BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 4 miesiąc temu #186110 przez piernikarczyk07
No wiec zaczynam podejrzewać ze mój mały ma to samo...a nawet jestem tego pewna!

Chodzi o coś takiego? allegro.pl/windi-kateter-dla-niemowlat-n...azy-i1801092990.html

Dziękuje Ci przyszla_mama za bardzo wyczerpującą odpowiedź :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #186122 przez hoborr
Dziewczyny moje koleżanki tez używały tych rurek WINDI oi bardzo sobie chwaliły. Nam dziś lekarz przepisał nowe kropelki bo esumisan nie zawsze pomaga. Zobaczymy czy będzie lepiej.
Po konsultacji z chirurgiem na pępek nakładamy maść i czekamy tydzień. Jak nie pomoże to do chirurga na jakieś przepalanie....
Byłam w aptece i zapłaciłam 157zł normalnie za nic...
a no jeszcze witaminy k i d - ale kocztowały az po 35zł, nie wiem czemu tak drogo:(

Rika super masz te córeczki Zdjęcie z nóżami rozwala. Sama spróbuje takie zrobić ale przystawię swoją stope.... zobaczy się:0
Szkoda że ja się nie znam na tym licytowaniu. Super kiece za bescen!

13 lata 4 miesiąc temu #186158 przez masuska
Cześć dziewczynki moje, wreszcie udało mi się wejśc i nadrabiam:)

Hoborku jaka Adusia jest śliczna, jak laleczka:)

AniuW, taka huśtawka jak wasza, była do kupienia u mnie w komisie, za grosze i w świetnym stanie, teraz jak zobaczyłam fotkę Twoich chłopaków to pluję sobie w brodę że jej nie wzięłam:(

Green, tort będzie zwykły śmietankowy, bez owoców, chyba że zachce mi się brzoskwiń:) Rzadko kiedy kombinuję ze smakiem, tort zawsze u nas jest biały:)
Ja się uparłam na biało-błękitno i mam już świece, świeczki, balony, zaproszenia (tylko dla chrzestnych), nawet świeczniki kupiłam białe:). Brakuje mi chustek, konfetti, myślałam też o aniołkach dla chrzestnych, żeby nie zapomnieli kiedyś o Piotrusiu:P No i najgorsze, nie mam się w co ubrać:( Bo Piotrek oczywiście już ma garniturek, z tym że kremowy, no ale wyróżniać się będzie:P Chrzciny 25.09:)
Współczuję z tą EGZEMĄ, zerknęłam co to, bo i u Piotra coś znów się pojawiło. Pryszczy nie ma, ale za to jakaś sucha skórka na policzkach i krostki na ramionkach i udkach. Kąpię 3 dzień w Emolium i myślę że jest poprawa, ale poczekam do poniedziałku i jak coś to idziemy do pediatry.

Dziękuję Różyczko za przekazanie wieści:* A i pytałam o te szczepienia u mnie w przychodni i babeczka powiedziała że takiego czegoś nie ma i nie może być, to ja jej na to że się myli, bo wiem że koleżanka ma zamiar skorzystać, ale w większym mieście. Była bardzo zdziwiona. A my zaszczepiliśmy się Hexą, czyli 6w1. Ale jaki foch był, szok, 3 dni maruda. CO do kolek, to myślę że u nas się uspokoiło, pierdzi i płacze owszem, ale nie jest to tak jak wcześniej. Mąż przy piardach zgina nózie Piotrunia i łatwiej dzieciaczkowi, chwilę po marudzi i śpi:) Teraz to mam problem ze spacerami, jak mi się wyśpi w dzień to w nocy dziś dał mi czadu, spał po 2 godziny z przerwami na 1,5. A jak rano mi przysnął bardzo ładnie to mój ojciec go obudził. Wkurw maksymalny.

Dorotas, ja już sporo ubranek popakowałam, teraz nosimy sporo na 62, ale i 56. A teraz jak skończy nam się paczka 2jek, przechodzimy na 3ki. Niby dobre są mniejsze, ale jakieś obtarcia się zdarzają i ta gumka mu się odciska na udziskach. Chłop mój wązył 24.08 4950g, więc teraz jest ponad 5 kilo:)

Lucy, link nie działa:(

Rika, znam ten ból z teściową, babcią, teściem i bratem, ale ja mam to szczęście że widzę ich raz w tygodniu, ale nawet wtedy potrafią doprowadzić człowieka do pasji.
A fotki sweetaśnie, stópki mnie się podobają:) Takie do całowania:)
Zazdraszczam zakupów, rewelacyjne kiecki:(

Przyszła_mamo, popieram, że powinien być jakiś pokoik żeby przebrać malucha i/lub nakarmić. Ciekawa jestem co by było gdyby tak cyca wyciągnąć w trakcie mszy i karmić bejbisia:) Hehe:) Już sobie wyobrażam minę mojego księdza, też taki patafian i do tego podrywacz, a mnie nie chciał dać rozgrzeszenia bo przed ślubem spałam z Mężem.

Pierniczku
, mam to samo, ślini się mocno, aż się śmieję że ma wściekliznę:P a i paluszki wcina. Myślę że to nie ząbki, ale... Kto tam wie.

Hoborrku ja kupuję witaminę D i K razem i wtedy kosztuje tylko 36 zł, zamiast podawania 2 ampułek, daje sie tylko jedną

Przyszła_mamo i Pierniczku, co do odpowietrzacza, to jest jeszcze taka metoda, że zamiast tego czegoś instaluje się czopek, ale tak żeby mały mógł się wypierdzieć. Siostra tak robiła i też dawało ten sam efekt.

Udało mi się odpisałam:)

Rika a jak u Ciebie?

13 lata 4 miesiąc temu #186222 przez Oposek
Rika byliśmy dwa razy u pediatry, za każdym razem u innego i obaj mieli takie podejrzenia. Do neurologa jesteśmy umowieni za trzy tygodnie to pewnie się czegś dowiemy. Sukienki świetne:)

Lucy ten użytkownik, który sprzedawał pieluszki i chusteczki ma zawieszone konto...

Ja dziś mam mnóstwo rzeczy do zrobienia i miałam nadzieję, że zrobię wszystko, jak Filip pójdzie spać, a On dopiero zasnął od rana...

13 lata 4 miesiąc temu #186225 przez Lucy
Cholera rano jeszcze link dzialal,a takie tanie byly!!!
Ale mam nerwa :angry: :angry: :angry:
A Ty Rika zamowilas z tego linku???

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 4 miesiąc temu #186226 przez Oposek
Lucy Ja tam się cieszę, że nie zdążyłam zamówić, bo jak zawiesili Mu konto to jest szansa, że zaikasował by kasę i nie wysłał pieluch. Ale fakt, tanie były. No i najfajniejsze było to, że wysyłka za darmo, bo czasem koszt pieluszek okazyjny, ale po doliczeniu wysyłki wychodzi podobnie jak w sklepie...

13 lata 4 miesiąc temu #186228 przez Lucy
Ale komentarze miala same pozytywne nawet ostatni z 30 sierpnia :unsure: wiec ciekawe co bylo powodem...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 4 miesiąc temu #186255 przez Oposek
nie mam pojęcia. To faktycznie szkoda. Może jeszcze będą? ja też teraz zamierzam pampersy kupic, bo hugies mi przeciekają i przebieram synka praktycznie po każdym karmieniu.

13 lata 4 miesiąc temu #186262 przez Rika
Lucy właśnie zamówiłam pieluszki i pampersy wieczorem wczoraj a dzisiaj mąż mówi przed chwilą że dostał wiadomość z allegro żeby wstrzymać się z wpłatą bo konto zostało zawieszone. I nie wiem co mam robić :( w niedzielę miałam jechać do reala po pieluszki dla Oli i tak będę musiała i Zuziuli kupić...

13 lata 4 miesiąc temu #186266 przez Rika
Oposek to nie przejmuj się gadaniem lekarzy ogólnych tylko poczekaj do wizyty u neurologa. Do tylko ich domysły a neurolog zbada wszystkie odruchy niemowlęce fachowo. Wiecie że noworodki mają odruch ssania, pełzania, chodzenia, zaciskania pięści, zaciskania paluszków u nóżek i podnoszenia główki :)

A z tymi pieluszkami to wydaje mi się tak, że ten ktoś kradł pieluchy z magazynu jakiegoś (są na promocji w realu a tam w aukcji jest wspomniany real) i sprzedawał po taniości bo przecież nawet jak są promocje (!) to np teraz pieluszki pampers active baby kosztują 85 zł za 140 sztuk czyli cena za pieluszkę nie schodzi poniżej 60 gr. Ktoś się kapnął, podkablował i tyle...

13 lata 4 miesiąc temu #186299 przez Rika
Przyszla_mama mam takie samo zdanie co do całowania dzieci co Ty :)

Przyszla_mama, Piernikarczyk co do chrzcin to czemu tak panikujecie? Dziecko w kościele jak zacznie płakać to nic się nie stanie. Moja Zuza była grzeczniutka i połowę mszy przespała. Wasze maluszki będą miały ok 2 miesięcy więc na pewno będą spać, a gadanie księdza nie jednego dorosłego potrafi uśpić :D Nie przejmujcie się, dajcie na luz, to dzień Waszych dzieci, ma być wyjątkowy. To tylko msza i nie ma czym się stresować :)

Piernikarczyk07 to ja wyślę Ci swojego laptopa jednego bo głośno chodzi jak traktor więc mały na pewno się uspokoi :)

Przyszla_mama to samo miałam z dziewczynkami. Dopiero jak puściły porządnego pawia to im ulżyło... Dlatego Oli nie meczę i śpi ze mną. Przy Zuzi to było tak, że chciałam żeby spała sama. Zasypiała przy cycu i jak zasnęła to ją odkładałam, budziła się, znów do cyca i ssała, ssała... a i tak wylądowała u nas w łóżku. Dlatego teraz jestem zdania że dziecko potrzebuje bliskości i trzeba mu ją dać. A później przyjdzie czas że i tak będzie chciało spać samo... Zuzia zasypia na łóżku u nas a nie ma problemu jak obudzi się w nocy do picia i jest w swoim łóżeczku (przenoszę ją). Bierze butelkę i idzie dalej spać.

13 lata 4 miesiąc temu #186342 przez Rika
Masuska ale ja Zuzę karmiłam normalnie na mszy :D oczywiście d2ys1k0REtnie i nie było to dla mnie nienormalne :) Bóg mnie stworzył i tak skonstruował że muszę karmić cycem :) a jakby ksiądz miał jakieś wątki to znaczy że coś nie halo jest :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #186360 przez aniaw
Cześć kobitki :)

Green witaj w klubie, mój po wizycie u alergologa ma zdiagnozowaną tą niby egzemę (zamiennie nazywany wypryskiem lub atopowym zapaleniem skóry) :(
A tort wygląda smakowicie :lol:

Różyczko współczuję tych kolek. A co do słodyczy to ja niestety ostatnio ciągle coś podjadam :P
Ale za to od wczoraj zaczęłam ćwiczyć brzuszki i mam nadzieję, że zapał szybko mi nie minie :)

Dorotas tylko się cieszyć, że Kubuś tak rośnie :) Mój Dominiś też rośnie jak na drożdżach :)

Olka te koszty szczepień to już przegięcie :ohmy:

Rika zdjęcia przesłodkie :) Zuzia z irokezem wymiata :) A sukienki extra :laugh: Jak wyskoczysz w takiej kiecce to Twój Mąż powinien paść przed Tobą na kolana :laugh:

Przyszła_mama Areczek na pewno będzie miał najcudowniejszych chrzestnych pod słońcem :)

PIernikarczyk mój Mały też ślini się na potęgę, ale do zębów to jeszcze mu brakuje :P

Hoborr oby pępuszek się ładnie wygoił.
A ceny leków są tak różne w różnych aptekach, że trzeba szukać różnych okazji.
Polecam aptekę internetową dbam o zdrowie\
www.doz.pl/
Nie wszystkie leki są tu najniższe ale ja już dużo tu zaoszczędziłam.
Zamawia się leki przez internet, można dodatkowo na karcie zbierać punkty a wysyłka jest darmowa do wybranej najbliższej Wam apteki i tam się zamówienie odbiera :)

Np wit D+K za jedyne 19,99zł
www.doz.pl/apteka/p55353-VitBaby_DK_kapsulki_twist-off_30_szt

Masuska a Ty chyba masz już jakąś huśtaweczkę o ile dobrze kojarzę ?:)
A widzę, że chrzciny już prawie zaplanowane i będą jak marzenie :) Super się zapowiadają i oby wszystko się Wam udało :)
W zeszłym roku dostaliśmy superaśny tort w prezencie na chrzciny Szymusia od mojego brata, bo miał praktyki w cukierni :) Był przepyszny i śliczny :)
Na szczęście zostawiłam tego marcepanowego czy tam lukrowego dzidziusia ozdobnego i teraz zostanie mi tylko zrobić napisy i jakieś inne ozdóbki :)
Będzie to ryzyk fizyk, bo nigdy tego nie robiłam :P
Masuska podaj mi proszę jeszcze raz link do tego pasa plissss co kupowałaś :)
Czy on sprawdza się czy polecasz inny???

Oposek a u mnie cały czas Huggies się sprawdzają, ja kupuję te newborn i nigdy mi jeszcze nie przeciekły :)
Mój Dominiczek z kolei ma wzmożone napięcie mięśniowe już zdiagnozowane przez neurologa i czekamy wciąż na wizytę w poradni rehabilitacyjnej :(

Lucy a co tam u Ciebie , bo rzadko piszesz o swojej córci?

A co tam u kaski, kamilki, takajedna,aska, basba, martuś, aga??

13 lata 4 miesiąc temu #186368 przez aniaw
Po wizycie u alergologa dowiedziałam się, że to nie alergia u Dominiczka i żadne moje diety nie mają tu znaczenia.
Ma atopowe zapalenie skóry połączone z łojotokowym zapaleniem skóry.
Niby to genetyczne (ale u nas w rodzinie u nikogo tego nie zdiagnozowano) i można tylko łagodzić objawy, stosować preparaty pielęgnacyjne a gdy zaostrzy się proces zapalny to konkretne leki.
Na szczęście u nas tylko teraz natłuszczanie jest wymagane i kąpiel w emolientach a ta skóra wygląda już na prawdę superowo w porównaniu z tym co było.
Myślimy też teraz o jakimś nawilżaczu powietrza, ale wybór jest taki, że nie możemy się zdecydować :)

A w środę mamy wreszcie szczepienie i mam nadzieję, że do tego czasu tfu tfu nic nie wypadnie nam :P

A wczoraj popołudniu znów zrobiliśmy sobie z siorą spacerek po sklepach i odwiedziliśmy też kilka ciuchlandów i mamy super zdobycze zarówno dla siebie jak i dla dzieciaczków :)

A dziś miałam niezły wypad do tego lekarza i cała wyprawa zajęła mi 5godzin oczywiście w między czasie skoczyłam do kilku sklepów jak już byłam w centrum wawy i do Maca na moje ulubione lody :P

No ale zaraz pora na mój zestaw ćwiczeń :)
Kiedyś udało mi się robić 6 weidera www.a6w.pl/ a teraz brzuchol słabiutki i jeszcze obwisły ech :(
I tak bym chciała kontynuować moje treningi KravMaga, ale nie wiem czy uda mi się czas znaleźć :angry:

13 lata 4 miesiąc temu #186382 przez masuska
aniu ogromny szacun za ta 6 weidera. Ja nie dałam rady nigdy

a pas to moge polecić ten teraz, sama będę zamawiać:
allegro.pl/gorset-mocno-wyszczuplajacy-b...s-m-i1781209996.html
ponieważ jest na ramiączka i ma krótkie fiszbiny, a w tamtym co kupiłam to i siedzieć dłużej ciężko, a do karmienia bejbisia zawsze ściągałam ten pas, co kupiłam wcześniej. Teraz go nie noszę bo jest za duży, no i mało wygodny. Mama myślę że go przejmie.
A mam ten:
allegro.pl/pas-gorset-wyszczuplajacy-z-r...-xl-i1754910696.html

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka