- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Ja dziś ledwo siedzę chyba jakieś ciśnienie jest do dupy zaraz kawy muszę się napić bo zwariuje!! Jak mnie już ta pogoda wnerwia.... Ledwo się dopinam, tfu już się nie dopinam! tylko na rzepki heh i jeszcze ten śnieg sypie mi w twarz, chodze jak pingwin w cebuli no MA-SA-KRA!! Violcia doskonale Cie rozumiem... Ja w nocy, żeby wstać siku budze męża, żeby mi rękę podał bo cholera już wstaje jak czołg!!
Agusia doktor mówił na bank ,że waga 1,64 kg ale właśnie nie zakodowałam czy mówił coś o wielkości muszę zerknąć na zdjęcie tam z reguły napisane...
Ja jeszcze ciuszków nie piore słyszałam, że im później tym lepiej więc jakoś w maju to ogarnę... Mam tylko nadzieje, ze w tej hurtowni już kupie wszystko dla dzidzi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
A co u was? Jak stan wyprawki? Ja właśnie zakańczam zakupy, więc do końca przyszłego tygodnia będziemy mieć już cały komplet potrzebnych rzeczy A jak tam u was z samopoczuciem? Ja powiem wam, że ostatnio jestem ciągle zmęczona, tylko bym leżała i spała. No ale pocieszam się, że do porodu jeszcze tylko dwa miesiące
Z wagą u mnie bez zmian, wciąż mamy 10kg na plusie, wizyta u doktorka jakoś za półtora tygodnia to zobaczymy czy nasza kruszynka goni "rówieśników", czy dalej jest maleńka No i kopniaków juz coraz mniej, teraz Gabi tylko czka i się strasznie rozpycha i pręży
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Muszę Was częściej czytać. Może zmobilizuje się do zrobienia tej wyprawki:) bo jestem z nią w lesie... nie mówiąc o torbie do szpitala...
To co już kopiłam zamierzam poprać jak zrobi się cieplej na dworze. wtedy wywieszę sobie pranie na balkonie i będzie szybciej schło.
macie dziewczyny problem z nogami? Mnie ostatnio zaczęły puchnąć i łapać skurcze.
Polećcie jakieś fajne koszule nocne do szpitala i takie potem do karmienia
Mnie już śnił się poród
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
ja też ostatnio jakoś weny nie mam nawet zeby komputer włączyć Mam dosyć już tej pop...nej pogody, z domu nawet nie wychodze bo boje sie że się wywale. Jak w czasie świąt trzeba było chodzić po tych nieodśnierzonych chodnikach to gdyby nie mój R.to bym co 2m lezała. Już nie mówiąc o mojej gracji jak u hipopotama
Przez ostatnie 2 tyg tak urósł brzuch że juz nikt nie powie że nie widać że jestem w ciązy, po całym dniu wieczorem to już ledwo się do łazienki turlam, a jak sie namęcze jak wyjde z pod prysznica i posmaruje balsamami...dysze jak bym maraton przebiegła Skurcze w łydkach w nocy też mam
Co do wyprawki to brakuje mi wózka, materaca, wanienki i kosmetyków. Zamierzam to wszystko kupić jeszcze w tym miesiącu, no może tylko kosmetyki juz w przyszłym razem z koszulą nocną i stanikiem do karmienia
Kasia fajne i nie drogie koszule sa na allegro.
A pranie ciuszków też zamierzam zrobić dopiero w maju.
No i co do ruchów małego to rozpycha się, kopie, wierci i nie daje żyć nie wiem kiedy śpi
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
W tym tygodniu jak dostanę wypłatę kupuję ręczniczki, wszystkie przybory kąpielowe i higieniczne, butelki z laktatorem i podgrzewacz, no i zostanie nam już tylko łóżeczko + staniki do karmienia, które zostawiam na sam koniec, chociaż cycki chyba już nie rosną
Ja mam problem z koszulami do karmienia, bo wszystkie są brzydkie, a te ładne co m isię podobają to w granicach 50zł. allegro.pl/koszula-zyta-s-do-karmienia-c...0zl-i3114485907.html ta mi się podoba i chyba ją kupię plus jeszcze jedną jakąś tanią.
Drugi raz już mi kapnęła spora kropelka z sutka, mam nadzieję, że nie zacznę zaraz tryskać pokarmem na prawo i lewo. Zamówiłam sobie staniki sportowe bo z moich fiszbinowych mi niewygodnie :/
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
A zakupy zależa od wysokości wypłaty mojego R. Bo do wózka się rodzice dołożą
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A teraz kilka głupich pytań ale ja już mam z nerwów rozterki:
- czy to prawda, że piorąc maluszkowi ubranka potem tak na bieżąco nie można wsadzić tam swoich ubrań? (np mojej piżamy czy jakiejś koszulki?) Oczywiście nie mówię tu o jeansach męża
- wczoraj szukałam w necie rożka... i tak się zastanawiam czy nie kupić białego, żeby potem do chrztu się przydał? Co myślicie? Czy może do chrztu jakieś specjalne są? Jakoś nigdy na to nie zwracałam uwagi.
- kolejne pytania nastąpią
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Rysa a wózek kupujecie nowy? Macie już coś na oku? Jak tam to się pochwal My właśnie czekamy na przyjazd fotelika, bo udało mi się wyrwać w idealnym stanie za 80zł plus przesyłka i to firmy któej mamy wózek i będzie można go wpinać w stelaż, więc jestem mega zadowolona.
A czy mamusie doświadczone już w sprawach karmienia powiedzą mi cos o muszlach na sutki? Bo chcę je kupić i nie wiem czy warto, bo oczywiście w zwykłe wkładki laktacyjne też się zaopatrzę.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Cycki sa gigantyczne.
Wisnia,biust jeszcze urośnie po narodzinach...jak mleko bedzie non stop naplywac.
Koszula mam po Emi. Takie zwykle z guxikami na bokach.
Tez chcialam prac ciuszki w majuale rwa mi pokrzyzowala plany. Sama jeszcze wdtaje z lozka,choć to wyczyn godny medalu:-)
A maly non stop sie rozpycha.
Przekupić jeszcze kosmetyki. Pieluszki i podpaski dla siebie.....i smoczki do butelek
Wisnia,ja używała.wkładek baby ono i bylam bardzo zadowolona. Teraz tez je kupię...jeśli wyplyw! ci siara to juz mozesz je stosowac
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
A jak u was brzuszki macie jakieś rozstępy? U mnie czysto póki co.
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja do spania zakładam sportowy stanik,czuje sie bardziej komfortowo.
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Rozstepów narazie nie mam ale dopiero teraz mój brzuch wystrzelił więc nie zdziwiła bym się gdyby sie pojawiły
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
-co do trzymania ciuchów swoich a dziecka to lepiej je trzymać osobno, jeśli nie masz takiej możliwości póki co to zapakuj rzeczy dzidzi w foliową torebkę i wsadz z rzeczami męża czy swoimi.. Lepiej jednak z praniem czekać do ostatniej chwili
- jeśli chodzi o rożek to proponuje Ci nie kupować białego chyba, że chrzest robisz od razu... Ale na pewno do chrztu fajnie wygląda jak jest śnieżno biały a wiadomo że dziecku się ulewa, może posiusiać rożka albo co więc myślę, że lepiej jest kupić dwa osobne..
Wiśnia co do muszelek to niestety sie nie wypowiem bo nie wiem słyszałam, że są ok ale wiesz ile mam tyle opinii... co do siary mi narazie nic nie leci widzę, że czasem po nocy mam zaschnięte COŚ w sutku...
U mnie narazie brzuch ładny bez rozstępów, bez pępka wystającego i bez lini czarnej Niestety Mustelli nie moge używać bo od razu mi wyskakują jakieś krosty więc smaruję się czymś innym z Rosmana
Co do koszul szpitalnych nie wiem po co oni każą zabierać 2 skoro i tak idziemy tam rodzić chwila moment i nas wypuszczają.. Zresztą, żeby się spakować to można wziąć 1 a ewentualnie niech ktoś przywiezie 2...
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
A poza tym rozstępów nie ma i tez po nocy mam coś zaschnięte w sutku.
A koszule to powiem wam ze najtańsze na allegro są tylko ze aseksualne