BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 7 miesiąc temu #647087 przez ewelcia
Dziewczynki chcialam zapytac wczoraj umylam okna posprzatalam i w nocy czulam nie wielkie skurcze lecz nie za mocne czuje ucisk i trwadnienie brzuszka leci ze mnie jakas wydzielinka poradzcie nie chce pochopnie jechac do szpitala

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51519 [/url]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51522

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #647125 przez Domiś91
ewelcia jaki kolor wydzieliny?? Skurcze regularne??

Dziewczyny, to samo mi powiedział mój Arek, że Tymusiowi tak u mnie dobrze że nie chce wychodzić :) Muszę się wziąć w garść, zająć się czymś innym i nie myśleć o tym!! Tylko jak to zrobic :P Może namówie mojego męża na jakiś dłuższy spacerek, bo piękna pogoda :) Zobaczymy :* Dziękuje wam za słowa wsparcia, ehh ten mój synuś jeszcze go nie ma na świecie a ja już się zamartwiam o niego! :P

11 lata 7 miesiąc temu #647126 przez ewelcia
taki sluz mialam kilka dni temu to jest 'czop'( Jeśli czop (przypominający gęstą kulkę śluzu) jest bezbarwny lub białawy, zwykle poród następuje za kilka dni poradzcie

11 lata 7 miesiąc temu #647131 przez Domiś91
Mi od poniedziałku schodził czop (w moim przypadku brązowawy śluz) i dzisiaj przestało.. Nie jest powiedziane że od odejścia czopu poród jest po paru dniach. Może odejśc nawet na kilka godzin przed porodem lub nawet dwa tygodnie przed... Obserwuj uważnie skurcze - jesli się nasilą lub będą częste to jedź do szpitala :)

11 lata 7 miesiąc temu #647133 przez tweety
ewelcia napisał:

taki sluz mialam kilka dni temu to jest 'czop'( Jeśli czop (przypominający gęstą kulkę śluzu) jest bezbarwny lub białawy, zwykle poród następuje za kilka dni poradzcie

mysle ze powinnas sie dalej obserwowac. skurczy porodowych podobno nie da sie przegapic i pomylic wiec pewnie bys do nas nie pisala jakby to bylo to. a jesli chodzi o czop, to jak schodzi to dobrze, czekaj na skurcze albo odejscie wod. chyba ze krwawisz, mnie w szpitalu powiedziano ze czysta krew do powod zeby sie udac na IP.

no i w ogole jesli czujesz sie niepewnie to jedz do szpitala. jak to co ci napisalam cie nie uspokaja to powaznie lepiej dmuchac na zimne.

11 lata 7 miesiąc temu #647137 przez tysiiiak
ogarnełam szafy i padam na cyce :P jeszcze taki upał że szok :P zaraz trzeba pozamiatać, ogarnąć kuchnie i zrobić obiad :P ciekawe czy moje plecy to ogarną :P
a tymczasem ide po jakiegos dobrego lodzika :D

11 lata 7 miesiąc temu #647148 przez JoannaL
Witajcie dziewuszki. Ja już po wizycie. KTG wyszło dobrze, tętno w porządku, skurczy brak. Szyjka się skróciła i jest uchylona ale dzidzia nadal wysoko. Pani doktor nie podobało się moje ciśnienie i to że mam ręce i nogi lekko opuchnięte. Mam mierzyć ciśnienie i zrobić badania w kierunku zatrucia ciążowego. Kolejna wizyta za tydzień o ile nie będzie się nic działo

11 lata 7 miesiąc temu #647156 przez tweety
JoannaL napisał:

Witajcie dziewuszki. Ja już po wizycie. KTG wyszło dobrze, tętno w porządku, skurczy brak. Szyjka się skróciła i jest uchylona ale dzidzia nadal wysoko. Pani doktor nie podobało się moje ciśnienie i to że mam ręce i nogi lekko opuchnięte. Mam mierzyć ciśnienie i zrobić badania w kierunku zatrucia ciążowego. Kolejna wizyta za tydzień o ile nie będzie się nic działo

ja to jestem opuchnieta od 8 miesiaca

11 lata 7 miesiąc temu #647167 przez KarinaM
JoannaL dzisiaj to chyba normalne że będziemy opuchnięte.
Ja mam strasznie opuchnięte nogi i ręce. Nawet obrączkę zdjęłam wczoraj bo boję się że później to już mogę nie zrobić tego i będą ciąć. Z Igorem tak nie miałam. Obrączkę nosiłam do końca i nie byłam tak opuchnięta a też było bardzo gorąco (około 30/35 stopni).

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #647179 przez ewelcia
ale to co wam pisalam to moze byc czop czuje czasem takie cmienie jak na okres i ten brzuszek mi twardnieje ruchy dziecka czuje

11 lata 7 miesiąc temu #647198 przez Alex_87
Ja też puchne :/ dzisiaj taki upał, że to chyba nie jest aż takie dziwne jak będziemy spuchnięte. Ja to się ciesze, że dopiero teraz u mnie to się zaczęło, bo bym chyba nie wytrzymała całe lato chodzić w ciąży. Dobrze, że to końcówka ;)

Ewelcia nikt z nas nie jest lekarzem, więc nie powiemy Ci co masz zrobić, możemy tylko sobie gdybać. Jeśli czujesz niepokój to jedź do szpitala, a takie doradzanie na forum to różnie może się skończyć.

11 lata 7 miesiąc temu #647215 przez munnecabrava
ewelcia alex ma racje. Może się przemęczyłaś połóż się odpocznij poczekaj na rozwój akcji jeśli nie minie to jedz do szpitala, chyba że masz panikować to jedź teraz. Ale jak dzidziorek rusza się normalnie, to powinno być ok. Może ci czop odchodzić albo jakiś śluz. Skurcze mogą być spowodowane wysiłkiem ja tez jak sie przeforsuje to zdycham :)

11 lata 7 miesiąc temu #647222 przez KarinaM
Moje dzisiejsze skurcze są bolące. Miałam ich dzisiaj tylko 3 lub 4 więc nie ma czym się stresować. Dzisiaj wizyta na 17:30 to się wszystko okaże w praniu.

Igorek

Irina

11 lata 7 miesiąc temu #647223 przez Alex_87
No ja mam tak samo, jak porobię trochę za dużo, albo za dużo chodzę, to od razu napina mi się brzuch częściej niż zwykle, chociaż teraz to mi się napina czy chodzę czy siedzę.
ja to chyba bym nie myła okien na wywołanie porodu :P bo już któraś napisała, że łożysko może się odkleić. Chociaż moja mama ścierała kurze z szafy i siostra urodziła się 3 tyg przed terminem. Nie było to specjalnie, poprostu zachciało jej się na święta posprzątać i tym sposobem spędziła Boże Narodzenie w szpitalu :P

11 lata 7 miesiąc temu #647228 przez KarinaM
Alex ja z Igorem nie myłam okien, nie przemęczałam się i też urodziłam 3 tyg wcześniej. Tak widocznie miało być.

Igorek

Irina

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka