BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 3 miesiąc temu #812768 przez munnecabrava
Sport jest akurat ok :P bo się tam wyładdowuje :) Ja ma porównanie mój mąż i jego sportowe wyjscia i mój mąż bez sportu :P u nich to jest na zasadzie u nas gorąca pachnąca kąpiel:)

Bo może z tym seksem to jakaś trauma po porodach czy coś chciaż ja to mam za bujdę ale mój J. o tym zawsze dużo mwił.

Mam nadzieje każdym razie że się dogadacie:) a teściową do piwnicy :D:D:D

Kurcze nie wim co z Magdą wybudza się z płaczem co chwile....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #812776 przez KarinaM
M-brava a może zęby idą? Moja też się tak budziła co godzinę z płaczem. Pół godziny usypiania i tulenia a Ona po godzinie znowu płacz. I mojej nie napuchly dziąsła. Miała cały czas twarde.

A moja znowu zaczęła ślinić i to tak bardzo że nieraz aż się zaksztusi i kaszle.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #812782 przez Daarikaa
Dzisiaj jestem wscikla na siebie.. dzis czuje sie beznadziejna matka :( najpierw jak odkladalam Klaudia na lozko to tak zawinela raczke pod soba ze o malo jej nie polamalam, placzu a raczej wyyycia bylo co nie miara, jak troszke sie uspokoila to pomyslalam ze w ramach rekompensaty pobawie sie z nia na macie i trzymajac ja na kolanach ona nagle sie zeslizgnela i uderzyla czolkiem w zabawke az ma mala sliwke i zas byl ryk Przed chwila obudziala sie z zalosnym placzem, pewnie przysnila jej sie niezdarna matka i upadki :( ehhhh Niech ten dzien sie juz skonczy...

mbrava jesli nic takiego jk u mnie u Was sie nie dzialo to obstawiam zebolce

Moniiak fajnie ze masz pomoc chociaz troszke odpoczniesz

11 lata 3 miesiąc temu #812783 przez Alex_87
Trauma po porodach? Dobre sobie, chyba faceci sobie to wymyślili, żeby mieć jakąś wymówkę, no sorki ale jakoś kobieta może rodzić w wielkich bólach, potem wyć z bólu przy pierwszych karmieniach przez pogryzione brodawki itp. Ja bardzo chciałam męża przy porodzie, skoro miał przyjemność z tworzenia naszej córki to niech przy porodzie męczy się razem ze mną :D

Paninka masz rację, stawiaj na swoim, a pokój teściowej oby jak najdalej od Waszej sypialni, żeby Wam zza ściany nie krzyczała, że za głośno się zachowujecie :D wrrrr stare babsko i chyba zazdrości Wam tej młodości.

Karina Irina nie miała opuchniętych dziąseł? Bo ja chyba oszaleję, Zuzka ozdrowiała po tej 3-dniówce, jest taka marudna, wszystko gryzie i płacze przy tym, niewiele je, nawet cycka odmawia, a do tego ma bardzo luźne kupki :/ nie wiem czy to nie będzie jakiejś kumulacji zębowej :/ w ogóle to strasznie długo wychodzą jej te zęby, bo ma takie etapy, że swędzą ją dziąsła a później spokój. Ale doszły te luźne kupki, no i budzenie się w nocy.

11 lata 3 miesiąc temu #812788 przez KarinaM
Alex cały czas miała twarde dziąsła. Czekałam aż rozpulchnią się a tu nic. I było tak że wieczorem smarowalam Jej dziąsła i nie miała ząbka a następnego dnia na chrzcinach matka chrzestna mówi że widać ząbek. Czyli musiał wyjść w przeciągu 15 lub 17 godzin.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #812790 przez KarinaM
Daarikaa nie możesz obwiniać się o takie rzeczy. Moja ostatnio leżała na podłodze i nie miała już siły i walnęła nosem o podłogę. Płacz był i Igor od razu też płakał że Ją boli. Poplakala i przestała. Musi się nauczyć że to boli. Wiem że jako matki będziemy to przeżywać ale nie da rady wychować dziecka bez siniaka czy guza. A co to będzie jak te nasze maluchy zaczną chodzić? A jak zaczną otwierać szuflady? To dopiero zobaczycie.
Igor kiedyś przeciął sobie palce. Mówiłam że nie wolno ale otwierał dalej szufladę od komody i przeciął. Płakał ale już więcej nie wkładał paluchow do środka. Otwierał szuflady ale jak zamykał to palce trzymał tak żeby nie przeciąć.
I tak samo z upadkami. Dzieci muszą nauczyć się jak upadać żeby nie bolało.

Igorek

Irina

11 lata 3 miesiąc temu #812795 przez Alex_87
Karina święta racja ;) jak nie upadnie to nie będzie wiedziało, że boli :)
Zuzce już schodzi ten mega wielki siniak z oka, codziennie miała inny kolor od ciemnego granatu do żółtego :D na początku też źle się z tym czułam, że byłam obok niej, a ona się tak mocno uderzyła, na dodatek gdyby trafiła w samo oko to byłoby niefajnie. Jak byliśmy w wigilię u lekarza, to w przychodni się dziwnie na nas patrzyli, no i lekarz i dziś i w wigilię pytał się co jej się stało. Ale dobrze, że zwracają na takie rzeczy uwagę.

11 lata 3 miesiąc temu #812798 przez Olga60
u Nataszy (zresztą u Kacpra też) podczas ząbkowania nie były w ogóle rozpulchnione dziąsła. Twarde, różowe, jedynie przed samym wybiciem pojawił się wzgórek.

11 lata 3 miesiąc temu #812808 przez tysiiiak
Ehhh Kuba niedawno.zasnął ... Też go te zebuchy męczą strasznie.:( widać.ze lada moment jakiś się pojawi. Teraz.ma opuchniete dziasla ale przy pierwszych dwóch jedynkach też nic ;)

Muszę pochwalić moje dziecko :D dziś wkoooncu przekrecil się z pleców na brzuch :) juupi :p

Paninka no pomysł z ta sypialnia ściane w ścianę to jakiś absurd :o odrazu powinno to razic po oczach :o

Moniak jak u was te plamki koło łokci? Zeszły? U nas są gorsze po pomidorach ale wcześniej.też żadnej poprawy się było :/

11 lata 3 miesiąc temu #812827 przez sisina
Hejka a ja znowu ranny ptaszek :laugh: kurde cos katar sie przyblakal
i Fabian tez cos ma nos zapchany :dry:
A u nas gorne zeby ida ma tak napuchniete dziasla ze lada dzien wybija
ale i tak to zabkowanie przechodzi wglednie :)
Dzis ruszam na zakupy sylwestrowe kiece juz mam :laugh:
Musze sie pokurowac zeby choroba mnie nie polozyla.....

11 lata 3 miesiąc temu #812843 przez Daarikaa
Hej! nocka minela jako tako, klaudia pare razy wybudzala sie z placzem ale nie dziwie sie...wstala o 8 i juz ma pierwsza drzemke, a ja dokanczam ogladac bajke Moj brat niedzwiedz :D

widze ze dzisiaj tez jest pogoda fajna to tak jak wczoraj jak Klaudia wstanie z pierwszej drzemki mykamy na spacer

Tysiak gratulacje dla kubusia za przewroty

Sisina to musisz wrzucic jakis outfit sylwestrowy ;)

11 lata 3 miesiąc temu #812848 przez moniaaak
tysiiak z rączek prawie mu już zeszło. Na razie ma jedną plamkę na brzuszku, jedną na pupie, a wczoraj zauważyłam, że plecki z jednej strony ma całe szorstkie, więc mam nadzieję, że nie przekształci się to w te plamy :(.

Nasze dziecko zrobiło się jakieś dzikie- nie mogę zniknąć mu z oczu, a jak mnie nie ma to musi być przynajmniej mąż. Inaczej histeria.
Jak byliśmy u rodziców pojechaliśmy do apteki, nie było nas z 15 minut? Nawet chyba nie. Wróciliśmy, a tu był taki płacz, że aż się zanosił...
A od stycznie idę na kurs.. zastanawiam się jak to będzie, jak któraś babcia będzie musiała z nim zostać.Ale nie mogę przecież być z nim non stop.
Czy Wasze dzieci też mają taką fascynację Waszymi telefonami? Kacper jak widzi mój telefon, pilot czy włączony laptop to aż się trzęsie.

Darika dokładnie- nie martw się. Jeszcze nie raz będzie płacz, bo się przewróci, uderzy, walnie. Taki los dziecka- musi się nauczyć. Kacper też zalicza płaczliwe upadki. Nie umie raczkować to dosłownie rzuca się do przodu i zawsze w coś uderzy. Czasami też próbuje się przewracać z brzuszka na plecy, ale robi to z takim impetem, dodatkowo głowa ciężka, że też płacz:)

11 lata 3 miesiąc temu #812870 przez Alex_87
Tysiak a widzisz Kuba też już potrafi się przekręcać na brzuch :) u nas Zuzka też już coraz częściej przekręca się na brzuszek, ogólnie obrotów robi mało, ale po prostu jej się nie chce obracać ;)

Nasza nocka jakaś masakryczna, nawet jak miała goraczkę to budziła się tylko raz w nocy, a dzisiaj co godzinę zaczynała płakać...to nawet jak była noworodkiem nie budziła się tak często :ohmy: bawić też się za bardzo nie chce, cycka znowu nie chce, dobrze, że przynajmniej kasze zjadła. echhh a były czasy kiedy sama leżała przez 1,5 godziny na macie i się sobą zajmowała :dry: nie mam pojęcia co jej się stało...dziąsełka nie są opuchnięte :/

11 lata 3 miesiąc temu #812871 przez munnecabrava
Joasiu kochana jak się czujesz ? Cały czas o Tobie myślę.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #812885 przez Alex_87
A tu Zuzka w świątecznej wersji (akurat był moment kiedy gorączka spadła i humor na chwilę powrócił :) )

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka