- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamilka24
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MELKA 22 LIPIEC 2011
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
- Otrzymane podziękowania: 0
a teraz wyjaśnienie- ten filmik z głodomorrą umieszczony został na koncie youtube mojej Oliwii i tak jej sie spodobał nick naszej Hoborr, ze zrobiła sobie taki sam na tym Youtubowym koncie gdy je zakładała mam nadzieje Hoborru, ze nas nie oskarzysz o "plagiat"
Ale chyba tylko Masuska bystre oczko zauwazyła, co nie?
biore sie za ogladanie filmiku zaraz...
a Melka jaka słodziutkaaa
a co do gotowania dla naszych dzieci to chyba jeszcze lepiej na parze ugotowac te warzywa, ja tak zamierzam robic, mam nawet ten parownik, ale bez niego tez mozna...
Masuska jak to mozliwe, ze dostałas ta czapunie juzzzz??????
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥ Pudziek i Lolek moje dwie wielkie MIŁOŚCI ♥
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mówiłam kiedyś że ten kamerzysta zrobił nam wyciskacz łez:)
Różyczko jestem spostrzegawcza, a mam super Listonosza - Pana Zenka i dlatego tak:)
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czapki świetne!!!
a ja wczoraj kupiłam sobie buciory zimowe,bo moze nie uwierzycie,ale chodziłam jeszcze w takich z czasów liceum ... wygodne i na płaskim,a na płaskim to mam tylko 2 pary butów,bo nie lubię..i kasy mi szkoda na takie buty,ale teraz na spacerki z Mikołajkiem tutaj po tych wiejskich wetepach będą akurat
Masuska na co się zapisałaś???
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przeglądam gazetki i w Rossmannie jest promocja na kaszki Bobovita za 4,49 (ostatnio widziałam za ponad 6zł) oraz promocja typu przy zakupie 3 sztuk bobofrut (szt. 2,79zł) czwrty gratis i przy zakupie 2 szt. obiadków bobovita (sztuka 4,29zł) trzeci gratis...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczynki ja mam do was takie pytanie.
Nie wiem jak się zapatrujecie na chińskie rzeczy? O których była często mowa w wiadomościach w telewizji że mogą być niezdrowe i zawierać substancje szkodliwe. Czy jak kupujecie swoim maluszkom zabawki, łyżeczki itd patrzycie gdzie są wyprodukowane?
Nie wiem co wy na to bo już wcześniej zaczynałam ten temat ale żadna się na ten temat nie wypowiedziała.
Ja ostatnio zwracam na to bardzo uwagę. jeżeli którąś z was interesują inne produkty niż chińskie możemy na ten temat podyskutować.
Znalazłam narazie dwie firmy nie chińskie. Jest to firma wader która produkuje zabawki:http://www.wader-wozniak.pl/ oraz firma NUK która ma w ofercie smoczki, butelki, kubki, talerzyki, sztućce itd. : www.nuk.pl
Znalazła również strone:
www.notmadeinchina.pl/
gdzie są również podane linki do innych firm nie chińskich, gdzie można kupić bodziaki, ciuchy,zabawki z drewna, pojazdy tj. traktorki, rowerki a nawet dla nas bielizne i ciuchy.
Ja powiem że uwielbiamy FIsher price, a zabawki są MADE IN CHINA, a czy jest coś w tym złego? myślę że nie.
Większość co by nie powiedzieć że wszystkie produkty dostępne na rynku mają coś wspólnego z Chinami, więc zamiast wykluczać wspomnianego FP, bo robione tam, raczej trzeba spojrzeć na renomę firmy. Mialam kiedyś okazję współpracować z Chinami i wiem że tam są dobre fabryki, a że tania produkcja to producenci z tego korzystają.
Radze uważać na tzw. Noname'y typu pistolet kupowany na straganie, albo smoczek za 2 złote na rynku. Nikt tego nie kupi, bo wie że to może być szemrane.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A i w Biedrze będą blachy do muffinek za 14,99
gazetka.biedronka.pl/g28,wiecej_rodzinnych_chwil.html
strona 26
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co zrobić. Chociaż w sumie masz racje te renomowane firmy nie pozwoliły by sobie pewnie na coś szpetnego z chin.
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Najpierw coś skrobnę później podczytam Was
Dziś ja znów od rana sama i nawet daję radę i naczynka pomyłam po całym wczorajszym dniu i bobasy nakarmione i razem bawią się balonikiem
Wiecie jak już Dominiczek śmieje się do Szynonka Ale super tak na nich patrzeć A Szymcio jaką ma radochę jak widzi że go tak rozmieszac potrafi
Może niedługo będa sami się sobą zajmować Marzenia
Dominiś mój obudził się dziś o 2giej i już zupełnie spać nie zamierzał wzięliśmy go do wyrka i poszliśmy spać a ten przekręca się na boki i gadał i na brzuszku co chwila był i w końcu zanął a nawet nie wiem o której
O 5tej powtórka z rozrywki i znów po jedzeniu nie chiał zasnąć i gadał jak najęty. Tomek wstał do pracy a ja zasnęłam i Mały chyba przysnął też na trochę ale ok 8snej już mu się nudziło i trzeba było wstawać
Ja niewyspana bo przysypiałam tylko na chwilę a potem zerekałam co z małym i znów lekki sen i tak w kółko
Szymcio chyba nie ma już temp i w nocy podobno ładnie spał. On tak tęskni za spacerami (bo od niedzieli nie wychodził), że jak moja siora dziś wychodziła to on tak się rozpłakał i pokazywał na swoją kurteczkę, że on też chce na spacer Może dziś z nim wyjdę.
Dominiś trochę pokasłuje, ale on tak zawsze ma. Zobaczymy czy jutro go zaszczepią i ile waży mój Maluszek
A i jeszcze miałam śmieszną sytuację wczoraj z bobasami
Szymcio teraz słodko naśladuje odgłosy zwierząt jak się go spytać lub pokazać jakieś zwierzatko. I powiedział co o mnie myśli
Siedział wczoraj u mnie na kolanach i ja pokazuję na Tomka i pytam małego kto to jest a on z uśmiechem TATA
Później pytam go pokazując na siebie a kim ja jestem? A on ucieszony : MUUUUUU
A przecież już tak ładnie mówi MAMA
Ale było śmiechu
Teraz zabieram się za czytanie
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dobra nie było tematu
Nie no temat jest bardzo ważny! Chodzi o zdrowie naszych pociech.
Pamiętasz jak kiedyś były takie szklanki z jakąś substancją? One nie były markowe, tak samo jak zabawki, myślę że w tym tkwi reguła.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.