BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #626463 przez lili91
Ja na osiedlu nie opowiadałam każdemu że jestem w ciąży , bo co kogo to interesuje. Przez kurtkę z zimową aż tak nie było widać jak teraz co chodzę w bluzie. Każdy wytrzeszcza oczy ,że mam chęć podejść do takiej ( zazwyczaj to kobiety ) i powiedzieć TAK JESTEM W CIĄŻY NA 18 MAJA MAM TERMIN ... ale staram się liczyć od dziesięciu w dół , bo my przecież nie możemy się denerwować ;) ;) .

Wczoraj wieczorem moja Mała tak się wypięła , że jak to mamie pokazałam to pytała czy to czasem nie skurcz, czy mnie nic nie boli. Dotykałam ręką ale Niuni to nie przeszkadzało siedziała tak z dwie minuty i ani rusz. Mój K stwierdził , córcia będzie uparta :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #626465 przez Karolka85
demoniqe napisał:

mnie ostatnio zdziwiła jedna rzecz. Ludzie, którzy nie widzieli mnie w ciąży i teraz dopiero mnie widzą mówią: o matko ale cię wybrzuszyło!
i to nie mówią tego w pozytywnym sensie ... mąż mówi żeby to olać i tyle. Każda kobieta w ciąży ma brzuch, a w 8 miesiącu ma duży brzuch a dla niego jest najpiękniejszy..

No ale poczułam się jak wielorybek..

ostatnio brzuch mi się mocno obniżył, musze go wsadzać między nogi siedząc a mały zawsze wtedy prostuje nóżki i wsadza je pod żebra!

no i zaczyna boleć kręgosłup, do tej pory było spoko.

Na dowód że nie mam olbrzymiego brzucha foto!! ze 112 w pasie zrobiło się 105, mały musiał się przekręcić.

Demonique śliczny masz brzuszek i mąż dobrze Ci doradza, żebyś olała te głupie uwagi innych ludzi. Ja też kilka razy usłyszałam od pewnej osoby, że się znowu nażarłam albo że "co ja mam z tym połykaniem piłek lekarskich". ta osoba najwidoczniej nie ma pojęcia o tym jak czasem kobiete w ciąży mogą zaboleć słowa, wypowiedziane nawet w żartach. My kochamy nasze brzuszki najbardziej na świcie bo nosimy w nich największy skarb.

11 lata 8 miesiąc temu #626469 przez tweety
Jak widze wasze torby do szpitala to mam wrazenie ze ja sie nie zmieszcze do zadnej ktora mam w domu. :(
A apropo zlego dnia, to ja dzisiaj mam taki. cos mnie martwi ale nie wiem co. mam wrazenie ze o czyms zapomnialam, ze cos musze zrobic, ze czegos nie zrobilam. no juz sama nie wiem.

11 lata 8 miesiąc temu #626471 przez Kiniaczek
Co do ludzi to już kiedyś pisałam o znieczulicy i braku kultury.. w przychodni nikt jeszcze mnie nie przepuścił, w tramwaju nikt miejsca nie ustąpił... ale w Piotrze i Pawle czesto zdarza się że mnie Panie wywołują z kolejki, w aptece ostatnio też się zdarzyło i na poczcie jedna Pani mnie przepuściła ,ale i tak prdzed tą Panią było 5 osób :angry: :angry: :angry:

A co do brzuchów to kuwa cięzko żeby w ciąży brzucha nie mieć...ja nie wiem co tak dziwi ludzi :ohmy: :ohmy: :unsure: :unsure: :unsure: Swoją drogą robiąc takie wyrzuty sami siebie ośmieszają...

11 lata 8 miesiąc temu #626472 przez lili91
Jejku dziewczyny Wy już niektóre zapakowane, gotowe do szpitala ,a ja jeszcze nie wszystko mam. Czekam na pieniążki z ZUSu dokupie wszystko i biorę się za pakowanie :P

11 lata 8 miesiąc temu #626484 przez lili91
Co do kolejek to ja się już nie wypowiadam. :angry:
Czasem jak pójdę po brata do szkoły to tam dopiero jest przetrwanie. Ja rozumiem małe dzieci , ale rodzice czy dzieci 5,6 klasa to już chyba powinni zdawać sobie sprawę z sytuacji .

