BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #646562 przez joasia10015
Haniu , m-brava WIELKIE dzieki za informacje o rabarbarze-naprawde nie słyszałam że lepiej go nie jeśc w ciąży....Kurcze dobrze że napisałyście :)
Jestem w szoku bo słyszałam o wielu rzeczach zakazanych ale NIGDY że RABARBAR :unsure:
Zaraz poczytam o tym w necie konkretniej ,bo teraz to gotowa jestem pójśc i na siłe go z siebie ,,wyrzucic,, :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #646570 przez Hania84
joasiu to nie jest tak, że w ciąży nie należy go jeść...ale jak ze wszystkim z umiarem i najlepiej gotowany. :)

11 lata 7 miesiąc temu #646581 przez Alex_87
Wiecie co z tymi lekarzami to czasem można się wkurzyć. Ja rozumiem, że trzeba dbać o siebie i chodzić regularnie do lekarza, a jak się dzieje coś niepokojącego to reagować. Ale czasem naprawdę aż przesadzają, niepotrzebnie straszą, kobiety się denerwują. Pewnie Tweety pojedzie, zrobi drugi raz KTG i się okaże, że wszystko jest wporządku, ale co się nadenerwowała to jej.
Mnie też raz jeden lekarz z czymś tam nastraszył, niepotrzebnie narobił paniki. Lekarz przecież powinien przekazywać informację pacjentom, zwłaszcza ciężarnym w taki sposób żeby wytłumaczyć na spokojnie, a nie wprowadzać panikę.
Ja naprawdę się zastanawiam czy iść za tydzień na to KTG, bo i lekarz i położna mi tłumaczyły, że jeśli czuję normalnie ruchy dziecka to nie mam co się bać i badanie nie jest potrzebne, a skierowania na KTG dają od któregoś tyg bo takie są zalecenia ministra. A czasem nadmiar badań wprowadza dużo więcej zamieszania.

Musiałam to z siebie wyrzucić :D

11 lata 7 miesiąc temu #646584 przez aleksiaa88
KINIACZEK synuś śliczny ma takie piękne oczęta, aż na patrzeć się nie mogę

11 lata 7 miesiąc temu #646593 przez sisina
Hejka :)

humorek sie polepszył bo mezuś już jedzie bede miałą sie do kogo poprzytulać :silly:

byłam dziś cały dzien u siostry Lenka jest przecudowna jutro konczy 4 miesiace jak ten czas leci ale skubana najchetniej by juz wstała podnosi sie i to jak wysoko i chyba pojda jej zabki bo palce w buzi to jej codziennosc :laugh:

Oczywiscie musiałąm sie siostrze wyzalic i sie znowu poryczałam ja juz tak jestem a ona mowila ze jak ona sobie poradziła to ja 2 razy dam rade :blush:

Wypiłam lampke winka i normalnie mam lekki szmerek hihi :silly:

Kiniaczek cudeńko ten twój synuś jakie ma włoski czarne śliczny :laugh:

JOASIA narobiłas smaka z tym rabarbarem ale bym pojadła taki kwasny az mi slinka cieknie

11 lata 7 miesiąc temu #646602 przez demoniqe
moniaaak napisał:

demoniqe ja mam "Język niemowląt" Hogg, ale jakoś się nie mogę do niej zabrać. Nie wiem czy w niej będzie to o czym piszesz, bo z tego co pamiętam Ty jakąś inną jej pozycje czytałaś.

moniaaak ja mam "zaklinaczkę dzieci" Hogg. Wciągnęła mnie strasznie.

11 lata 7 miesiąc temu #646618 przez Sevilla
Właśnie patrzyłam na ostatnie badanie i mój Maks miał tętno 127ud/min i mi lekarz nie mówił, że to jakoś za mało, czy coś ...

11 lata 7 miesiąc temu #646621 przez demoniqe
a czop zawsze jest brunatny?? ja mam takie dłuugie galaretkowate nitki przezroczyste i białe

11 lata 7 miesiąc temu #646631 przez Sevilla
demoniqe z czego czytałam to nie zawsze, może być również przezroczysty. Ja tak miałam przez ostatnie dwa dni, a dzisiaj cisza ...

11 lata 7 miesiąc temu #646641 przez pauluska
Dziewczyny widzę że temat książki Język niemowląt Hogg, polecam czytajcie ! Ja ją dopiero zakupiłam i czytam jak Igunia daje mamci poczytać dla mnie super dużo rad żałuje że nie poczytałam wcześniej to zapewne początki byłyby łatwiejsze ;) Igulka wczoraj skończyła 2 tyg jej jak czas leci z dnia na dzień jest coraz fajniejsza i się lepiej dogadujemy płacze tylko jak jest głodna (staram się karmić ją o stałych porach- pomaga mi to w zapobieganiu płaczu ;) ) a tak jest kochanym słodziakiem mam nadzieje że jej tak zostanie :)

11 lata 7 miesiąc temu #646684 przez sisina
Mam pytanie nie wiecie jak moge ten suwaczek zmienic bo mi sie nie przesuwa :unsure:

11 lata 7 miesiąc temu #646705 przez ewela86
demonique nam położna mówiła że to taki "glut" galaretowaty i może mieć różne odcienie, czasem zabarwiony krwią, czasem przeźroczysty...

pauluska to fajnie że wszystko u was ok:) już 2 tygodnie?? nie do wiary! ja jeszcze 2 tygodnie do terminu...

11 lata 7 miesiąc temu #646753 przez tweety
hej dziewczyny. u mnie ok wszystko. jutro ide na kontrolne ktg

11 lata 7 miesiąc temu #646781 przez KarinaM
tweety napisał:

hej dziewczyny. u mnie ok wszystko. jutro ide na kontrolne ktg

Widzisz nie trzeba było się denerwować. Ale ja pewnie też siałabym panikę.
Ja jutro do lekarza. Właśnie oporzadziłam się. No prawie sama. Mąż był tak miły i ogolił mnie na dole. A jak się cieszył! Jak dziecko które dostało cukierek.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #646834 przez Domiś91
Kurcze właśnie mnie boli z lewej strony, jakby jajnik :( ciekawe czemu? Cóż idę coś wszamać i do spania :* Dobranoc wszystkim mamuśkom :* Śpijcie dobrze ;)
Kurcze mamy jakiś postój w rodzeniu, co jest grane??!! Która jutro się rozpakuje?? :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka