- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lili91
- Wylogowany
- budujemy zdania
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
a pogoda u nas się popsuła!!!!
- lili91
- Wylogowany
- budujemy zdania
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
lili91...też się cieszę!!!!tylko,że mi małą zbiorą po porodzie!!!!cholernie boję się tego co będzie po porodzie!!!!co jej będą robić...będzie tam sama bez mamusi.....A JA OSZALEJĘ BEZ NIEJ!!!!
a dlaczego Ci ją zabiorą?
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
lalka bedziemy 3mac kciuki aby wszystko było dobrze z Jagusią i szybciutko wróciła w objęcia mamusi
- Karolka85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Sama pisałaś po ostatnim wyjściu ze szpitala, że nie będzie tak źle..
My tu jesteśmy z Tobą i mocno trzymamy kciuki, żeby była zdrowa i żebyście szybko wyszły do domu:).
MUSI BYĆ DOBRZE- NIE MA INNEJ OPCJI
- moniaaak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Joasia TY zrobiłaś przewracanie domu do góry nogami, a ja wymyśliłam, że zrobimy dziś w mężem przemeblowanie w pokoju- ucieszył się . Już kombinuję co by tu zrobić, ale z realizację muszę poczekać aż wróci z pracy
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Ja się nie potrafię upominać, jak widzę te wkurzone oczy wbite we mnie to zaczynam się denerwować i wolę sobie darować. Wiem, że to źle, ale ... Nigdy mnie nikt nie przepuścił do badań przez całą ciązę, nikt nie przepuścił mnie w sklepie, raptem pare razy ustąpiono mi miejsca w autobusie. Jestem zdumiona! Niech mi kiedyś jakaś baba czy dziad podleci i powie, że muszę go puścić bo go nogi bolą - to mu powiem, że mnie przez całą ciążę nikt nie przepuścił nawet jak byłam w 9 miesiącu z obrzękami, bólami więzadeł oraz nieregularnymi skurczami więc spokojnie wytrzymają jeszcze 10 minut w kolejce.Gabi31 dobrze zrobiłaś że zjeb...aś tą babe!!!! Ludzka znieczulica, egoizm i debilizm nie zna granic... ja też nie należe do osób która ma odwagę upomnieć się o swoje prawa i przywileje, ale w przychodni to już przesada. od momentu jak stary babsztyl by mi łokcia prawie w brzuch wbił, bo ona musi wejść przede mną bo ją nogi bolą (!!!) powiedziałam sobie że będę dokładnie taka sama i teraz już zawsze do badań ide bez kolejki.
I ja też odnoszę czasem wrażeniem że ludzie widząc mój brzuch, patrzą na mnie takim wzrokiem jakbym co najmniej z kosmosu się urwała!!!!
Przed ciążą nie miałam pojęcia, że jest to takie obciążenie dla organizmu, teraz to dosłownie będę wyglądała ciężarnych, żeby tylko przepuścić. A tyle razy starsze osoby się darły na wszystkich dookoła, że jak oni są wychowani, że nie ustępują - a kto jak kto, ale właśnie starsze kobiety - matki, babcie - powinny wiedzieć najlepiej że zarówno dla kobiety w ciąży jak i jej dziecka nie ma nic dobrego w trzymaniu się uchwytów przy suficie w jadącym, zatłoczonym autobusie.
TORBY DO SZPITALA - jestem w szoku ;D ale macie wielkie torby ;D ja się spakowałam do torby na ramie, takiej malutkiej jak do bagażu podręcznego do samolotu. Aż mi wstyd ;D
A z drugiej strony widzę, że bierzecie całe wyprawki do szpitala, kosmetyki, otulaczki, ręczniki z kapturkami itd. Mi kazali tego nie brać, wszystko dla dziecka w szpitalu mają, a jak coś mi zabraknie po pierwszej nocy to mąż przywiezie.
KRZYK PRZY PORODZIE - sory, ale to troche nie prawda zarówno w szkole rodzenia jak i w szpitalu powiedzieli mi, że nie powinno się krzyczeć tylko skupić na oddechu, żeby dotlenić dziecko, dotlenić mięśnie i zebrać siły. Krzyk to wysiłek niepotrzebny, który nie pomaga w porodzie, nie przyśpiesza go itd. Na dodatek można dziecko przestraszyć, przecież maluszek słyszy. Ginekolog w szpitalu mowił, że nabiera się powietrze przy parciu i skupia siłę na wypuchaniu a nie marnowaniu powietrza na krzyk.
Wiadomo, jak się krzyknie pare razy żeby spuścić z siebie napięcie to ok, ale szwagierki mówiły mi wprost, że jak się trafi panikara, która cały czas krzyczy, to położne mało ochoczo się nią zajmują i wolą rodzące, z którymi jest kontakt i wykonywanie poleceń w celu szybkiego zakończenia porodu.
Dzisiaj kolejny dzień wicia gniazda Tylko gdzie to słońce - w Krakowie nadal chmury :/
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Karolka ja wiem,wiem że one z Biedronki te worki próżniowe-sama jak juz napisałam posta i wysłałam to sie smiałam z tego zdania -ze niby z jakiej Biedrony te worki Moja siostra pracuje w Biedronie wiec może cos im na zapleczu zostało
U mnie pogoda doooo...tyłka Ale może i dobrze bo nie bede miała wyrzutów że syn mnie ciągnie na podwórko a ja w domu musze sprzatac A tak razem posiedzimy w domku
Lalka nie martw sie na zapas -napewno Jagusia bedzie w dobrych rekach -a wiesz przecież że dla jej dobra ją zabiorą .Wiem że tak tylko mi sie mówi -ale napewno bedzie dobrze-a może sie okaże że Jagusia ma całkiem zdrowe serduszko i nie potrzebnie cie martwili -różnie to bywa-nie takie przypadki sie słyszało ZObaczysz bedzie wszystko dobrze
Co do znieczulicy to ja naprawde czasem ludzi nie rozumiem
Wiecie co,jeszcze takie babcinki co po 90 lat maja i ledwo stoją to ja rozumiem że stac im trudno w kolejce...ale takie babsztyle wredne co objadą ciężarną od dołu do góry jak by trędowata była to bym kopnęła w dupsko i posłała wiązenkę Taaaaa najfajniejsze są te laski ktore na widok brzusia sie usmiechaja Pewnie same były w ciąży i miło to wspominaja -ja sama po pierwszej ciąży uśmiechałam sie na widok ciężarówki
Aaachhhh no to nabrałam sił po obfitym śniadanku i moge dalej przenosic góry -mam jeszcze kilka szafeczek do przejrzenia WCzoraj jak zaczełam segregowac szafe to wyrzuciłam połowę swoich rzeczy -większosc była sprzed kilku lat i leżały chyba bardziej z sentymentu -dlatego wczoraj na ,,nową drogę życia ,, wypieprzyłam wszystko czego nie nosiłam od 2 ,3 lat
Achhh dzis sie ważyłam i mam 9 kg.na plusie i 98 cm.,,w pasie,,
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa