BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #604744 przez violcia00
A ja dzisiaj pospalam,nie dawno sie obudzilam,az wstyd :blush: ,ale w nocy czesto wstawalan na siku,a o 5.00 jakos nie moglam juZ sapac bo mni przeziebienie dokuczalo to zrobilam sobie goracej herbatki i ogladalam film,dopiero jak maz wyszedl do pracy to wskoczylam jeszcze do lozka :P

Ja to zawsze wielkie przygotowania robie,ale w te swieta ani ochoty ani sily nie mam,po za tym na 2 dni swiat nie ma za bardzo co forsowac ;) zreszta dl naszej dwojki nie wiele potrzeba...w Polsce to zawsze byla taka fajna atmosfera,duza rodzina itd.a teraz zostalismy sami-i tak juz od kilku lat,nie mamy mozliwosci pojechac do PL na swieta,ale trzeba przezyc :(

U mnie dzis sloneczko wyszlo-moze w koncu zrobi sie prawdziwa wiosna. :laugh:

Milego dzionka Wam zycze :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #604746 przez Ikunia1910
Dzieńdoberek :)

My też dzisiaj wcześnie wstałyśmyz bo o 7. Miałam do południa odpoczywać, ale już mnie nosi. Ja uwielbiam ten haos przedświąteczny a szczególnie gotowanie, pieczenie pyszności.
U mnie jest taka świąteczna tradycja picia grzanki. Jest to alkoholowe buuum na gorąco z dużą ilością krówek i goszkiej czekolady... :) Niestety już drugie święta mnie omija :( ale napewno wypiję sobie takiego drinka czekoladowego bez alkoholu a z samą wodą.. :) A co święta w końcu to niech idzie wreszcie w boczki :)
Do samych świąt podchodzę bardziej z tradycją niż religijnie, szczerze mówiąc do kościoła zawsze mi daleko.

Wracam do kuchni a Wam życzę udanego dzionka i dużo uśmiechu. Mam nadzieję że te mamuśki co z gilem wczoraj chodziły mają się j uż lepiej :* Polecam syrop z lipy, ma dużo witaminek :*

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 9 miesiąc temu #604761 przez kejti22
Dzień dobry!!!
U mnie szał świąteczny zacznie sie od jutra dopiero :)
Dzisiaj ostatni dzień lenistwa zapewne, wyspałam sie za wszystkie czasy tej nocy, nareszcie. :)
Najmniejszego pojecia nie mam co włoże do koszyczka wielkanocnego, jak go udekoruje itd.. ah te dylematy.

Dziekuje sa miłe słowa odnośnie brzuszka :*
Pokoik jeszcze nie skończony, ale to kwestia czasu :D

Buziaki i miłego dzionka dziewczyny!!!

11 lata 9 miesiąc temu #604789 przez Hania84
hej brzuchatki

Odzywam się znów :)

Dziś jedziemy oglądać wózki, już nie mogę się doczekać.

Byliśmy praktycznie dwa dni u mojej znajomej..chłopaki sobie popili, my się nagadałyśmy i było na prawdę fajnie :)

Pokomplikowało się nam trochę, bo była mojego robi nam trudności... dziś jedziemy z nią rozmawiać...pierwszy raz ja też się do tej dyskusji muszę włączyć bo mój to mało się odzywa zawsze a ona robi z nim jak chce. Jeśli tego nie zrobię to pozamiata go na całego. Głupia pipa...ja zamiast cieszyć się urlopem i swoim stanem to myślę o niej, co za chwilę znowu wykombinuje. No utrudnia nam jak tylko może. Ech szkoda gadać.

Poczytałam Was teraz....ale sporo stron było i tak na szybko...

kejti ...brzusio masz super...i widzę,że łóżeczko też już jest :)

Wiśnia...Gratulejszyn!!! Pięknie wyglądałaś :)

Agusia...jak tam wizyta u lekarza?

Gochens nie złość się, że dziewczyny czasem nie odpisują...święta są każda zabiegana...gdybym miałą więcej czasu to wierz mi że na pewno bym odpisała na to co pytałaś :)

Nogi mam dalej opuchnięte...w kostkach...uczucie jest okropne...jakby mnie ktoś napompował. Pytałąm koleżanki pielęgniarki i mówiła że nie da się z tym nic zrobić...że od 3 trymestru zdarza się coś takiego kobietom i trzeba to przeczekać. Ale wkurza mnie to bo okropnie to wygląda...i nie mogę założyć zimowych butó...chodzę w półbutach...a wczoraj to nawet i za bardzo już półbutów nie mogłam wsunąć na nogi.
Wyglądam jak wielka stopa. :silly:
Myślę, że póki nie urodzę to niestety będę się musiała męczyć z tą opuchlizną.

Tęsknię za Wami dziewczyny :) Za codziennym wchodzeniem na forum i czytaniem Was.

Mój teraz poszedł myć auto...bo zapaskudzone jest od soli że cho cho.

We czwartek po południu jedziemy już do moich rodziców :) Ale się cieszę :)

Pozdrawiam Was brzuchatki i Wasze maluszki też :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #604807 przez Marta1985
Dziewczyny - dostałam maila z aktywacja zgłoszenia na Warsztaty :)

Milego dzionka dziewczyny :)

11 lata 9 miesiąc temu #604810 przez Gochens
Cześć brzuchatki nie gniewam się no co Wy ;)

Przecież jesteśmy jedną "wielką" (hehe) rodziną ;) Wiem, że Święta za pasem sama nie mogę się już doczekać białej kiełbaski!! Jak się do niej dorwę to zjem chyba ze 3!!

Ikunia byłam na Ciesielskiej, najpierw zadzwoniłam i powiedziałam jaka jest sytuacja akurat Banaszewski przyjmował więc najpierw na KTG później do niego... Ale i tak mam zamiar iść na USG bo kurcze niby mi powiedzieli, że jest okej ale i tak jakoś dziwnie bo w sumie wcześniej wariował a teraz jeden kop może dwa na godzine i cisza... Pójde prywatnie dowiem się o co mu chodzi ;))
Hania my za Tobą też tęsknimy i czekamy z niecierpliwością, aż coś naskrobiesz :p Haniu o co chodzi z tą byłą Twojego ukochanego bo chyba nie zakodowałam?

11 lata 9 miesiąc temu #604814 przez violcia00
Fajnie Haniu ze sie odezwlas.Wspolczuje opuchnietych kostek,trzeba to jakos przemeczyc,takie sa wlasnie ''uroki''ciazy...zazdroszcze dziewczyna ktore znosza dobrze ciaze ;) bo ze mna to tez roznie bywa :dry: Powodzenia przy wyborze wozka i z byla Twojego faceta-trzymam kciuki zeby sie wszystko ulozylo :)

Ikunia fajna macie tradycje z tym czekoladowym drinkiem,sama bym skosztowala czegos takiego-oczywiscie nie w tym stanie :dry:

Zabieram sie za porzadki bo mam troche metrow do wysprzatania,a nikt mi niestety nie pomoze ,:( dzisiaj mam duzo energii wiec trzeba korzystac :silly:
jeszcze sterta ubranek dla Oskarka do wyprasowania,mysle ze jakos podolam,choc teraz bardzo szybko sie mecze z tym moim duzym brzucholkiem :woohoo:

11 lata 9 miesiąc temu #604842 przez Ikunia1910
Haniu tęskno tu za Tobą na forum, ale dobrze że zaglądasz do nas jak tylko masz chwilkę :)
Wiem że nie jest łatwo ale postraj się nie denerwować za bardzo sytuacją z byłą Twojego.
Napewno wszystko się ułoży.

Marta, ja mimo iż pisałam do nich maila nie dostałam nic. zero odpowiedzi :(
a co napisali w tej wiadomości?

Gochens spokojnie, nie ma co panikować, może maluszek ma mniej miejsca i odpoczywa. Gdzieś w 3o tyg robią usg, więc może idź jeszcze raz do Banaszewskiego i niech Ci da skierowanie po co masz płacić.

Violcia pomalutku z przerwami na "nogi do góry" i ze wszystkim zdążysz. Ja sprzątanie zostawiam na koniec, bo przy moich zdolnościach to zawsze wszystko jest zapaćkane, więc najpierw kuchnia a później sprzątanko :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #604848 przez Marta1985
Ikunia1910 napisał:

Marta, ja mimo iż pisałam do nich maila nie dostałam nic. zero odpowiedzi :(
a co napisali w tej wiadomości?

Witaj ,

Dziękujemy za zgłoszenie.

Moje dane
blok tematyczny: Moda na Brzuszek,
termin porodu: 2013-06-08,
wybrany termin i miasto: 10.04 - Katowice,
będę uczestniczyć: z osobą towarzyszącą,
o warsztatach wiem: internet

Aby potwierdzić poprawność wprowadzonych danych prosimy otworzyć link aktywacyjny:

babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-rejes...6ce99aa#submitNotice

Pozdrawiamy,
Organizatorzy “Warsztatów Mamo, To Ja”

11 lata 9 miesiąc temu #604894 przez Ikunia1910
Martusia, no jeśli o takie cuś chodzi to też dostałam :)
Więc już się nie obawiam tylko 8 kwietnia, odwalona jak stróż w boże ciało biegnę na warsztaty :)

11 lata 9 miesiąc temu #604922 przez Gochens

11 lata 9 miesiąc temu #605117 przez Ikunia1910
Gochens moze sie spotkamy;)

11 lata 9 miesiąc temu #605168 przez Gochens

11 lata 9 miesiąc temu #605218 przez Marta1985
Byliśmy z mężem u spowiedzi i normalnie w kościele trzeba się nawet denerwować - kolejkę do konfesjonału traktują jak ta w sklepie - ale wprowadziłam porządek :)

Wogole to w płaszczu zimowym wyglądam jak 7 nieszczęść :angry: Zimo odejdź !!!!!!

A teraz uciekam ciacha piec :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #605241 przez natali
Hej brzuchatki
U mnie dzis od rana deszczowo ale na cale szczescie wozek juz w domu, troszke tez popichcilam dzis bigosik, jeden placek gotowy. A ja wkoncu usiadlam i czas na odpoczynek ;)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka