BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

12 lata 1 tydzień temu #603257 przez violcia00
Agusia to malo przytylas i wspolczuje bolu rwy...mnie z koleii mecza bole pleców,teraz troche mniej,ale mimo wszystko jest to uciazliwe...ja tez juz 10 kg na plusie,brzuch mam olbrzymi tak ze coraz ciezej mi :dry: ciekawe ile wazy maluszek-jutro mam wizyte to sie dowiem i mam nadzieje ze z malym wszystko ok.

Pochwalilam sie ze jestem zdrowa a tu zaczyna mnie bolec gardlo-lecze sie czosnkiem i goracym mlekiem z miodem,mam nadzieje ze przeziebienie sie nie rozwinie :angry:

Dobranoc dziewczynki,odpoczywajcie :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #603353 przez Agusia83
Dzień dobry...oby lepszy od wczorajszego.
W nocy wstajac do toalety musiałam siadać na jednym poldupku i podtrzymywać sie po koleo parapetu,komory i scian.

Dziewczyny,piszecie,ze to cholerstwo wam przeszlo? Oby i mi tez.

12 lata 1 tydzień temu #603405 przez natali
witajcie kochane
Na cale szczescie nocka przespana, posladek nie bolal

Agusia podano mi ta antyglobuline czy jak to sie tam nazywa nie znam sie za bardzo na medycynie. miejmy nadzieje ze ci przejdzieta rwa bo naprawde musi to byc nieprzyjemne.

Ja dzis dla poprawy nastroju wybieram sie do fryzjera pozniej powiem mezowi co ma sprzatac i bede go dogladac czy aby czegos nie pominol. Jak juz jest w domu to go wykorzystam na maksa a co :lol:

Milego dzionka zycze ciezaruweczki

12 lata 1 tydzień temu #603413 przez kakaszka
dzien dobry mamuski :)

ja ostatnio pisalam, ze spie jak zabita i nic mi nie przeszkadza. wykrakalam, bo wczoraj nie moglam zasnac, bo ktos mnie tak kopal, jak nigdy. nie wiedzialam jak sie ulozyc, zeby w koncu coreczka przestala mnie bic :)

dzis w planach obejrzenie mieszkania na wynajem, trzymajcie kciuki, zeby to jakos wygladalo. a po poludniu spacerek z kolezanka, ktora dopiero dowiedziala sie, ze jest w ciazy :) epidemia ciazowa krazy u nas w miescie :lol:

Agusia trzymam kciuki, zeby ciebie to paskudztwo odpuscilo i wszystkim mamuskom, zeby zadnej nic nie bolalo, az do porodu :laugh: milego dnia

12 lata 1 tydzień temu #603432 przez violcia00
Ja tez mialam ciezka noc,najpierw bol plecow przez ktory nie moglam spac i lazilam po mieszkaniu,pozniej jak juz udalo mi sie przysnac to sie obudzilam mokra i z okropnym bolem gardla-tak ze sline ciezko mi bylo przelknac i bolem glowy i dotego jeszcze goraczka,pozniej tak mi nie dobrze sie zrobilo ze wymiotowalam...ja to mam przekichane w tym zyciu....teraz ciut lepiej ze mna ale najchetniej spedzilabym caly dzien w lozku.....musze sie troche podkurowac bo o 16.00 wizyta u gina,zaraz ide gotowac mleko z miodem i maslem...moze sie cos mi poprawi....to przez ta glupia pogode,wkurza juz mnie :angry:

Moja kolezanka urodzila wczoraj synka-przecudny jest,choc widzialam na razie tylko na zdjeciu :)

kakaszka zycze powodzenia przy ogladaniu mieszkania,zeby Ci wszystko w nim pasowalo :blink:
Agusia trzymaj sie i nie dawaj sie rwie kulszowej ;)
Natali milej wizyty u fryziera,bedziesz scinac wlosy??Fajnie masz z tym mezem :woohoo:

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #603439 przez Agusia83
Zazdroszczę Ci Kakaszka spaceru. Tez mi sie marzy. Od dłuższego czasu kosze sie z emi w domu i szlak chce mnie trafic.

Wizytę mam jutro o 13:30. Juz sie cieszę.

Oj mój synus tez czesto nie daje mi spac. Żaden bok mu nie pasuje.
Violcia,ciebie tez te plecy non stóp bola..współczuję....a mówią,ze ciążą to stan boogoslawiony.
Daj znać jak po wizycie.

Natali,wykorzystuj męża póki mozesz.

12 lata 1 tydzień temu #603451 przez Marta1985
Cześć dziewczynki :)

No ja na szczęście noc przespałam - tylko siku 2 raz wstawałam ale potem bez problemu zasnęłam :)

Dzis już zdążyłam wyprasować - teraz chwilka odpoczynku i dalej w lżejszych porządkach pomoge mamie :)

A po południu ciąg dalszy wybierania rzeczy do mieszkanka i muszę dziś ogarnąć listę rzeczy dla Bartka :)

Trzymajcie się dziewczyny :*

Agusia - ty jakiś cza temu pisałaś o kropelkach do uszu dla maluszków - polecasz jakieś :unsure:

12 lata 1 tydzień temu #603455 przez kakaszka
wczoraj bylam u kolezanki, co ma 3 miesiecznego synka i polecila mi kupic taki termometr.

allegro.pl/termometr-bezdotykowy-na-podc...pni-i3114588424.html

co myslicie?

12 lata 1 tydzień temu #603470 przez Marta1985
Kakaszka - powiem ci ze ciężko jest jakikolwiek wybrać - jeżeli ktoś ci go poleca to myślę ze warto kupić - ja wybrałam taki:

allegro.pl/medyczny-termometr-sisi-ucho-...ert-i3118731597.html

Sprawdzaliśmy temperaturę z takim normalnym i wszystko się zgadzało - wiec mam nadzieje ze u Bartusia tez się sprawdzi :)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #603508 przez Marta1985
Dziewczyny tak na poprawe humorku :) w tych opisach jest czesc pn: Z pamiętnika fasolki poczytajcie sobie :)

www.dlarodzinki.pl/kalendarz-ciazy/30-ty...-ciazy,223_2002.html

12 lata 1 tydzień temu #603599 przez Małgośka
Hej !
Agusia to tak jak ja 4 kg na plusie, ale strasznie ciężko się schylać czy zakładać rajstopy ;)
Agusia83 napisał:

Dziewczyny ja sie malo udzielam, bo ostatnie dni sa dla mnie koszmarne...rwa kulszowa stala sie nie do zniesienia. Bylam dzis przekazac skierowanie i jutro sie dowiem na kiedy mam termin do neurologa...zobaczymy, czy cos to da...

Wisnia, slicznie wygladalas...piekna sukienka :laugh: ale, co tak malo zdjec? poprosimy wiele wiele wiecej :laugh:

Natali, a co to za zastrzyk mialas?

mnie w piatek polozna wazyla mam 4,5kg na plusie, a czuje sie jak wieloryb.

12 lata 1 tydzień temu #603691 przez KasiaS
Małgosia Agusia ja tez 4 kg na plusie... Chociaż po zaleceniach ostatnich gin, ze mam więcej jeść to pewnie już trochę więcej ważę... Ze schylaniem też mam problemy zwłaszcza od 2 dni ledwo się zginam. Ubieranie rajstop czy zakładanie butów to koszmar w momencie jestem cała spocona. ale jeszcze 3 miesiące i :)

12 lata 1 tydzień temu #603702 przez Ewelina 1985
Hej dziewczyny!!Ja też jakoś nie mam siły na nic!Nawet na pisanie!!!
Ta zima chyba mnie wykończy!!

Wiśnia:_Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze!!! :) :)

U mnie też tak z 10kg na plusie jak u niektórych dziewczyn!
Agusia i Małgośka u was tylko 4 :) pozazdrościć!!!
Ale w sumie każda z nas ma inną budowe i inną przemiane!!

Spadam!!Gotować zupe jarzynową :lol: :lol:
Trzymajcie się!!!!

12 lata 1 tydzień temu #603733 przez rysa
Zakupy zrobione, obiad też, łazienka wyszorowana na glanc i do końca dnia się nie ruszam :) :blink:
Natali fajnego masz męża, że Ci tak pomaga :)

AgusiA współczuje bardzo tej rwy, dobrze żeby ten lekarz Ci coś pomógł albo żeby przeszło jak u mnie, bo to naprawde uciążliwe i bolesne, a jeszcze jak masz małego szkraba w domu to już wógóle masakra :dry:

Kakaszka powodzenia z mieszkaniem :)

12 lata 1 tydzień temu #603956 przez kakaszka
ja juz wrocilam ze spacerku :) goraca czekolada wypita, plotki opowiedziane, no i chyba mieszkanie znalezione. mowie chyba, bo nie chce zapeszyc, a poki nie podpisze umowe ( w sobote ), to nie uwierze, że w koncu sie udalo. troche bedzie do przerobki, ale jeszcze mamy czas, takze bedziemy sie bawic. no i finansowo bardzo nam to mieszkanko odpowiada. oby do soboty nic sie nie zmienilo, bo znajac moje szczescie, to roznie bywa.

u mnie tez 10 kg na plusie, ale jakos sumienie mnie nie gryzie, kiedy zajadam cos slodkiego :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka