- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja wrocilam z zakupow-kupilam buty do biegania,mate i skakanke wiec bede kontynuowac moje cwiczenia,ciekawe czy dam rade.
Ale Filipka kluseczka,dobrze Ci rosnie Rysa,slodki jest i mamusia tez swietnie wyglada
Ikunia fajne miejsce i ty super laseczka
Mnie tez krocze pobolewalo jak dlugo spacerowalam,ale to bylo 2,3 tyg.po porodzie,teraz juz jest dobrze no i z siedzeniem tez bylo kiepsko
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Rysa masz synka marynarza;) super te gatki i ty śliczna:)
Viola, Wiśnia życzę powodzenia ja nie nawidze biegać wolę juz pracować w kopalni
No i biore sie za oglądanie zdjatek ślubnych Marty , bo wreszcie mam domowy net:)
- srenka_918
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciało jedno, serca dwa :-)
Zrobiłam tak jak mi pisałaś krok po kroku albo jestem ciemna albo mi nie pisane żeby działał, bo chyba nie działa, przynajmniej ja nie widzę...
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Violcia, może faktycznie synuś przyzwycvzaił się do butelki...
Cieszę się, że już nic mnie nie boli tam na dole...ale krwawić jeszcze krwawię, takś ciemną krwią...chyba nigdy nie wyjdę z tych podpasek...
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Dziewczyny teraz mam problem z piersiami bo zaczynaja mi puchnac i bolec nie wiem jak sie calkowicie pozbyc pokarmu, odciaganie laktatorwm chyba nie wspomoze zaniku a maly wciaz nie chce ssac juz nawet nie probuje go przystawiac bo mi go szkoda jak sie tak wkurza.
Ja przestalam juz krwawic, spokojnie.wystarczaja juz wkladki, mam tylko taki sluz prawie przezroczysty lekko podbarwiony na rozowo.
Agusia ja codziennie sama zajmuje sie kapielami dzieci i gratuluje ci bo wiem, ze nie jeat latwo z dwojgiem maluchow.
Zdjecia sliczne , maluszki wszystkie sa cudowne a mamusie piekne. Moj Erni dzis przekrecil sie z jednego boczku na drugi troche szybko az sie zdziwilam nawet nie wiem kiedy to zrobil bo spal a ja bylam w salonie.
Uciekam spac
I zycze rozpoczynajacym udanych treningow
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Macie takie ciepło, że wybyłyście z domu?
U mnie słońce świeci ale wieje chłodny wiatr z 22 stopnie pewnie jest ale jak dla mnie to za zimno, jestem ciepłolubna
Miłej niedzieli.
Pobudka o 5 teraz jest 12:30 a mały jeszcze nie spał tyle godzin dynda i trudno go ululać
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Natali ja właśnie laktatorem powodowałam zanik pokarmu. Odciągasz po prostu coraz mniej i coraz rzadziej żeby organizm dostał informację, że jest potrzebne coraz mniej mleka i ono wtedy zanika
U nas dziś plus 35 stopni i Lena ma znów dzień marudera...za goraco jej pewnie. Też bym chciała mieć plus 22...ale nie zapowiada się to przez najbliższe 2 tygodnie. Wykończą nas te upały
Wczoraj mała zjadła i zasnęła po 22 , później obudziła się o 5 na karmienie i do 7.30 spała...potem sobie jeszcze do po 8 pogaduliła w łóżeczku dostała pić i zaczął nam się dzień.
Agusia...współczuje ze D. wczoraj nie pomógł...ale może to chwilowe tylko...może miał faktycznie coś pilnego do zrobienia. Ale widzę, że świetnie sobie dajesz radę i tak Podziwiam
Miłej niedzieli
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U mnie goraco jak zwykle,wiec nie wystawiam nosa wz domu bo tutaj chlodno,ale na plazy to bym sie chetnie poopalala czy poplywala.
Moj Oskar ma dzisiaj dzien spiocha-po kazdym karmieniu od razu zasypia i budzi sie tylko jak ma mokro albo zrobi kupke,ale malo je po 10 minut tylko wiec nie wiem czy sie najada...zaczyna znow jesc z piersi ale zalezy to od pory dnia,czasem sie kretoli i placze,wiec nie wiem o co chodzi.
ja jednak dzisiaj rozpoczelam bieganie-ciezko bylo,ale nikt nie mowil ze bedzie latwo.a dzisiaj dlatego ze moj B mnie rano wku.... i chcialam odreagowac,biegalam 20 minut plus troche marszu i cwiczenia w domu na brzuch,teraz zjedlismy obiad i odpoczywamy
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Agusia to super ze poradzilas sobie z dzieciakami,ja to bym chyba nie dala sama rady przy dwojce.
Milej niedzielki
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czytam właśnie książke pt. "Mamo smoczek!" Magdy Fres. Fajna jest. Można ją czytać jak się jest jeszcze w ciązy i teraz. Kobieta opisuje w formie pamiętnika swoje przeżycia z ciaży (jakbym nas widziała ) i później po ciąży. Na razie jestem na 48 stronie...ale wciągnęła mnie M.in. przedstawiła swoja sytuację jak musiała z dowodem rejestracyjnym pójść do urzędu i mając 7 tygodniowego "Rumpla" jak to pisze o synu stanęła przy okienku bez kolejki bo numerek który wydrukowała wskazywał na 38 ...mohery chciały ją zjeść...ale zrobiła oczy w stylu kota w butach ze Shreka i podziękowała panu starszemu, a starszy pan spojrzał na jej teczkę (którą skądś wzięła przez przypadek z napisem STOWARZYSZENIE SAMOTNYCH MATEK i się uśmiechną i już nie miał problemu hehe i napisała że odtąd chodzi wszędzie z dzieckiem i z tą teczką załatwiać sprawy ... to tak napisałam bo mi to bardzo w głowie utkwiło
Polecam tę książkę...warta przeczytania.
srenka...i z tej książki wyczytałam, ze jak masz zgrubienia w piersi i strasznie boli i masz to nadal nawet jak przystawisz dziecko do piersi to rób sobie okłady z białej kapusty...schłodź ją w lodówce...potrzaskaj delikatnie tłuczkiem i rób okłady...ja tak tez robiłam na zapalenie piersi...teraz mi się przypomniało
Moja mała śpi od 13-ej do teraz a jest 15.30 więc nie jest źle.
Upał mamy nieziemski. Wyjdziemy z domu pewnie dopiero koło 19-ej, 20-ej bo wcześniej nie ma co.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Moje.dziecko.chyba ma uczulenie na tatusia bo z rana zawsze maz go bral zebym ja mogla jeszcze chwile odpoczac i zawsze mu plakal az wztawalam i sie nim zajelam a z racji tego ze wczoraj moj szanowny malzonek troche wypil to postanowilam dac mu odpoczac i nie uwiezycie maly byl tak grzeczny ze nawet zdazylam dom ogarnac.
Widze ze fotka nie weszla ale tak to juz jest z tel, pozniej sprobuje z kompa bo teraz czekam na gosciza chwile powinni byc.
Milej niedzieli
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Viola ja nawet i ochote może bym miała ale nie ma z kim więc nie ma problemu, zresztą jakoś przy dziecku nawet o tym nie myślę. Przed porodem było gorzej
Mi dzionek zleciał szybko. Wczoraj wróciłam z działki a dziś już nie wytrzymałam w bloku i pojechaliśmy do Arturówka nad wodę pospacerować.
A wogóle to złapałam jakieś przygnębienie. Nie wiem nie potrafie rozmawiać z B. Nie wiem czy to jakaś blokada czy coś. O dupie maryni jakoś nam się rozmowa klei ale żeby z nim pogadać o pieniądzu alimentach i sprawach związanych z urzędami to jaoś mi ciężko:/
Zosiaczek ma się dobrze troche marudzi ale potówki zniknęły.
Okłady z kapusty stosuje się na wszelkiego rodzaju opuchlizny i stany zapalne, może ci pomoże Srenka tak jak Hania radzi. Spróbuj.
Erni sto latek :*