BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #610302 przez aleksiaa88
Dziś w gazecie w dziale dzieciaczki znalazłam dzieciątko, które miało 2,09 kg :cheer:
A drugie miało 2,53kg Najlepsze że oba to chłopaki, największa dziewczynka miał 4,10kg wow

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #610310 przez aleksiaa88
Ja kupiłam Bepanthen, którym będę smarować codziennie, a sudocrem tylko jeśli coś już się wydarzy na pupci w razie W.
W Rosmanie patrzyłam za małymi produktami ale kosztowały 3 lub 4 zł. Więc kupiłam takie pojemniczki do przelania i z domu przeleję sobie szampon i płyn do higieny. Płyn do higieny kupiłam duży za 8 zł i jest go 500ml a sam malutki kosztuje 4 zł więc stwierdziłam, że lepiej kupić pojemnik za 2 zł gdzie mieści się 100ml.

11 lata 9 miesiąc temu #610318 przez kejti22
aleksiaa88 tak?? szczerze mówiąc nie zwróciłam uwagi nawet ile te maleństwa kosztują.. :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #610334 przez aleksiaa88
aha nie wiem o co chodzi kejti22

11 lata 9 miesiąc temu #610340 przez kejti22
aleksiaa88 Piszemy o kosmetykach tak? :P

11 lata 9 miesiąc temu #610348 przez aleksiaa88
Tak o kosmetykach

11 lata 9 miesiąc temu #610351 przez kejti22
No to właśnie pisałam że nie zwrocilam uwagi ze te małe zele i szamponiki tyle kosztuja az, tylko zamiast zele i szampony użyłam określenia "maleństwa" :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #610365 przez aleksiaa88
W końcu zakumałam ale blondynką nie jestem :laugh:
Nie opłaca się tych małych pierdułek kupić skoro lepiej kupić większy płyn i używasz go w domu, przez 3 miesiące a w razie czego przelewam do buteleczki do torby i jadym do szpitala. Będę musiała odwiedzić szpitale i się wypytać co mi trzeba bo nie chcę brać nie potrzebnych rzeczy
W jednym szpitalu wiem, że dają ubranka tylko na wyjście trzeba ale do tego się nie wybieram rodzić jest najbliżej ale dziękuję

11 lata 9 miesiąc temu #610368 przez kakaszka
witam dziewczyny :)

ja dopiero wrocilam z nowego mieszkania, juz drugi dzien laze po sklepach, sprzatam itd. sil mam o wiele mniej niz przed ciaza i mnie to derwuje, ze 2 godzinypo sklepach i jestem trupem. okazalo sie, ze jest tam o wiele wiecej roboty, sprzatania, kupowania niz sie wydawalo na poczatku. a na dodatek moj facet ma drugie zmiany w pracy i nie jest w stanie mi pomoc, a ja nie mam cierpliwosci czekac na weekendu, bo chce juz w sobote sie przeprowadzic.

Wisnia zazdroszcze sylwetki :P ja ostatnio czuje sie jak bambaryla, napewno przytylam wiecej niz trzeba. nie potrafie sobie odmowic slodkosci, a w szczegolnosci ciasta, jak nigdy wczesniej takiego zeru na slodkie nie mialam. po porodzie ostra dieta, warzywka gotowane i kurczaczek na parze, wyjdzie nam to z corka na dobre.

na koniec miesiaca przyjezdza moja kuzynka z gratami, ciuszkami itd dla dziecka i dopiero wtedy zaczne sie zastanawiac co kupowac jeszcze. troche mnie przeraza tyle rzeczy i na raz, ale napewno pare dni bede sie bawic :)

11 lata 9 miesiąc temu #610419 przez violcia00
Ja juz po zakupach...ale sie wymeczylam tym chodzeniem i teraz glowa mnie boli :huh: ,troche tez spraw mialam do zalatwienia urzedowych,meczy mnie juz to wszystko...a dzisiaj dla odmiany kupilam kilka rzeczy dla siebie bo w nic juz sie nie mieszcze,tyle pieknych rzeczy jest,no ale co z tego jak ja wygladam ja wieloryb,brzuch mega duzy :angry:

Dla malego juz nie zamierzam nic kupowac bo ciuszkow ma duzo,moze jeszcze troche z rzeczy pielegnacyjnych jak mi sie cos przypomnni...wczoraj wszystkie ciuszki wypralam,dzisiaj sobie odpuszcze prasowanie zajme sie tym jutro :silly:

Rozstepow tez na razie nie mam :)
Co do koszul do szpitala-ja tam sie nie przejmuje ze bede malo sexownie wygladac,nie sadze zebym sie wtedy wygladem przejmowala jak bede cala obolala :ohmy:

Duzo zabieracie ubranek do szpitala dla dzieciaczkow???
Nie zazdroszcze Wam pogody,u mnie cieplo co mnie bardzo cieszty :lol:

ide sie teraz polozyc bo czuje sie bardzo zmeczona i ten bol glowy jest okropny :dry:

Agusia fajny brzusio ;)

11 lata 9 miesiąc temu #610432 przez rysa
Dziewczyny apropo kosmetykow i art pielęgnacyjnych dla maluszków to co dokładnie kupujecie i z jakiej firmy?

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #610442 przez aleksiaa88
Ja tam myślę o ziaji są produkty do kąpieli, kremy, olejki . A w drugiej kolejności nivea produkty. Więc zobaczę
Tyle, że produkty ziaji są trudno dostępne znaczy w niektórych drogeriach jest np. płyn do kąpieli, a olejku już nie ma. W innej jest maść i coś tam. A w aptece nie mają wszystkich produktów tylko wybrane, ale z apteki jest najłatwiej dostać bo zawsze mogą zamówić, ja już raz tak zrobiłam.

11 lata 9 miesiąc temu #610500 przez rysa
Ja też myślałam o ziajce albo nivea,ale ziajka jest tańsza więc chyba na te kosmetyki sie zdecyduje.Tylko nie wiem na co dokładnie,zeby sie nie okazalo że połowa jest maleństwu nie potrzebna

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #610525 przez aleksiaa88
www.ziaja-sklep-warszawa.pl/kosmetyki-dzieci/

Ja bym wzięła coś do kąpieli może oliwkę jak na razie a potem bym zobaczyła czy coś więcej trzeba, nie zamierzam kupować nic więcej na początek. Na pierwszy raz chyba kąpiel, oliwka i maść po co więcej dziecko smarować.
3 produkty chyba na początek wystarczą, akurat ziajka ma tam mydło do kąpieli od pierwszego dnia życia

11 lata 9 miesiąc temu #610574 przez Marta1985
Eh ...

normalnie powiem wam ze ten remont mnie bardziej przeraza niż poród :)

Pan od kuchni wizje mi zburzył i już nic nie wiem :angry:

Bym normalnie się napiła alkoholu :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka