- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥

Agusia może się ruszy dobrze że chociaż skurcze jakieś masz w każdej chwili może się okazać ze tę mało satysfakcjonujące zaraz będą Tymi

Kasia nie bój się cesarski przykład wiśni pokazuje ze może być dobrze po

Kakaszka ja też ciemna w tych sprawach myślę że na bieżąco będziemy uczyć się wszystkiego

Renata gratuluję!
Violcia również

Hania super kąpiel
Ciekawe jak reszta dziewczyn co u nich,,,
mam nadzieję że nie pominęłam za dużo postów a jeśli tak to wybaczcie ale co chwilę ktoś wchodzi i muszę odkładać telefon.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- rysa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Ja jestem nieprzytomna bo Filip nie spał praktycznie cała noc i zasnął dopiero koło 12 w południe

A ja cały czas rycze że nie dam rady jak R. pójdzie do pracy. W dodatku on ma super podejście do Filipa, jest cierpliwy, rozmawia z nim i wogóle fajnie się nim opiekuje...
Poszłam dzisiaj do fryzjera i wstyd się przyznać ale nawet nie tęskniłam

Chyba jestem wyrodną matką

Ja na szczęście dostałam mnóstwo malutkich ciuszków rozm 52-56 i myślałam że się nie przydadzą, a jednak.
- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Trzeba pamiętać,ze szczęśliwa mamą to i szczęśliwe dziecko.
Arturka buszuje w brzuszku a skurcze sobie poszly.
- natali
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Tak jak napisala Agusia jesli ty bedziesz szczesliwa to i maluszkowi sie to udzieli czasem nic na sile. Wyplacz sie. A czasem jak maly placze a ciebie nerwy nosza zostaw go w luzeczku nic mu nie bedzie wyjdz na balkon swierze powietrze dobrze robi ochlon i dopiero do niego wroc, dziecko czuje twoje nerwy strach czy smutek i dlatego tez moze ci bardziej dokuczas byc niespokojny.
Agusia u mnie tez skurcze nie dokuczaja, ciekawe co jutro pokaze na ktg. Czy my wogole urodzimy. U mnie na dodatek zrobilo sie bardzo sucho, jak wczesniej nie wyrabialam z nadmiarem wydzieliny tak teraz zastanawiam sie czy ze mna
wszystko dobrze.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Gochens no dobra to w takim razie swatamy

My sobie pospaliśmy w trójeczkę i zaraz zabieram się za kompot, zrobiłam rosołek będzie na jutro a klopsiki i gulasz jakoś poszły na dalszy plan

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kakaszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- początek nowego życia

wielkie gratulacje dla juz prawdziwych mamusiek i witam nowych obywateli

u mnie bez zmian, troche pogadalam ze swoim facetem. wszystko chodzi o prace, czyli juz jej brak, bal mi sie powiedziec, zeby mnie nie stresowac. nie chce juz w ten temat sie wdrazac, szuka czegos nowego.
wy macie przestac opisywac w szczegolach swoje porody, bo ja ze strachu zawalu predzej dostane niz urodze

rysa nie martw sie ja jeszcze nie urodzilam a juz mysle gdzie chce wyjsc sama calkowicie

ja mam wrazenie, ze moj brzuch rosnie z dnia na dzien i niedlugo wybuchne.
a jeszcze mam pytanie, jak sie odczuwa te skurcze, ktore trzeba liczyc co 5 minut, te co juz wiadomo ze sie rozkreca? bo nie wiem, czy to boli caly brzuch, czy takie nagle bole ktore mijaja? bo mi drugi dzien brzuch pobolewa i nie wiem o co kaman.
- mirka26
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05

Dziś z firmy przysłali mi papiery (WSZYSTKIE

Teraz czekam tylko na akt urodzenia (który ma przyjść w przyszłym tygodniu i będę resztę działać

Rysa co Ty gadasz ! Jesteś najlepszą mamą dla swojego syna

Ja też byłam wczoraj u fryzjera i nie myślałam o małej (bo wiedziałam ze jest z tatą czyli w dobrych rękach

- nsnatala
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Nie mogę Was doczytać także na ten moment nie bardzo wiem która jest w dwupaku, a ktora ma już swojego szkraba przy sobie.
My mamy tydzień, mała nie chce ssać cycka, więc po wielu problemach z laktacją odciągam pokarm i podaje jej z butelki, dostawiam do cycka, ale też dostaje modyfikowane.
Kikut odpadł nam w poniedziałek, i pępuszek bardzo ładnie sie goi.
Wizytę położnej mamy już za sobą, nastepna we wtorek.
Pierwszy spacer też za nami.
O Porodzie nie będę nic pisać, aby nikogo nie straszyć. Ale jedno wiem, gdyby nie mój mąż to nie urodziła bym Gosi. Był ze mną od samego początku, do samego końca, pomagał mi oddychać a gdy traciłam przytomność to stawiał mnie do pionu.
Jeśli chodzi o mnie do wracam do siebie. Nie mogę siedzieć, więc mam problem, aby Was nadrobić, ale miejsce szycia swędzi, więc to jest dobry objaw. Byłam nacięta, ale okazało sie, ze mam jeszcze pęknięcie pochwy w dwóch miejscach.
Pozdrawiam Was Dziewczyny i Wasze Maluszki
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=57167 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51247 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51248 [/url]
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Nsnatala to prawda ze wsparcie meza jest bardzo potrzebne,moj tez byl caly czas przy mnie i mnie wspieral nawet jak wrzeszczalam z bolu...no i powiem Wam ze bardzo byl zadowolony ze mogl uczestniczyc w porodzie jak jego dziecko przychodzilo na swiat :blink
Co do spraw lozkowych mi tam sie do tego nie spieszy,maz tez jakos nigdy specjalnie nie nalegal,pozatym u mniejeszcze troche czasu minie,pozatym teraz trzeba bardzo uwazac,bo do 4 miesiecy po porodzie bardzo latwo zajsc w ciaze

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Nsnatala, super, że się odezwałaś

Haniu,
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9

Kakaszka dobrze przynajmniej wiesz na czym rzecz bo taka niewiedza jest najgorsza :-S
nsnatala gratuluję !!
U nas z cycem chyba dobrze chociaż młody narazie upodobal sobie lewego cyca:-/ nie wiem czy mam pokarm jak nacisne to delikatnie cos się pojawia ale szału nie ma. Alan jest dzieckiem które dużo śpi i mało płacze więc nawet nie wiem czy się najadl czy jest głodny :-/ no ale narazie nie daje mu sztucznego zobaczę jak z wagą będzie.

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- WisniaJ
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- Agusia83
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kakaszka i Ci powiadam, że bólu porodowego nie da się przegapić...po prostu Twoje ciało i psychika same Ci podpowiedzą, że to ten moment