BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #610578 przez Gochens
Wiśnia super sylwetka zgadzam się ;) Super też wyglądałaś ;)

Aguś brzusio bardzo ładny, niezła wylla ;) Jak cyknę też coś wstawię ;)

Dziewczyny ja tu mam rady, żeby na początek nie szaleć z wielkością kosmetyku a bardzej pojemnością bo może okazać się, że dzieciaszek źle znosi dany kosmetyk i wtedy dupa..chyba, że dla nas się nada. Najlepiej zaopatrzyć się w coś małego na "spróbunek"

Co do koszuli też mam zamiar wyskoczyć na ryneczek i coś zakupić...sexowna i tak nie będę więc w coś supcio zaopatrze się już po wszystkim :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #610583 przez Agusia83
ja przy Emi na poczatek mialam mydelko bambino...mozna stosowac od pierwszych dni zycia...zreszta kiedys tak sie kapalo dziecko, ze za pomoca gazy i wody namyslalo sie malenswo a pozniej tylko w wanience splukiwalo mydlo....i po kapieli mialam oliwke bambino...baaaardzo dlugo ja uzywalam...a jak skonczyla miesiac dolaczylam szampon bambino....a tera od ponad pol roku stosuje szampon z plynem do kapieli 2w1 nivea...

11 lata 9 miesiąc temu #610609 przez kakaszka
ja to kupilam koszule na targu za 12 zl :) jest oczywiscie tragiczna i nie zamierzam w niej spac po porodzie ( chyba ze pierwsze dni), wiec nie przyjmuje sie swoim wygladem w niej :)

ja niestety dostalam roztepow, ale tylko na piersiach. jednak rozmiar w bardzo szybkim tempie sie zmienil, wiec sie nie dziwie za bardzo. brzuch narazie sie trzyma, zobaczymy jak dlugo, bo cos mam zle przeczucie.

co do oliwki przy kompaniu dzieci, to slyszalam dwie opinie i nie wiem komu wierzyc. jedna jest, ze trzeba pare kropelek wtedy skora malenstwa jest fajnie nawilzona. druga, ze w zadnym wypadku nie wolno, bo zatyka pory i wyskakuja krostki. po sobie wiem, ze mi jakies gowienka wyskakuja na brzuchu jak smaruje oliwka, ostatnio cos na piersiach tez wyskoczylo, wiec chyba jest w tym troche prawdy. pewnie trzeba bedzie posmarowac i zobaczyc reakcje skory dziecka i potom zdecydowac.

moze w tym tygodniu spotkam sie z kolezanka, co ma 4 miesiecznego chlopczyka, to u niej wypytam jakich kosmetykow urzywa, ale wiem, ze napewno malo tego jest i tanim kosztem. kiedys mi mowila, ale zapomnialam, trzeba zapisac :)

11 lata 9 miesiąc temu #610664 przez Gochens

11 lata 9 miesiąc temu #610675 przez aleksiaa88
Rzeczywiście nie droga też mam taką przeźroczystą tylko bez termometra

11 lata 9 miesiąc temu #610690 przez Ikunia1910
Gochens faktycznie nie drogo,a i w łodzi jest fajny sklep ma stronkę internetową, także możesz zobaczyć sobie coś na żywo a zamówić przez net albo zamówić i odebrać osobiście nie płacisz za przesyłkę :P www.bobo-kids.pl/pl/termometr-kapielowy-zolw-028,6,255 tu masz np. termometr osobno... można kupić taniej wanienkę i osobno termometr ( ja będę po babcijnemu sprawdzać wodę łokciem :)

a co do kosmetyków ja zamówiłam wszystkie możliwe próbki chyba... ale najprawdopodobniej będę używać tych z firmy Penaten.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 9 miesiąc temu #610719 przez Gochens
Super ;) Dziękuje Ikunia ;) Ja też chciałam po babcinemu ale patrze a tu taka fajna waniena do tego z termometrem więc nie pogardzę ;P

A stronka zapisana :)

11 lata 9 miesiąc temu #610746 przez Agusia83
czasami zdarza sie, ze oliwka zatyka pory, wychodza krostki lub po prostu skora szybko wysycha...u nas tak nie bylo...dlatego bede to stosowac...a jesli pojawi sie uczulonko to zmienimy na cos innego...

11 lata 9 miesiąc temu #610764 przez KasiaS
Agusia wyglądasz jak super mama:)
Nie mówiąc już o nogach pani młodej..... zazdroszczę :)

Jeśli chodzi o kosmetyki to koleżance położna sugerowała, żeby na początek nie kupować za dużo kosmetyków i kupować je w małych pojemnościach. Trzeba po prostu wypróbować co maleństwu odpowiada :)
Jakiś czas temu dostałam wysypki po oliwce nivea i wylądowałam u dermatologa. Zaraz na wstępie lekarka odradziła mi oliwkę zwłaszcza tej firmy. Mówiła żeby przy dziecku w przyszłości też uważać. Podobno dermatolodzy odradzają używanie oliwek. Nie wiem czy to znów jakaś moda, która za jakiś czas przeminie i znów się do nich wróci...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #610771 przez Agusia83
Kasiu kiedys nie bylo nic innego jak oliwka i mamy to nam stosowaly...ja tez slyszalam zle opinie o oliwce jonsona i nivea,...ja stosowalam bambino..ale tak jak napisalas...najlepiej miec cos w malych ilosciach i metoda prob i bledow przekonac sie, co jest dobre dla naszego maluszka...
Teraz istnieja sudocremy, bephanteny, ktore sa swietne..ale dalej na podrazniona skore pupy uzywalo sie maki ziemniaczanej lub kapieli w krochmalu...

okropnie mnie bola te afty w buzi...kupilam dzis aphtin, ktory stosuje sie na plesniawki u dzieci...oby pomogl...

Hania, wraca juz do Niemiec...

11 lata 9 miesiąc temu #610896 przez Marta1985
Dzień dobry :)

11 lata 9 miesiąc temu #610945 przez WisniaJ
Dziękuję za miłe słówka;)

Co do kosmetyków - ja chyba zdecyduję się na Nivea bo jakoś tą markę darzę zaufaniem :) Poza sudocremem, bo wszyscy to kupują i polecają.

Marta my mamy taką wanienkę tzn z tym termometrem, ale d Disney'a - jeszcze nie przetestowałam oczywiście :woohoo: Ale ten termometr działa na zasadzie ciepło - zimno, i chyba pokazuje po prostu zielony kolor, jeśli woda jest ok. My kupiliśmy fajny termometr: allegro.pl/microlife-nc100-termometr-bez...per-i3141078781.html i nim będę pewnie na początku weryfikować stan wskaźnika wanienki na wszelki wypadek ;)

11 lata 9 miesiąc temu #610968 przez KasiaS
Dzień dobry :) mamusie

11 lata 9 miesiąc temu #611019 przez kakaszka
witam mamuski :) codziennie sie budze z nadzieja, ze nastapila wiosna, a tu dalej kicha.

ja dzis planach zakupy talerzy, garnkow, sztuscow itd. zalezy mi znalezc wszystko jak najtaniej, takze napewno pochodze troche po miescie. juz chce miec ta przeprowadzke za soba, ale jeszcze kupa roboty przed nami.

zycze milego dnia i zeby wiosna w koncu dotarla do kazdej z nas :) buziaki

11 lata 9 miesiąc temu #611130 przez aleksiaa88
Niedawno wstaliśmy tak miło się leżało w ciepełku pod kołderką, aż żal było wstawać ale zaczęło mi w brzuchu burczeć musiałam wstać, żeby małego nie straszyć
Mam 2 koszule, kapcie ręcznik i nic więcej do szpitala i torbę i nie wiem kiedy ją uzupełnię bo ciężko mi to zrobić nie mam natchnienia, a poza tym jakoś nie wydaje mi się, że będzie mi potrzebna po co? do czego chyba za bardzo odpycham myśl, że znajdę się w szpitalu mózg wyprasza tą myśl skutecznie, może dopuści ją w maju i wtedy sobie uświadomie halo trzeba się pakować dziecko w drodze
Takiego mam lenia, a mąż ma jutro urodziny nic nie mam dla niego nawet placuszka nie chce mi się robić może owinę się w wstążkę i się podaruję

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka