BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 2 miesiąc temu #225048 przez ewitkun
masuska to ten sam, który zamówiłam właściwie to dziś powinien już być i żyrafa też juppppi :)

a co do włosów to mnie też strasznie wypadają, kupiłam z polecenia fryzjerki tą maskę i widzę, że jest lepiej a maska fajna i tania
allegro.pl/kallos-maska-mleczna-crema-al...osc-i1856721169.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 miesiąc temu #225049 przez aniaw
Ewuś trudna decyzja żeby oddac pieska :(
ja też musiałam moja sunie i koty zostawic u mamy bo przy moich przeprowadzkach to zaden zwierz by nie nadążył a tam maja podwórko i się wybiegają :)
Fajnie masz 2 opiekunki do jednego bobasa :laugh:

Masuska ja jestem za tym żeby najpierw kudełki wzmocnić "od środka" czyli preparaty witaminowe, jakis skrzyp itp. Wiadomo racjonalne odżywianie do tego. A na koniec dopiero odżywki wszelakich rodzajów i oszczędzanie tych kudełków (chodzi mi o suszenie, prostowanie,lokowanie, farbowanie itd). No wiesz takie zwykłe proste racjonalne podejscie do czuprynki i wtedy nie trzeba martwic sie wypadanie włosów :)
Ale czasem jak nic nie skutkuje dobrze jest udac sie do doktorka, bo jak np garściami Tobie wychodza to nie ma co czekać na perukę :lol: :P

13 lata 2 miesiąc temu #225111 przez Oposek
hej:)
wczoraj już nie miałam siły wchodzić na forum, bo wróciliśmy późno, ale dziś od rana siedzę i nadrabiam;)
Wieczorem Wam odpiszę imiennie, jak Młody zaśnie, a teraz tylko tak na szybko. Ja myślę o sankach od dawna i te które powstawiałyście są super, tylko nie wiem, czy nie wolałąbym drewnianych. Na początku dziecko będzie stale pod opieką, ale potem się odkręci pchacz i oparcie, będzie zjeżdżało samo i nie raz się przewróci. I boję się, żeby nie przywaliło w metal i nie rozbiło głowy. Z drugiej strony opcja pchania, a nie ciągnięcia jest super:) I bądź tu mądry;)

13 lata 2 miesiąc temu #225184 przez różyczka
Oposku a jak sie miewasz w ogóle? tak wiesz...emocjonalnie....

Ale naskrobałyscie :cheer: 3 godziny spacerowałam i nogi mi wchodza nie powiem gdzie :silly:

ewitkun a te serniki dobre w smaku wyszły?

Masuska dobrze,ze ja tej bluzy Oliwii nie wziełam :dry: a chciałyśmy miec taka na spółe..
a te sanki sa super no i cena troche lepsza :)

Hoborr a ja Twoja pierś?

kurde a Natimp sie długo coś nie odzywa :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 2 miesiąc temu #225188 przez ewitkun
wróciłam ze spacerku zaraz nadrobię co tam wyprodukowałyście :)

ale pochwalę się poznałam kolejną młodą mamę mieszka niedaleko mnie, ma też synka, miała cc i rodziła w tym samym szpitalu co ja

13 lata 2 miesiąc temu #225194 przez ewitkun
różyczka serniczki pychaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tylko trochę siadły ale mniam mniam polecam bo proste do zrobienia :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #225293 przez Oposek
Różyczko miewam się tak średnio... Martwię się o Babcię. wiem, że teraz to ja będę się musiała Nią zaopiekować i kombinuję, jak to zrobić. A poza tym mam wrażenie, że dopiero teraz ze mnie schodzi całe zmęczenie. Ja tak mam- dopóki są obowiązki, jest coś do zrobienia to się sprężam, a potem odchorowuję. Moi Dziadkowie 52 lata byli małżeństwem, chciałabym tak...

Ewitkuna w jakiej Ty dzielnicy mieszkasz? skoro chwalisz serniczki to ja też zrobię! a miałam się odchudzać :lol:

Ania Wjakie Ty masz śliczne zdjęcie z żyrafą:):):) zazdroszczę! skąd takiego zwierza wytrzasnęłaś? a pracy ja też chyba poszukałabym innej, choć wiem, jak trudna to decyzja, skoro masz dobre warunki. Mam podobny dylemat- do przedszkola w którym pracowałam przed urodzeniem synka mogłabym wrócić z Filipem i to byłoby super, ale po przeprowadzce to straaasznie daleko.

Rika dobrze, że teściowa raz na coś się przydała;)

13 lata 2 miesiąc temu #225299 przez Oposek
A ja od rana dostałam takiego powera, że umyłam okna w salonie i kuchni. Na jutro została mi jeszcze sypialnia i dziecięcy...
A teraz szukam pomysłów na prezenty gwiazdkowe dla synka. chciałabym dać rodzinie jakąś listę, żeby nie dostać kolejnej grzechotki albo za małego ubranka. Zastanawiałam się nad chuśtawką zawieszaną drążek albo skoczku-tygrysku.

Za to znalazłam fajne krzesełko do karmienia.
allegro.pl/krzeselko-do-karmienia-fisher...osc-i1880459646.html
U nas idealne, bo mamy 4 krzesła, których nie ma gdzie wynieść i małe mieszkanie, w którym i tak już jest za dużo dziecięcych sprzętów;)

Masuska mam nadzieję, że szybko Ci przyślą tą matę, Filip spędza na spojej czasem i półtorej godziny i jest zachwycony!

13 lata 2 miesiąc temu #225347 przez ewitkun
oposek jestem z Bemowa, a TY?

ok zmykam szykować się na parapetówkę, a Antek jakiś niespokojny jakby czuł, że wychodzę, będę myśleć cały czas jak mały :(

13 lata 2 miesiąc temu #225368 przez Oposek
Ewitkun ja mieszkałam na Bemowie 25 lat, na Widawskiej:) (to niedaleko Wrocławskiej i McDonaldsa). Teraz mieszkam na Bielanach, więc też w sumie blisko :lol: Baw się dobrze na parapetówce i czekamy na relację!

A ja nie wiem, czy Filip znowu nie jest chory. O 16:30 obudził się po drzemce, a o 18:30 już marudził, więc była kąpiel, cyc i śpi.

Czy któraś z Was ma doświadczenie w inhalacjach?

13 lata 2 miesiąc temu #225387 przez Rika
Ja tylko na chwilkę
Nie nadrobię Was znowu :(

Zdążyłam tylko czytnąć na temat sanek i ja mam takie zdanie, że sanki to sanki i sanki się ciąga a pchać to można wózek :)
Poza tym Zuzi kupujemy sanki na święta a Ola jest jeszcze za mała.

Aniaw a rok temu woziłaś Szymona w sankach?

Różyczko fajowy masz avatar. Ja dopiero teraz widzę bo wcześniej mi się nie wyświetlał... :dry:

Dzisiaj w końcu dostałam pieniądze i mogłam zrobić normalne zakupy :) i siostrze oddałam pieniądze i mamie i teraz reszta idzie na górę.

I mój kochany aparat w końcu przyszedł :)

Dziewczyny a Wy od razu po macierzyńskim wracacie do pracy czy w pełni wykorzystujecie wychowawczy?

13 lata 2 miesiąc temu #225393 przez różyczka
Oposku moja starsza córka ma astme i wielokrotnie w zyciu musiałam ja inhalować na tym nebulizatorze a na codzień od lat przyjmuje leki wziewne w inhalatorach. Moge jakoś pomóc?

13 lata 2 miesiąc temu #225396 przez aska27
Rika super,że dostałaś wreszcie pieniądze :)

Co do wychowawczego odpadam..bardzo bym chciała zostać z Mikołajem przez te trzy lata,ale muszę i wrócić do pracy. Na szczęscie nie będzie mnie przez 2 moze 3h dziennie..więc nie ma tragedii, ale..gdyby wychowawczy był w pełni płatny tak jak macierzynski zostałabym w domku na pewno.

Ewka na pewno już tutaj dzisiaj nie zajrzysz... ;) ale miłej imprezy!!! :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #225404 przez różyczka
Rika ja wracam do pracy po wykorzystaniu urlopu macierzynskiego (22 tyg.)+ja akurat mam zaległy urlop za wakacje, po drodze jeszcze przerwa świąteczna i ferie zimowe i w sumie wyszło mi, ze 5 marca i bardzo mnie to cieszy bo to juz 8 m-c bedzie Biance leciał.
Szkoda, ze wychowaczy nie jest płatny tak jak macierzynski :dry:
gdyby był to bym została tak do roku czasu mysle, bo potem to juz pewnie chciała bym do ludzi troche a poza tym ja kocham swoja robote no i chodze tylko na 4 godz. dziennie wiec to akurat tyle, zeby sie stesknic za dzieckiem

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #225414 przez masuska
a tak się wtrącę Oposku moi rodzice teraz w tąniedzielę mają 40 rocznicę... Piękne to co nie? Ja wątpię że doczekam, teraz się inaczej żyje, ja paliłam, mąż pali... ech:(

A tak sobie szłam dziś i pomyślałam że fotkę strzelę i wam pokarzę.

Droga przez park:)

W oddali moje osiedle:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka