- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
więc chyba przy nich zostanę!!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Ja bym się bała dobierać dietę i wyliczać mikoelementy. Wolę przyjąć tabletkę, bezpieczniej się czuję
- Kasia8711
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
gosia28-i jak po wizycie u lekarza?
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mi na początku kazała sam kwas foliowy, bo podobno nie wolno za dużo witamin, a później jak najbardziej mówiła, że zalecane, żeby też z mojego organizmu wszystkiego nie brało
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
kasia8711 narazie mam zbadać krzywą cukrową, jeszcze jeden jakiś wskaźnik glikemiczny i mocz-w poniedziałek mam się do niego zgłosić z wynikami i da mi wówczas też skierowanie z przychodni do diabetologa, a on zadecyduje co dalej.
Jutro zamieszczę zdęcia bo dziś już nie mam siły się bawić z tym.
Powiem Wam, że uwielbiam te usg, mogłabym tak patrzeć każdego dnia jak tam fikają w brzuszku
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
ehhh kilka dni bez internetu i ciezko Was nadrobic tak tu gwarnoo ;pp ale postaram się
co do witamin to ja tez biorę narazie tylko kwas foliowy, tak mi lekarz kazal do konca I trymestru ... wiec przy nastepnej wizycie zapytam czy mam zaczac cos lykac
gosia super ze maluszki sie ladnie rozwijają :* ucałuj je
ja muszę poczekac do 20 listopada na wizytę ... wrrrrr
dolegliwosci ciążowe typu spaaaaanie w moim przypadku troszke ustępują ale i tak czasem mnie zmuli na drzemke w każdym razie jest lepiej i głowa już nie boli
buziaczki w brzuszki :*
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
jeśli chodzi o witaminy to biorę Prenatal Classic, jakoś bałabym się że sama nie potrafiłabym dostarczyć dzidzi wszystkiego co potrzebuje, zwłaszcza że od niektórych owoców i warzyw nadal mnie odrzuca...
na wczorajszym badaniu wszystko dobrze:-) miałam pierwsze usg przez brzuch:-) dzidzia już jest taka duża, że był problem żeby za jednym razem ją w całości zmierzyć - ma już ok. 9 cm:-) kurcze, jeszcze 2 tygodnie temu to było 5,5 cm, a teraz już tak maluszek rośnie:-) w każdym razie wymiarowo odpowiada swoim 14 tygodniom:-) dzidzia jest baaardzo ruchliwa, zresztą to mnie nie dziwi - odbiera mi całą energię
co do reakcji męża, to już w domu nie mógł wytrzymać i chciał dużo wcześniej jechać niż byliśmy umówieni, ale powiedziałam mu, że to bez sensu, bo i tak będziemy musieli czekać do swojej godziny, może się nawet opóźnienie zdarzyć.. Ale jak juz byliśmy na miejscu, to w gabinecie ja patrzyłam na jeden monitor, a on na drugi razem z lekarką - w sumie to lekarka nawet więcej mu pokazywała niż mi:-) patrzył i śmiał się do tego monitora, a jak usg się skończyło to z miną małego chłopca, któremu odbiera się najlepszą zabawkę powiedział: "No ale jak to? Dlaczego już koniec?" Wiadomo, takiego maluszka to możnaby cały dzień podglądać jak lekarka dawała mi zdjęcia z usg to prawie mi je wyrwał dziś je wziął ze sobą do pracy i powiedział, że będzie się wszystkim chwalił
- Urszula
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
Widzę, że temat witamin tutaj przewija się na gorąco. Ja również je przyjmuje, komplet witamin plus omegę. Przed ciążą oraz jej początki brałam regularnie kwas foliowy teraz mam go zawartego w moich obecnych witaminach. W poprzedniej ciąży robiłam tak samo i Elizia urodziła się z wagą 3460 i 55cm wzrostu czyli perfekt
lalka Twój Synuś nie przez witaminy urodziła się taki dorodny po prostu geny
gosia28 i lidianna świetnie, że z dzidziusiami wszystko dobrze
tysiiiak miło Cię widzieć
Miłego dnia!
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dzisiaj na wykładach na Uczelni jestem ale będę do Was zaglądać.
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
urszula czy to wina genów????sięgając pamięcią wstecz to nasze rodziny do wysokich nie należą!!!ja sama mam 166cm, a mąż 177cm!!!i dzieci u nas nie rodziły się z taką masą!!!!
teraz syn ma 9 lat i 158cm,a rozm buta 40!!!wg centyli ma 13-14 lat!!!
ale to akurat może być wina sterydów,które brał ponieważ jak był mały to wykryto u niego astmę oskrzelowo-atopową!!!znajomej syn po tych samych lekach(ma tyle samo lat co mój)miał 25kg nadwagę!!!
teraz jest ok..wyrósł z tego!!!jest zdrowiusienki....trenuje piłkę nożną 3 razy w tyg..pływanie..a po choróbsku ani sladu!!!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa