavzynam powoli ogarniac ubranka dla malej.
na szczescie nie ma upalow to sobie jeszcze dobrze z Tomkiem radzimy,
Tomek zagada mnie na smiercc chyba:-p cala ksiazeczke "Koparka marka ' potrafi wyrecytowac, tylko strasznie sepleni i nie polyka sliny ,nie wiem czy to przez te 5 co wychodza czy tez przez ten migdalek czy taka gapa z Tomka ze nie potrafi?
13 sierpnia jedziemy na wesele, jestem gruba i nie mam sie w co ubrac:-/
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Suzi ja tez jestem podczytuje, ale ze taka słaba frekwencja to i ja sie nie odzywam
u nas ok, Wojtula jest grzeczny, Jasio tez sie spisuje jako starszy brat choc musze go pilnowac, bo najpierw pocałuje a za chwile ma ochote kopa Wojtusiowi sprzedac, nawet sobie z nimi dwoma radze, chodzimy na psacerki i korzystamy z ładnej pogody
tesciowa wzieła dzis JAska do fryzjera, bo oczywiscie znowu problem zeby obciac włosy, Jasiek wrocił, patrze a tu połowa włosów obcieta, a na reszte maja isc po południu, podobno sie juz kokosił i fryzjerka nie chciała go zniechecic i maja wrocic po drzemce, gorzej jak nie da dalej obciac
Suzi wspołczuje pogody nad morzem, u nas upałow nie ma, ale jest tak w sam raz
tysiak widze ze Kacperkowi sie n swiat nie spieszy, trzymaj sie, wiem co czujesz, ale juz nie długo
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
ale wam dobrze!
my na razie nie planujemy, chyba że jakiś weekend??
obalę waszą teorię, że dziewczynki spokojniejsze
u mnie Antek to tajfun roznoszący całą chatę za to Leoś? to się bawi, to sobie coś gryzie, to lezy na brzuszku, to sobie zaśnie, a jak marudzi to wsadzę do chusty i zasypia. Antek zaczął przesypiać noce ok 2 urodzin, a Leo? Leo nigdy fatalnie nie sypiał, budzi się max 2 razy czesto przesypia całe noce,
do wszystkich się uśmiecha
kompletnie różne dzieci
alex piorun?? o matko!
- Alex_87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Suzi pocieszę Cię, od przyszłego tygodnia afrykańskie upały
Z tymi dziećmi to chyba jest tak, że nieważne czy chłopiec czy dziewczynka, równowaga musi być i jak jedno spokojne to drugie musi nadrobić
Tymon od wczoraj mówi: mamamama, i chyba to oznacza mama, bo jak mnie widzi to jest tylko mamamama i ręce do góry
- monia89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 10
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W grupie na fb szczepienia.org lub wiedzą wszystko o nopach, dokumentach i postepowaniu w takich przypadkach. Napisz tam. Z tego co ja wiem to nop zglasza sie w przychodni gdzie dziecko bylo szczepione, ale często sie dzieje tak, ze nie chcą przyjąć zgloszenia lub bagatelizują objawy, mowiąc ze to normalne czy dopuszczalne...
A ja mam pytanie odnośnie First Bike, gdzie kuoować? O jaki dodatkowy osprzęt zadbać? Jaki typ? Bo jest first bike racing i first bike street ( chyba) . Czy dzieciaki są zadowolone? Jak sie rowerki sprawdzają? A gdyby kupować innej firmy to na co zwracać uwagę?
Dzieki za wszelkie wskazówki
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
Suzi ja First bike nie mam, ale jaki rowerek nie weźmiesz najważniejsze by był lekki. Adaś jeździ Kinderkraftem i dobrze się sprawdza.
Weekend nad Soliną za nami. Dziś jeździliśmy bieszczadzką kolejką wąskotorową-Adaś był zachwycony Teraz jesteśmy w Krośnie, mieszkamy w domku po babci znajomych. Na podwórku kury, krowa, więc Adaś znowu w siódmym niebie Jagódka pogodna, wcina zupki z dynią, jutro spróbujemy brokuła Ja jadłam pstrąga przez dwa dni, ryby nie uczulają (chyba)