BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE KWIECIEŃ 2012 ;-)

12 lata 10 miesiąc temu #320600 przez szolrak1
Moniq wierze zaczynacie sie zastanawiac ale uwierz mi ja mam 2 rodzenstwa było nas 3 co roku kolejne:) uwielbialismy wspolne zabawy , domowe przedszkole! mama pracowała w przedszkolu , a my kochalismy sie jak wariaci. i Do dnia dzisiejszego nie wyobrazam sobie zycia bez siostry i brata, były kłotnie jak to dzieci ale mama z tata traktowali nas tak samo kazdy z was jest wazny ... jestescie naszym cudem i bylismy szczesliwi wyjatkowi docenieni i wdzieczni za rodzenstwo:D to był najszczesliwszy okres w moim zyciu......... zobaczysz to bedzie błogosławieństwo dla waszej 4!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #320613 przez nelka
u mnie dzisiaj ciepło ale słońce ani widu ani słychu ;) kiepsko dzisiaj spałam i humorek mam nie najlepszy, czuję się beznadziejnie.... brzuch mi wysadziło i chyba pękne :silly: po za tym rano dostałam zawału, mam 2 rozstępy :ohmy: więc koniecznie muszę dzisiaj oglądać rozmowy w toku...

my z chrzcinami się nie spieszymy, będziemy robić w domu a jeszcze pare rzeczy mamy do wykończenia i musimy się dorobić krzeseł i stołu :blink: za to z chrzestnymi też mamy problem bo ja mam tylko siore a mój m jest jedynakiem...

hihi po waszych historiach moja teściowa nie wydaje się taka zła :silly: a raczej nieszkodzliwa...

buziaczki mamuśki i dzieciaczki :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #320616 przez agata250885
nelka no widzisz szczęściaro nie każdy ma tak dobrze z teściami. Jak jest mądra i ugodowa kobietka to oczywiste e jest między wami ok.
U nas pochmurno, mój mąż krzyczy na mnie ze mało chodzę na spacery. Ale nie chce mi się w taką pochmurna pogodę. A tu u nas taki klimat jest. Dobrze że mam w dommku chociaż rowerek stacjonarny to się troszke poruszam.
No dobra biorę się za porządki teraz.Pierw odkurzę a potem pozmywam sobie.I pranko wstawię.Miłego dnia mamuśki.

12 lata 10 miesiąc temu #320621 przez Karola1990
a czy wy też zauważyłyście że wasze maleństwa mało się ruszają? moja mała tylko sie przesuwa i wyciąga trochę ale już nie kopie jak wcześniej.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #320625 przez iwcia
Moja się właśnie bardzo rusza, i bardzo boleśnie wkłada te swoje małe nóżki nie wiadomo gdzie hehe ;) ja wogóle nawet ruchów nie liczę, bo mam ich tyle w ciągu dnia, wieczorem i w nocy, że się zastanawiam kiedy ona śpi :P mocno się wypycha do góry.

U nas chrzest pewnie będzie w maju albo w czerwcu. Zobaczymy jeszcze jak mała się będzie sprawować. My jesteśmy jedynakami z mężem więc sobie wyobraźcie ;) to tak apropo chrzestnych hehe.

Słuchajcie a miałam pytać, czy rożek też trzeba prać? Mam na myśli tzw becik na rzepki.

Nasza córeczka Oliwia :) ur.11.04.2012 r. godz.22.25

12 lata 10 miesiąc temu #320626 przez szolrak1
nelka to gratuluje Ci tesciowej!!! to naprawde wazne:)

Karola moj mały prawie wcale nie spi, strasznie kopie rozciaga mnie wygina robi szpagaty ze az boli , jest taki ruchliwy ze nawet nie mam sytuacji aby sie zastanawiac czy zwalnia, wrecz przeciwnie . Czasami to tak mnie rozciaga ze nie umiem z bolu wytrzymac . Na szczescie lekarz powiedział ze to sie nie przekłada na życie maluszka po porodzie . Oby bo to by znaczyło ze pospane:D

kazde dziecko jest inne

12 lata 10 miesiąc temu #320630 przez agata250885
iwcia dobrze poprać wszystko.Rożek też warto uprać.Ja wyprałam swój w 30stopniach i małe wirowanie w płynie.Wysuszyłam, uprasowałam i jest ok. Świeżutki.

12 lata 10 miesiąc temu #320638 przez Moniq
rożek tez przydałoby się wyprać :) o właśnie, iwcia dobrze że przypomniałaś o rozku, musze go poszukać, powinnam mieć go w domu ale gdzie???

moja niunia też jest bardzo ruchliwa, ma swoje godziny że szaleje, ale kopnięcie ma niezłe, czasami aż musze zgiąć się w pół jak mnie kopnie. to naprawdę boli; i majstruje tymi łapkami przy moim pęcherzu :)
i bidulka ma kilka razy dziennie czkawke, przeważnie o tych samych porach; wiecie co było najsmieszniejsze jak urodziła się pierwsza córeczka? przed porodem przez kilka tyg miła czkawkę codziennie ok 5 rano i jak się urodziła to przez tydzień miała czkawkę ok 5 rano :))

12 lata 10 miesiąc temu #320643 przez agata250885
Moniq a jak się odczuwa taka czkawkę u maluszka.Ja nic nie czuję.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #320644 przez Moniq
takie rytmiczne "pukanie" kilka kilkanaście pod rząd w dość równych odstępach

a ja mam wyznaczony termin porodu w dniu moich 30 urodzin-7 kwietnia :) śmiesznie, nie?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #320648 przez agata250885
hehehe a ha to ja tak miałam wczoraj i się zastanawiałam co to jest.Czy on puka tak rytmicznie czy co.Oj biedulki maluśkie.Pewnie męczy nasze maluszki taka czkawka.

12 lata 10 miesiąc temu #320671 przez kala321
ja beciki prałam-rożki,ręczniczki i jeszcze matę chcę wyprać i kołderki.

ja chcę wziąć kuzynki męża na chrzestnego,mam duży z nimi kontakt,albo też u nas znajomych biorą, jak nie ma rodzeństwa;)

mój mały już nie robi fikołków, tylko wysuwa dupkę-wypina,nóżkami kopie i rączkami uderza,też już nie ma tyle miejsca,aby fikołki robił,ale jak patrzy się na brzuch to on tak faluje,raz z jednej strony raz z drugiej,jakby się przesuwał

taka czkawka jest śmieszna,właśnie jak rytmicznie przez kilka minut uderza"-to to czkawka-Patryk miał kiedyś u lekarza,to się naśmiałiśmy;) a czasami tez ma ,ale to takie śmieszne wtedy,nie to nie jest meczace dla tych maleństw w brzuszku,popiją wody i jest ok,a przynajmniej dobrze się wszystko rozwija;)

12 lata 10 miesiąc temu #320680 przez szolrak1
ja nie odczułam jeszcze czkawki , tylko kopniaki szpagaty albo jakby delikatne przemieszczanie sie konczyn w macicy:D a przepisał wam lekarz jakies czopki rozkurczowe do szpitala? zapomniałam wczoraj zapytac:/

12 lata 10 miesiąc temu #320682 przez agata250885
A co to za czopki?, ja nie słyszałam o takich.

12 lata 10 miesiąc temu #320684 przez Karola1990
mam takie dziwne uczucie że niedługo urodzę że szok.
może to tylko moja głupia psychika ale z dnia na dzień co raz więcej o tym myślę.
dręczy mnie ten niezaliczony egzamin. nauka idzie co raz ciężej.

od dwóch dni czuję się lepiej, zdecydowanie lżej niż wcześniej. nawet nie męczy mnie zakładanie butów! sikam bardzo często. nie koniecznie chce mi się jeść. chyba oczyszcza mi się organizm bo chodzę po parę razy dziennie na wc. nie mam zaparć a wręcz przeciwnie.
już nie mogę doczekać się tej wizyty u doktorka.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka