- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mi jakos ciezko dzisiaj sie ruszac.brzuch mnie boli tak jak nigdy-mam nadzieje ze to minie i jakos mdli mnie a tu jeszcze troche roboty przed swietami .
A pogoda okropna-w sumie u mnie nie ma sniegu,za to od wczoraj pada deszcz i jest ponuro,nie ma co z domu wychodzic.
Kakaszka fajnie masz z tym facetem tesciowej,a to ze pijesz duzo wody to nic zlego,widocznie tyle potrzebujesz,ja tez duzo pije ale mam tak od zawsze,a do czestego sikania trzeba sie przyzwyczaic.
Reszta mamusiek pewnie zajeta przygotowaniami do swiat...ide i ja.
Milego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
Zacznę od Ikuni bo kurdę denerwujesz mnie tą wagę hehe 54 kg??!! No wiesz... zazdroszcze!!!!! Ja tyle przed ciążą ważyłam...no plus 3 kg super wyglądasz, brzusio super
Kakaszka daj troche piwka!! Pogoda jak pogoda widać ładnie pruszy śnieżek Mikołaj chyba przybędzie
Dobrze, że u Hani lepiej, cieszą oko takie wiadomości!!
Dziś byłam na zakupach ciuchowych i kurde ja nie wiem ale dla kobiet w ciąży te ciuchy robią takie zupełnie bez wyrazu, a jak już są jakieś fajne np w manu w sklepie to kosztują mase pieniędzy.. ostatnio za sukienke zapłaciłam tam prawie 300 zł!! No ale na święta muszę coś ładnego założyć.. Eh mogliby wymyślić jakieś super fatałaszki dla nas...
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- Otrzymane podziękowania: 0
I jakby Cię interesowało to 10 kwietnia w Qubusie są warsztaty Mamo, to ja! a 25 kwietnia Akademia Mama Pyta na Opolskiej. Na obydwa trzeba się internetowo zarejestrować
- Ewelina 1985
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja będe dzisiaj piekła ciasta!!Nie chce mi się za bardzo bo juz nie mam siły się schylać i stać tyle na nogach!Na szczęście nie musze za dużo szykować bo jeden dzień u mamy a drugi u teściowej!!
Coś tam jednak trzeba zrobić jakieś sałatki itp.
Koszyczki już przystrojone!Jeden mój drugi mojej Oli ze słodkościami!!!
Dzisiaj pobierałam jeszcze krew bo po świętach wizyta u lekarza!!
Ikunia:ładny brzuszek,jesteś taka szczupła że szok!!
Ja nawet nie mówie ile waże!!
Hania!Aby wszystko było dobrze,trzymaj się ciepło!!!
Wesołych i zdrowych świąt dziewczyny!!!!
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
Marta1985, z Katowic jesteś? U mnie na lipcówkach jestem samotną katowiczanką niestety, więc nie mam z kim podyskutować na temat katowickich porodówek Mogę zapytać, gdzie planujesz rodzić?
I jakby Cię interesowało to 10 kwietnia w Qubusie są warsztaty Mamo, to ja! a 25 kwietnia Akademia Mama Pyta na Opolskiej. Na obydwa trzeba się internetowo zarejestrować
W zasadzie z Siemianowic - no ale to prawie Katowice Ja będę rodzic tez w Siemianowicach bo moj lekarz prowadzacy jest tam zastepca ordynatora - co do opinii ja bym sie srednio przejmowala - bo moim zdaniem to zalezy tylko od dobrej woli i nastroju ludzi tam pracujacych - no chyba ze wszytskie opinie sa negtywne - wiem ze jest jakas klinika w katowicach w ktorej moje kolezanki rodzily to sie zapytam jaka
Tak na warsztaty sie zapisalam a o Akademi nie wiedzialam ale zaraz oblukam
A jak samopoczucie
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Ja na dzis skonczylam no moze pozniej jeszcze jaja pomaluje, tak juz mam posprzatane pogotowane wiec mozna leniuchowac.
Wspolczuje pogody u mnie od rana sloneczko swieci ale wydaje mi sie ze sie zalapiemy na przelotny deszczyk.
MIlego dzionka
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My właśnie ze swojej wróciliśmy w trojkę
Myślicie ze taki materac jest ok
allegro.pl/materac-pianka-kokos-gryka-do...x60-i3115702679.html
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
A samopoczucie aktualnie bardzo dobrze, dziękuję Ten okres ciąży jest cudowny, muszę przyznać... Czuję się na tyle dobrze, że dużo pomagam w remoncie mieszkania i mam mnóstwo energii Za to I trymestr i to tak do 15tc był straszny...
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Ja dzis bylam w zusie i w firmie bo wciaz nie doszły mi pieniadze za zwolnienie i okazuje sie że winna wszystkiemu musi byc nasza poczta polska:/
Posprzątalam chałupke, zrobilam sałatki, upieklam babke cytrynowa, zaraz wkładam marmurkowa, jeszcze zostaje serniczek i kolorowanie jajców, no i chlebuś musze upiec ale to jutro dzis tylko dokarmic zakwas.
Nogi mi juz odpadaja i brzuch sie stawia, ale juz nieduzo zostalo.
Rodzinka z angli juz w drodze, a wraz z nią moje fatałaszki zośkowe na jakas 22 powinni zajechac
Dzieki Wam bardzo za te miłe słowa odnośnie brzuszka i mojej sylwetki, ale zazdroscic nie ma czegojesli chodzi o wagę. Nawet nie wiecie co ja wyczynialam przed ciąża żeby troche ciała przybrać. Same kości i wypchane staniki :/ ale dopiero ciąża cos odblokowala i waga zaczęła sie ruszac ale teraz znow stoi dlatego sie niepokoje. ale moze to wszystko te nerwy i stres zwiazany z tymi pieniedzmi
Agusia a jak tam Emi?
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My mieszkamy w Michałkowicach dokładnie i tez jesteśmy w trakcie przeprowadzki ale tez do Michałkowic
Mam tez jedna koleżankę z Bytkowa - lipcówkę - ale tu się na forum chyba nie ujawnia
No ja mam parę koleżanek - które właśnie sobie chwalą ten szpital - ale ile ludzi tyle opinii
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Marta ja tez jestem z Siemianowic Rodzić będę w Katowicach.
Ikunia nie mogę wyjść z podziwu jaka ty jesteś aktywna Chociaż ja dziś od rana mieszkanie przewracam do góry nogami. Podbrzusze coś mnie ostatnio bardzo boli. Macie tez tak?
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Podbrzusze mnie nie boli, raczej tak jak pisałam brzuch mi sie stawia, tzn sztywnieje jak za bardzo sie narobie.
Ale jesli Cie boli w trzecim trymestrze to nie dobrze z tego co czytalam, lepiej sie skonsultować z lekarzem.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hej
Marta ja tez jestem z Siemianowic Rodzić będę w Katowicach.
Ikunia nie mogę wyjść z podziwu jaka ty jesteś aktywna Chociaż ja dziś od rana mieszkanie przewracam do góry nogami. Podbrzusze coś mnie ostatnio bardzo boli. Macie tez tak?
A skąd Kasiu dokładnie
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Padam już na cycki, dobranoc :*