- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Życzę wszystkim Wesołego. Alleluja spod puchowej pierzynki sniegowej.
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czy którejś z Was twardnieje brzuch? Znaczy mi czy jest to miejscowe czy ogólnie cały, jak często? Bo mi się zwiększyła częstotliwość.
Mam super sernik tylko spód do dupy wyszedł sernik mięciusi, a ciasto twarde zzzzzzzzzzzz narobiłam się jak głupi osioł a tu kicha
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja spędzam święta w gronie rodzinki, wszyscy weseli i stęsknieni za sobą ( nie widzieliśmy się od wakacji, bo mieszkają na stałe w London city ).
Chrzestny przywiózł mi ciuszki i jestem zachwycona wszystko takie maleńkie i słodkie...
Szkoda że dzieci tak szybko rosną
Szczerze mówiąc to u nas w PL nie widziałam tak dobrych jakościowo ciuszków. Są z tak miękkich i milusich materiałów, że aż się chce przytulać
Pogoda...nie da się tego inaczej nazwać niż zamieć, wiem że może trudno w to uwierzyć (jutro już mamy kwiecień!!!).
Co do brzucha to też mam właśnie tak że twardnieje on jak za dużo chodzę i się przepracowuję. Ale również przechodzi jak troszkę odpuszczę i poleżę. Co do ruchów ja nie mam dużego brzucha a Zośka mnie nawala równo. Więc wydaje mi się że to nie o miejsce tu chodzi tylko niestety już o charakterek dziecka. Dlaczego mówię niestety
Kakaszka, gratuluję. Wreszcie możesz lepić wasze gniazdko
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie tez sie śpina brzuch jak dłużej pochodzę,albo długo stoję przy zalewie myjąc gary. A mały wierci sie okrutnie.
Brzuch bardzo podskakuje.. czuje,ze powoli brakuje mu miejsca i.szczerze, to juz chciałabym urodzic.
W piątek popralam trochę ciuchow małego. A w tygodniu zajmę sie swoimi koszulami i pomału popakuje torbę do szpitala.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Brzuszki polane w ten lany poniedziałek ?
Wkleję Wam zdjęcia z urodzin i ze świąt jak wrócę do DE bo tutaj jest zbyt wolny internet i za wolno to idzie Zdjęcie tortu urodzinowego też mam
U mnie brzuch się nie spina...ale jak stoję to mam twardszy niż jak siedzę.
Lenka mało się wierci ...ale to normalne u niej Jak mi robiono KTG w szpitalu to ja nie czułam jej ruchów a się wierciła bo było słychać na urządzeniu. Puls malutka miała między 130 a 145 czyli wszystko w normie. Ale zauważyłam że większy puls miała jak zaczynała się ruszać...a jak leżała i odpoczywała to spadał.
Wciąż leży poprzecznie...mam nadzieję, że się przekręci ale widząc jej leniuszkowe ruchy to boję się, że już tak zostanie do porodu.
Dziękuję za życzenia urodzinowe
Ja ciuszki będę prać jak wrócę po urlopie. Kupiłam już tu fajne śpiochy i body...żywe kolory , świetne Jeszcze jutro jadę z mamą na zakupy dla malutkiej...mama zaoferowałą się dla wnuczki też kupić trochę rzeczy
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Hania Lenka może się przekręcić w każdej chwili więc nie ma co się martwić jeszcze masz trochę czasu Ja na zakupy dla dzieciątka wyruszam w przyszły weekend mam zamiar już kupić wszystko ....
Dziewczyny czy orientujecie się może jak wypłaca kasę ZUS?? Bo mówiąc szczerze wczoraj jak zobaczyłam wpłatę na konto 641 zł to się załamałam!! za 1 zwolnienie przysłali mi 900 z czymś a tu nagle 641 zł!!(na papierze najniższa krajowa) zwolnienie mam od 15 marca do 11 kwietnia w sumie 28 dni.. i teraz nie wiem czy oni się coś pomylili czy np zapłacili mi od początku zwolnienia tj 15 do końca miesiąca i później od początku miesiąca do końca zwolnienia czyli 11.. i później znów od 11 do końca miesiąca itd itd...zagmatwane wiem ale tak mi ktoś powiedział...nie wiem czy mam jechać i robić siwy dym czy się wstrzymać i grzecznie czekać
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mysle, ze Wasze dzieciaczki pokazuja charakterki, moze beda bardzo spokojni? Wierze w to, ze jak dziecko sie zachowuje w lonie matki, takie jest poza nim...Emi krecila sie non stop...budzila mnie w nocy, albo nie dawala spac do 3...no i co? Zywe z niej srebro, wszedzie jej pelno
Maly jest identyczny...a mowia, ze niby drugie dziecko spokojniejsze...haha...mam nadzieje, ze sie sprawdzi
Gochens, to jest twoje pierwsze zwolnienie? W jak duzej firmie pracujesz? Zatrudnia wiecej niz 50 osob?
ja jestem na L4 od stycznia i pensje dostaje praktycznie taka sama co miesiac...oczywiscie, jesli miesiac krotkszy to i pieniazkow ciut mniej...powinno sie dostawac srednia z ostatnich 12 miesiecy...ja akurat mam z 8, bo wczesniej bylam na macierzyskim.
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja pracuje w szpitalu, ktory zatrudnia ponad 1500osob
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Ale jutro koniecznie muszę się tym zająć bo choroba tak nie może być... Dzięki Agusia za info
- kejti22
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Już niedługo zostanę mamusią :)
Mam pytanko..
Jak tylko poczuje zapach tynku lub kredy.. to mam ochote wbic zeby w ściane..
Czy któraś z Was tak ma?? To normalne??? O.o
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
I mamy po świętach - te spędzone w domu moich rodziców i u teściowej to super bo można sobie w każdej chwili zmienić pozycję ale wczoraj byliśmy po południu u dalszej rodziny i kilka godzin w pozycji siedzącej - masakra - wieczorem mieliśmy isc z mezulkiem do znajomych jeszcze ale mój kręgosłup odmówił posłuszeństwa też tak macie?
Kejti o tej kredzie i ścianach coś słyszałam - i to chyba jest jeden z tych "naturalnych objawów ciąży"
Dziś ide z teściowa na zakupy ciuszkowe dla Bartusia ogólnie plan jest taki ze w tym tyg zamierzam zakupić całą wyprawke dla synka no i powoli zacząć się pakować i prac rzeczy dla małenstwa
No i dziś do naszego mieszkanka wkracza ekipa remontowa - oby zdążyli i oby Bartus się nie spieszył
A co do L4 to nie wiem jak oni to liczą ja miałam L4 jedno do od 26 lutego do 19 marca a drugie od 20 marca do 9 kwietnia i wypłatę ludowa dostałam normalną a ta za marzec aż o 150 zł większą - więc nie wiem jak to jest liczone :/
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kakaszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- początek nowego życia
u mnie dzis w planach sprzatanie naszego nowego mieszkanka ( naszego, glosno powiedziane ). musze wyczyscic kanape, lazienke, kuchnie. okna dzis odpuszcze, zaczekam az bedzie cieplej. mam nadzieje, ze, jak obiecuja, za tydzien juz bedzie wiosna.
Kejti co do tynkow, to to jest normalne. moja mama w ciazy z moja siostra tez tak miala. to chyba organizmowi brakuje wapna, czy z czego tam ma duzo kreda? pamietam nawet w dziecinstwie mialam kolezanki, co zlizywaly tynk
Gochens niestety tobie nie pomoge, bo sie nie znam na tym. niestety mi z nikad pieniazki nie wysylaja, dziady.
milego dnia mamuski