11 lata 8 miesiąc temu #626496 przez Domiś91
Witam i ja :)
Niestety znieczulica wszędzie - wczoraj jak czekałam na autobus do lekarza, to na przystanku mi sie trafiło że siedziały same stare pruchwy.. Podchodze sprawdzic dokładniej o ktorej jedzie mi bus, a wtedy mój brzuch był na wysokości oczu jednej z wymienionych wyżej "DAM"... jak zobaczyłam jej wzrok na mój brzuch, a później nam nie całą, to nie wiedziałam czy się skulić i plakać, czy uciekać.. Normalnie jakby zobaczyła coś obrzydliwego!!
A jak byłam na mieście z rodzicami, to każdy, poprostu każdy człowiek który mnie mijał to się gapił!! Tylko jedna kobieta patrzyła z uśmiechem... a reszta jakbym kurwa zarażała czymś!!! :/ Bo racja - w zime tez nosiłam płaszczyk i nawet tak nie było widac :) A teraz kurtka rozpieta, jakaś tunika i piłke widac już z daleka, a jak widze że ktoś się gapi (nieważne czy stary czy młody) to robie minę a'la "Jakiś problem?" i obcinam wzrokiem od razu :D
U mnie też pochmurno dzisiaj, a miala mi mama myć okna i miałam przeprać wózek.. i pieluchy w końcu wygotować :( :(
Ja jak dłużej pospaceruje to czuje taki ucisk i kłucie w kroczu i pobolewa mnie dół brzucha..

Ja nie mam jeszcze połowy rzeczy do torby, także nie martw się lili :) jak czegoś zapomne to mi dowiozą i nie interesuje mnie nic :D

11 lata 8 miesiąc temu #626505 przez lili91
Domiśa na kiedy masz termin ??

11 lata 8 miesiąc temu #626507 przez Domiś91
Na 3go maja :) Ale mam nadzieje że polece wcześniej :)

11 lata 8 miesiąc temu #626511 przez Domiś91
Moja koleżanka ma na dzisiaj termin i właśnie się dowiedziałam że jest już w szpitalu :) Też synek, ale malutki bo wg usg waży 2900 :) Jaak urodzi to dam znac :D

11 lata 8 miesiąc temu #626513 przez lili91
O to już niedługo ja mam na 18 maja ale mam dziwne przeczucia , że urodzę wcześniej. Chciałabym po raz dzidzia byłaby już przy mnie ,a po dwa to już mi dosyć ciężko :(

11 lata 8 miesiąc temu #626521 przez lili91
Domiś moja ciotka miała urodzić synka 2 kg według usg, a urodziła 3.55 kg więc różnica troszkę jest .

11 lata 8 miesiąc temu #626523 przez KarinaM
U mnie w przychodni w laboratorium też nikt nie przepuści ciężarnej. Ale z Igorem jeżdżę do szpitala do laboratorium i tam wchodzę bez kolejki(nawet nie pytam tylko idę na przypał) bo On strasznie przeżywa pobieranie krwi. Najpierw biedak wymiotuje a potem wrzeszczy że nie chce pobierania i muszą trzymać go we dwie i ja trzecia. A pobieranie ma średnio raz na pół roku a nieraz co trzy miesiące.

Co do kolejek w sklepie to zaskoczyła mnie ostatnio pani w Auchan. Ja podchodzę a Ona dlaczego nie podeszłam bez kolejki bo Ona nie zawsze zauważy? Ja że nie umię wykorzystywać tego że jestem w ciąży.

A sąsiedzi niektórzy też zdziwieni. Wczoraj byłam z Igorem na hulajnodze a sąsiad do mnie ze zdziweiniem kiedy rodzę? Ja że za 4 tygodnie. Zimowe kurtki zakrywały te nasze piękne brzuszki.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #626527 przez Domiś91
lili91 o matko, a mój wg usg waży już 3200, to jak się myli, to nie wiem jak wycisne ponad 4 kilo :D

11 lata 8 miesiąc temu #626528 przez KarinaM
Domiś91 napisał:

Moja koleżanka ma na dzisiaj termin i właśnie się dowiedziałam że jest już w szpitalu :) Też synek, ale malutki bo wg usg waży 2900 :) Jaak urodzi to dam znac :D

Ja Igorka urodziłam 2600. Takie dzieci szybko później nadrabiają. Nie ma co się przejmować.
Życz Jej powodzenia. A chcą wywołać poród czy pojechała z bólami?

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka