BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 2 tygodni temu #508520 przez masuska
Oposku ja lubię ten ciuszek:

Jak będzie kiedyś potrzeba to kupię:)

Asia, a guza nie ma?

Aga, no to święta udane:)

Moje chłopaki znów śpią, stary chyba chory, a młody bo drzemka:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #508652 przez różyczka
Temat teściowych to jeden problem a drugi to Wam powiem-dorastające dzieci B)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

zarąbiste te ciuszki co pokazalyscie :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 2 tygodni temu #508692 przez masuska
Stara a gupia! To Ty nie wiesz skąd się dzieci biorą?

12 lata 2 tygodni temu #508695 przez różyczka
masuska napisał:

Stara a gupia! To Ty nie wiesz skąd się dzieci biorą?

szczerze...to ja juz nie bardzo pamiętam jak to się robi :S :)

ale wez ....wyobrazasz to sobie w ogóle???? :lol: babcia Rose! buahahahahahah

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 2 tygodni temu #508743 przez Rika
Cały dzien sprawdzam pocztę czy napisałyście a tu nic, wchodze na forum a tu rozmowa w toku, jak to możliwe?

Masuska ja też uwielbiam rafaello ogólnie lubię wszystko co kokosowe :)

Oposek jak przyjedziecie to zrobię Wam takie drineczki :)

Dziewczyny te ubranka co pokazujecie sa świetne i chyba kupię moim małym cos takiego :) najlepiej na lato zeby nie chowało się pod kurtką :)

Zuzia wymiotowała 2 razy dzisiaj, z nosa jej się leje, gorączka 39. Nie chciała brać leków, dopiero jakąś godzine temu wzięła na siłę jej daliśmy i już inne dziecko, gorączki nie ma, bawi się i śmieje... wtedy tylko leżała cichutko u mnie na kolanach i spała 2,5 godziny... Ola ma tylko katar i od rana dokazuje energią więc myślę że jej już przeszło ale mimo wszystko jutro wybieramy się do lekarza zeby osłuchać płuca bo teraz taka zaraza panuje że wszystko na oskrzelach i płucach się osadza...

12 lata 2 tygodni temu #508748 przez natimp1
Ja tam sobie babcie Rose wyobrażam... generalnie chyba nawet podobna do tej teraz :):) taki żarcik z miłości off corsacz...ale jak to sie całuje.... Matko jaka ta młodzież zbałamucona.. Ty matka..zapomniałaś ze jedna córa to już starucha!!!!!
Masuska jak ja ci zazdroszczę... tej BIEGUNKI.. ja pierdziole chciałabym.. dziś już staram się mniej jeść i Janka ograniczać bo na serio przegina

Oposku a skąd ten tunel z kulkami?? kurde czasem mam wrażenie laski ze wy macie chate po 200 metrów....

z naszego kina nici.. tak łaziliśmy po wyprzedażach ze do kina nie zdążyliśmy..... ale obkupiłam się... gorzej tylko ze za kase której nie mam..ale o tym, pomyli sie póxniej..

wiecie tylko co mnie martwi.. niby przed świetami dzwonili do tomka ze dostał te prace itp..ale mieli sie odezwać jeszcze a tu dupa póki co.. kurde juz nie wiem co myśleć...
Ty no ale jaj chyba by sobie nie robili... w sumie lepiej nie.. bo my juz pierwsza wypłate wydaliśmy....:) ale mam tak czadowe pory i kurtkę ze możecie mi.......pogratulować oczywiście

a Masuska nie narzekam na spanie Jacha.. broń Boze ale do 10:30 to szok- poszalały te twoje chłopaki:)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #508953 przez Oposek
Nati Filip ma taki prościutki tor kulkowy firmy Plan Toys, od 18 miesięcy. Bez problemu radzi sobie z nim sam. My Mu oddaliśmy większy pokój i wieczorem wrzucamy cAły ten badziew zabawkowy do niego, a potem przytrzymujemy kolanem przy zamykaniu drzwi ;) A tak serio to ja co dwa tygodnie część zabawek zamieniam z innymi, które trzymam w szafach przedpokojowych. Dzięki temu mniej się nudzą i mniej do sprzątania na wierzchu. Wszystkie rzeczy, z których wyrósł od razu sprzedaję lub pakuję i wywożę.
Zazdroszczę zakupów:) Ja dziś szybko się przebiegłam po sklepach z wyprzedażami, ale kupowałam tylko ubrania dla Młodego, bo wyrósł ze wszystkiego normalnie :dry:

Rika no, masz rację z tymi chorobami- masakra jest. To przez tą pogodę beznadziejną :angry:
Mam nadzieję, że jutro się okaże, że osłuchowo u dziewczyn w porządku :kiss:

Masuska też fajne ubranko! :)

Rose Oliff to już dorosła panna, co się dziwić :) Ale fakt- dla mamy zawsze będzie małą dziewczynką :)

Asia mój mąż jest na maksa prostolinijny. Stara się, jak ma ochotę. W praktyce wygląda to tak, że nigdy nie mogę narzekać na żadne prezenty ani nic, bo daje z siebie wszystko, ale już jednej z moich babć nic nie kupi za cholerę, bo jej nie znosi i tyle...

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #509048 przez aska27
Różyczko no i zaczęło się! :blink:
A fotkę kiedy nam pokażesz???? Pamiętam :)

Nati no to gratuluję udanych zakupów :)
Oby szybko się odezwali do Twojego męża,bo ta niepewność jest paskudna.
Nadal trzymam kciuki :blink:

Masuska nie mam guza, tylko rozcięte, no i nadal paskudnie boli. Najważniejsze jednak,ze Mikołajkowi nic się nie stało.

Rika zdrówka dla dziewczynek!!!

Oposku
Twój mąż ma zasady których nie łamie :blink: w sumie to zaleta :)

12 lata 2 tygodni temu #509055 przez aniaw
Hej :)

Ratunku!!!! Dopadł mnie leniwiec poświąteczny i nie wiem jak się go pozbyć!!!!

Święta minęły szybko, ale może i dobrze bo ile można się obżerać :lol:
Obiecałam sobie, że nie będę przesadzać z próbowaniem potraw i skończyło się jak zawsze :S

Dzieciaki mieli frajdę ogromna, bo jak tylko do dziadka przyjechaliśmy to dorwali się do choinki i prezentów pod nią, trzeba było dużo tłumaczeń, że dopiero po kolacji wigilijnej będzie rozpakowywanie – czyli 1,5 dnia musieli wytrzymać i to wg mnie duże osiągnięcie :)
Choinka ani razu nie została przewrócona, że było trochę bombek mniej po naszej wizycie i cukierki wszystkie wiszące zniknęły to inna kwestia (cukierki raczej zostawały tylko rozpakowywane i rozgniatane bo ich ulubionym zajęciem jest otwieranie paczek ze słodyczami a za dużo tego nie jedzą. Szymi nawet się nauczył, że jak dostanie kinder niespodziankę to szybko ja otwiera, czekoladę rozdaje a sam dobiera się do zabawki) :)

Prezentów dostali trochę : mega ogromniastego misia pluszowego, tablice kredowo-magnetyczną z literkami i innymi bajerami, mate wodna z melodyjkami – przepadł nam od razu pisak i muszę zamówić teraz dodatkowo ze 2, po zestawie autek ala złomków, ciastolinę, autka typu naciśnij i jedź 4szt -prezenty się tu powtórzyły ale małym to nie przeszkadza, bolidy wyścigowe 2 szt takie małe z ludkami w środku, Szymi małą stację benzynowa, Domik naczynka kuchenne, (jeszcze od chrzestnej ma Domik dostać gadającą latarke a Szymi może tez coś, bo się nie widzieliśmy jakoś), 2 miski pluszaki z plecaczkami pełnymi słodyczy i jeszcze pierdołki małe ale fajne i ooooogroooom słodyczy, który starczy nam na kilka miesięcy – bo Tomi też z pracy 2 wypaśne paczki słodyczowe dla nich dostał – i weź tu człowieku się odchudź!!! :S
Ja dostałam fajna torbę (2 dodatkowe old skoolowe takie używane po mamie T, ale fajniuche), zestaw czapkę i komin na szyje, oczywiście zastaw kosmetyków w tym 2 wody toaletowe fajniuche, kasę od szefowej, czajnik elektryczny taki fajniuchy świecący – bobasom się strasznie podoba, no i słodycze ech :S Od małża dostałam podwójny bilet do teatru Roma na miusical Deszczowa piosenka :lol: Na połowę lutego!!! Już się nie mogę doczekać!!!! :lol: To taki od razu urodzinowy prezent bo trochę drogawy ;)
Najlepsze, że jak dostałam te bilety to wyskoczyłam z tekstem, że teraz muszę się zastanowić z kim tam pójdę – mina mojego M bezcenna :lol:
Tomi dostał ode mnie taka zabawke 18 gier w 1 – mały stół z piłkarzykami a z drugiej strony bilard i różne plansze do gier wymienne a i od rodzinki dostał taką brytwano/garnek do robienia roladek :))) Taki trochę chyba to nasz wspólny prezent ale on to chciał albo expres do kawy dolce gusto :S

Poczytałam co u Was i foty extra:
Oposek genialne zestawienie z Mikołajem i Wasze ozdóbki na głowę świąteczne i super macie tradycje :lol: A jaki prezent dostały szympansy?
U T była żywa szopka w kościele, więc takie mini zoo, mieliśmy tez po drodze jechać do Strumienia bo tam nawet wielbłady i strusie mieli w szopce ale dzieciaki zasnęły w aucie, więc nie chciałam ich budzić ;)

Masuska Piter reniferowy extra :) A z teściową dobrze, że masz małża po swojej stronie :)

Asiu ale elegancik z Mikołaja, te szelki i jaka cudna choinka, fajnie że wszystko się udało :) Współczuję bliskiego spotkania z drzwiami :kiss:

Rose babuniu świetna pocztówka świąteczna i sankowe focisze do po zazdroszczenia bo w górach brak śniegu ;) Z tym sianem w sianie bomba :lol:

Nati no załamka z tym przesypianiem nocy Jacha, tak zdradzić Rose, dajże spokój :P
A tak seryjnie to gratulacje, nasz śpi, czasem 1x się obudzi. U nas kolejka biedronkowa była na mikołajki i jest to hit :) Trzymam kciuki za pracę męża bo przecież szkoda byłóby oddawać ciuchy :)

Rika widziałam choinkę extra, jednak poczułaś presję :lol: Życzę zdrówka dla dziewczynek :kiss:

Hoborku bardzo smutne to co napisałaś, aż zerkłam na tamten watek :( Bardzo miłe co napisałaś, fajnie, że jesteś :kiss:

Ja nadal netu w pracy nie mam!!!
Muszą wziąć się za odchudzanie ale to może po nowym roku!!!

Ciągle coś podżerałam słodkiego przeważnie i jak wracaliśmy do domu blisko 6 godz i zdałam sobie sprawę, że pod ręką w bagażu podręcznym mam tylko kanapki i wodę to poczułam taki głód słodyczowy, że szok :lol:
Pytam Tomiego czy mamy na wierzchu coś słodkiego a ten : Tak, paprykę :D
I na serio dziadek na koniec dał nam jakieś warzywa i w tym słodką paprykę czerwoną, bo mu zostało. Ale tak zdesperowana nie byłam, żeby podgryzać paprykę :S
Ale cudem znalazłam kawałek zapomnianej czekolady odrzuconej przez dzieciaki i to mnie uratowało :)
Tak w ogóle nazwoziliśmy tyle jedzenia i fantów, że nie ma gdzie tego pomieścić :S

12 lata 2 tygodni temu #509060 przez aska27
Aniu woow ile się działo!! No i prezentów masa! Ale fajnie,ze wszyscy zadowoleni i prezenty trafione :blink: Mój Mikołaj też rozpracowuje cukierki na choince u dziadków.. dla niego czekolada w sreberku to "jajo" chodzi wiec dookoła choinki i woła "jajo" i tylko widać jak choinka się trzęsie... zawiesiłam cześć wyżej, dla ogólnego spokoju :blink:

Z tym odchudzaniem to ja sobie tak obiecuje ,że później i później... i tylko nie wiem kiedy później będzie lepszy moment :)

Słodyczy możesz mi podesłać troszkę hehehe tez uwielbiam..to a propos odchudzania :laugh: :blink:

Faktycznie długo chłopcy czekali z otwarciem prezentów.. no i w szoku jestem,ze się udało, grzeczne masz dzieci :)

12 lata 2 tygodni temu #509062 przez Rika
Dla zainteresowanych niespodzianka na FB :D

Ooo zguba AnnaW wróciła :D raczej AnnaM ile ja sie Ciebie naszukałam na FB :D

12 lata 2 tygodni temu #509076 przez hoborr
PIerwsza!

No dobra - ale naskrobałyście! BDB! ojoj

A ja cierpię na bezsenność. Szanowny małżonek i dzecka śpia w najlepsze a ja głpia siedzę i gram w gry... Nogi mi cierpną, mam straszne skurcze - w nogach,,, krzyż mnie boli... łeeeee

Ale za to mam zamówiony kominek:) I wybrane płytki do łazienki na dole:0 jupi!!

No dobra - mykam. POtem będe czytac co tam popisałyście!

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 1 tydzień temu #509077 przez aska27
uuuu znowu PIERWSZA??? :ohmy: Pobudka śpiochy!

Rika to ja juz niespodziankę widziałam, dzięki!!! :laugh: Narobiłaś apetytu :blink:

A propos planów sylwestrowych:
demotywatory.pl/4004159/Macie-juz-kreacje-na-Sylwestra

a na poważnie.. wczoraj dowiedziałam się ,ze teście organizują imprezę :dry: jakoś mi się to nie bardzo podoba.

12 lata 1 tydzień temu #509184 przez basba
Dzień dobry...
Wreszcie net zaczął mi działać! Nawet nie wiem czy życzenia do was doszły bo pisałam z telefonu i też zaraz klekł... Ehh....

Naskrobałyście masakrycznie - nadrobie jak dam rade dopiero w nowym roku - w pracy, bo teraz dzieci na kolanach mi wiszą i tylko szybko napiszę że wszystko ok :blink: Jakoś przejedzona tez nie jestem bo szczęka jeszcze dokucza :P

W wigilie Antek zbił telewizor więc poki co jestesmy bez :S gwiazdor był- Wiki uciekała i płakala a Antek biedaczek płakał ze nic nie dostanie... Więcej napisze pozniej bo mąż na śniadanie własnie jedzie.

Sciskam was wszystkie... do pózniej!!!!!

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #509334 przez aniaw
Hej :)

No to przechodzę na dietę - chrupki ryżowe i mięta bo mi od wczoraj niedobrze i dziś nie mogę patrzeć na jedzenie a na słodycze w szczególności, jupi :lol:

Asiu niezły demont :)

Hoborku kominek to podstawa bo Mikołaj musi jakoś się do Was dostać :)

Rika ale mniamusie :lol:

Basba dobrze, że nikomu nic się nie stałó z tym tv bo pamiętam jak mój braciak jak był mały zwalił na siebie telewizor :ohmy:

Tu zostawiam kilka fotek:
Małe rozrabiaki :))

Muszę pochwalić moje dzieciaki bo chcą we wszystkim pomagać :)
Szymi tylko biega i mówi mama pomóc pomóc :)
Kroi składniki na sałatkę, chce pomagać w myciu naczyń, ścieleniu łóżka, zamiataniu, odkurzaniu, zbieraniu śmietków :) A Domik wszystko po nim papuguje :lol: Śmiesznie jest :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka