BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #646978 przez lili91
Anek ja na kaszel bralam Drosetuks czy cos takiego po 3 dniach minelo. Pani w aptece powiedziala ze w ciazy mozna brac.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #646981 przez anek
Lili to sei chyba robi po 38tyg ciązy.moze nie było u Ciebie wskazan zadnych, w sumie u mnie tez niby oki wszystko ale kazał profilaktycznie przyjechac.

11 lata 7 miesiąc temu #646982 przez lili91
Dzisiaj mam wizyte to moze cos powie o tym. A jak nie to sama zapytam tylko zebym nie zapomniala bo skleroze ciazowa mam nadal.

11 lata 7 miesiąc temu #646983 przez anek
lili91 napisał:

Anek ja na kaszel bralam Drosetuks czy cos takiego po 3 dniach minelo. Pani w aptece powiedziala ze w ciazy mozna brac.

juz mam 3 syropy w domu, bo kazdy lekarz co innego poleca i juz nieiwem który mam brac bo w nocy mam suchy kaszel a rano jak sie obudze to wykrztsny i bądx tu mądry.ale dzięki, jak nie pomogą tamtem to zapytam o ten drosetuks.

11 lata 7 miesiąc temu #646985 przez Domiś91
lili91 poprostu już nie mam sił do tego :( Tak bardzo bym chciała już, teraz!! A tu nic. Może rzeczywiście, jeśli przestane o tym mysleć to coś sie ruszy.. A synowi napewno byłoby lepiej u mamusi lub tatusia w ramionkach :D Ja też nie miałam KTG robionego, tylko badał bicie serca malego, ale o żadnej czynności skurczowej macicy mi nie mówił ;P

11 lata 7 miesiąc temu #646986 przez anek
tez zmykam na sniadanie tzn u mnie juz drugie bo o 7 z synkeim jadłam przed szkołą.Mała sie wierci wiec pewnie sie domaga jedzonka.

11 lata 7 miesiąc temu #646989 przez lili91
Tamten chyba jest na dwa rodzaje kaszlu ale nie jestem pewna.
Moj byl po niego w aptece i ciezko mu bylo okreslic rodzaj jak pani zapytala.
:laugh: :laugh:

11 lata 7 miesiąc temu #646990 przez Domiś91
Ja mam w ogóle takie myśli już.. Że to moja wina :( Że to moje ciało nie jest przygotowane i że to ono sobie nie radzi z tym :( Że to przeze mnie bede miała w sobote wywoływanie :( :( A jeszcze wszyscy mnie irytują pytając - Co ty tu jeszczze robisz? - Już powinnaś być na porodówce! - Napewno dzisiaj urodzisz!
Dobrze że mój Arek mnie troche wspiera i pociesza, bo nie dałabym rady :( Najchętniej jutro bym pojechała wywołać ten poród i tyle.

11 lata 7 miesiąc temu #646991 przez lili91
Domis my naszej coreczce mowimy zeby wyszla na czas bo z prezentu na Dzien dziecka nic nie bedzie. Na ile do niej to dociera to sie dopiero przekonam.
A co do ktg to lekarz mi wpisuje w karte ciazy tentno dziecka ale skad to bierze? I zawsze jest takie samo.

11 lata 7 miesiąc temu #646992 przez ewela86
dobra dziewuszki, koniec laby - idę siać w ogródku :lol:

11 lata 7 miesiąc temu #646994 przez Domiś91
Ja na choroby (w trakcie ciazy byłam 3 razy przeziebiona, raz nawet z gorączką) stosowałam tylko domowe sposoby :) Mleko z czosnkiem i miodem (pychotkaa), syrop z cebuli, herbata z cytryną lub sokiem malinowym :) I po paru dniach przechodziło. Tylko na katar nie mialam sposobu, no ale jak to mówią leczony trwa tydzień, a nie leczon 7 dni :P
Jakoś nie chcialam brac zadnych leków w ciązy, balam sie ze zaszkodze małemu :P

11 lata 7 miesiąc temu #647005 przez tweety
Domiś91 napisał:

Ja mam w ogóle takie myśli już.. Że to moja wina :( Że to moje ciało nie jest przygotowane i że to ono sobie nie radzi z tym :( Że to przeze mnie bede miała w sobote wywoływanie :( :( A jeszcze wszyscy mnie irytują pytając - Co ty tu jeszczze robisz? - Już powinnaś być na porodówce! - Napewno dzisiaj urodzisz!
Dobrze że mój Arek mnie troche wspiera i pociesza, bo nie dałabym rady :( Najchętniej jutro bym pojechała wywołać ten poród i tyle.

to zadna twoja wina. pamietaj o tym. wywolanie to nic strasznego, podaja ci dokladnie ten sam hormon ktory by sie wydzielil naturalnie. bedzie dobrze i dasz rade. tez uwazam ze zwyczajnie dzidziusiowi jest u ciebie dobrze wiec sie nie pcha na swiat.
Ciekawe jednak czemu nie mialas zadnego ktg, jesli nie od 38 tygodnia to chcociaz powinni ci zaczac robic po 40. wtedy by bylo wiadomo czy jakas czynnosc skurczowa jest czy zadna.

11 lata 7 miesiąc temu #647033 przez tysiiiak
Dziendoberek :)
dziś też pospałam do 10 :) ale miałam takie głupie sny że szok... :ohmy: śnił mi się szpital i że mi się łożysko odkleja :ohmy:

Domiś Ty siebie nie zadręczaj wyrzutami bo nie mamy żadnego wpływu na to kiedy nasze uparciuszki postanowią opuścić brzuszkowe raje :P Twoj Tymuś napewno czeka aż mama będzie zrelaksowana :D a nie zadręczona poczuciem winy :P

Tweety super że na KTG wszystko si :) i że personel miły :) przynajmniej bez stresu pojedziesz rodzić :)

11 lata 7 miesiąc temu #647056 przez Sylwia26081982
Hej dziewczyny. Znowu podczytalam z ciekawością czy dołączyłą nowa mamusia :)
I chciałąm się odnieś do Ciebie Domiś

Nie oskarzaj sie,to nie Twoja wina, dwa tygodnie po dwa tygodnie przed to normalka, w każdej chwili możesz dostać skurczy albo bez bolu odejda Ci tylko wody. Ja tak mialam w pierwszej ciązy odeszly mi wody a dopiero za 22 godziny urodziłam synka.. nie miałam ani rozwarcia ani boli nic,dostałam kroplówkę i miałam poród wywoływany..To żadna tragedia.. Teraz zostało mi trzy dni i też nic sie nie dzieje. Czekanie jest najgorsze ale pocieszam sie myślą że już niedługo na pewno Zuzia sie pojawi :)

Pozdrawiam i trzymam kciuki :kiss:

11 lata 7 miesiąc temu #647084 przez Alex_87
Hej :)

Ja dziś rano byłam na badankach już ostatnich :D byliśmy z mężem na zakupach i zrobiłam dwa prania. A teraz siedzę i moczę nogi bo strasznie spuchły :/ fajnie jak jest ciepło, ale dla kobiety w ciąży nie jest aż tak przyjemne ;)

Tweety fajnie, że wszystko jest ok :)
Ja byłam tydzień temu w przychodni na KTG, ale mają jakiś zły papier i dzisiaj babki mówiły, że jeszcze nie dotarł ten dobry. Mam nadzieje, że w przyszłym tyg już będzie, bo tak będę musiała jechać do szpitala.

Domiś nie myśl o tym w ten sposób, bo jak już urodzisz, to będziesz się winiła, ze nie masz pokarmu i nie możesz karmić, albo że za dużo płacze itd. I w ten sposób Tymek będzie miał wiecznie zadręczającą się mamę. A szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :D Z resztą nie ty jedna urodzisz po terminie :P

Sylwia26081982 Twoja córeczka będzie Zuzia? Moja też :D mam wieeelki sentyment do tego imienia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka