BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 3 miesiąc temu #422749 przez natimp1
a jeszcze jedno jak zmieniacie mleko, to najpierw mieszacie ze starym czy na żywca- Anka wiadomo że na żywca - a takie mamy które nie chcą wystawiać dzieci w celach zarobkowych ...-:):)
LOVE ANA - love mega love

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #422764 przez Oposek
Dziewczyny, no ja właśnie też chcę do konkretnej osoby. Kilka lat pracowałam w domu dziecka i wiem, że przed świętami dzieciaki tostają tony maskotek, które potem się walają po całym budynku i nikt w zasadzie nie chce się nimi bawić z prostego powodu- są wspólne. Dla dziecka, które ma wspólne pokoje, ciocię i książki najwyższą wartością jest posiadanie czegokolwiek na własność. Wiecie, że czasem dzieciak dostał czekoladę na zakończenie roku w szkole i pół roku jej nie zjadł, bo była tylko jego i nacieszyć się nie mogł? Takie placówki, szczególnie w dużych miastach, są dobrze dofinansowane, dostają rzeczy od supermarketów, fundacji, miasta, gminy. Im nie brakuje niczego poza miłością... Wiele osób w odruchu dobroci oddaje ciuszki właśnie do domu samotnej matki, czy domu dziecka.
Gdyby tak znaleźć jakąś jedną osobę potrzebującą, dajmy na to samotną mamę, czy rodzinę wielodzietną i zrobić zbiórkę na ZP... Każdy na pewno ma jakieś niepotrzebne ciuszki, czy zabawki...

12 lata 3 miesiąc temu #422779 przez natimp1
oki Oposku , ale zobacz jak np wybierzemy jedną samotną matkę.... to dostanie mnóstwo ciuchów po naszych szkrabolach, których pewnie nie zdąży wynosić, jak np do domu samotnej matki to więcej zużyje a porozdzielać pewnie porozdzielają na dzieciaki w tym wieku... no co myślicie-? mogę zapytać w przyszłym tygodniu w moim MOPSIE

12 lata 3 miesiąc temu #422786 przez Oposek
Natimp w sumie racja, pytanie tylko, ile będzie chętnych, które te ciuszki/zabawki rzeczywście dadzą. Zawszetakjest- na początku wszyscy chętni, a zostaje garstka i to też trzeba wziąć pod uwagę. Dom samotnej matki byłby lepszy o tyle, że dzieci są w różnym wieku, a część z nas już pewnie nie ma ciuszków na noworodka.
Ja się chętnie dorzucę do każdej zbiórki. Mogę też coś spróbować zorganizować. Tak mi po tym konkursie, w którym brała udział Emilka przyszło do głowy, że ZP naprawdę ma mega potencjał.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #422792 przez aniaw
Oposku, Natimp w takim razie szukajcie jakiejś potrzebujacej osoby, faktycznie najlepsza byłaby wielodzietna rodzina. Ja to za bardzo nikogo tu nie znam ;)
Ja tez na pewno się dołożę a jestem w trakcie wysprzedawania ciuszków i zabawek ale sporo jeszcze tego jest :)
ZP ma potencjał :lol:

Basba oj to pozytywne fluidy przesyłam a głowe to raczej przebadaj :kiss:

Natimp ja tez Cie lovam i brakowało mi Twoich postów :kiss:
Tak myślałam, że zareagujesz na sprzedawanie wizerunku dziecka :lol:
Ale myslałam, że jeszcze pójdziesz na żywioł i w związku z zapotrzebowaniem papierniczym Maksiego bedziesz chciała, żeby Tobie coś odesłac z naszych zebranych rzeczy :P :lol:
A z mlekiem to fakt - nie mieszam tylko od razu zmieniałam u Szymiego, bo jego to nic nie ruszy :lol: A u Dominika nie zmieniam, bo to wrazliwec i od urodzenia Nestle ma a jak wiekowo się zmieniało to jakos tak płynnie przeszliśmy i nawet nie zauważył :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #422831 przez Rika
Aniaw nie wiem czy miałabys czas na takie sesje :) to długa droga jest. Mogłabyś szukać fotografa który zrobi sesję TFP ale w zakresie fotografii dziecięcych będzie ciężko, tu raczej wszyscy robia to profesjonalnie i chcą zarobić. W fotografii jest tak że chce zarobić i fotograf i fotografowany... więc jak tu znaleźć dobry układ? :) Na sesję do portfolio trzeba przeznaczyc kilka miesięcy, w ogóle trzeba mieć bogate portfolio żeby ktoś kto chcialby z nami współpracować nie pomyślał że wszystko jest na odwal się. kurde muszę narazie kończyc ale później napiszę.

12 lata 3 miesiąc temu #422865 przez natimp1
hehh Anka Ty świnko cudna- znasz mnie na wylot- właśnie chciałam napisać żeby zrobić zbiórkę na mnie bo mąż bezrobotny- tak wiecie żeby sprawdzić czy ZP ma potencjał:):):):P)
Anka już mi się dzieciaki Twoje popierniczyły...:) rozumiem że i Szymi i Domini nie budzą się w nocy???
o możecie np zrobić zbiórke na sezon jesienny dla mnie :)- zobaczymy które sa hojne a które sępiary ;):):):):) jakiś nowy płaszczyk dla mnie i kozaczki, panterkowe palto i czarne leteksy , sztuczne pazurki sobie odpuszczę tej jesieni ;):):)- Anka odklei od jakiegoś zwierzaka

dobrze kojarzę że mnie tak kojarzyłyście- jakiś motor coś... już nie pamiętam która to była.. chyba Rózyczka vel Rose

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #422879 przez aniaw
Nati mam 2,5 syna - starszy Szymi, młodszy Dominik a najmłodszy Tomi :lol:
Dominik niestety budzi się 1-2 razy w nocy ale czasem zrobi prezent mamusi i przesypia cała nocke, żeby go póxniej cały dzień chwalic jaki jest cudny :lol: :lol: :lol:
Co do tipsów spoko moge odkleic od jakiegos zwierza :lol: Ostatnio królikowi obcinałam to dosłownie po 3cm z każdego palucha :ohmy: normalnie nie wiem jak on biedny chodził :ohmy: A paniusia zdziwiona, bo przez to futerko nie widziała, że sa za długie :angry:
Co jak co ale na motor dla Ciebie się nie będę składać :P
Sama bym se pojeździła na jakimś :laugh:

Rika portfolio dzieci to zupełnie inaczej wyglada bo fotki zmieniac trzeba co 3-6mcy u takich maluchów i tu 8 zdjęc max :) No ja wiem, że to nie takie hop siup, ale na razie chcę pojechac zobaczyć czy Szymi czuje w ogóle klimat :S
A wiesz później rzucam prace i tylko na dziecku będe zarabiac :lol: :lol: :lol:
Matko ogladałam program młodych miss - tye dziewczynki jakies wymalowane, matki nimi steruja, one przemeczone, masakra ;) Dlatego tylko w formie zabawy ok a jak jakas masakra to ja dziękować :P

12 lata 3 miesiąc temu #422895 przez natimp1
Masakryczny ten program o MIs-kach, oglądałam parę razy, bo ze zdziwienia ze tak dzieci męcza aż nie mogłam się oderwać.. widziałam fajny program w świecie kobiet o sesjach dla dzieci - Anka obejrzyj sobie TY Matko wyrodna, dzieci na wystawkę....:):):)
swoją drogą to mój Tomi, też czasem bardziej niz te dzieci:)

12 lata 3 miesiąc temu #422932 przez Rika
nati to ja mówiłam że zdjecie z motorem to Twoje :D

Aniaw no jak ja pracowałam to dzieci miały sesję obok kilkakrotnie i ja widziałam jak to się odbywa dlatego pwoiedziałam ze moich napewno nie bede tak meczyć bo maluchy tam cale dnie siedziały...

12 lata 3 miesiąc temu #422937 przez natimp1
a no to widzisz Rika a skąd mi się wzięło zże to Róża...

12 lata 3 miesiąc temu #423177 przez natimp1
hej dziewczyny,
szukam jakieś stronki z której można przerzucić na płytę:) teledyski dla dzieciaków

miłego wekendu
p.s ja juz kolejny raz nie mam tłumaczenia filmu na tvn, teraz zmierzch po angielsku

12 lata 3 miesiąc temu #423260 przez aniaw
Nati było uczyć się języków :P

Wiecie co.... Szefowa dziś robiła wielki porządek u siebie w domu i miała stos książek różnych podręczników, głównie do gimnazjum po córkach. I stwierdziłyśmy, że nie będzie ich wyrzucać tylko pogrupuję je i wystawię na gumtree za darmo.
Zastanawiałyśmy się czy ktoś w ogóle odpisze....
Matko wiecie ile mam maili i jak to teraz wszystko porozdzielać, normalnie blokuje mi się skrzynka :ohmy: I umawiają się i dzwonią :ohmy: Boszsz to sobie pracy dołożyłam ;) :lol:

Rika
a jak ja wymęczę mojego Szymiego chociaz jedną sesją to może będzie spokojniejszy :lol:

Ech wracam do odpisywania na maile ;)

12 lata 3 miesiąc temu #423288 przez różyczka
dzien dobry
no i pierwszy tydz. pracy za mna :S zapiernicz mam, ze hej bo te cudaki na maksa cudują

Anka co do mleka to pije mniejsza ilosc-czyli zamiast hippa 240 pije nestle 180 ale nadal 3-4 butle od wieczora do rana liczac :dry:
Nati/ ja na zywca zmieniłam mleko :)
Basba bardzo Ci dziekuje :kiss:

ale artykuły do sniadanka no no :huh:

byłam wczoraj na babskiej imprezce i lep mi peka bo mnie Misia nic a nic nie oszczedziła ze wstawaniem :S

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka