BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #626985 przez Kiniaczek
Karolka do tej pory pracowałam w takim żłobku także jestem zorientowana co i jak:) Mam nadzieje że wszystko wypali... :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #626991 przez Karolka85
Kiniaczek napisał:

Karolka do tej pory pracowałam w takim żłobku także jestem zorientowana co i jak:) Mam nadzieje że wszystko wypali... :woohoo:

Super!!! :) najważniejsze to znaleźć osoby z odpowiednim podejściem i sercem do takich maluszków. bo to co się ostatnio słyszało w tv o żłobkach to aż skóra cierpnie. z tego co słyszałam kiedyś można fajne dofinansowanie dostać z unii na rozkręcenie i organizację takie żłobka, ale wkład własny pewnie też trzeba mieć całkiem spory... no ale to w sumie jak w każdym biznesie :)

11 lata 8 miesiąc temu #627006 przez Kiniaczek
Ja sama będe w nim pracować :) , bo nie chce otwierać wielkiego Kołchozu tylko mał kameralny rodzinny żłobek:) Wezmę kogoś do pomocy i damy radę:) Wiem z autopsji jak cięzko jest znaleźć kogoś kto się do tego nadaje...
Z tymi dofinansowaniami to będe się orientowała ale to bliżej samego projektu:) Teraz póki co musze ogarnąc ale poród i mojego syna :D

11 lata 8 miesiąc temu #627020 przez Domiś91
Koleżanka urodziła około 14 synka, 3100 ważył :) Nic więcej niestety nie wiem :(
A na usg jej wyszło że mały ma 2800... także jak moje usg też zaniżyło wagę to mam po ptokach :D haha

11 lata 8 miesiąc temu #627021 przez joasia10015
Obiadek wciągnęłam (zupka owocowa :blush: ) i oczywiscie jak już usiadłam to cieżko sie podniesc do dalszych wojaży ;) ALe momencik odpoczne i ruszam ;)
Kiniaczek świetny pomysł z tym żłobkiem-mooooocno trzymam kciuki ;)
Kurcze pogoda tak różna że nie wiem czy wyciągnąc pranie czy zostawic w domku :unsure:

Hmmm od jakis 3 dni mam zawroty głowy,jakies małe dusznosci i nie mam ochoty na jedzonko-tak jak by mnie mdliło czy co :unsure: ALe czytałam że wy też tak miewacie więc sie nie martwie(uroki ciąży :blush: ) Kurczaczek (jak to pisze Kiniaczek ;) ) co ja bym bez was zrobila????? Uzależniłam sie już na maxa -dzien bez was to dzien stracony :blink:
Dobra Aśka bierz sie w garsc i do roboty-chatynka czeka na błysk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
DO wieczorakaaaaaa ,albo nocy :blink:

11 lata 8 miesiąc temu #627023 przez Alex_87
Kiniaczek fajny plan :) oby się zrealizował. U mnie w mieście by się przydał żłobek, bo krucho z tym. Niestety nie mam wykształcenia w tym kierunku.

Ale mnie boli krocze, ale jak strasznie, jak nigdy, takie mega zakwasy, a przecież nie chodziłam ostatnio dużo :( ledwo co mogę się ruszać, może to dziecko jakoś się przesunęło i mnie tak uciska? Ale żeby aż tak to bolało, chyba jeszcze nie rodze B)

11 lata 8 miesiąc temu #627044 przez Kiniaczek
Alex_87 napisał:

Kiniaczek fajny plan :) oby się zrealizował. U mnie w mieście by się przydał żłobek, bo krucho z tym. Niestety nie mam wykształcenia w tym kierunku.

Ale mnie boli krocze, ale jak strasznie, jak nigdy, takie mega zakwasy, a przecież nie chodziłam ostatnio dużo :( ledwo co mogę się ruszać, może to dziecko jakoś się przesunęło i mnie tak uciska? Ale żeby aż tak to bolało, chyba jeszcze nie rodze B)

Mnie krocze od 3 miesiecy boli, młody naciska na szyjke , a że moja krucha i delikatna to naciska na krocze i bonanza !!!!!!!!

11 lata 8 miesiąc temu #627049 przez Kiniaczek
Dziewczyny ja od tygodnia sprzatam segreguje ,wyrzucam zbędne rzeczy ( raz że na przyjście małego na świat a dwa na szykującą się niebawem przeprowadzkę) ale końca nie widać... Neverending story :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Ile człowiek potrafi nbagromadzić przez 3 lata to głowa mała... Zużyłam już 12 sztuk worków próżniowych i powiem Wam że nadal jestem w czarnej dupie:)

11 lata 8 miesiąc temu #627052 przez KarinaM
Domiś91 napisał:

Koleżanka urodziła około 14 synka, 3100 ważył :) Nic więcej niestety nie wiem :(
A na usg jej wyszło że mały ma 2800... także jak moje usg też zaniżyło wagę to mam po ptokach :D haha

Super że Jej się udało. Pogratuluj Jej od nas.

U mnie też pogoda nie może się zdecydować. Znowu zrobiło się pięknie.
A mnie głowa jak bolała tak boli.

Kiniaczek ja też trzymam kciuki za żłobek.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #627063 przez KarinaM
lalka napisał:

dzięki dziewczyny za wsparcie...kochane jesteście!!!!!co ja bym bez was zrobiła!!!!
ale im bliżej godzina zero tym większa schiza mnie nachodzi!!!

i sama nie wiem czy chciałabym znieczulenie ogólne i spać i nic nie słyszeć czy zo i mieć świadomość!!!

Ja chyba wolałabym zo bo wiesz przynajmniej co się dzieje i maleństwo napewno na chwilkę Ci pokażą. A tak zanim się wybudzisz i będziesz mogła wstać i iść to trochę minie.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #627078 przez demoniqe
ja po zdjęciu pessara w 36 tyg planuję tydzień dla ostrożności poleżeć w końcu a potem zaczynam sprzątanie i spacery :)
ojj jest co sprzątać!

zaraz mam nalot teściów :) przyjadą na szczęśćie z obiadkiem :)

11 lata 8 miesiąc temu #627096 przez Alex_87
Kiniaczek jeśli tak Cie boli cały czas to współczuje. Troszkę to rozchodziłam, może do jutra minie. Albo ta moja mała jest już coraz niżej. Jutro się dowiem.

Wy sprzątacie a mi sie nic nie chce. Mąż miał umyć okna, ale się okazało, że złapał dodatkową fuchę i nic z tego. Jak tak dalej pójdzie, to zostaną dla mnie na przyspieszenie porodu w maju. Nie wspomnę, że już coraz mniej przez nie widać.

Dwa razy dziś przeszłam biedronkę wzdłuż i wszerz, ale worków próżniowych nie odnotowałam. Za to była wyprzedaż rajstopek dla niemowlaków, za całe 3 zł :D

11 lata 8 miesiąc temu #627132 przez Karolka85
Domiś gratulacje dla koleżanki- zgrabniutki maluszek się urodził :)
Też jestem ciekawa ile mój gin się myli co do wagi mojej Julki...

Mnie krocze też ogólnie boli codziennie od kilku tygodni- raz jest lepiej, raz jest gorzej, ale ogólnie cały czas czuje i u mnie to też jest chyba związane z tym że mała ma nisko główkę...

Alex pewnie w Twojej Biedronce też wszystkie worki próżniowe rozeszły się w pierwszym dniu promocji- tak jak u mnie. Ja zwiedziłam z bratem 3 biedronki w poniedziałek i załapaliśmy się na 3 ostatnie opakowania. później dzwoniłam do teściowej która mieszka na drugim końcu miasta i u niej w dwóch biedronkach tego samego dnia również wszystko się rozeszło :lol: najwidoczniej wszyscy nagle postanowili zrobić w domu wiosenne porządki :)

11 lata 8 miesiąc temu #627145 przez lkasiulla
pomocy!! czy któraś z was miała kolczyka w pępku??? ja kiedyś sobie zrobiłam od dawna nie nosze, ale skóra na dziurce tak mi się od pewnego czasu napięła i taka różowa się zrobiła i tak tylko się bałam i sprawdzałam czy przypadkiem mi nie pęka a tu przed chwilą patrze i mam już małą rankę i boję się że pójdzie dalej nie wiem teraz czy moge jeszcze coś zrobić żeby bardziej nie pękła....:(:(:(

Kiniaczek super sprawa z żłobkiem szkoda że nie mieszkamy w tym samym mieście bo bym miała gdzie dać moja malutką a tak się martwię bo tyle się słyszy o tym co się wyprawia w żłobkach... No ale Tobie życzę powodzenia i trzymam kciuki żeby wszystko się udało :)

Domiś gratulacje dla koleżanki :)

a i jeszcze jedno pytanko do kiedy jest ta promocja z workami w biedronce??

11 lata 8 miesiąc temu #627149 przez Karolka85
Kurcze Ikasiulla z tym pępkiem to może pójdź do lekarza skoro skóra pęka i zrobiła się ranka...
Nie mam pojęcia co można z tym zrobić.
Wklejam link do promocyjnej gazetki Biedronkowej, m.in z workami. u mnie to było do wyczerpania zapasów i więcej worków póki co nie będzie :/ a szkoda.
www.okazjum.pl/biedronka/gazetka/gazetka...8-04-2013,15375.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka