BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

12 lata 1 tydzień temu #602464 przez violcia00
Masz racje Kakaszka- z facetami to czasem jak z dziecmi...na szczesci3e ja do mojego nie musze rano wstawac,sniadanie tez sam sobie robi a ja moge pospac dluzej,ale nie dlugo to sie skonczy :dry:

Nie wiem jak wy ale ja chcialabym miec juto za soba-choc sie bardzo boje bporodu :huh:

Tak Kasiu bardzo sie ciesze ze mam juz z glowy zakupy i zaoszczedzilam troche-bo tutaj we Francji wszystko takie drogie ze szok :ohmy: Tez tak mam ze ogladam ciuszki po kilka razy-wszystko jest takie malenkie i slodkie :blink:

Co do przeziebien-jak tylko mnie cos dopada staram sie leczyc domowymi sposobami-cgoraca herbatka z cytryna i miodem,czosnek,robie tez syrop z cebuli i duzo witaminy C-oczywiscie naturalnej i zazwyczaj przechodzi szybko przeziebienie :silly:

kasiu zycze szybkiego powrotu do zdrowia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #602483 przez kakaszka
co do przeziębienia to najlepiej stosować domowe sposoby, ale jak już dopada wysoka gorączka to można, nawet trzeba ją zbić jedząc np. Apap.

Violcia też już bym chciała się rozpakować :) co dziwne porodu aż tak się nie boję, chociaż się stresuję, że mogę zemdleć ( zawsze mdlałam przed ciążą jak coś mi cholernie bolało, więc będę musiała uprzedzić położne, żeby mnie pilnowały :) ). co dziwne najbardziej się boję karmienia piersią, nie wiem skąd ten lęk, ale jak o tym pomyślę sutki mi stają :)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #602655 przez WisniaJ
Hej dziewczynki, witam was jako mężatka :D Wrzucam jedno zdjęcie z urzędu i zabieram się do czytania co wy tam nabazgrałyście przez ten weekend :woohoo:
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #602660 przez aleksiaa88
:cheer: Ale super wyglądałaś tak się zapatrzyłam, że zapomniałam Szczęścia Życzyć

12 lata 1 tydzień temu #602662 przez Marta1985
No pieknie :)

Czekamy na relacje :)

12 lata 1 tydzień temu #602668 przez rysa
Wow Wiśnia rewelacja!!Gratulacje :)

12 lata 1 tydzień temu #602672 przez kakaszka
100 lat młodej parze :) ślicznie wyglądacie.

12 lata 1 tydzień temu #602680 przez violcia00
Wisnia przeslicznie,wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia.....imprezka pewnie udana ;)

12 lata 1 tydzień temu #602743 przez Ikunia1910
Witam poniedziałkowo.
U mnie piękne słoneczko i radość w oczach od razu bo podobno od przyszłego poniedziałku będzie juz prawdziwa wiosna :)

Haniu odpoczywaj sobie ile tylko wlezie w ojczystym kraju :P

Zosieńka cały czas daje mi popalić, wierci się i wierci. Już ma sporo siły :)
Problemów ze spaniem nie mam wcale, o 22 jestem właściwie do ululania. Zauważyłam nawet że ostatnio nie wstaje do ubikacji w nocy. Nic mi również nie puchnie, a i przeziębienia się mnie nie trzymają. Jednym słowem ciąża działa na mnie jak najlepsze lekarstwo:)

Wiśnia gratuluję zmiany stanu cywilnego:)

Uciekam pichcić obiadek :)

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

12 lata 1 tydzień temu #602748 przez KasiaS
Wisnia wszystkiego naj naj naj na nowej drodze..... :)

Ikunia zazdroszczę.... i wszystkim innym dziewczynom które mowia że polecają ciąże:) Ja początek miałam koszmarny ale ostatnio jest nawet dobrze :) ciekawe jak długo. Co do porodu to tez się boje, chociaż sobie tłumacze, że tyle kobiet to przeszło... a nawet młodych dziewczynek :) Wiem to po moich koleżankach, ze początkowo się tak nim nie przejmuje kobieta. Nerwówka zacznie się tak miesiąc przed. :S

12 lata 1 tydzień temu #602860 przez Małgośka
Prześlicznie wyglądacie!!!
Szczęścia :)
WisniaJ napisał:

Hej dziewczynki, witam was jako mężatka :D Wrzucam jedno zdjęcie z urzędu i zabieram się do czytania co wy tam nabazgrałyście przez ten weekend :woohoo:

12 lata 1 tydzień temu #602996 przez Gochens
WIŚNIA najlepszości ;))!!!

Kasia ja brałam prenalen jest bezpieczny dla mamy i dziecka ale lepiej jeśli jestes chora to zrób sobie gorące mleko z czosnkiem, miodem i odrobiną masła...działa super.. No i gorąca herbata z cytryną i sokiem z malin ;)) Do tego polecam łóżko !!

Niedawno wróciłam z KTG wybrałam się do lekarza bo od wczoraj maluch bardzo mało ruchliwy.. KTG wyszlo ok dziecko wporządku po prostu mniej ruchliwe, także uspokoiłam się ;)

12 lata 1 tydzień temu #603129 przez natali
Wisnia oboje wygladacie cudownie a i brzuszka widac ;)

Mnie przeziebienie na szczescie tez sie nie trzyma od poczatku ciazy tylko raz mialam katar i to wszystko :laugh:

Dzis mialam wizyte u poloznej z maluszkiem wszystko ok, waga 9kg na plusie, wszystko w normie poza moja pupa lewy posladek mnie boli bo lapia mnie jakies skurcze ze noga nie moge ruszyc a prawy boli po dzisiejszym zastrzyku zastanawiam sie jak sie polozyc zeby przespac noc.
poza tym czeka mnie ciezki tydzien moj T ma wolne i w domu jest straszny harmider, synek non stop cos chce i co 2 min wola... tato, tato.... i tak caly dzien do tego jeszcze piski wrzaski i wyglupy obojgu.

Haniu to dobrze ze dojechaliscie szczesliwie, jak znajdziesz czas to odpoczywaj duzo a opuchlizna zejdzie

12 lata 1 tydzień temu #603216 przez Agusia83
Dziewczyny ja sie malo udzielam, bo ostatnie dni sa dla mnie koszmarne...rwa kulszowa stala sie nie do zniesienia. Bylam dzis przekazac skierowanie i jutro sie dowiem na kiedy mam termin do neurologa...zobaczymy, czy cos to da...

Wisnia, slicznie wygladalas...piekna sukienka :laugh: ale, co tak malo zdjec? poprosimy wiele wiele wiecej :laugh:

Natali, a co to za zastrzyk mialas?

mnie w piatek polozna wazyla mam 4,5kg na plusie, a czuje sie jak wieloryb.

12 lata 1 tydzień temu #603246 przez rysa
Tez miałam rwe kulszową.GIN MNIE STRASZył że tak może zostać już do konca ciąży.Na szvzęście mnw po miesiącu samo przeszło,prawdopodobnie mały naciskał na jakiś nerw w kręgosłupie:)
U mnie jest 10kg na plusie i pomimo mikro brzucha po całym dniu wieczorem czuje sie jak wieloryb

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka