- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziś zaczęłam licytowac używaną książkę ,,Język niemowląt,,i zobaczymy czy wygram,czy przeczytam i czy coś z tego wyciągnę w praktyce Ale jestem dobrej myśli
ALe sie dziś najadłam -mam już dosc...nie lubie sie tak najesc bo czuje sie strasznie CIĘŻKO!!!!
Zaraz zmykam spac ...jakoś tu smutno bez lalki,Kiniaczka...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Noc spokojna. Pogoda piękna po wczorajszej burzy.
Wczoraj dowiedzieliśmy się że bratowa męża ma iść dzisiaj do szpitala. Jest w ciąży i termin ma na drugi tydzień lipca. Pytał mąż czy to coś poważnego ale oni są tak skryci że nic nie chcą mówić. Wiemy tylko tyle że mają Ją tam podkoksować. Ona prawie całą ciążę była chora na anginę i brała antybiotyki. Może odwiedzę Ją w szpitalu jutro. Jak się czegoś dowiem to dam znać.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No niezle wczoraj sie zeszlo. juz wiem jak to jest na IP. Dosyc szybko mnie zarejestrowali i podlaczyli pod KTG ale siedzialam pod nim kupe czasu, troche lezalam a potem Pani kazala mi usiasc bo cos jej nie pasowalo. i tak jak wszystkie laski wchodzily i wychodzi po 30 min max to mnie trzymala z godzine. az maz sie stresowal, ja tez bo myslalam ze to wynika z tego ze cos nie tak w tym ktg. no ale malca sluchalo sie cudnie. bo tetno odzwierciedla co tam sie u niego dzieje.
Potem troche poczekalam na lekarza ale jeszcze nikt mnie nie zbadal tak dokladnie. szyjka miekka nadal 2,5 cm, rozwarcie na opuszek i glowka wysoko wiec jeszcze czas. mialam tez usg i tam rowniez ok.
Jedno co jest dziwne to ze Pani doktor powiedziala ze na powtorke zaprasza za 2 dni, po czym poszla sie skonsultowac i mi skreslili i zaprosili na jutro. ciekawe czemu. maz chce wczesniej z pracy wrocic zeby nie bylo tak ze znowu bedziemy w domu o 22.
No i DUZY PLUS tego co sie wydarzylo, wiem gdzie sie udac w szpitalu, wiec ze sa ta szalenie mile panie polozne i pielegniarki, ze lekarze podchodza naprawde z pasja do tego co robia i nikt cie nie olewa. wiec moge juz jechac tam rodzic z mniejszym stresem. jednak fajnie poznac szpital Takze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo
moniak - zdrowiej szybko
Hania84 - dzieki, wlasnie takiej informacji potrzebowalam. jak sie nie rusza to tetno 120-130, jak sie ruszyl to nawet 180 taki urwis
Alex_87 - masz racje, swoje sie nastresowalam a koniec koncow Pani doktor na IP powiedziala ze oba zapisy sa jak najbardziej w porzadku
pauluska - super ze Iga zdrowo rosnie. I gratulacje z okazji 2tygodniowki
sisina - moze zwyczajnie sporoboj zrobic nowy suwaczek i go podmienic? Bo tego juz nie naprawisz.
Dzieki jeszcze raz dziewczyny za wsparcie!!
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- demoniqe
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
- sisina
- Wylogowany
- rozmowna
Ja wczoraj tez sie nameczyłam zeby sie ogolic z lusterkiem ale dało rade z tym ze troche sie zaciełąm ale to norma
Własnie szykuje sie do wizyty na 9 zobaczymy co ginek powie juz nie moge sie doczekać
U mnie upał sie zapowiada i burza po poludniu
Ide dzis do mamy nie bede w chałupie siedziała cały dzień
Miłego dzionka
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Jak tam moje kochane współtowaryszki w słoniej ciąży, mam nadzieje żr już z dzieciątkiem w ramionaach talią osy?? Mężulo budzi mnie co dzień o patrz jaki piękny dzień na rodzenie,
Dzisiaj wizyta u lekarza muszę sobie zrobić listę pytań bo później jesem pod takim wrażeniem i w takim szoku że o wszystkim zapominam.
Oczywiście do mojej lekarki się dostać to jest jakiś cud na kółkach więc pójdę do innego.
A mi się przypomnialo ze w połowie ciąży pytamy z mężulem lekarza czy widać juz płeć. A on że widzi o to się pytam a możemy też wiedzieć. Odpowiedź, przykro mi ale nie Ja nie mówie pacjentkom o płci .... no i po godzinnym wręcz błaganiu go się wkurzyłam i zmieniłam lekarza znalazłam takiego młodego co robił specjalizację więc stwierdziłam że pewnie ciężarówy go unikają bo taki młody niedoświadczony, a że z moim dzidziorkiem wszystko grało wyniki miałam książkowe to zmienie na niego, na kimś się musi uczyć.
I uwaga Pan doktor mnie nie chciał Powiedział że się boi prowadzić ciążę że mam dobrego lekarza że on jest niedoświadczony ... Cenię szczerość, ale tak mnie rozbawił bo miałam go ochotę przytulić i powiedzieć nie boj się wszystko będzie dobrze ...
Poźniej trafiłam do mojej P. doktor która jest super. Hehe a miałam jeszcze jakoś w połowie ciąży zapalenie krtani, przychodzę do lekarza. Pan doktor mnie zbadał ja mówie tylko żeby pamiętał że jestem w ciąży i nie wszystkie lekarstwa mogę. A on a ta ciąża to już potwierdzona ? Ja mówię że tak mam nawet usg ze sobą I chciał zobaczyć bo stwierdził że sobie uroiłam. Po czym patrzy na adres, oo mieszkamy blisko jak by Pani potrzebowała wsparcia czy pomocy proszę dzwonić
Mężulo mi zabronił do niego chodzić ale zapalenie gardła jak ręką odjął następnego dnia zniknęło
- Domiś91
- Wylogowany
- rozmowna
- lili91
- Wylogowany
- budujemy zdania
Wyslalam mojego do pracy na 6 i stwierdzilam ze sie poloze i odespie. Czulam taka wielka potrzebe tego.
Teraz wiem ze to byl blad. Ciagle dzwonil tel CZY ABY NIE URODZILAM ALBO NIE RODZE I JAK PO WIZYCIE ( wizyta dopiero dzisiaj wieczorem,ale ludziom sie nie przetlumaczy). Wpadlam na genialny pomysl i wylaczylam dzwieki. Pospalam z pol godziny i ktos podjechal na osiedle ciezarowka i zacza zawziecie trabic.
Obudzilam sie taka zla ale chociaz pogoda ladna.
Wstawie pranie i cos posprzatam.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam wizyty juz teraz co tydzien, znaczy sie po wczorajszej kolejna za tydzien, na wszelki wypadek zapisalam tez sie na kolejna 21 maja czyli dzien terminu ale mam nadzieje ze nie doczekam. no i wczoraj sie dowiedzialam ze mam przychodzic conajmniej 30 min wczesniej bo beda robic ktg. fakt, te w gabinetach nie sa tak zaawansowane jak w szpitalu. w gabinecie tez musialam wciskac jak sie maly ruszal (niewiele mialam do roboty), a w szpitalu to maja takie zaawansowanie ze sam wyczuwa ruchy i je monitoruje. dodatkowo chyba jeszcze moje tetno zapisywal wiec full wypas.
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tweety u mnie wizyty po 36t sa co 2 tyg. Trzeba przyjsc zawsze 45 min wczesniej bo robia ktg przed wizyta. przy czym distaje sie do reki jeszcze taki przycisk zeby wciskac kiedy poczuje sie ruchy dziecka. W szpitalnym ktg takiego przycisku mi nie dawali. Ja wybieram sie [file/] w piatek.
ja mam dokładnie to samo, tyle tylko że wizyta co tydzień i ktg przed. też dostaje ten przycisk i potem z wydrukiem do lekarza
- lili91
- Wylogowany
- budujemy zdania
- anek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kiniaczek Hugo boski!!!!śliczny chłopczyk, niech zdrowo rosnie!
ciekawe co tam u dziewczyn rozpakowanych, pewnie nie mają na nic czasu.
Byłam wczoraj u gina i wszytsko u mnie pozamykane.13 maja ma sie zgłosic nq KTG a 20 maja cesarka(jesli nic sie po drodze nie wydarzy)/
juz drugi tydz jestem przeziebiona. byłam u rodzinnej, na oskrzelach oki jest tylko nie chce mi przejsc ten kaszel.juz nieiwem co mam brac.
zdrówka dla Was i bobasów.miłego dnia.
- lili91
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ide na sniadanko bo Majeczka juz wyjadla wszystko i sie upomina bo zazwyczaj o tej godzinie to po sniadanku bylysmy.