BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 8 miesiąc temu #608131 przez różyczka
No tak ale wiesz Masusko.... świat Go potrzebuje! :)
a tak serio to sa jakies jaja z ta pogoda :S
obawiam sie,ze potem od razu upały przyjdą i tyle bedzie z tej wiosny :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #608172 przez masuska
duga kałka:)

Piotrek jest całym światem:)

Ale leniwy dzień... Nic mi się nie chce, no chyba że ciasta:)

11 lata 8 miesiąc temu #608216 przez masuska
Ej, gdzie jesteście? Ja chyba zwariuję z nudów, a sprzątać mi się nie chce.

Piotrek uwielbia flaczki:) To po mamusi.

Z okazji dyngusa odśnieżyliśmy przed domem i chodnik wokół też:)

11 lata 8 miesiąc temu #608293 przez Oposek
Masuska, Rose sposób był prosty- słodkiego nie jem, a z żarcia wielkanocnego za dużo nie lubię :blush: Na pewno da się wykombinować coś, co pyszne i świąteczne, ale ja NIC w tym roku nie robiłam w kuchni, więc i nie jadłam za wiele. Za to Filip wsunął wszystko co dali- od żurku z jajem po mazurki :blink:

A my już w domu urzędujemy :)

11 lata 8 miesiąc temu #608322 przez natimp1
hejka.. u nas tez leniwy dzień... ale miła odmiana, bo zawsze po dwóch domach biegamy w ty
0,,4
m 366380

,

11 lata 8 miesiąc temu #608323 przez natimp1
To była wiadomośc od jacha.. napisze jak szarańcza pójdzie spać...w każdym razie problemem w spaniu popołudniowym jestem chyba jednak ja.. bo dzis byłam z Maksim na śnieżny,m dyngusie i Janko zasnął bez problemu...

11 lata 8 miesiąc temu #608355 przez natimp1
..a no.. poszły Zarazy ;)..świadomość wczesnego wstawania mnie nie rozbraja.. tak wiec lepiej o tym nie myśleć.. nie każdy jeszcze jutro leniem zaleci.. hmm tak swoją droga to chyba tylko my Basba jutro do pracy ...... :( no nic wypoczęta więc nie najgorzej..

kurde laski mega mnie w sobotę wieczorem uszy swędziały nie wicie czasem kto mnie obgadywał.... pytanie retoryczne ;)

11 lata 8 miesiąc temu #608398 przez masuska
No Nati:) Nie wiesz kto??:)
A ja:)

Jadę

Jutro

:lol:
NA ZAKUPY!!!!!!!!!!!!!!!
:lol:

Cały Boży dzionek:)

11 lata 8 miesiąc temu #608497 przez Oposek
dzień dobry :)

Masuska to udanych zakupów! :) A co będziesz kupować?

Nati Filip nie chce usypiać w weekendy często, w tygodniu jeszcze śpi...

11 lata 8 miesiąc temu #608506 przez natimp1
Hej Dziewczyny....
Oj to nie mój dzień ..... trzeba było urlop jeszcze wziąć.. bo jakaś nietomna jestem....Oczywiście zaspaliśmy z Maksim więc epa na całego.. no i dzięki Najwyższemu za pustki na drodze.....

11 lata 8 miesiąc temu #608568 przez basba
Cześć przezarte baby :lol:

Ja się od żarcia nie kulam więc luzik :woohoo: wszystko z umiarem :silly:

Speeda miałam w te sobotę (nie posądzać proszę- nic nie brałam )!!! Sernik wyszedł zajeeeeeeeebisty (nie chwaląc się oczywiście) a to chyba dla tego, że miałam zarąbiastych malych pomocników... Dzieciaki najwiekszy ubaw miały z robienia baranków z masła. Potem wstawie wam foty - musze zgrac z aparatu :P . Mąz pomagał w obrabianiu golonek na galat ;) wiec posło sprawnie :P , poza tym żurek, bigosik, sałatka, itp... Śniadanko wielkanocne u nas. Zrobiłam też fajne jajka ... jakby ktoś chciał podaje przepis:
jaja obi się w blaszce do mufin:
-smarujemy blaszke oliwą z oliwek
-wykładamy zagłębienie szynką parmenską lub inną taką surową /długo dojrzewającą
-następnie wkładamy jednego pomidorka suszonego w zalewie
-wbijamy w to jajko
-no i do piekarnika na 200 stopni (czas w zależności kto jakie lubi - czy luźne czy nie)
- po wyjęciu wychodzą takie fajne jajka w koszyczkach , które przybieram rzezucha... :)

Po południu byliśmy na drugiej kawce u teścia obok a potem jeszcze u sasiadów na kawce nr 3 :)
W poniedziałek za to powylegiwaliśmy sie we wyrze do 10! Dzieciaki urzędowały przed TV i bawiły sie razem. Potem mąż zrobił nam niezłego dyngusa- wciagnął nas wszystkich w ciuchach pod prysznic!!! Najpierw mnie i zawołał dzieci a jak te przybiegły to i one zostały zmoczone do suchej nitki ;) Ale byli w szoku :lol: No i po szybkim wysuszeniu biegiem szykowaliśmy sie do moich rodziców na obiad. W drodze powrotnej odwiedziliśmy jeszcze dziadków męża i o 19:30 bylismy w domu. Oczywiście Antek obudził siostre przed domem bo ubzdurał sobie ze idzie do sąsiadów.... no i było pozamiatane. Wiki zasnęła przed 23 :S

No to tyle u nas :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #608580 przez basba
Nati no chyba my tylko dzisiaj w pracy... Ja dupska zwlec nie mogłam z wyra... też zaspalismy! :S U Antka w grupie tylko 3 dzieic (z nim) wiec łzy w oczach bo grupy łączone i to w sali w której on nie cierpi... no ale przekupiłam go popołudniowymi lodami :P
A Jasienko mój jak tam... zdrowy??? Kupiłaś te plasterki??
P.S. pamietasz jak sie nabijałaś ze Wiki nie chce spać w dzień jak jestem z nia w domu??? ... długo widze nie musiałaś czekac ;)

Oposku jak już wyżej pisałam Wiki nie chce spac w dzień jak ja jestem z nią. Ale w sumie nie zmuszam ją i na siłe nie usypiam - chyba ze widzę ze jest tak omarudzona że nie dotrwa do 19 (wsadzam ją po prostu w auto i jedziemy się przejechać przez 30 minut ;) ). Wiki jak juz padnie o 19 to śpi do 7-8...

Masuska zakupy powiadasz?? Ja byłam przed świętami więc teraz czekam do 10 na wypłate ;) Ale tobie życze udanych i owocnych zakupow :)
Miałam jeszcze napisać- śliczna baba.... taka trawiasta, wiosenna - super!!!!!!

Różyczko jak tam imprezka urodzinowa się udała :) No i jak Bianka po przesunięciu czasu??? Śpi do 6??? :) O pogodzie to juz nic nie pisz proszę. Co tydzień słyszę ze cieplo bedzie za 2 tygodnie ale ile tych tygodni juz było... Wiosna ponoć ma zanikać wiec pewnie od razu będzie gorąco a latem to nie wiem pewnie deszcz i chłodno :S

Przyszła_mamo nieźle sie usmiałam z tego szampana :lol: czekam na zdjecia twojego przystojniaka

Asiu, Aniu hop, hop~!!!!

Hoborrku jak Ada??? Napisz koniecznie!!!!!!!!

11 lata 8 miesiąc temu #608633 przez hoborr
Dobry..

A ja święta w stresie:(
Ada ciągle wieczorami gorączkuje.. Żle znosi chyba ten antybotyk.. zdażyło się jej wymiotować. Jest rozdrażniona. Za chiny ludowe nie chce brać antybiotyku ani syropu ani nic nie chce jesć. antybiotyk podałąm w końcu z soczkiem bo nie dało rady inaczej. Jutro jest nasz lekarz dopiero to jak nic się nie poprawi to idziemy.

A sory że tak na szybcika i tylko o nas ale nawet nie mam jak napisać bo ada ciągle na mnie chce wisieć... :dry:

11 lata 8 miesiąc temu #608648 przez natimp1
Hobborku co to za antybiotyk??? trzymam kciuki za lepsze jutro.....

Basba.. bo Ty baba wredna i zaczarowałaś tego pimpulka mojego.....ale ojcu śpi :ohmy: .. tak wiec najwyraźniej mnie kocha najmocniej i szkoda mu tracic chwili bez mamus boli ucho.. ratunku.. i głowa zaczyna znów

11 lata 8 miesiąc temu #608656 przez aska27
Hej Babki!

Jak tam samopoczucie po świętach? ;)

U nas dzisiaj zrobiło się pięknie i cieplutko, zaraz zmykamy więc na spacerek!

Hoborr
zdrówka dla Adusi!!!
A jak mały Robercik?

Musze Wam napisać,ze Mikołaj chyba jest na coś z pokarmów uczulony, tylko nie wiem jeszcze co to takiego :dry: wcześniej podejrzewałam banany, ogólnie cytrusy ,przez opryski,odstawiliśmy wiec zupełnie, ale teraz juz sama nie wiem.

aaa Różyczko info dla Ciebie :silly:
www.fakt.pl/Wladimir-Kliczko-zareczyl-si...tykuly,206124,1.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka