- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natali
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Co do paszportu to dziwne ze potrzebny ci polski akt w hiszpani nie jest potrzebny a zalatwiasz w ambasadzie? Nie wiem czy jest taka mozliwosc zeby ktos ci to zalatwil w polsce no ale nie bede sie klucic bo nie wiem. Pierwszy paszport bez nr pesel wydaja tylko na rok i w tym czasie powinno sie zalatwiac takie rzeczy jesli ktos jest za granica, tak jest u mnie.
Powiem wam ze prawo jest wogole jakies dziwne jesli o takie rzeczy chodzi bo zeby wyrobic diecku pesel musi byc zameldowane w polsc e a , za granica tez musi byc zameldowane zeby moc korzystac ze sluzby zdrowia a prawo zabrania bycia zameldowanym jednoczesnie w dwoch miejscach chyba ze jest to zameldowanie tymczasowe. Chyba nie napisalam tego zbyt skomplikowanie
Haniu to troszke odetchniesz od malutkiej a twoj bedzie mial okazje sprawdzic sie w roli tatusia sam na sam z dzieckiem.
- violcia00
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Z tego co sie dowiadywalam to wlasnie potrzebny jest polski akt urodzenia no i niby moga zarejestrowac dziecko osoby trzecie tylko trzeba napisac upowaznienie,ale moze faktycznie przy pierwszym dziecku wystarczy francuski,dzieki Natali,zadzwonie tam i zapytam dokladnie.
A Ernescik duzy chlopak juz:)
- szósteczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Bóg mnie prowadzi.
- Otrzymane podziękowania: 2

- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

...a mi wyszedł zajad w kąciku ust

...i zrobiłam sałatkę z tuńczykiem i ryżem.

- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
- Otrzymane podziękowania: 9

My też po mega udanym weekendzie jesteśmy. W sobotę mamuska potancowala na panienskim tatuś został z synciem także można śmiało wychodzić

W niedzielę byliśmy nac jedną woda, nad druga woda i na obiadku w osadzie rybackiej, mały oczywiście wszystko przespal, pobudka na karmienie a po powrocie do domu oczy jak 5 zeta

Dziś natomiast ma bardzo marudny dzień. Rano byliśmy w pracy a teraz w ogrodzie u teściów i non stop by jadł i na rękach najchętniej spędzał czas. Ehh dziś mnie cholera strzela nic nie mogę zrobić

Dziewczyny śliczne dzieciątka i wy sliczne też jestescie !!
Kolek nie zazdroszczę my na etapie gazów ale mamy Windi a to dzialz cuda nz te nasze pierdy.
Hania trzymam kciuki za auto

Lecę do mojego marudy
- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
własnie zostalysmy same na przynajmniej 4 tygodnie... :/ masakra jakas! od urozenia pierwszy raz sama z mala, sama kapanie tylko zastanawiam sie jak ja sie teraz wykompie???
juz Wikusia wykompana, polozylam ja na kanapia obok siebie i jem kolacje i przysnela jak nigdy po kapaniu, daltego narazie nie nadrabiam was zrobie to pozniej, i lece szybkosie wykompac poki spi bo pozniej karmienie i lulanie- mam nadzieje ze uda mi sie jeszcze umyc naczynia i zetrzec kurze w salonie bo to mi zostalo procz umycia podlog.
- aleksiaa88
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jak mąż jest w domu to mogę sobie zaszaleć w wannie

- natali
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Gochens
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Jestem mamą ♥
Wisnia może skrobnij jej eska... ?
Już ululalam moja mordeczke nie wiem tylko na jak długo. Posciagalam aplikacje na telefon, kolysaneczki i lecą w tle.. o nie chwal dnia przed zachodem słońca tak ? No to pospal!
- malutkamilka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4

mala niby sie ale tak jakos niespokojnie, powieki jej lataja postekuje od czasu do czasu roznie oddycha i o czasu do czasu ruszy gwaltownie nozkami badz raczkami.az boje sie ja przeniesc do lozeczka. zaraz sprobuje tylko jeszcze troche odciagne pokarmu i ide lulu z malutka.
- natali
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Malutka malej napewno sie cos sni moj ernest tez tak ma smieje sie wtedy ze nas podglada.
- Hania84
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
To super że u kakaszki jest wszystko okej. Ja parę dni temu też o nią pytałam i prosiłam kogoś z PL by może do niej napisał bo do mnie by nie odpisała pewnie na zagraniczny numer...ale było zero odzewu. Fajnie, że ma mamę przy sobie

A moja mała znów wieczór pełen płaczu. Nie wiem co jej się przestawiło. Od soboty codziennie wieczorem płacz. 45 minut temu ją wykapaliśmy i od 20 minut jest cisza...leży u taty na rękach...ale zobaczymy jak ją będziemy odkładać bo wieczorem jest z tym problem. Nie wiem czemu w dzień chętnie zasypia w swoim łożeczku a wieczorem nie. I zawsze najpóźniej o 22 spała a teraz 23 lub po 23 zasypia...ech...mam nadzieję że jej się to odmieni.
Aha i wykapaliśmy ją w szałwii i rumianku bo te krostki mnie denerwuja co ma na twarzy i klatce piersiowej...mam nadzieję że po 3-4 kąpielach ziołowych to zniknie bo już nie wiem co na to...i niczym nie smaruje i jeszcze to ma...ale pewnie to potówki i póki będzie tak gorąco to czasem może to mieć jeszcze trochę

- Marta1985
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 15

.
Mi się dziś troszke humor zepsuł...

- marta_szh
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-