BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 9 miesiąc temu #859059 przez Kiniaczek
Sevilla napisał:

Kiniaczek robię tak jak ciasto naleśnikowe, tylko gęstsze i dodaje starte jabłko.

1,5 szkl. mąki
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki wody
szczypta sody,
łyżeczka brązowego cukru,
szczypta soli
1 jajko,
łyżka oliwy z oliwek
2 starte jabłka

(mąkę podałam Ci na oko)

Dziękuje :* :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #859070 przez Sevilla
Proszę bardzo, mam nadzieję, że będą smakowały.Z tej porcji, nie wiele wychodzi, koło 7 może 8szt.

10 lata 9 miesiąc temu #859081 przez pauluska
Jeju ja się pakuje cały dzień jestem już tak zmęczona lecimy na weekend a chętnie bym pół domu zabrała :ohmy: i oczywiście już zdążyłam mieć zgrzyt z moim ehh .

Co do laski brak słów ale tak jak Kiniaczek napisała widać po jej wypowiedziach i zachowaniu że pochodzi z rodziny patologicznej a dziewczyna tą patologie poszerza co tu dużo mówić. Już sam fakt że zrobiła zamieszanie pisząc że zamierza pozbyć się dziecka mogłaby zamknąć się a nie pisać że to zrobiła. Dla mnie to totalny pustak który cieszy się chyba że gra na emocjach tylu ludzi i jak wcześniej nie miałam zamiaru obrażać jej jako osoby tak teraz cisną się same najgorsze słowa. Nie ma co się dziwić jak za miesiąc, dwa ta ograniczona osoba napisze że znowu jest w ciąży i właśnie zażywa tabletkę.

10 lata 9 miesiąc temu #859086 przez Kiniaczek
Sevilla napisał:

Proszę bardzo, mam nadzieję, że będą smakowały.Z tej porcji, nie wiele wychodzi, koło 7 może 8szt.

smakują są pyszne !!! Hugo nie odstępuje talerza na krok :woohoo: ale trzeba Księciunia karmić :P

10 lata 9 miesiąc temu #859090 przez tysiiiak
I słoneczko do nas zawitalo ;) my po spacerku i obadku a Kuba dalej na powietrzu śpi na balkonie :)

Jutro może też zrobię nalesniczki tylko najgorsze będzie samej powstrzymać się od zjedzenia :P

Co do tej sprawy to ja też nie zauważyłam żeby ktoś mówił ze czerwcowki mają zamknąć wątek i się wynieść tylko chodzi o dalszą zarzylosc z Kakaszka. No ja.sobie tego nie wyobrażam. Niech wejdzie na Białoruskie forum i tam się 'chwali' przecież co druga tam to zrobiła :/ niedobrze mi jak o tym myślę :/

10 lata 9 miesiąc temu #859094 przez Kiniaczek
tysiiiak napisał:

Jutro może też zrobię nalesniczki tylko najgorsze będzie samej powstrzymać się od zjedzenia :P

Ja zeżarłam :P b inaczej się tego nazwać nie da :woohoo: :ohmy: :side: :side: :blush:

Dziś wskocze na steper i pozbęde się placuszkowego wyrzutu :D :blink: :blink: :blink:

10 lata 9 miesiąc temu #859113 przez KarinaM
Przyszło i do nas słonko. Byliśmy na spacerku. Igor jeździł na hulajnodze i wrócił cały mokry a ubrał softshela. Tylko niepotrzebnie pod spód włożył bluzę.
Ja też może jutro zrobię placuszki. A może gofry? Przecież młoda też może zjeść.

Igorek

Irina

10 lata 9 miesiąc temu #859115 przez vika
Kiniaczek ja robiłam bardziej tak na oko placuszki...tez na sodce i daje małej do gryzienia...ja częściej z kaszy jaglanej robię takie male placuszki :)
co do kakaszki to słów mi brakuje....nie umiala bym jej usprawiedliwić i powiedziec o niej dobre slowo jak i tez powiedzieć że mi jej szkoda.....uważam,że to jedna z tych rozwydrzonych dziewuch którym rodzice starają się zapewnić wszystko :ohmy: :ohmy: :ohmy: qrwa nóż mi się w kieszeni roztwiera.....co za bezczelna zdzira ......niech się udziela na tej swojej dzieciobójczej Białorusi bo tu w Polsce nie ma dla niej miejsca.....

10 lata 9 miesiąc temu #859116 przez Kiniaczek
Vika poprosze o przepis na jaglane placuszki :D

o co chodzi z tym Białoruskim forum?

10 lata 9 miesiąc temu #859118 przez tysiiiak
Kiniaczek bo dziewczyna na Białorusi mieszka

10 lata 9 miesiąc temu #859123 przez Kiniaczek
tysiiiak napisał:

Kiniaczek bo dziewczyna na Białorusi mieszka

AAAA na to bym nie wpadła :P Tam to bieda zacofanie i dzieciobójstwo... :ohmy: :ohmy: :ohmy:

10 lata 9 miesiąc temu #859125 przez tweety
Jezu ale mi zrobilyscie ochote na placki- a nie mowie jak Adas szaleje.
Moj M dzisiaj zabral Kacpra o 14 do tesciow a ja naszykowalam rzeczy do szpitala. Do torby wrzuce jak przyjdzie czas. A wiecie gdzie kupic te podpaski bella poporodowe? W tamtej ciazy mialam identyczny dylemat

10 lata 9 miesiąc temu #859127 przez vika
Kiniaczek tu masz przepisy choc ja już na oko robię... dziecisawazne.pl/5-przepisow-na-jaglane-...ki-dla-wymagajacych/
gotuję większą ilość kaszy część je na śniadanko i ma na drugi dzień a z małej ilości robi placuszki :woohoo:

10 lata 9 miesiąc temu #859129 przez tysiiiak
Tweety w aptece napewno są i u mnie w szafce trochę zostało :silly:

10 lata 9 miesiąc temu #859130 przez Kiniaczek
tweety napisał:

Jezu ale mi zrobilyscie ochote na placki- a nie mowie jak Adas szaleje.
Moj M dzisiaj zabral Kacpra o 14 do tesciow a ja naszykowalam rzeczy do szpitala. Do torby wrzuce jak przyjdzie czas. A wiecie gdzie kupic te podpaski bella poporodowe? W tamtej ciazy mialam identyczny dylemat

Tweety na kiedy masz termin ??? :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka