- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do paszportu to dziwne ze potrzebny ci polski akt w hiszpani nie jest potrzebny a zalatwiasz w ambasadzie? Nie wiem czy jest taka mozliwosc zeby ktos ci to zalatwil w polsce no ale nie bede sie klucic bo nie wiem. Pierwszy paszport bez nr pesel wydaja tylko na rok i w tym czasie powinno sie zalatwiac takie rzeczy jesli ktos jest za granica, tak jest u mnie.
Powiem wam ze prawo jest wogole jakies dziwne jesli o takie rzeczy chodzi bo zeby wyrobic diecku pesel musi byc zameldowane w polsc e a , za granica tez musi byc zameldowane zeby moc korzystac ze sluzby zdrowia a prawo zabrania bycia zameldowanym jednoczesnie w dwoch miejscach chyba ze jest to zameldowanie tymczasowe. Chyba nie napisalam tego zbyt skomplikowanie
Haniu to troszke odetchniesz od malutkiej a twoj bedzie mial okazje sprawdzic sie w roli tatusia sam na sam z dzieckiem.
- violcia00
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z tego co sie dowiadywalam to wlasnie potrzebny jest polski akt urodzenia no i niby moga zarejestrowac dziecko osoby trzecie tylko trzeba napisac upowaznienie,ale moze faktycznie przy pierwszym dziecku wystarczy francuski,dzieki Natali,zadzwonie tam i zapytam dokladnie.
A Ernescik duzy chlopak juz:)
- szósteczka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
...a mi wyszedł zajad w kąciku ust jeny...wciąż cos mam. I wydaje mi się, ze zapalenie piersi mi się robi...a przecież nie mam mleka już od dawna...muszę kapustę sobie przyłożyć...ech..
...i zrobiłam sałatkę z tuńczykiem i ryżem.
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9
My też po mega udanym weekendzie jesteśmy. W sobotę mamuska potancowala na panienskim tatuś został z synciem także można śmiało wychodzić za dużo nie pilam, więc do domu ttzezwa wróciłam
W niedzielę byliśmy nac jedną woda, nad druga woda i na obiadku w osadzie rybackiej, mały oczywiście wszystko przespal, pobudka na karmienie a po powrocie do domu oczy jak 5 zeta
Dziś natomiast ma bardzo marudny dzień. Rano byliśmy w pracy a teraz w ogrodzie u teściów i non stop by jadł i na rękach najchętniej spędzał czas. Ehh dziś mnie cholera strzela nic nie mogę zrobić
Dziewczyny śliczne dzieciątka i wy sliczne też jestescie !!
Kolek nie zazdroszczę my na etapie gazów ale mamy Windi a to dzialz cuda nz te nasze pierdy.
Hania trzymam kciuki za auto
Lecę do mojego marudy
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
własnie zostalysmy same na przynajmniej 4 tygodnie... :/ masakra jakas! od urozenia pierwszy raz sama z mala, sama kapanie tylko zastanawiam sie jak ja sie teraz wykompie???
juz Wikusia wykompana, polozylam ja na kanapia obok siebie i jem kolacje i przysnela jak nigdy po kapaniu, daltego narazie nie nadrabiam was zrobie to pozniej, i lece szybkosie wykompac poki spi bo pozniej karmienie i lulanie- mam nadzieje ze uda mi sie jeszcze umyc naczynia i zetrzec kurze w salonie bo to mi zostalo procz umycia podlog.
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak mąż jest w domu to mogę sobie zaszaleć w wannie
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- Gochens
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem mamą ♥
Wisnia może skrobnij jej eska... ?
Już ululalam moja mordeczke nie wiem tylko na jak długo. Posciagalam aplikacje na telefon, kolysaneczki i lecą w tle.. o nie chwal dnia przed zachodem słońca tak ? No to pospal!
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
mala niby sie ale tak jakos niespokojnie, powieki jej lataja postekuje od czasu do czasu roznie oddycha i o czasu do czasu ruszy gwaltownie nozkami badz raczkami.az boje sie ja przeniesc do lozeczka. zaraz sprobuje tylko jeszcze troche odciagne pokarmu i ide lulu z malutka.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Malutka malej napewno sie cos sni moj ernest tez tak ma smieje sie wtedy ze nas podglada.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
To super że u kakaszki jest wszystko okej. Ja parę dni temu też o nią pytałam i prosiłam kogoś z PL by może do niej napisał bo do mnie by nie odpisała pewnie na zagraniczny numer...ale było zero odzewu. Fajnie, że ma mamę przy sobie Pewnie jak znajdzie więcej czasu to się do nas odezwie
A moja mała znów wieczór pełen płaczu. Nie wiem co jej się przestawiło. Od soboty codziennie wieczorem płacz. 45 minut temu ją wykapaliśmy i od 20 minut jest cisza...leży u taty na rękach...ale zobaczymy jak ją będziemy odkładać bo wieczorem jest z tym problem. Nie wiem czemu w dzień chętnie zasypia w swoim łożeczku a wieczorem nie. I zawsze najpóźniej o 22 spała a teraz 23 lub po 23 zasypia...ech...mam nadzieję że jej się to odmieni.
Aha i wykapaliśmy ją w szałwii i rumianku bo te krostki mnie denerwuja co ma na twarzy i klatce piersiowej...mam nadzieję że po 3-4 kąpielach ziołowych to zniknie bo już nie wiem co na to...i niczym nie smaruje i jeszcze to ma...ale pewnie to potówki i póki będzie tak gorąco to czasem może to mieć jeszcze trochę
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
.
Mi się dziś troszke humor zepsuł... Ńie wiem czemu w sumie, wkurzaja mnie jedynie kilkakrotne pytania męża po powrocie z pracy jak mi minął dzień - ńie dość ze jesteśmy kontakcie smsowym to non stop się pyta - a kurcze co ja moglam robić.... Lezalam i nogi na suficie trzymalam :-P
- marta_szh
- Wylogowany
- budujemy zdania