BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #224456 przez różyczka
ewitkun a pieczesz je w tej blasze do muffin i w papierkach?

a i dlaczego "kura domowa"? przeciez wszystkie teraz jestesmy w domu (no prawie) i opiekujemy sie dzieciaczkami i jestesmy mamami a nie jakimis kurami :) a takie rzeczy jak pranie itd. to robi każdy czy pracuje zawodowo czy nie bo to sa rzeczy, które musza być zrobione i juz. tak spytałam tylko o to prasowanie bo mój maż tez od rana do nocy pracuje, czasem niestety wraca jak Bianka już spi i wychodzi gdy jeszcze spi ale ja nie prasuje mu koszul, sam sobie prasuje bo jest dużym chłopcem a poza tym to zajmuje mu 5 min przed wyjściem rano :laugh: a pisze to po to zebyś sobie nie robiła wyrzutów,ze mu nie wyprasowałaś bo przeciez na pewno ma dwie rece i moze sobie sam wyprasowac, co nie? :laugh:

a w ogóle to jestem zdania, zę opieka nad niemowlackiem czesto gęsto bywa o wiele bardziej wyczerpujaca od pracy zawodowej :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #224465 przez różyczka
Aska baaardzo Ci dziekuje za te adresy, wszystkie sobie zapisałam i nastepne zakupy zrobie w którymś ztych sklepów bo allegro mnie wkurza na maksa :angry:

ta bluza Japan jest przypuszczalnie przesyłana z Azji, ja czekam już od m-ca na zegarki, które kupiłam tanio na all i paczka właśnie idzie z Azji i chyba sie nie doczekam, koleś mnie cały czas zwodzi,ze niby wysłał :angry:

bluza fajna, widziałm dziewczyne w niej na ulicy i wyglądała całkiem całkiem

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #224476 przez aska27
Bardzo proszę :) Cieszę się,ze się przydały..lub przydadzą :)
W tych sklepach kupowałam i wszystko było ok,a często mozna kupić coś ładnego w fajnej cenie :)

Kurcze,a z tymi zakupami to w sumie takie oszustwo..no bo ile mozna czekać,co?

a mi jakos dzisiaj smutno...moze to głupie..... jakos tak źle!

13 lata 2 miesiąc temu #224488 przez różyczka
ewitkun zajrzałam na tą stronke Tchibo i juz jestem chora :) sliczne tam sa rzeczy!

Droga Aniu to nie jest tak jak myślisz heheh :laugh:
ja mieszkam na takim osiedlu domków za miastem i na codzień raczej spaceruje po naszych uliczkach, ale znam już każda firanke w kazdym oknie w kazdym domu i to jest masakrycznie nudne choc Biance sie podoba bo spi jak zabita, ogólnie mamy ladne chodniki i asfalt więc jeździ sie super :)
ale czasem czuje sie jak w wiezieniu i wtedy wsiadam w auto, pakuje Młoda, jade do "miasta" :) odbieram Oliff i jedziemy gdzies połazić po sklepach np. albo do parku ale chodzimy z wózkiem po dworze wiec to jest prawdziwy spacer :laugh:

13 lata 2 miesiąc temu #224491 przez różyczka
aska27 napisał:

Bardzo proszę :) Cieszę się,ze się przydały..lub przydadzą :)
W tych sklepach kupowałam i wszystko było ok,a często mozna kupić coś ładnego w fajnej cenie :)

Kurcze,a z tymi zakupami to w sumie takie oszustwo..no bo ile mozna czekać,co?

a mi jakos dzisiaj smutno...moze to głupie..... jakos tak źle!

a jaka pogoda u Ciebie? bo u nas szaro buro cały dzień, mżawka do tego i ja tez miałam dolinke troche :(

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #224497 przez aska27
też zaglądam do sklepu Tchibo :) naprawdę fajne rzeczy,ale jeszcze nic tam nie kupiłam.

oj, pogoda też kiepska...ale to chyba nie tylko przez pogodę, jakoś tak jeszcze nie mamy swojego miejsca na ziemi..i to mnie męczy.

A oto moja Gabrysia :) (ma dwa latka)

Załączniki:

13 lata 2 miesiąc temu #224508 przez różyczka
aska27 napisał:

też zaglądam do sklepu Tchibo :) naprawdę fajne rzeczy,ale jeszcze nic tam nie kupiłam.

oj, pogoda też kiepska...ale to chyba nie tylko przez pogodę, jakoś tak jeszcze nie mamy swojego miejsca na ziemi..i to mnie męczy.

aaa czyli to takie egzystencjalne smutki...
Asia a czemu Wy własciwie sie wyprowadziliscie z tego Waszego mieszkania?

13 lata 2 miesiąc temu #224516 przez aska27
Wyprowadziliśmy się,bo mój mąż ma dosyć Poznania... a ja to miasto polubiłam, fakt daleko od rodziny..ale w końcu byliśmy u siebie,,a teraz znowu uzależnieni od rodziców.
Niestety wszystkiego tutaj nie mogę napisać. Dziękuję,że pytasz.

Różyczko byłaś z Bianką u ortopedy??

13 lata 2 miesiąc temu #224530 przez Rika
Aska bo to dopiero licytacja a 25 zł za przesyłkę z UK to dużo bo ja kupowałam ubranka i normalnie 11 zł płaciła. Nie lubie właśnie takich naciągaczy. Znam cenniki poczty i sama sprzedaję czasem na allegro i jak ktoś pisze w cenniku dostawy że za każdą kolejną sztukę np 3 zł to omijam go wielkim łukiem.

13 lata 2 miesiąc temu #224533 przez Rika
Aska taką zobacz. To idzie z Chin i dlatego przesyłka taka droga:
allegro.pl/0g3117-bluza-z-kapturem-pante...ory-i1873423857.html

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #224534 przez różyczka
aska27 napisał:

Wyprowadziliśmy się,bo mój mąż ma dosyć Poznania... a ja to miasto polubiłam, fakt daleko od rodziny..ale w końcu byliśmy u siebie,,a teraz znowu uzależnieni od rodziców.
Niestety wszystkiego tutaj nie mogę napisać. Dziękuję,że pytasz.

Różyczko byłaś z Bianką u ortopedy??

rozumiem...

ide z nią w piatek rano, troche sie niepokoje, ze coś tam wyjdzie hmmmm
zamierzam zrobić tak jak Oposek pisała, że nie powiem ortopedzie, ze pediatra coś zauwazył i zobaczymy...

13 lata 2 miesiąc temu #224536 przez różyczka
Rika napisał:

Aska bo to dopiero licytacja a 25 zł za przesyłkę z UK to dużo bo ja kupowałam ubranka i normalnie 11 zł płaciła. Nie lubie właśnie takich naciągaczy. Znam cenniki poczty i sama sprzedaję czasem na allegro i jak ktoś pisze w cenniku dostawy że za każdą kolejną sztukę np 3 zł to omijam go wielkim łukiem.

Rika tam jest KUP TERAZ za 6,50

13 lata 2 miesiąc temu #224541 przez ewitkun
muffiny piekłam w papilotkach i wkładałam część do formy silikonowej a część na blachę normalna postawiłam papilotki i te w papilotkach na blasze wyszły lepsze bo na szerokość się rozrosły i nie siadły a te w silikonie są mniejsze i trochę siadły :)

13 lata 2 miesiąc temu #224544 przez różyczka
ewitkun napisał:

muffiny piekłam w papilotkach i wkładałam część do formy silikonowej a część na blachę normalna postawiłam papilotki i te w papilotkach na blasze wyszły lepsze bo na szerokość się rozrosły i nie siadły a te w silikonie są mniejsze i trochę siadły :)

no ale mi teraz smaka narobiłas :) a co na wierzch dasz?

13 lata 2 miesiąc temu #224551 przez ewitkun
różyczko na wierzch żurawina :) i tak fajnie smak się łamie kwaskowa żurawina i słodki ser :D
:)polecam ten przepis, szybki, łatwy i taki serniczek na dwa gryzy :)i na tym blogu masa fajnych przepisów :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka