- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Marta dokładnie wkurza mnie ta aseksualność w tych koszulach, bo nie chcę wyglądać jak w worku...
- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

Ale nie powiem - ochotę mam większa od mężusia

A Wiśnia jak samopoczucie w roli zony - czekamy na więcej zdjęć

- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

A jako żona się czuję świetnie, ale chyba Przemek jeszcze lepiej, bo bardzo szybko się przestawił na "moja żona to", "moja żona tamto"

- Ilona26
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Ikunia1910
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Choć u mnie atmosfera wciąż świąteczna bo gości mamy do piątku.
Pogody komentować nie będę.
U nas wszystko ok, Zośka ćwiczy całyczas rozciąganie i pirłety

Brzusio bez skazy.
Co do ciuszków ja nie będę używać specjanych proszków dla dzici. Chyba, że złoda dostanie jakieś wysypki, a takto przejmowac się nie będę. Jednak prać będę chyba osobno ciuszki dziecka, przynajmniej przez pierwsze miesiące.
Kasiu co do becika to jeśli planujesz na niedługo po porodzie chrzest to wydaje mis ię ze może być to dobry pomysł, żeby dwa razy nie przepłacać. A w praktyce i tak wydaje mi sie że nie będziemy używać tego becika (o ile przywita nas w końcu lato).
Ale możesz poszperać w necie bo gdzies kiedys rzuciły mi się w oczy beciki dwustronne.
Jeśli chodzi o koszule ja mam dwie kupione najtańsze na rynku osiedlowym. Spać i tak w nich nie będę długo, tyle co do wyleczenia rany. Do szpitala każą zabrać dwie ponieważ można się pobrudzić przy porodzie. Dlatego ja nie mam zamiaru kupować za niebotyczne pieniądze czegoś co później wyrzucę.
- kejti22
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Już niedługo zostanę mamusią :)

Ja zasiegnełam wczoraj opinii mojej kuzynki, czy rożek mi bedzie w ogóle potrzebny.. stwierdziła,że nie, dlatego że w szpitalu i tak malucha mi owiną w ich własne "akcesoria", a skoro mojego synka zabieram ze szpitala w foteliku,to nie ma sensu dokładac sobie dodatkowego bagażu

Dostałam też od niej ciuszki,po swoim synku, takie "na później" ok. 4-6 miesiecy

Od kilku dni zmagam sie z bólami głowy.. i niesamowitą sennością..
Pogoda za oknem obrzydliwa, śnieg pada non stop, jest zimno i pochmurno, ale w sumie z jednej strony powinnyśmy sie cieszy,że koncówka ciąży przypada nam w takich warunkach a nie upałach po 30 stopni..

Któraś z Was pisała,że śni jej sie poród, mi z kolei śni sie czesto,że karmie piersią

- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Wróciliśmy od lekarza mały dobija do 1400g dostałam kartkę na badania następna wizyta jeszcze za miesiąc. Na wadze 2kg+ od ostatniej wizyty.
Poza tym byliśmy na hurtowni zakupiliśmy przewijak z dużych rzeczy gabarytowo mamy już wszystko! W końcu kupiłam proszek Dzidziuś, butelkę+ szczotkę, i parę małych pierdułek.
Zahaczyłam o aptekę i wzięłam Bepanthen i gaziki do pępuszka. I dla mamuśki magnez.
Kupiłam parę ciuszków rozmiar 62 bo miałam tego nie wiele chyba z rozmiarem 56 przesadziłam. Jeszcze zakupiłam drugi rożek i ręcznik kąpielowy.
Jeszcze zahaczyłam o Rossmana i kupiłam chusteczki mokre, i wzięłam parę pojemników podróżnych, żeby sobie przelać szampon i płyn do higieny, oraz małą pastę po zębów, nie będę ciągnąć dużych butli- torby mi zabraknie.
KasiaS Co do białego becika do chrztu to akurat jak byliśmy na hurtowni to kupowali wyprawkę na chrzest. I z tego co patrzyłam to kupili białe polarowe ubranko zdobione, buciki i zamiast białego rożka wzięli prostokątne podusie zdobioną ładnie czyli wychodzi, że dzidzia będzie w ubranku na tej podusi i tak będą trzymać do chrztu. Taka podusia kosztowała do 30zł, a bety białe ze zdobieniami koło 50zł. Więc stałam i myślałam, że jak będę chrzcić naszego bobasa to też kupie taką podusie i białe ubranko, a bet będzie zbędny przecież będzie lato.
WisniaJ zabójczo wyglądasz, a te nogi zazdroszczę
Rysa pochwal się nowym mieszkankiem dla małego jakąś foteczkę byś wstawiła
- kejti22
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Ilonka, nie denerwuj sie...zapisz sie czym predzej do endokrynologa, obeznie tsh powinnas miec w granicach 1-2....to wyglada na niedoczynnosc i powinnas przyjmowac leki..usg tez bym sie przydalo...dzidzia najwieksze zapotrzebowanie na tsh miala na poczatku ciazy....teraz juz nie tak...co nie swiadczy, o tym, ze masz podwyzszona norme...
ja pralam do 1 roku zycia ciuszki Emi w proszku dla maluszkow..dokladniej w lovelli i nadal bede to robic...to sa duzo bardziej delikatne proszki niz dla doroslych...
Wisnia, sliczna i bardzo seksowna panna mloda z Ciebie

My na pierwszy taniec mielismy walc wiedenski

A oto i ja...nie przestraszcie sie wieloryba.
- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

No właśnie z tymi koszulami masakra jest, dlatego postanowiłam, że wezmę 2 z tych tańszych aseksualnych;) I jedną taką już do domku, ładną, która mi posłuży nawet jako zwykła koszulka do spania.
Agusia jakiego wieloryba, bo widzę tylko piękny domek dla przystojniaka

Co do rożków to ja wam powiem, że daruję sobie nie będę dzieciaka w lato owijać warstwami kołder, bo później się przyzwyczai

Wrzucam moją listę, tam gdzie jest "-" to znaczy, że już mamy

-Butelka do podawania picia lub karmienia ze smoczkiem o małym przepływie
-Smoczek najmniejszy czyli rozmiar 1 jest on przeznaczony dla dzieci od urodzenia do 6 miesiąca życia.
Podgrzewacz/sterylizator;
-Termoopakowanie;
muszelki do stanika
-wkladki laktacyjne
stanik do karmienia
-Wózek;
Folia przeciwdeszczowa do wózka;
-Moskitiera przeciwko owadom;
-Fotelik samochodowy
Proszek do prania
Podkłady do przewijania wielorazowe lub jednorazowe.
Termometr
-Śpiworek
2 ręczniki kąpielowe z kapturem;
-Wanienka do kąpieli;
Myjka;
-Bezpieczne nożyczki dla niemowląt do obcinania paznokci;
-Szczotka do włosów z miękkiego włosia;
-Termometr do wody;
Mydełko dziecięce;
Oliwka dla niemowląt albo parafina jest dużo tańsza dostępna w aptece;
Sterylne gaziki;
Spirytus 70 % (wystarczy kupić 100 ml spirytusu rektyfikowanego, rozcieńcza się go przegotowaną wodą w stosunku 2:1);
Sól fizjologiczna do przemywania oczu lub czyszczenia noska;
-aspirator;
Możesz również użyć sól fizjologiczną o której wspomniałam wcześniej;
-Sudocream – krem antyseptyczny na odparzenia (może nie być potrzebny, ale warto go mieć).
- kejti22
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Śpiworka sie wystrzegam, bo od wielu słyszałam i widziałam w programie "Mamo to ja", że nie są one polecane, bo dziecko podczas snu może sie zsunąc do środka, a tego chyba nie chcemy .
A zamiast zwykłej oliwki polecam taki olejek do kąpieli z serii Oilatum, który wystarczy dolac do kąpieli i wystarczająco natłuszcza skórke niemowlaka.