BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

12 lata 1 tydzień temu #602075 przez rysa
Ale tu cisza.Wszyscy chyba leniuchują :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #602099 przez Marta1985
No u nas wręcz pracowicie ...

my dziś z mężem wybieraliśmy cały sprzęt agd - masakra normalnie ... ale można powiedzieć ze coś się nam wyklarowało :) No i drzwi wewnętrzne tez wybraliśmy ... :)

Normalnie gdybyśmy chcieli urządzić mieszkanko tak jak nam się marzy to więcej byśmy musieli wydać niż kredytu na mieszkanie wzięliśmy :)

A Bartusiowi pościel do łóżeczka zamówiliśmy :)

No i mąż z synusiem zamówili prezent urodzinowy dla najważniejszej kobietki w ich życiu :)

A aktualnie objadamy się frytkami :blush:

12 lata 1 tydzień temu #602120 przez kakaszka
ja dziś cały dzień oglądam serial, co ściągnęłam z neta Homeland (2 sezony po 12 odcinków). polecam w wolnym czasie :) także się wkręciłam strasznie.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #602160 przez Agusia83
hej dziewczynki...my bylismy wczoraj na zaleglej imprezie sylwestrowej u chrzesnego Emi :laugh: Corcia zostala u mojej mamy...a my z kolezanka siedzialysmy do 1...a nasi mezowie po polnocy, po wypiciu uroczystego szampana poszli postrzelac sztucznymi ogniami :silly: do lozek dotarli cos kolo 6 :silly:

Ja juz powoli nie mam cil...lezec zle, chodzic zle, siedziec tez zle...nic mi nie pasuje, jutro ide wyznaczyc termin do neurologa....kurcze, oby byl w miare bliski termin...

Maly tez byl dzis troszke mniej ruchliwy...tlumacze sobie to tym, ze pewnie robi mu sie ciasno i nie chce mu sie za bardzo ruszac :blink:

Dziewczyny,,,,a chlopami sie nie przejmujcie...czasem zrobia, badz palna cos glupiego bo to istoty nie myslace... :blink:

zapomnialam napisac, ze widzialam sliczne brzuszki :lol:

kakaszki i aleksi :)
Kakaszka, masz sliczny drobniutki bamberos :blink:
Aleksia oj widac roznice w wielkosci brzuszka :lol: i to spora :lol:

12 lata 1 tydzień temu #602179 przez kakaszka
dzięki Agusia :) mi się rozchodzi po bokach :) także profil wygląda jeszcze jakoś :)
no to fajnie miałaś sylwestra wiosną :)

12 lata 1 tydzień temu #602205 przez Agusia83
Eeee,ja tam żadnych boczkow nie widzialam.

Leze juz w łóżku,jestem padnieta,a pobudka pewnie będzie o 6.:-)

12 lata 1 tydzień temu #602236 przez Gochens
hej dziewczyny... Ją dziś jakąś taka bez emocji... Maluch zupełnie jakby o mnie zapomniał... Mąż mówi że pewnie odpoczywa albo śpi ale jak nie czuje go dłuższą chwilę to jakoś zaczynam się martwić... Jeszcze te wczorajsze mega nerwy... Mam nadzieję że to nie jest nic strasznego i u malca ok

12 lata 1 tydzień temu #602239 przez Gochens
brzuchatki macie bardzo fajne dziewczyny jak to mówia niezle chacjendy he he ... Oj frytki też bym zjadła.. No to SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU !!!

12 lata 1 tydzień temu #602247 przez Hania84
Hej laski :)

Dojechaliśmy w piątek o 16-ej do PL czyli zajęło nam to 12h. Mięliśmy 4 przerwy.

Odpoczywamy jest fajnie.

Poczytałąm Was trochę...ale to tak na szybko.

Lenka poznałą swoje przyrodnie rodzeństwo...chyba sie cieszyłą bo skakała mi w brzuchu. Ale to też pewnie dlatego bo jej przyrodnia siostra ma baaardzo donośny głos jak mówi :D przyrodnie rodzeństwo też się ucieszyło z Lenki...bardziej nawet mojego A. córka bo od zawsze chciała mieć siostrę :)

Wczoraj świętowaliśmy z bratem mojego A. a jutro jedziemy do mojej przyjaciółki do Poznania i zostajemy tam do wtorku...we wtorek rano wracamy do rodziny mojego...po drodze wstępując do hurtowni wózków dla dzieci...jak nam się coś spodoba to kupimy :)

We czwartek po południu jedziemy na tydzień do mojej rodziny :)

Mam tylko problem z opuchniętymi stopami...czytałąm że nie jest to szkodliwe...ale należy dużo odpoczywać, mieć wysoko nogi jak się śpi i należy unikać ciepła...a tu u siostry mojego A. jest strasznie gorąco w domu, a ja nie jestem przyzwyczajona do tego...śpimy przy uchylonym oknie...ale wieczorami i tak zawsze mam spuchnięte w kostkach. Muszę pić chyba jeszcze więcej wody.

A tak poza tym jest suuuper :) Odpoczywamy i się relaksujemy.

W piątek jak przyjechaliśmy to była u siory mojego A. fryzjerka w domu i od razu mnie podcięłą i zaplotła mi dobieranego warkocza na całej głowie...coś w stylu litery "S" ,mam zdjęcie i wkleję Wam jak wrócimy do DE :)

Uciekam...lecę się kąpać

buziaki dla Was papa :)

12 lata 1 tydzień temu #602249 przez rysa
Widze że wszystkie maluszki dzisiaj leniwe,ja też jak dłużej Filipa nie czuje to się martwie:/

Kakasz u mnie właśnie tak samo brzuchol rośnie wszerz zamiast do przodu.

12 lata 1 tydzień temu #602257 przez rysa
Haniu fajnie że podróż minęła dobrze i fajnie że sie odezwałaś :)Powodzenia przy wyborze wózka(bo to naprawde ciężka sprawa):)A z obrzekami to podobno ważne żeby po odpoczynku malały ale może u Ciebie to wina podróży

12 lata 1 tydzień temu #602321 przez aleksiaa88
Ah co to była za noc :dry: od 23- 4 rano przerwa techniczna i leżenie, koło 1 zorientowałam się, że mąż też leży więc tak w trójkę sobie leżeliśmy mały po 3 godzinach szturchania się uspokoił a my dalej leżeliśmy. W innej sytuacji inaczej byśmy ten czas wykorzystali ;) :woohoo: Prawie nie spałam i dalej nie chce mi się spać :huh:

12 lata 1 tydzień temu #602425 przez violcia00
Haniu ciesze sie ze szczesliwie dojechalas,wlasnie zastanawialam sie czy juz jestes w PL,a te opuchniete kostki to pewnie wina podrozy...tez jak jechalismy do PL to pozniej mialam opuchnieta-a podroz byla dosc meczaca wtedy dla mnie,ale jak odpoczelam w domu to opuchlizna minela :laugh: Milego odpoczynku w Polsce :)

Ja tez juz we Francji...wczoraj wrócilismy i tym razem poszlo nam szybko i mniej meczaca ale to dlatego ze zatrzymalismy sie na noc w hotelu w Niemczech sobote i wczoraj rano ruszylismy w dalsza droge....przy okazji zwiedzilismy troche to miasteczko niemiecki gdzie spalismy,ladne bylo,takie stare budownictwo,ale zimno bardzo bylo ;)

Dzis moja kolazenka która tez tu mieszka ma cesarke...ciekawa jestem jak juej pojdzie...mam nadzieje ze wszystko ok i urodzi zdrowego silnego synka :)

Aleksia,Kakaszka sliczne brzusie ;)

Przywiozlam 2 worki ciuszkow dla malego oczywiscie wszystko z ciucholandow-to zasluga mojej tesciowej...ale powiem wam ze wygladaja jak nowe...zaraz wlasnie biore sie za pranie tych rzeczy,troche tez kupilam nowych,wozek,posciel dk lozeczka,yro he rzeczy dla mnie i to chyba na tyle-na raznie mam spokoj z zakupami :silly:

12 lata 1 tydzień temu #602442 przez kakaszka
witam mamuski :)

na dworze szaro buro i ponuro, a ja mam zaplanowany spacerek z koleżanką i jej maleństwem. ciekawe co z tego wyjdzie.

Haniu i Violcia dobrze, że dotarłyście całe. opuchnięte nogi są przez trzymanie ich na dole, dlatego ja całą podróż nogi miałam na swoim facecie ( no, ale on nie prowadził, także mu nie przeszkadzały :) )

Aleksia nie zazdroszczę nocy. ja to śpię normalnie, jakoś różnicy nie widzę przed i po :) nie licząc sikania, no i jak mój chłopak ma pierwszą zmianę w pracy to muszę go obudzić (po co komu dzieci, jak się ma faceta :) )

miłego dnia, mamuśki :)

12 lata 1 tydzień temu #602449 przez KasiaS
Dzień Dobry wszystkim :)
Viola, Hania fajnie, że Wam te podróże ta dobrze minęły:)Viola ale masz radochę z tych zakupów co? :side: Ja bym miała:) Ja jak coś kupie dla dzidziusia to 10 razy to oglądam składam oglądam składam...
Co do puchnięcia nóg to zauważyłam, że od 2 tyg ciężko mi ubrać kozaki:) jakieś takie ciasnawe mi się zrobiły :P
Brałyście może taki syrop Prenalen ?? Ja już go niedawno 2 razy brałam i zastanawiam się czy znów bym mogła. Jakieś takie przeziębienie mnie znów bierze (ogólnie przed ciążą tez często przeziębiona byłam). Jak sobie radzicie z przeziębieniami teraz?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka