- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A czemu sie zdecydowali na cesarke
Renata gratuluje
A co do tej laktacji to ja juz powoli sie poddaje ...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiasia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Pewnie masz to co ja czyli gestozę. Zrobią ci cc i będzie okej Już nie będziesz się stresować terminami itp
Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka Daj znać po wszystkim
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Marta to co teraz robisz, poddajesz sie ma najgorszy wplyw na laktancje, stres bardzo szkodzi. Karmienie piersia nie jest latwe wymaga wiele godzin dziewczyny zanim sie unormuje musicie karmic na zawolanie dlatego przystawiajcie maluszki jak najczesciej i laktator tu wcale nie pomaga to brzdace musza ciagnac cyca troche wiecej cierpliwosci jesli chcecie karmic cycem.
Ssanie sutkow powoduje obkurczanie sie macicy dlatego jest takie bolesne ale to kwestia czasu kilku dni moze tygodznia a nawet dwuch ale to mija, pociesze was ze przy drugim dziecku jest bardziej bolesne karmienie, zycze wam wytrwalosci.
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
Mi też różnie idzie z karmieniem niby jak narazie mam sporo mleka ale już czasami mam wrazenie ze zaczyna mi sie zmiejszac przy każdym dziecku obiecuję sobie że wytrwam jak najdłużej a niestety wychodzilo mi różnie ostatnio udało mi sie z trudem 6 miesięcy ale przedtem Faustynke karmilam tylko 1miesiąc bo jak tylko napila sie troche z butli herbatki to już nie chciała patrzeć na cyca, teraz mam nadzieje że uda mi sie karmić rok i w razie problemów mysle o wybraniu sie do poradni a jak narazie konsultuje sie z bratowa która bliźniaki karmila ponad rok i koleżanka ktora karmila corcie prawie dwa lata. Obie mówiły mi że jesli dziecko zje juz z piersi calkiem do pusta i nadal jest glodne to przystawic z pod pachy bo wtedy sciaga z innych kanalików a potem podać kolejna piers. Najważniejsze to myśleć pozytywnie i się nie poddawać jak dlugo sie da, mysle o tym ze jak bedzie miec 5 miesięcy to zacznie jeść tez inne pokarmy i bedzie juz łatwiej.
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
Co do spania to Filip tez czasami 2-3 godziny nas meczy i nie chce spac.Dzisiaj nawet probowalismy metody z suszarka.Zasnal ale jak tylko wylaczylam to sie obudzil.I widze ze wszystkie maluchy maja problem z ulewaniem.Filipowi bardzo zadko sie odbija.
Ja tez mam problemy z laktacja.Poprostu nie nadazam.Moj Filip mnie tak doji ze juz tez zaczynam sie poddawac i raz juz mu dalam modyfikowane.Spal wtedy 7godz (!)
A powiedzcie dziewczyny jak odciagacie to mozna do jednej butli z dwoch cycow?
Gochens powodzenia ,oby sprawnie poszlo :)Trzymam kciuki
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Jak maluszki sie nie najadaja to pewnie,dokarmiajcie je...nie meczcie sie i nie miejcie do siebie pretensji.
Haniu,przemywaj tak oczka Lence.
- _Klara_
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
W PL szybko te akty są...tutaj 8-10 dni się czeka...a dziś przysłali mi list że chcą oryginały naszych aktów urodzenia...a nie kopie jak daliśmy. OMG !!!
Rysa pewnie ze można do jednej butli z dwóch Ja wciąż tak robię. Dlatego mam z nocy aż 100ml z jednej tyle bym nie odciągnęła niestety
I nawet możesz zlewać. to starsze mleko z tym świeższym tylko musisz pamiętać kiedy to starsze było odciągane, bo w lodówce nie może stać dłużej jak 72h.
szósteczka - moja córa właśnie tak ma. Poczuła smak butli w szpitalu bo nawet siary tam nie miałam i już za chiny ludowe nie chce cyca. Ale ja jej odciągam swoje mleko i podaję z butli. Choć w ten sposób by miała moją ochronę.
Klara ja byłam 4 dni w szpitalu. Na 5 dzień przyszła do nas położna (było ładnie na dworze, plus 22 stopnie) i kazała nam od razu iść na spacer. Więc tego 5 dnia życia córki poszliśmy na półgodzinny spacerek Jak jest ładna pogoda to nie ma co kisić dziecka w domu Niech się hartuje A teraz mamy jeździć bez względu na pogodę Teraz to jeździmy po 2 godziny na dworze Czasem nawet wyjeżdżamy dwa razy jak jest na prawdę ładnie.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Klara my byliśmy na spacerku w 5 dobie już, ale na 15 minutek na pierwszy raz, nie więcej.
Ciekaw jak tam Gochens?
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Napisałam jej sms...zobaczymy kiedy odpisze.
Kasiu, a Ty się nie denerwuj dodatkowo...będziesz mieć cc, to zrobią to raz dwa i będziesz mieć maluszka przy sobie....patrz na to jak na same plusy...nie wymęczą Cię skurcze Główka do góry!
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Ściągnęłam ok. 80ml przed chwilką po 15min na każdego cycka, uważam to za sukces
Kasia nie martw się, ja po cesarce jakoś dałam radę nie minęło 5 godzin i śmigałam jak głupia. Nie ma się cob bać
Gabi śpi już 2,5 godziny Razem z tatusiem mi tu chrapią... Słodki widok A mamuśka czyta i się dokształca hehe
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rozwarcie ma na 3palce,czeka na znieczulenie,a dr ma jakis zabieg. Jest wymeczona i chce cesarke.
Renata,ten masaż podczas parcia musiał cholernie bolec. Dobrze,ze masz.juz za soba.