- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- hexia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Czekając na nasz cud...
Co do "dr google" mam to samo-naczytam się pierdół różnych a potem mam jakieś schizy...Kiedyś napomknęłam coś ginowi to mnie zrugał,że"niech pani za dużo nie czyta i nie szpera w tym internecie bo od tego jestem ja,żeby panią informować".No przecież jak miałam raz ten brązowy upław,wlazłam w neta a tam same opisy o poronieniach itd to się tak zdenerwowałam i rozwyłam,że pół wieczora nie mogłam dojść do siebie...Także nie ma co za bardzo szperać
Nygusa mam takiego,że wstałam dziś o 10,zrobiłam pracującemu nad łazienką Mężowi sniadanie i ...siedze przy kompie bo jak zobaczyłam znów ten syf w całym mieszkaniu,to mi przeszła ochota na wszystko Dodam,że może nie jestem pedantką ale lubię mieć czysto,porządek i ład wokół siebie i niesamowicie dużo mnie kosztuje taka egzystencja w tym bałaganie...A kurz to chyba ktoś z torebek mi sypie tyle go wszędzie!!!!!Nie wiem jak dotrwam do końca remontu (potem i tak będzie jazda w kuchni bo też płytki kładziemy)...Może faktycznie jak wejdę w II trymestr to dostanę powera,bo w chwili obecnej to chęci zero na cokolwiek...
Czekamy na zdjęcia dzidzi z dzisiejszego USG!!!!!!I trzymamy kciuki!!!!Milego dnia Majóweczki!!!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
i współczuję bałaganu w czasie remontu, ale niestety trzeba się troszkę przemęczyć żęby później pięknie było
a co do kłucia w ciąży to mnie kłuje raz po prawej raz po lewej stronie, nie wiem od czego to zależy...
Urszula skoro u Ciebie energia wraca to mam nadzieję że i do mnie powróci jak najszybciej... bo ileż można spać
Kasia8711 dziwne, że nie dostajesz zdjęć z usg, może powiedz lekarzowi że chciałabyś dostać też takie, to chyba nie powinien być dla niego problem wydrukować drugie, skoro jedno jest dołączane do Twojej karty
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Myślałyście już o tym?
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Na pewno będzie zachwycony Mój mąż oczywiście przed usg - oaza spokoju, a jak lekarz włączył monitor to latał za nim, gdziekolwiek lekarz go obrócił i cieszył się jak wariat. Aż mi się śmiać chciałodziś na 18 idziemy z moim M do gina, to będzie pierwszy raz jak mój mąż zobaczy dzidziusia, ciekawe jak mu się spodoba mały człowieczek:-)
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja myślałam o szkole rodzenia, ale nie słyszałam o bezpłatnej w okolicy. Muszę poszperać. Wiem, że w Krakowie szkołę rodzenia prowadzi Siemiradzki oraz Ujastek, ale są to szkoły płatne. Oczywiście wszyscy się śmieją z mojego pomysłu, mówią, że przecież będę wiedziała jak rodzić, po co mi szkoła, kobiety rodzą od pokoleń. A ja bym chciała - dla własnego spokojuJa właśnie dla spokoju sumienia weszłam poszukać szkoły rodzenia która jest mi bardzo polecana i okazuje się, że aby dostać się na zajęcia darmowe finansowane przez miasto muszę zapisać się już teraz, bo brakuje terminów, a zajęcia zakończa się idealnie 4 tygodnie przed porodem, czyli w ostatniej możliwej chwili. Tak jak radzą specjaliści.
Myślałyście już o tym?
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
pauluska!!!mój śluz nie jest przeźroczysty...ale się ciągnie!!!ale róznie to bywa...czasami ma konsystencje smarków...czasami grudki..czasami glutki nie wiem od czego to zależy!!!!ale póki nie czuć ich to niema powodu do paniki!!!!a jeżeli już to można użyć LCTOVAGINAL-jest bezpieczny-to wiem od gina!!!
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- lidianna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kasia8711
- Wylogowany
- gaworzenie
hexia- dziękuję trzymam kciuki żeby u Ciebie choróbsko się cofnęło !
Pocieszam się faktem, że zawsze mogło być gorzej mam tylko nadzieje że maluszek nie odziedziczy po mnie tych świntw...
gosia28 - powiem szczerze że nie wiem czy tu chodzi o cukrzyce, wiem jedno że przy cukrzycy rodzą się duuuuże dzieci, może o to chodzi? Nie wiem, jak będę 8 w szpitalu to się wszystkiego wypytam kurcze, to nie dobrze z tym cukrem w moczu:( dziwne że lekarz przy wypisie nie zlecił dodatkowych badań, zwłaszcza że nie chodzi tu tylko o Twoje zdrowie ale i o maluszka. A nie jadłaś w ten dzień nic co mogło znacząco podnieść cukier, już nawet nie chodzi o słodycze, np marchewkę gotowaną, buraczki?Masz możliwość pomiaru cukru w domu? Wiem że w niektórych aptekach dawali glukometry za darmo, tylko nie wiem czy trzeba było mieć świstek o cukrzycy, czy nie...a dobrze by było gdybyś na czczo i po posiłkach raz na jakiś czas sprawdziła, tak sama dla siebie...trzymam kciuki żeby było wszystko w porządku!a co do torbielki to mam nadzieję że pozbędę się jej raz na zawsze!
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
- JoannaL
- Wylogowany
- budujemy zdania
Miłego dnia życzę
- lalka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
muszę się nad tym zastanowić!!!!
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze dziewczyny tydzien do was nie zagladalam bo mi laptop padł
Ale już jestem i odrazu mi lżej
Musze dzis nadrobic zaległosci-poczytac wasze posty i pewnie jutro wiecej napisze;-)
Póki co zmykam odpoczac bo wróciłam z kilkudniowej wyprawy (u tesciowej padam psychicznie)Jak miło byc znów z wami!!!!!
Ps.dalej mam mdłosci
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa