BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 4 dni temu #811288 przez Anabelle
Olka, u nas też są schody i to nawet bez barierek, bo jeszcze betonowa jest klatka schodowa, nie wykończona. Nie da się dziecka ochronić przed wszystkim. Teraz bedzie raczkowało, ale później jak zacznie biegać, to nie da się wszystkiego uniknąć. Równie dobrze może się rozpędzić i uderzyć w szybę, a przecież okien nie zamurujesz.

Wiem, że upadek znacznie bardziej boli matkę, bo mi też się antek troche potłukł, ale niestety :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 dni temu #811290 przez vika
Olka dokładnie alex ma rację moim zdaniem najważniejsze by przez jakiś czas nie usypiać dziecka tylko obserwować ...ale Ciebie przeciez wszystko w porządku...gdyby było coś niepokojącego zauważyła byś to....nie masz się czym zadręczać....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 4 dni temu #811296 przez ewela86
DIANKA DZIĘKUJE ZA ŻYCZENIA!

MY RÓWNIEŻ ŻYCZYMY WSYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KUBUSIOWI, ZUZI, GABRYSI I OCZYWIŚCIE DLA ANTOSIA

Ostatnio ulubione miejsce zabaw, dzisiaj uwzięła się na Mikołaja :)
Załączniki:

11 lata 4 dni temu #811312 przez Anabelle
Dziękujemy za 8 miesięczne życzenia ;-)

Co do uniesien to... Mąż śpi na kanapie ;-)

11 lata 4 dni temu #811361 przez Alex_87
A propo pilnowania dzieci...przed chwilą Zuzka przywaliła w kant szafy i nabiła sobie mega limo pod łukiem brwiowym..nie wspomnę, że byłam tuż za nią. Dobrze, że sobie nie rozcięła, ale akurat na święta będzie miała takiego pięknego siniaka, rodzina powie, że coś jej robimy ;)

11 lata 4 dni temu #811370 przez Daarikaa
Najlepsze zyczonkadla 7miesięczniaków Zuzy, Dianki, Gabrysi i Kubusia i dla 8miesięczniaka Antosia i spoznione dla Iguni!

Widze ze walkujecie temat upadkow dzieciaczkow, to raczej jest nieuchronne i uwazam podobnie jk Anabelle ze te upadki bola nas matki 100 razy bardziej niz dzieciaczki, tak samo jak Klaudia miala goraczke to ja przezywalam to jak glupia a po niej splywalo to jak po kaczce

Dzisiaj bylam na kontroli, wszystko goi sie bardzo ladnie, mam tylko malutkiego krwiaczka na oku ale szybko zejdzie, poza tym widze juz poprawe pomimo ze jeszcze mam obraz za mgla, juz mam widzenie lepsze o 6 linii wiec uwazam ze to sporo a jak sie calkiem wygoi to bedzie jeszcze lepiej.

Dianka jak zwykle slicznotka i cuuuuudnie ubrana, zazdroszcze jej tych ciuszkow sama bym nosila takie ;)

11 lata 4 dni temu - 11 lata 4 dni temu #811381 przez paninka87
A mi dziś Blanka pociągnęła kubek z kawą... na szczęscie z ekspresu jest chłodniejsza, wlałam jeszcze mleko :ohmy: :ohmy: poza tym odskoczyłam od stołu... taki odruch jakiś ;) ale wizja poparzenia to dla mnie jakaś tragedia...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Amelii zawsze pilnowałam a teraz tak jakoś człowiekowi myślenie się cofa czy co??? Nie zwraca się tak uwagi chyba :dry:

goście pojechali po 18... jak zwykle się naszykowłam... połowa została bo to takie niejadki. Teściowa postawiła herbate i kiełbase i taki jej zestaw kolacyjny:p

ja zrobiłam kurczaczka na obiad + filet w krakersach a na kolacje sałatkę gyros i ślimaczki z ciasta francuskiego no i deser stefanke ciasto- mocno kawowe ale łatwe i dobre :silly:

na święta nikt nie przyjeżdza... jupi... bede leżec i pachnieć :P :P kuzynki M synek złamał paluch :ohmy: może zrobi się jakiś spokojniejszy :silly: :woohoo:

idę kąpać Blankę bo wykończona po takich wrażeniach.. kuzynka 12letnia była i ją wytarmosiła... fajna taka opiekunka :blink:

11 lata 4 dni temu #811382 przez munnecabrava
Myy dzisiaj dalismy prezenty moim rodzicom bo jadą w bieszczady na święta kalendarz ze zdjęciami Magdy im się bardzo podobał :) A my sobie też zrobiliśmy drobny prezent na święta kupiliśmy sobie raclette już się nie moge doczekać aż wyprobujemy :D:D:

Jeszcze tylko jutro i w wigilie i mam do 7 wolne :D

Młoda jutro ma pobranie krwi ... na szczęście i na nieszczęście mni przy tym nie będzie bo J. ma wolne i mi powiedział żebym spojnie iść do pracy bo akurat o 9 mam dwwa spotkania i to bardzo ważne ...

11 lata 4 dni temu #811397 przez paninka87
Ja tez jutro jade z Amelia na pobranie krwi.... ona juz panikuje ze bedzie bolec ale musimy jechac bo specjalnie urlopu nie bede brala a moze akurat kolejek nie bedzie.
Czy skierowanie na badania jest wazne 3 mies?

11 lata 4 dni temu #811400 przez KarinaM
U nas dzisiaj Irinka miała dwie drzemki. Jedną około 10:15 i to raptem pół godziny a drugą godzinną od 14:00 do 15:00. O 15:30 zjadła moją zupkę pomidorową a potem mleczko o 17:00. Wykąpałam Ją o 19 bo już siły nie miała. Zjadła trochę mleczka (100ml) i poszła spać. Przytulilam i odłożyłam do łóżeczka tylko dwa razy. Za drugim razem odkrecila się na bok i śpi.

Igorek

Irina

11 lata 4 dni temu #811403 przez pauluska

Ja od męża dostałam toaletkę w prezencie nie wiedziałam że taki pomysłowy a z gorszych rzeczy Mycha chyba zaraziła się opryszczką od D. :(

11 lata 4 dni temu #811405 przez pauluska

11 lata 4 dni temu #811409 przez paninka87

11 lata 4 dni temu #811411 przez Anabelle
Ja brałam tabletki kilka lat i nie miałam problemu z libido ale przytylam - choć nie wiem ma ile to wina tabletek

Spiralle ponoć są dobre

11 lata 4 dni temu #811414 przez tysiiiak
My byliśmy dziś u brata M. I Kubuś był marudny cały czas jakby niedospany i jak wrócilismy do domku wydawał mi się strasznie ciepły i okazało się ze ma 38,7 stopni :( mimo ze spał do 19 jak wracaliśmy to już leży w lozeczku z oczami na zapałki bidulek :( do tego od wczoraj leciutki katarek :( mam wizję świat spędzonych w domu :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka