BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 9 miesiąc temu #148233 przez masuska
dorotas29 napisał:

Dziewczyny, łóżeczka prześliczne, brakuje tylko dzidziusiów :)
Masuska-mam identyczny przewijak :)

Dorotas a tak się zastanawiam ile dałaś na ten przewijak. Ja kupiłam u mnie w sklepie za 69 zł, zaznaczam że jest on większy niż tradycyjne, bo na większe łóżeczko, czyli ma 80 cm.

piernikarczyk07 nie kuś! A jeszcze mam dziś mówi do mnie może chcesz gofry... Wrrr, a ja ledwo co śniadanie wtrząchnęłam teraz o 11tej. A z tym puchnięciem to jedno wielkie przegięcie, no ale coś musiało się przypałętać.

Fajne historie dziewczyny. Ciekawe jak to u nas będzie:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 9 miesiąc temu #148235 przez piernikarczyk07
No co Ty sylwira1721 :cheer: Czy to prawda że właśnie te bóle parte nie bolą tak jak te wczesniejsze?

13 lata 9 miesiąc temu #148236 przez różyczka
Oj uwierzcie dziewczyny, że grożą i tam rozstepy- moja kumpela miala całe łydki w rozstępach :ohmy:
Ale fakt faktem przytyła 30 kg i skóra nie wytrzymała poprostu :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 9 miesiąc temu #148238 przez sylka
Przy skurczach co 3-5 min łzy mi płyneły lezała oddychałam i czekałąm na męża. Ledwo przyszedł już jechalismy na porodówkę bo były parte a 30 min wcześniej mu pisałam że sięzaczęło. Nie spodziewałam się tak szybkiej akcji. Położne w czasie porodu śmiały sięze robiły zakłady u której na dyrzuże będę rodzić :P Mąż śmiał się że dzielna byłam bo nie krzyczałam a leżąc koło porodówki nasłuchałm się tego. W końcu codziennie słyszałam a leżałam na sali przed porodowej 2 tyg. bo każdego dnia spodziewali się mojego porodu.

13 lata 9 miesiąc temu #148239 przez piernikarczyk07
Mnie na szczęście nie swędzą łydki ale górna strona stopy :huh: No i ja nie przytyłam 30kg tylko 17 he :P

13 lata 9 miesiąc temu #148246 przez sylwira1721
Piernikarczyk no mniej bola te bóle parte od wczesniejszych ...oczywiscie moim zdaniem :) tylko jak juz sa bóle parte to nie mozesz powstrzymac parcia bo poprostu ten odgłos parcia sam z ciebie wylatuje <chyba zrozumialas > :silly:

ja tak długo bóli nie moglam doswiadczyc bo o 14 zaczely sie leciutkie skurcze o 16 mocniejsze a o 17 Tobiasz juz był ze mna :lol: czyli przez godzine mialam tylko mocniejsze bóle

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #148247 przez sylka
Jak głowka się przeciska to boli jak cholera. Ja nawet nie wiedziałam że urodziłam póki mi małego nie pokazali i mażz mi nie powiedział :P Po prostu juz nie czułam jak mały się wyślizgnął. Jak mi go pokazywali urodizłam też łożysko. Bardziej od bólów partych bolało mnie naciskanie brzucha by zeszły wszystkie brudy z macicy i jak macica się obkurczałą. Mówię wam ból okropny jak naciskają i jak czujesz jak to wszystko leci. Czyli te 2 godz. po porodzie. Rodziłam o 16.15 a o 22 sama juz chodziłam.
Ja mocniejsze bóle miałam tak ok 45 min. (razem z porodem) Ogólnie akcja porodowa I faza wpisali mi 2 godz. II faza 15 min.

13 lata 9 miesiąc temu #148249 przez różyczka
Sylka to Ty w walentynki urodziłaś?? :) Ale fajnie :)
A moja pierwsza córa ma datę 02.02 :laugh:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 9 miesiąc temu #148251 przez sylwira1721
mnie z całego porodu wlasnie ta główka bolala i szycie... szycie to byla tragedia wole 100 dzieci urodzina raz niz zeby mnie szyli!!

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #148254 przez sylka
Różyczka fajna data :)

JAk byłam jeszcze w ciąży smialiżmy śie z meżem że fajnie byłoby w walentynki urodzić a tu proszę wykrakaliśmy :P 14 odstawili mi leki i lekarze mówili że troche pewni zejdzie zanim urodzę a ja powiedziałam że wieczorem maks. Uczuliłam męża żeby był gotowy spakowałam rzeczy do torby. Zostawaiłam na stoliku tylko kubek, wodę i sztućce. POłożna smiała się jak się pakowałam a póżniej po porodzzie powiedziałą że miałam dobre przeczucia co do porodu. Matka chyba przeczuwa :) Ale dobrze że miała wizytę kontrolna bo bym nawet nie wiedzia że mam rozwarcie skoro skurczy nie czułam. W szpitalu mówili że casem tak się dzieje. Boze przecież ja mogłam urodzić sama w domu a kilka dni wczesniej miałam sen że rodziłam sama w łazience.

Ps. Lipcóweczki prosba o głosik na link w podpisie :)

13 lata 9 miesiąc temu #148260 przez Lucy
Hey dziewczyny!
    Dzwonilam do lekarza i mam sie pakowac i jechac do szpitala,w przyszlym tyg ma mi zrobic CC :ohmy: Chodzi o to spojenie lonowe.Trzymajcie za mnie kciuki

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 9 miesiąc temu #148267 przez sylka
Czyli niedługo ujrzysz córeczkę :)

13 lata 9 miesiąc temu - 13 lata 9 miesiąc temu #148269 przez masuska
Lucy, już? Pisz jak najszybciej do nas! 3mamy mocno kciuki!!!!! Powodzenia!

Kurcze przez to wszystko osiwieję i stracę całe paznokcie. Jak stóp sięgnę to też obgryzę.

13 lata 9 miesiąc temu #148270 przez piernikarczyk07
sylka głosik oddany :blink:

sylwira1721 myślę że każda zazdrości Ci porodu ale ja też boję się bardzo szycia i czy dam radę urodzić łożysko...

Lucy TRZYMAMY KCIUKI!!! POWODZENIA!!!

Ale się zaczęło dziać... :ohmy:

13 lata 9 miesiąc temu #148273 przez sylka
piernikarczyk07 łozyska nawet nie poczujesz samo ci wyleci zapewne. Ja tak miałam :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka