- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
Ane88 sliczne foto. Mam kolezanke ktora ma taki sam maly brzuszek jak ty. Jak przy niej stanelam to ja 8m a ona jak w 5m nawet nie wiem czy nie jak w 4m.
Fajnie bo po porodzie juz nie bedzie widac ze bylas w ciazy a my sie troche pomeczymy.
Maly Janek fika. Czas do pracki. Jeszcze tylko do konca przyszlego tyg.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
dostałam od położnej wykaz dokumentów jakie trzeba zabrać do szpitala,ale o wypisie z poprzedniego porodu nic nie było napisane!!!!!a do czego to ma być potrzebne?????w Poznaniu też nic o tym nie mówili!!!!
mi się dzisiaj też śniło dziecko tyle,że nie moje a koleżanki,która nie może mieć dzieci!!!i mimo,że miałam dziecko na rękach to sen był straszny!!!
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Joasia ty nocny marku spac nie możesz matko ja już o 22 oczy zamykam i spie jak zabita.... no nie mówie o wstawaniu na pisiu
Co do sluzu to też mam go sporo ale to normalne..Ja jeszcze zadnych skurczów nie odczówam w dole brzucha a i nawet jeszcze mi sie brzuch nie obnizył
ANE88 śliczna sesyjka i laseczka z Ciebie
ide na śniadanie bo mały sie domaga
Miłego dzionka
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
Słoneczko od samiutkiego ranka- to lubię!!!!
Lania to musi być super uczucie móc sobie pochodzić normalnie po kilku miesiącach leżenia Ale uważaj na siebie
Lalka trzymam kciuki za Ciebie i Twoją córeczkę. Na pewno wszystko będzie dobrze!!!!
Ane88 kurcze ale z Ciebie laska i super wychodzisz na zdjęciach Maila też cudna
Fajnie że poruszyłyście temat śluzu- ja od jakiś 2 tygodni mam taki gęsty ale raczej białawy, no i właśnie z rana jest go najwięcej. w ciągu dnia też kilka razy wymieniam wkładkę. Ale nic nie piecze, nie swędzi więc jest ok.
Wczoraj podjechałam do swojego szpitala zapytać o to jakich badań konkretnie wymagają przy przyjęciu do porodu, no i położna mi powiedziała, że jeśli nie będę mieć aktualnego HBS i odczynu Wassermana, to nic się złego nie stanie. oni i tak pobiorą mi krew więc od razu zlecą do laboratorium żeby mi te badania zrobili i tyle. więc stwierdziłam że nie bede się upominać u swojego lekarza we wtorek o te badania, bo musiałabym za nie zapłacić, a tak w szpitalu zrobią mi za darmo Zrobię teraz tylko tego paciorkowca, i standard- morfologię i mocz na początku maja tak żeby mieć najaktualniejsze. Grupe krwi miałam określoną na początku ciąży. Aha i od razu Pani sprawdziła mnie w EWUŚ-u i nie muszę dostarczać dowodu ubezpieczenia, bo normalnie im się w systemie wyświetlam jako ubezpieczona.
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Co do snów.. to ja mam prawie co noc jakieś.. kiedyś mi się śniło że urodziłam dziecko bez rączek I obudziłam się przerażona i sprawdzałam zdjecia z USG na których na serio tych rączek nie widać.. Ale chyba lekarz by zauważył i powiedział, prawda?
Ostatniej nocy mi się sniło, że już urodzilam i że leżałam w szpitalu i lekarze mi powiedzieli że najlepszym sposobem na rozstępy jest smarowanie się swoim własnym łożyskiem i tym wszystkim co wychodzi przy porodzie.. i wyobrraźcie sobie ze ja w tym snie sie tym smarowałam!! A rozstępy miałam nawet na twarzy.. masakra..
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Ane piekne zdjecia brzuszek rzeczywiscie masz malusi (nawet jezeli to byl 33 tc) i z Ciebie niezla laseczka jest
lania super ze juz mozesz wstac z łóżka ciesz się pogodą ale tez nie przesadz
karina ja tez przez cala ciaze nie bralam nospy ale ostatnio zakupilam wlasnie na te bole miesiaczkowe, do tej pory mialam co prawda jeden taki dłuższy i pomogło wiec jak bedziesz miala mozliwosc to zakup
joasia Ty to jestes agentka z kad bierzesz tyle sily zeby sprzatac i jeszcze siedziec po nocach ?
ja tez mam taki sluz jak opisujecie jest go sporo, zazwyczaj bialy ale zdarza sie i zolty ..
Wczoraj bylam na spacerku nad morzem a dzis mam takie zakwasy jakbym w maratonie biegala. Dlatego dzis na spokojnie poza tym ma padac popoludniu narazie mam piekne sloneczko
Nawet nie mialam wczoraj siły żeby usiąść i napisac do was wieczorem tylko zjadlam i sie polozylam
Byłam tez na szkole rodzenia i mielismy o parciu polozna mowila zeby caly zapas powietrza wykorzystywac maksymalnie na parcie wiec o krzyczeniu nie ma mowy w tej czesci porodu
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Ale z tym łożyskiem to coś może być, bo podobno robią z niego jakieś wypasione kremy;).
Dzień dobry, ja dziś wyspana. Właśnie wypiłam colona C i będę robić śniadanko:)
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Domiś co ty bierzesz Ja też chcę
Mi się ostatnio śnił synuś, ale jeszcze jak był w łonie, jak sobie fikał, skakał, uśmiechał się i patrzył na mnie swoimi dużymi oczami, a potem nagle zwinął się w kłębek i poszedł spać koło innych maluchów połączonych pępowiną z mamami ...
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
Juz mnie to męczy, już bym chciała miec małego w rękach dzisiaj jade zobaczyc synusia od kolezanki..Może coś ruszy eheh
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Bo ja już sama nie wiem. Ja nie mam dużego biustu (nawet teraz) więc nie oklapnie mi.Pewnie po ciąży i karmieniu wrócę do rozmiaru 75A. A jednak te fiszbiny podtrzymują biust.
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Ja tez miewalam chore sny najgorsze sa te erotyczne czasem brzydzilam sie sama siebie jak sie budzilam po snie ze np. zdradzam mojego M. fuuu nie chce sobie tego przypominac... a z takich ciazowych typowo to mi sie snilo ze urodzilam synka, ktory byl moim bratem :O masakra z tymi snami w ciazy w zyciu takich jazd nie mialam
- Sysia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Lalka trzymam kciuki za Was wszystko będzie dobrze ..
Lania super że już możesz wyjść na spacerki tym bardziej że taka ładna pogoda ...
Któraś pytała o kolczyk w pępku ja miałam wyjęłam w 2 miesiącu ale ja mam okropną bliznę bo miałam pępek przebijany 4 razy ;/ raz zgubiłam kolczyk raz mi ropiało raz mi pękła skóra normalnie na pół że kolczyk wyszedł mimo że był zakręcony potem się to zrosło więc myślę że nie masz się czym martwić.
Jeju jak ja bym chciała już urodzić do końca zostało mi 3tyg ale jedni mówią że brzuch mam wysoko inni że się obniża natomiast ja sama nic nie widzę,tak bardzo bym już chciała koniec ;/ bolą mnie plecy,żebra,mam spuchnięte stopy , dłonie że musiałam zdjąć obrączkę,palce to mi ciężko zgiąć ;/ źle mi się śpi i chodzi wrr;/...idę w środę do gin może mi coś już konkretnie powie ...
Pozdrawiam wszystkie mamuśki w tą śliczną pogodę ...
- Sevilla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zdeterminowanie i wiara w lepsze jutro :)
- Otrzymane podziękowania: 36
Karina nam położna mówiła, że najlepsze są bezszwowe do karmienia niezależnie od wielkości biustu. Powód jest prosty, raz jest więcej mleka, raz mniej, co wpływa na rozmiar piersi. Stanik bezszwowy jest wstanie się dopasować do zmieniającej się wielkości, a ten z fiszbinami niestety nie. Ja z fiszbinami kupię dopiero, jak laktacja się unormuje na jednym poziomie.
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Dziś chyba jest strasznie gorąco... idę znów na spacer;).