- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
U nas na północy jest prawdziwy biegun pólnocny, teraz aktualnie mamy UWAGA! - 10 stopni. Slownie? Proszę bardzo -DZIESIĘĆ. Wieczorem wybraliśmy sie na zachod slońca to było 17 st, wzielismy ze sobą bluzy, a jak juz slońce zaszlo i jeszxze wypelzły wieczzorne mgły to sie zrobiło 10.. A zeszlej nocy mieliśmy ze 3 burze, nie jakieś gwałtowne na szczęscie, ale popadalo. W dzień dzis bylo tak do 23 stopni i slonko zza chmurek, więc da sie żyć......
Więc komu gorąco, to zapraszam na Pomorze...
A jakie przetwory wykonalaś , Dave?
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
To ja chyba jednak wolę moją trzydziechę.
Ja to popełniłam dżemiki różne, sałatkę ogórasową, korniszony, kiszone, czereśnie, truskawki takie tam:)
A dziś jadę z cukinią i papierówkami:)
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Wczoraj byliśmy na wsi na ur u Jasia kuzynki. Myślałam że tam będzie trochę chłodniej ale nie. Jasiek skorzystał Bo się w basenie pochlapal
U nas Wczoraj grzmialo myślałam że popada a nawet kropla nie zlecialo. Jest okropnie duszno od samego rana.
Mam dość
Dobra syczy tego narzekania
Suzi jak Miki na rowerku?
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 23
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tez zrobilam duuuużo ogorkow, i kiszone i salatkę szwedzką i w sosie miodowo-musztardowym ( pychota) a z dzemow to kroluja wiśnie ( nawet juz sama nie wiem ile sloikow tego mam) oraz tegoroczna nowość -czarna porzeczka z jagodami -super smak, bo same jagody -dla mnie za mdle w dzemie, same porzeczki -za ostre, a razem -duet idealny, polecam
10 stopni bylo pożnym wieczorem, nad ranem o 5 było -UWAGA - 5 ( pięć) stopni a teraz jest błogie 23 i slonko! Tu da sie żyć! Żyć nie umierać!
Azja - wieczorem podeślę chlodku, bo z pewnością będzie
Ja serdecznie wspolczuję tym wszystkim co sie gotują i zapiekają w tych afrykanskich temperaturach, a juz zwlaszcza ciężarnym i maluszkom. Mikuś tez slabo znosi taki wściekly upał, zwlaszcza w nocy. Ale co się dziwić.
Co do rowerka -kocha go , ale jeżdzic na nim nie umie, poki co. Jego jeżdzenie to chodzenie z rowerkiem między nogami ale jak mowilam-tu mamy tereny niesprzyjające nauce jazdy. Jedynie przy domu jest kostka, reszta to trawy i ziemia. No ale coż, nie od razu Krakow zbudowano,kiedys sie w koncu nauczy, jakoś nie moze zalapać, ze należy usiąść na siodelku i odpychać sie tak, zeby pojechać chociaz kawalek....
Agat -to skoro juz jesteś, to prosimy o jakiś uczciwych rozmiarow post....
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A Mikusiowi żeby było łatwiej załapać ze trzeba siedzieć możecie spróbować tak niech siadzie na siodełko nogi trochę w górę a ktoś niech trzyma za kierownicę będąc z tyłu za nim i niech go tak powozi
- kaikai
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Nawet komary nie latają, więc wszystkie okna i dzwi otwarte.
P dziś był w tutejszym markecie i kupił Dawidowi rowerek taki Kraft coś tam, ale Dawid denerwuje się, jeździ oczywiście, tylko z płaczem, bo on już chce szybko. No i weź tu jak dogonić.
Myślimy o takim motocyklu na akumulator, ale do do Warszawy trzeba jechać
Moja Daria gada i gada, następna gadula rośnie. Podnosi już główkę pięknie i szykuje się do siadania
Zaczyna też przekrecac się z pleców na brzuchu, wydaję mi się, że ona szybciej się rozwija, nawet nogi już swoje zauważyła.
Łapie grzechotki dwoma rączkami i wkłada do buzi. :)leży sobie i się bawi. Dawida to tylko na rękach musiałam nosić.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak już jesteśmy przy wakacjach to właśnie wstawiłam chyba 6 pranie pourlopowe, jeszcze ze 3 mi zostały Nie chcę myśleć kiedy to wszystko poprasuję, na pewno nie w taką pogodę. Teraz dochodzi 19 a po mnie pot leje się strumieniami :/
Wakacje spoko, dzieci bardzo dobrze zniosły podróż (tego bałam się najbardziej). W drodze nad Solinę mieliśmy 2 przystanki, w drodze z Krakowa do domu tylko jeden. Sporo spania, mało marudzenia. Byliśmy na weekend w Solinie, później kilka dni u znajomych pod Krosnem i na kolejny weekend w Krakowie. Gdyby nie upał to byłoby super, choć w sumie lepsza taka pogoda niż ulewy i syberia. Zdjęcia mi się wgrywają na serwer, później pokażę kilka.
- Dave
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Carpe Diem
- Suzi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wprawdzie juz na rezerwie jestem ze sloikami, ale jeszcze cos tam wyskrobię. Dzis poszla kolejna partia dzemu wiśniowego. Juz chyba z 60 sloikow mam , ale tez wyjadamy na bierząco troche, trochę rozdalam....chetniebym tę salatkę ciachnęla
Nam dzis Misio numer na plazy wywinął. Byl piekny dzień, trochę wietrzny wiec byly piekne fale, wyszalal sie mlody w morzu poczym jak juz mielismy sie zbierac, bo wstal dzis wczesnie więc zaplanowaliśmy juz sobie przyjemnie wieczór ( ) to patrzymy, a on śpi..... Zasnął sam, nie lulany, nie proszony, bez "warunków" czesciowo na piachu, półgoły.......przenioslam go na koc, otulilam i tak spał godzinę....od 18 do 19..... Żegnaj mile zaplanowany wieczorze....
Kaikai - sliczna Daria, i jeszczespokojna do tego, ehhhh, szczęściaro!!! Miki powoli rozkminia rowerek, juz zajarzył ze mozna siedzieć i juz coraz częsciej sie ladnie odpycha nogami. Myślę, ze niebawem się rozkręci. Widzę ze Dawid to niezly wyścigowiec
Agat - cos dlugo ten serwer pochlania Twoje zdjęcia......
Azja - żyjecie? Jak tam Jaś i Baś?
Coś Tysiaka nie widać....TYSIAKUUU! Wyszliście juz?
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Kacperek jest identyczny jak Kubuś wiec troszkę uzupełnia moja niewyobrażalna tęsknotę za moim małym wielkoludkiem:( czuje się jakbym jeszcze raz to samo dziecko Urodzila
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- agat
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Was wszystkich czarna dziura pochłonęła, sama sobie zdjęć pokazywać nie będęSuzi napisał: Agat - cos dlugo ten serwer pochlania Twoje zdjęcia......
Tysiaku moja koleżanka dziś wyszła z córeczką ze szpitala, w 8 dobie, durna żółtaczka nie chciała ich puścić, mam nadzieję, że i wy jutro wyjdziecie Kacperek słodziutki :*